Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

M la ts3 [2]

479 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

M la ts3 [2]

 1. 1. De familie is vergeten de rekeningen betalen. Als gevolg komt dedeurwaarder een bezoekje brengen, die gelukkig alleen een zetel meeheeft genomen.
 2. 2. Liams eerste werkdag: hij is te laat, maar dat kan hij zelf niets aan doenomdat hij nog school heeft.
 3. 3. Wat één ding grappig is: Liam en zijn moeder Shirley werken allebei in dekuuroord en zijn dus collega’s.Liam denkt aan een ongelukje: hij heeft zijn lunch in de koelkast latenliggen en het pakketje is groen uitgeslagen. Een team wetenschappers uithet labo moet aan te pas komen om het biologische gevaar te verwijderen,daarom is de kantine dicht want de ruimte moet worden ontsmet. Decollegas vinden Liam een dikke loser.
 4. 4. “Lukt het, zoon?” vraagt Shirley,“je bent de laatste tijd zo stil en teruggetrokken. Oké, dat ben je altijd zoal.”“Ja, ma. Ik red me wel.” bromt Liam.
 5. 5. Shirley repareert de vaatwasser.
 6. 6. Daarna vertrekt de familie met de auto naar de kuuroord, de tijd dringt dusvoor ontspanning.
 7. 7. Shirley kiest de schoonheidssalon: manicure, pedicure en weken.Milan kiest een bindweefselmassage.Liam kiest de stoombad.
 8. 8. Na de kuuroord pakt Liam zonder pardon zijn fiets en wil vertrekken naarschool, waar hij een belangrijke opdracht heeft. Hij trekt niets aan van decommentaar van zijn ouders – en van de anderen –
 9. 9. Ondertussen vertrekken zijn ouders Milan en Shirley dan naar huis, zonderLiam.“Ik hoop dat hij voorzichtig is.” zegt Milan.“Hij kan zich geweldig redden, schat. Je zult wel zien.” mompelt Shirley.
 10. 10. Milan is lang niet de enige atletische en sportieve van de familie. Soms gaatShirley de deur uit om een blokje te joggen.
 11. 11. Even later is Liam opgegroeid tot jongvolwassene. Hij is helemaal klaar omzijn verleden achter zich te laten.
 12. 12. LIAMKarakters: Goed gevoel voor humor. Vriendelijk. Makkelijk onder de indruk. Geweldige zoener. Kleptomaan.Favorieten: Electro. Vruchtengebak. Blauwgroen.Levenswens: Leider van de Vrije Wereld.
 13. 13. Samen met zijn ouders houdt Liam een gezellige picnick voor de deur.“En Liam?” begint Shirley. Oh nee, denkt Liam, hopelijk begint ze niet weerte zeuren,
 14. 14. “heb je al een levenswens?”“Euh, ik wil de top van de carrière politiek halen.” zegt Liam.Zijn ouders knikken geïnteresseerd. “Ik hoop dat je dat aankunt, zoon.”hoopt Milan.Liam knikt zelfzeker. “Natuurlijk, pa!”
 15. 15. Na de picnick pakt Liam de auto van zijn moeder en trekt even naarZonzichtstrand. Naar het schijnt is het daar zeer schoon.
 16. 16. Liam parkeert de auto en loopt langs het strand. Het is zo schoon, eengrote villa van familie Wolff trekt zijn aandacht aan.“De eigenaar weet wel wat schoon leven is.” denkt hij.
 17. 17. De bewoners zijn thuis en ontvangt Liam al maar te graag in hun woning.Thornton Wolff – de ex-baas van Shirley – en Morgana Wolff zijn bezorgddat zo’n jonge gast alleen in de avond zit, zo zonder gezelschap.
 18. 18. “Bedankt, meneer Wolff.” spreekt Liam Thornton aan. Hij lijkt wel streng,maar is het niet.“Dat is graag gedaan, jongeman. Doe maar alsof je thuis bent. Laat je ietsweten als je naar huis wil gaan?”
 19. 19. “Geen probleem!”Wanneer Thornton naar zijn slaapkamer gaat, is de kust veilig voor Liam.Het ‘kleptomaan’-gevoel in hem begint naar boven te komen als hij al diedure dingen ziet. Hij weet dat stelen verkeerd is, maar hij kan het niet laten.“Ze missen die radio wel.” denkt Liam als hij de radio ziet en hemmeeneemt.
 20. 20. Liam staat voor de twee grafstenen, één van elk zijn ouder. Alhoewel Liamin zijn jeugd niet de perfecte kind is geweest, mist hij zijn ouders vreselijk.
 21. 21. Liam bezoekt de graf van zijn ouders voor de zoveelste keer. Het blijft hemverschrikkelijk pijn doen.
 22. 22. Tegen dat de zon onder de bodem is gezakt, pakt Liam zijn moto en rijdtsnel naar huis. In zo’n nare omgeving wil hij niet blijven.
 23. 23. Om verder zijn gedachten te verzetten, traint Liam op de hometrainerwaarop zijn vader veel aan zijn conditie heeft gewerkt.
 24. 24. De volgende ochtend wordt Liam vermoeid wakker. Hij heeft door al dieherrie amper kunnen slapen.
 25. 25. Dan beseft Liam dat hij door al dat treuzelen de carpool heeft gemist. Dat isniet de eerste keer dat hij te laat is op zijn werk, maar zeker niet goed.Daarom gaat hij snel met de moto naar zijn werk.
 26. 26. Liam heeft geen promotie gekregen – wat wel te begrijpen is –Na zijn werk wipt hij eerst binnen de kuuroord en daarna in de snackbar.
 27. 27. De kleptomaan in Liam komt weer naar boven; hij neemt vriendelijk eenbezoekje aan Emma Hatch.“Leuk dat je bezoekt, Liam,” vindt Emma,“maar ik heb niet veel tijd, ik moet zo werken.”
 28. 28. Jammerend vertrekt Liam terug naar huis. Zijn plan is niet gelukt; Emmaheeft geen tijd dat ze Liam noodgedwongen ‘wandelen’ heeft gestuurd.Hij heeft de drang dat hij iets moet stelen, maar wat?
 29. 29. Aan de deur staat Carina Aslan, een vroegere schoolgenoot van Liam. Hijvraagt hij zich wat ze hier komt doen.“Ik heb nu pas gehoord over je ouders,” zegt Carina,“mijn steun heb je.”
 30. 30. “Euh, ja…” Liam krijgt het niet bepaald makkelijk,“bedankt dan maar. Zo, is dit alles?”Zonder een deftig ‘afscheid’ loopt Liam binnen, maar Carina geeft niet open komt mee.“Nee, ik wil je iets vertellen. Iets wat heel lang op mijn lever ligt.”
 31. 31. “Euh ja, zeg het maar?” toont Liam geen emotie. En met reden, dat vindt hijzelf. Carina is één van zijn pestkoppen geweest. Eigenlijk een meeloper,maar toch…“Ik wil je zeggen, dat het me euh-” stottert Carina,“Dat het me spijt, van vroeger. Ik ben een meeloper geweest, maar ik hebveel bewondering voor je.”
 32. 32. “Oh ja, dat heb ik gemerkt. Je vriendje vindt het leuk om me van de trap teduwen,” spot Liam,“en? Zijn jullie intussen getrouwd?”Carina schrikt. “Met die bullebak? Met hem wil ik nooit van mijn leventrouwen, laat staan dat we onder één dak wonen.”
 33. 33. “Serieus?” kijkt Liam verbaasd op.“Ja, ik vind zijn stoer gedrag genoeg geweest en hij flirt ook met allevrouwen van de streek,” vertelt Carina,“jammer voor hem, eigenlijk heb ik hem laten vallen voor iemand anders.”Liam knikt geïnteresseerd. “Oh leuk, voor wie?”
 34. 34. “Voor jou.” floept er uiteindelijk uit Carina haar mond.“Vo-vo-voor mij?” stottert Liam geschrokken. Er schuilt een heel langverhaal hierachter.“De hele school wist dat jij gevoelens had voor mij en ik beantwoordde zezogezegd niet. Eigenlijk wel, want ik was dolverliefd op je, nu nog steeds. Ikkan je niet uit mijn hoofd zetten.”
 35. 35. Meer details wordt er niet vrijgegeven. Carina heeft geen zin om in haarvermoeide toestand naar huis te lopen en slaapt bij Liam.
 36. 36. Wanneer Liam wakker wordt, merkt hij op dat Carina niet meer naast hemligt. Waarschijnlijk is ze al vertrokken naar huis.
 37. 37. Gelukkig staat Liam zijn promotie niet in de weg. Hij is nu stemmenteller.
 38. 38. Toch probeert Liam om zijn overeenkomst met Carina aan te passenondanks het verleden.Hij vraagt haar vanavond uit om naar het theater te gaan.
 39. 39. Ze hebben beiden veel te veel gepraat dat ze bijna het theater missen. Snelrennen ze het gebouw in.
 40. 40. Gelukkig hebben ze zelfs het begin niet gemist, dus is theater een grootsucces geworden.“Ik vind het gezellig met jou, Liam.” vindt Carina en valt in zijn armen.
 41. 41. Ineens is het ijs gebroken; opeens heeft Liam Carina gekust.Leuk, zijn eerste kus!
 42. 42. “Nooit gedacht dat we ooit zullen kussen.” vindt Liam.Carina legt haar armen rond Liam. “Nee, maar toch hebben we datgedaan.”
 43. 43. “Ik denk dat ik naar huis ga,” wil Liam,“ik ben moe en ik moet morgen fris op het werk staan.”“Insgelijks,” zegt Carina,“hopelijk spreken we weer af.”
 44. 44. Eén avond later hebben Liam en Carina nog een date gepland, deze keeraan de bistro.
 45. 45. Hun date is een succes, Carina komt zelfs bij Liam logeren en samenhebben ze officieel een relatie.
 46. 46. Het blijkt dat Liam al een hartendiefje – Tine Fossen – van op school heeft.Hij is dat compleet vergeten, omdat ze elkaar een jaar niet hebben gezien.Hij is verrast als Tine voor zijn deur staat.“Wel? Wat heb ik gehoord? Je hebt al iemand. Kon je niet wachten tot ikafgestudeerd was?”
 47. 47. Liam kan wel zich voor kop slaan. Maar hij weet zeker, het zal toch niksworden met Tine.“Sorry daarvoor, Tine,” biedt hij meermaals excuses,“ik denk dat het beter is dat we vrienden zijn.”
 48. 48. Liam heeft gehoord dat Morgana Wolff haar echtgenoot een hele tijdgeleden overleden is.Zogezegd als goede vriend wil Liam voor haar zijn en zelfs bij haar logeren,stel dat er iets gebeurt.Natuurlijk maakt hij hier misbruik van om dure dingetjes te stelen.
 49. 49. Hij weet dat het verkeerd is, maar hij is nu eenmaal een kleptomaan en datzal ook zo blijven. De drang…

×