Sims Pu Hbk

452 views

Published on

Pu: huisje boompje kindje. (van sanneke94 en ik heb hem in pp gezet.)

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
452
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sims Pu Hbk

 1. 1. Pu: Huisje boompje kindje, gemaakt door Sanneke94 op sims2.nl/ Ik heb hem op powerpoint gezet. Maar dit heb ik niet gemaakt of geschreven maar Sanneke94 alleen, en ik heb het in powerpoint gezet zodat iedereen het ook hier kan lezen.
 2. 2. Sommige mensen horen gewoon bij elkaar. De liefde is voor hen heel vanzelf sprekend. Dit is ook zo bij Daan en Susan. Ze kennen elkaar al sinds hun peutertijd. Al die tijd waren ze al onafscheidelijk en het waren vrienden voor het leven, maar die vriendschap is uitgegroeid tot ware liefde.
 3. 3. Al van jongs af aan zijn ze samen. Ze konden pas net staan maar waren al samen aan de tekentafel te vinden. Ze konden de hele dag spelen als ze maar samen waren.
 4. 4. Ze groeide samen op en hadden een gelukkige jeugd. Elke dag na school speelden ze samen, ze vermaakte zich prima samen.
 5. 5. Ze waren werkelijk onafscheidelijk en waar Daan was, was Susan. Hij wist alles van haar en zij wist alles van hem. Ze deelden alles, zelfs hun diepste geheimen.
 6. 6. Voor hun was dit heel normaal. Ze wisten dat ze altijd vriendjes zouden blijven en elkaar nooit in de steek zouden laten.
 7. 7. Maar kleine kindjes worden groot. Zo ook Daan en Susan. Ze waren inmiddels tieners. Nog steeds onafscheidelijk.
 8. 8. Toch leek er iets veranderd te zijn. Al die tijd leken ze broer en zus voor elkaar maar nu leek dat toch te veranderen. Ze voelde veel meer dan dat.
 9. 9. In het begin voelde het voor hun allebei nog een beetje vreemd. Ze hadden dit immers nog nooit eerder gevoeld en ze gingen er soms ook een beetje klungelig mee om.
 10. 10. Maar toen bleek dat hun gevoelens voor elkaar wederzijds waren konden ze het niet meer ontkennen. Ze waren verliefd en hoe. Hun eerste kus bleef dan ook niet lang uit
 11. 11. Nu wisten ze het zeker, ze zouden voor altijd samen blijven. Ze waren beide super gelukkig met de liefde en met elkaar
 12. 12. Ook tijdens hun studie waren ze samen. Het was zwaar maar ze hadden elkaar en dat was voor hen het belangrijkste.
 13. 13. Samen huurden ze een huisje, het was niet groot maar goed genoeg voor hen. Ze vonden het heerlijk om de hele dag samen te zijn.
 14. 14. Dol blij waren ze toen ze allebei geslaagd waren. Ze zouden samen een huisje gaan kopen en een gezin stichten
 15. 15. Toch ontbrak er nog iets aan hun geluk. Ze hadden een feestje om te vieren dat ze afgestudeerd waren toen Daan Susan vroeg om even te gaan staan.
 16. 16. Susan deed wat hij haar vroeg en voor ze het wist ging Daan voor haar op zijn knieën. Hij haalde een klein doosje uit zijn zak en vroeg haar ten huwelijk.
 17. 17. Op een mooie zomerse dag trouwden ze. Susan in een mooie witte jurk en Daan in het zwart. Ze voelden zich echt de gelukkigste mensen op aarde.
 18. 18. Samen genoten ze van een geweldige huwelijksnacht. Het leven leek een sprookje voor hen. Maar toen wisten ze nog niet dat alles zou veranderen in die ene nacht.
 19. 19. Die nacht was er kortsluiting, ze konden er zelf niets aan doen. Daan en Susan konden met de schrik ontkomen maar ze zagen al hun dierbare spulletjes voor hun ogen verbranden. Hun hoop was gericht op de verzekering maar door een fout van de verzekering kregen ze niets uitgekeerd. Het enige wat ze nog hebben is een koelkast en 100 simdollar.
 20. 20. Zwijgend staan Daan en Susan voor hun nieuwe huis. Het is niet erg groot maar is groters kunnen ze zich niet veroorloven.
 21. 21. De brand is nu een week geleden. Ze zijn alles kwijt, van het geld dat ze nog hadden hebben ze dit kleine huisje gekocht.
 22. 22. Daan neemt zijn vrouw in zijn armen. ‘Het spijt me zo.’ zegt hij zachtjes. ‘Het is jou schuld toch niet.’ zegt Susan ‘Maar ik zou je zoveel meer willen geven dan dit kleine hutje, we zijn net getrouwd.’
 23. 23. ‘ Het komt echt wel goed, schatje.’ zegt Susan bemoedigend. ‘Jij blijft ook altijd de eeuwige optimist.’ lacht Daan.
 24. 24. ‘We hebben elkaar en dat is het belangrijkste.’ zegt Susan terwijl ze de handen van Daan vastpakt. ‘We overleven het echt wel. Voor je het weet is ons leven weer normaal.’
 25. 25. ‘Laten we het huis maar van binnen gaan bekijken.’ Achter elkaar lopen ze naar binnen. Ze komen in een grote, lege ruimte met alleen een koelkast.
 26. 26. Treurig keek Daan de ruimte rond. Was dit alles wat hij nog had? Hij kon niet geloven dat dit alles was, alleen maar door die fout van de verzekering. Hoe kunnen ze hier nu een gezin stichten, ze zijn immers allebei familiesims. Wens Daan: minister van onderwijs worden. Wens Susan: 3 kinderen zien afstuderen.
 27. 27. Susan ziet hem droevig naar de ruimte staren. ‘Het komt goed, geloof me.’ fluistert ze ‘We zijn samen en dat is het belangrijkste.’ Om haar woorden kracht bij te zetten zoent ze hem.
 28. 28. Daan haalde zijn lippen van de hare en zag de krantenjongen aankomen. Snel haast hij zich naar buiten. ‘Staat er een baan in?’ vroeg hij hoopvol. ‘Kijk zelf maar.’ mompelde de krantenjongen bijna onverstaanbaar en hij gooit de krant op de grond.
 29. 29. Daan negeert de opmerking van de jongen en als hij de hoek om is pakt Daan de krant op.
 30. 30. Hoopvol slaat hij de krant open. Snel bladert hij naar de vacatures. Vluchtig leest hij ze door. ‘Helaas geen baan in het onderwijs.’ Er is wel een baan in de sector avonturier en hij kan meteen beginnen. ‘Beter dan niets.’ zucht hij.
 31. 31. Als hij de krant terug wil leggen staat er opeens een man naast hem. Hij zet een geheimzinnig pakje op de grond en rent dan zo snel als hij kan weg nog voor Daan iets kan zeggen. Verbaast maakt Daan het pakketje open. ‘Een computer? Waarom geeft hij die nu aan ons, we hebben niet eens geld voor een tafel!’
 32. 32. Snel roept hij Susan en vertelt haar over de computer en over zijn nieuwe baan. ‘Zie je nu wel, het komt allemaal goed. De computer verkopen we gewoon en samen met ons salaris kunnen we wat meubels kopen.’ Daan kan niet anders dan haar gelijk geven en vertrekt naar zijn nieuwe baan.
 33. 33. Ook Susan gaat opzoek naar werk. Ze heeft niet echt een baan die haar aanspreekt en dus besluit zo om de zelfde baan als Daan te nemen.
 34. 34. Ze leest snel nog even de laatste nieuwtjes en vouwt de krant dan dicht. Snel kleed ze zich om en dan vertrekt ook zij naar haar nieuwe job.
 35. 35. Een paar uur later komen ze allebei weer thuis met hun eerste salaris. Susan heeft ook nog een van haar collega’s meegebracht.
 36. 36. Het eerste wat ze doet als ze thuis komt is Daan begroeten. Ze omhelzen elkaar lang en innig. ‘Hoe was je dag?’ vraagt ze. ‘Het was wel leuk, ik had natuurlijk liever een baan in het onderwijs maar dit kan ook wel.’
 37. 37. Dan draait ze zich weer om naar haar collega. Ze babbelen de hele middag wat. Ondertussen gaat Daan wat meubels voor in hun huis regelen.
 38. 38. Van het geld dat ze verdient hebben kopen ze een tweepersoonsbed en een stoel. Van de computer kopen ze een wc en een wastafel. Geld om er een badkamer van te maken hebben ze nog niet.
 39. 39. Nadat Susan afscheid heeft genomen van haar collega ploft ze met de krant in de stoel. Ze leest hem door en begint aan de kruiswoordpuzzel.
 40. 40. Als ze klaar is met de puzzel valt haar oog op een advertentie voor een baan in het leger. Ze zoeken nog één persoon. Het lijkt haar een leuke baan dus neemt ze hem aan.
 41. 41. Er was nog wat geld over dus daar kopen ze een boekenkast van. Susan pakt meteen een kookboek en begint te lezen. Ze wil graag wat punten voor koken hebben voor als ze een fornuis hebben.
 42. 42. Daan haalt een aantal blikjes met kant-en-klaarmaaltijden uit de koelkast. Voorlopig is dat het enige wat ze zich kunnen veroorloven.
 43. 43. Hij geeft een blikje aan Susan en allebei beginnen ze aan hun maaltijd. Echt lekker is het niet maar het kan ermee door.
 44. 44. De overige blikjes zet Daan weer terug in de koelkast want ze hebben nu alles nodig. Allebei pakken ze nog even een boek om wat te studeren.
 45. 45. Tegen elf uur gaan ze samen op bed liggen. ‘Zo erg was die eerste dag toch niet.’ zegt Susan plagerig tegen haar man. ‘Ja, ik weet het nu wel. Je had weer eens gelijk.’
 46. 46.   ‘Jij moet eens wat vaker naar je vrouw luisteren.’ zegt Susan terwijl ze hem achterover duwt. Ze beginnen te zoenen en van het een komt het ander.
 47. 47. Uitgeput vallen ze later tegen elkaar aan in slaap. Het was een lange eerste dag en ze moeten weer uitgerust zijn voor hun werk.
 48. 48. Helaas kan Susan niet lang van haar nachtrust genieten. Door haar nieuwe baan moet ze al vroeg opstaan. Als zich een paar keer heeft uitgerekt komt ze uit bed.
 49. 49. Nog wat slaperig loopt ze naar de wc en ploft erop. Geeuwend kijkt ze naar het bed waar Daan nog lekker ligt te slapen.
 50. 50. Als ze klaar is spoelt ze zo zachtjes mogelijk door om Daan niet wakker te maken. Ze loopt naar de wastafel en draait de kraan open. Ze hoort een zacht geluidje uit het bed komen en als ze kijkt ziet ze dat Daan wat mompelt in zijn slaap en zich dan omdraait.
 51. 51. Grinnikend loopt ze naar de koelkast en pakt er een blikje uit. Ze neemt een slok. Het smaakt nog steeds niet echt lekker maar over een paar weken kunnen ze een fornuis kopen.
 52. 52. Met een schuin oog kijkt ze naar Daan die nog steeds in zijn bedje ligt te ronken. Ze is een toch wel een beetje jaloers. Dit is toch geen tijd om uit je bed te komen!
 53. 53. Tegen 6 uur hoort ze buiten een auto toeteren. Verschrikt kijkt ze op en ziet dat Daan zijn ogen open doet. Snel zegt ze hem gedag en loopt dan de deur uit.
 54. 54. Nog wat slaperig begroet Daan zijn vrouw maar erg lang heeft hij daar de tijd niet voor want al snel is ze weg. Ook hij loopt als eerste naar de wc. Het voelt toch wat leeg zo in huis.
 55. 55. Omdat het nog vroeg is en Daan nog niet naar zijn werk hoeft pakt Daan een boek uit de kast. Misschien kan hij zo hoger opkomen bij de baas.
 56. 56. Nadat hij de eerste hoofdstukken van het boek heeft gelezen ziet hij de krantenjongen weer. Hij loopt naar buiten en pakt de krant. Misschien is er vandaag een baan in het onderwijs beschikbaar.
 57. 57. Maar Daan heeft pech. Er is geen baan in het onderwijs dus loopt hij even later naar de auto die hem naar zijn werk als avonturier zal brengen.
 58. 58. Hij gaat naast zijn collega in de auto zitten. ‘Kon dat niet wat sneller?’ mompelt die wat chagrijnig, maar Daan schenkt er geen aandacht aan.
 59. 59. Susan is het eerste vertrokken maar ook weer het eerst thuis. En met promotie. Vrolijk stapt ze uit de auto, maar er is niemand die haar kan begroeten.
 60. 60. Van het geld dat ze verdient heeft koopt ze een douche. ‘Daar was ik echt aan toe, jezelf wassen met een wastafel is ook niet alles.’ zegt ze tegen zichzelf om de stilte te verbreken.
 61. 61. Als ze zich net heeft aangekleed ziet ze een collega langlopen. Snel haast ze zich naar buiten om de vrouw te begroeten.
 62. 62. Na een tijdje kletsen haalt de vrouw een balletje uit haar zak. Samen proberen ze het balletje zo lang mogelijk hoog te houden.
 63. 63. Net als Susan afscheid neemt van de vrouw rijdt de auto van Daan de straat in. Susan krijgt meteen een blij gevoel als ze haar man uit de auto ziet stappen.
 64. 64. En dat blije gevoel is terecht want ook Daan heeft promotie gemaakt. Bij die promotie hoort ook een aardig zakcentje want natuurlijk altijd prettig is.
 65. 65. Nadat ze elkaar begroet en gefeliciteerd hebben met hun promoties pakt Daan een springtouw. Voor zijn volgende promotie heeft hij namelijk meer conditie nodig.
 66. 66. Het springen is vrij vermoeiend en als hij 1 punt voor lichaam binnen heeft stopt hij het touw dan ook meteen weg. Hij loopt naar de brievenbus en pakt er wat rekeningen uit. ‘We wonen hier pas één dag en nu al rekeningen.’
 67. 67. Maar tijd om ze te betalen heeft hij niet want als hij op zijn horloge kijkt ziet hij dat hij naar zijn werk moet. Hij gooit de rekeningen op de grond en kleedt zich om.
 68. 68. Susan is intussen al in haar bed gaan liggen. Ze is vanochtend al vroeg opgestaan en dat merkt ze nu. Zodra haar hoofd het kussen raakt slaapt ze.
 69. 69. Later die avond komt Daan thuis van zijn werk. Hij is helemaal gesloopt. Het valt ook niet mee om twee keer op een dag te gaan werken.
 70. 70. Ook zijn lichaamsgeur is er niet op vooruit gegaan. Hij stikt een uur in de wind. Het is dan ook een goede rede om de nieuwe douche uit te proberen.
 71. 71. Hij laat de warme stralen over zijn lichaam lopen. Terwijl hij staat te douchen wordt Susan ook wakker. Ze ziet haar man staan en een gelukkig gevoel bekruipt haar, met hem zal ze altijd samen blijven.
 72. 72. Ze gaat op de dekens liggen en Daan komt naast haar liggen. Hij slaat zijn arm om haar heen en Susan nestelt zich in zijn armen.
 73. 73. ‘Heb jij al zin om te slapen?’ vraagt Daan. ‘Nee, ik ben net wakker. Jij wel?’ ‘Ik ook niet maar ik weet wel wat ander om te doen.’ zegt hij ondeugend en trekt haar mee onder de dekens.
 74. 74. Hoewel Susan vandaag vrij is, is ze toch al vroeg wakker. Zo stil mogelijk pakt ze een boek uit de kast maar ze het lezen lukt niet echt. ‘Hadden we maar geld om een lamp te kopen.’ moppert ze zachtjes in zichzelf.
 75. 75. Terwijl ze het boek weer dichtslaat valt haar oog op het springtouw van Daan. Ze pakt het op en begint te springen. Als kind vond ze dit altijd geweldig.
 76. 76. Erg lang houdt ze het niet vol want een misselijk gevoel bekruipt haar. Snel gooit ze het springtouw neer en sprint naar de wc. Nog net op tijd komt ze deze bereiken.
 77. 77. Hoewel ze net moest overgeven heeft ze honger. Haar maag voelt hol en voor het eerst heeft ze echt behoefte aan een blikje kant-en-klaarmaaltijd.
 78. 78. Met het blikje in haar hand loopt ze naar de stoel en ploft erin neer. Het is stil in huis op het zachte gesnurk van Daan na. Het lijkt haar heerlijk om hier later trappelende kindervoetjes te horen. Ze willen allebei een groot gezin maar daar is het nu nog niet echt tijd voor. Ze hebben amper geld voor een fornuis!
 79. 79. Terwijl ze in haar gedachte verzonken is valt haar oog op de wc. Door haar overgeefbui van vanochtend is deze helemaal vies. Snel loopt ze ernaartoe en maakt het schoon. Ze wil niet dat Daan hier iets van weet want die maakt zich toch alleen maar ongerust.
 80. 80. Ze kleedt zich uit en springt onder de douche. Terwijl ze zich douchet wordt Daan wakker. Ook hij is vandaag vrij.
 81. 81. Hij wil vandaag opzoek naar een andere baan want de sector avonturier bevalt hem niet echt. Voor hij zich gaat begraven in de advertenties ontbijt hij nog even met Susan.
 82. 82. Als de krantenjongen weer is geweest loopt hij naar buiten en slaat de krant open. Een baan in het onderwijs is er nog niet, maar wel een baan als Gamer. Dit spreekt hem veel meer aan dus hij neemt de baan en kan meteen beginnen.
 83. 83. Susan besluit nog een uurtje haar bed in te kruipen. Ze was immers al vroeg wakker. Ze trekt haar pyjama aan en kruipt onder de wol.
 84. 84. Om 4 uur komt Daan thuis van zijn nieuwe baan. Deze baan was veel leuker dan de vorige en hij heeft zeker geen spijt van zijn wissel. Wat het helemaal leuk maakt is zijn promotie. Hij heeft ook nog een van ze collega’s meegenomen en ze maken even een praatje.
 85. 85. Susan wordt wakker van stemmen buiten. Ze gaat op de rand van het bed zitten en rekt zich uit. Verschrikt ziet ze hoe laat het is.
 86. 86. Nog voor ze zich om kan kleden komt Daan vrolijk binnen. Hij vertelt over zijn nieuwe baan en zijn promotie. Omdat ze nu wat meer geld hebben maken ze een klein keukentje en een zithoek.
 87. 87. Susan begint meteen met een maaltijd. Daan was zo blij dat hij haar pyjama amper opmerkt. Hij begint meteen te werken aan zijn volgende promotie.
 88. 88. Susan vindt het heerlijk om nu lekker te kunnen koken en niet telkens van die blikjes hoeft te eten. Het is maar goed dat ze dat kookboek heeft gelezen want haar eerste maaltijd in de nieuwe keuken mag niet mislukken.
 89. 89. Gelukkig gaat er niets fout en de maaltijd is verrukkelijk. Ze merkt nu pas hoeveel honger ze had want ze heeft het middageten overgeslagen.
 90. 90. Ondertussen wil Daan gaan douchen maar als hij de kraan dichtdraait begint deze te lekken. Een reparateur kunnen ze zich niet veroorloven dus hij moet het zelf herstellen.
 91. 91. Na een tijdje onhandig klussen lukt het Daan toch om de kraan dicht te krijgen. Maar omdat het even duurde is er een hele plas gevormd op de rond. Snel veegt hij alles schoon.
 92. 92. Ondertussen is Susan aan het avondeten begonnen en ze zetten een lekker kommetje macaroni op tafel. Dan pas merkt Daan de pyjama op. Susan vertelt hem dat ze iets te lang in slaap is gevallen en lachend geeft Daan zijn vrouw een kus.
 93. 93. Van het laatste beetje geld van de promotie kopen ze een schildersezel. Susan begint meteen aan een schilderij. En Daan kruipt vroeg onder de wol.
 94. 94. Voor Susan naar bed wil gaan loopt ze eerst nog even naar de wc. Daar krijgt ze plots een raar gevoel in haar buik en deze groeit een heel stuk. Dol blij komt ze tot de conclusie dat ze zwanger is.
 95. 95. Even kijkt ze naar Daan die in zijn bed ligt te slapen. Zal ze hem wakker maken en hem het goede nieuws vertellen? Ze besluit hem nog even te laten slapen en gaat zelf ook naar bed. Maar ze kan haar slaap niet vatten. Hoe zou Daan reageren?
 96. 96. Na een nacht van slecht slapen zit Susan de volgende ochtend al vroeg aan het ontbijt. Een beetje wiebelig zit ze op haar stoel, wachtend tot Daan wakker wordt. Ze krijgt geen hap door haar keel en de zenuwen gieren door haar lijf. Eindelijk komt Daan met een slaperig hoofd aan de ontbijttafel zitten. ‘Daan?’ vraagt ze met bibberende stem. ‘Hmm’ antwoordt hij slaperig. ‘Ik moet je wat vertellen.’ ‘Niets ernstigs hoop ik.’ antwoordt Daan die meteen klaar wakker is. ‘Ik… ben zwanger.’
 97. 97. Dol blij sluit Daan zijn vrouw in zijn armen. ‘Ben je echt blij?’ vraagt Susan nog wat twijfelend. Als Daan haar overtuigt van zijn vreugde komt de carpool de hoek omrijden. ‘Ik vind het echt geweldig.’ Zegt hij nogmaals en neemt dan afscheid van zijn vrouw.
 98. 98. Nog steeds stralend van geluk gaat hij naast zijn collega zitten. ‘Wat kijk jij vrolijk, zo op de vroege ochtend.’ Zegt deze een beetje chagrijnig. ‘Ik word vader!’ antwoordt Daan blij. Vervolgens mompelt de collega wat onverstaanbaars en start de auto.
 99. 99. Nu de spanning verdwenen is schranst Susan heel haar kommetje havermout in één keer naar binnen. De reactie van Daan is haar heel erg meegevallen na al de rampenscenario’s die vannacht door haar hoofd spookte.
 100. 100. Nu Susan zwanger is kan ze niet naar haar baan in het leger en ze in nu dus met zwangerschapsverlof. Zo kan ze heerlijk genieten van haar zwangerschap. Ze begint met de krant te lezen opzoek naar een baan voor Daan in het onderwijs.
 101. 101. Daarna begint ze in een kookboek te lezen want ze wil de kleine natuurlijk wel een fatsoenlijke maaltijd voorzetten.
 102. 102. Ondertussen krijgt Daan een belangrijke keuze op zijn werk. Hij staat in de finale van een toernooi maar weet niet welke vechter hij moet kiezen.
 103. 103. Gelukkig maakt hij de goede keuze, hij verslaat zijn tegenstander met gemak en de jury is onder de indruk. Daan verdient een punt voor creativiteit.
 104. 104. Na het bestuderen van het kookboek kleedt Susan zich aan en loopt naar buiten om even een frisse neus te halen. Uit de brievenbus tovert ze weer wat rekeningen en deze betaalt ze meteen.
 105. 105. Door haar zwangerschap heeft ze veel meer honger dan normaal en nog voor het tijd is voor de lunch zit ze alweer te eten. Ook nu schranst ze alles naar binnen.
 106. 106. Voor ze het weet is Daan alweer thuis. Teder neemt hij haar in zijn armen en zoent haar lang en innig. Dan houdt hij zich even van haar af en wrijft liefdevol over haar groeiende buik. Hij voelt zich nu al de trotse vader.
 107. 107. Hoewel Susan de hele dag niets heeft gedaan is ze toch helemaal uitgeput na het avondeten. Daan stuurt zijn vrouw als een bezorgde vader meteen naar bed en pakt zelf een boek uit de kast om nog even te studeren.
 108. 108. Een aantal uur later kruipt hij naast haar en samen vallen ze in slaap, bieden heel gelukkig met hun toekomstige ouderschap.
 109. 109. Midden in de nacht wordt Susan alweer wakker, maar dit keer met een raar gevoel in haar buik. ‘Het zal wel weer van de honger zijn, ik eet nu echt alles wat los en vast zit.’ zegt ze en staat op. Maar zodra ze naast haar bed staat groeit haar buik. ‘Daan, het kindje groeit.’ fluistert ze maar Daan lijkt niets te horen in zijn slaap.
 110. 110. Toch klopte haar eerste vermoeden wel. Ze loopt naar het keukentjes en maakt snel wat havermoutpap. Hoewel het midden in de nacht zit geniet ze toch van haar ontbijt.
 111. 111. Ze kruipt nog even in bed en wordt ’s ochtends tegelijk met haar man weer wakker. Zodra Daan de buik van Susan ziet begint hij weer helemaal te stralen. Nu ze zo rond is zal het niet lang meer duren voor hij vader wordt. Hij weet zeker dat ze geweldige ouders worden.
 112. 112. Toch moet hij ook deze ochtend weer rennen om op tijd te zijn voor zijn carpool. Zijn collega zal wel weer mokken maar dat kan hem even niets schelen.
 113. 113. Susan heeft niet veel puf om veel te doen. Ze heeft nog net genoeg energie om zichzelf aan te kleden. Ze loopt even door het huis, hoewel ze niet echt lopen meer dan noemen. Door haar grote buik is het meer waggelen.
 114. 114. Na een paar uur stapt ze toch weer in bed. Ze is pas net op maar het voelt of ze al de hele dag wakker is.
 115. 115. Daan komt thuis met een promotie, wat ze nu wel kunnen gebruiken met de baby die niet zo lang meer op zich zal laten wachten.
 116. 116. Hij treft Susan aan in bed en hij strijkt even liefdevol over het haar van Susan en begint dan met het huishouden.
 117. 117. Nadat het hele huis aan kant is pakt hij de krant van de stoep en begint te lezen. Vol spanning bekijkt hij de banenrubriek, maar helaas is er nog geen baan in het onderwijs.
 118. 118. Hij kruipt nog even naast Susan in bed. Wanneer de avond valt worden ze allebei wakker. Susan heeft een raar gevoel in haar buik. Liefdevol voelt Daan aan haar buik.
 119. 119. ‘Ik denk dat het niet lang meer duurt voor de bevalling begint.’ zegt Susan. Daan krijgt een vrolijk gevoel in zijn buik. ‘Hallo, kleintje. Ik ben jou papa en binnenkort kan ik je in mijn armen houden.’ zegt hij tegen de buik van Susan. Susan lacht en geeft haar man een liefdevolle kus.
 120. 120. ‘Laten we nog even gaan slapen.’ zegt Daan en trekt Susan mee naar het bed. Ze heeft moeite om in slaap te komen. Eindelijk valt ze in slaap maar ze kan niet lang van haar nachtrust genieten.
 121. 121. Ze staat op met steken in haar buik. Ze loopt met een raar gevoel naar het toilet. Daan ligt rustig te snurken alsof er niets aan de hand is.
 122. 122. Zelf voelt het heel anders. Plotseling gaat er een grote pijnscheut door haar lichaam. Nu weet ze het zeker. Het kindje komt!
 123. 123. Ze klemt haar handen om haar buik. De pijn giert door heel haar lichaam maar ze probeert het te negeren. Met al de kracht die ze nog heeft roept ze met overslaande stem zo hard als ze kan Daan.
 124. 124. Slaperig wrijft hij in zijn ogen. Hij droomde dat hij een zoon kreeg. Hij was zo trots maar in het echte leven zal hij nog even moeten wachten.
 125. 125. Susan roept nogmaals zijn naam. Susan kijkt slaperig de kamer rond en ziet Susan dan staan. Hij is meteen wakker en springt uit zijn bed.
 126. 126. Hij sprint naar haar toe. ‘Het kindje komt.’ Is het enige wat ze kan uitbrengen. Daan denkt meteen terug aan zijn droom. Zo meteen zal hij zijn kindje echt in zijn armen kunnen houden.
 127. 127. Machteloos staat hij te kijken hoe Susan begint met persen. Hij voelt zich zo machteloos maar weet dat hij nu niet anders kan dan zijn vrouw steunen.
 128. 128. De bevalling verloopt snel en nog voor het licht wordt houdt Susan een kindje in haar armen. Snel telt ze alle vingertjes en teentjes en komt tot de conclusie dat het kindje helemaal in orde is.
 129. 129. Teder legt ze het kleine jongetje in haar armen. Het jongetje is gewoon perfect en krijgt de prachtige naam Pim.
 130. 130. ‘Welkom in ons midden, Pim.’ fluistert Daan terwijl dichterbij komt. Vol bewondering kijkt hij naar zijn zoon. Zijn droom klopte toch. Hij is nu de trotse vader van een zoon. Maar voor ze kunnen genieten moet er nog wel wat gedaan worden aan het huis.
 131. 131. Zo gezegd, zo gedaan. Hoewel het midden in de nacht is, zet Daan toch even al de nieuwe meubels neer. Ze hadden de meubels al staan maar geen tijd om ze neer te zetten. Er komt een nieuwe bank en een nieuwe zetel met boekenkast.
 132. 132. Ook wordt het wiegje snel klaargezet. Ze zijn pas net ouders geworden maar vinden het nu al geweldig. Liefdevol legt Susan de kleine Pim in zijn wiegje.
 133. 133. Dan kruipt ze zelf ook in bed. Het was een zware nacht. Daan zet nog snel de commode in elkaar en loopt dan naar het bed. Susan ligt al te slapen met een grote glimlach op haar gezicht. Grijnzend wil hij in bed gaan liggen.
 134. 134. Net als hij wil gaan liggen hoort hij Pim zachtjes pruttelen. Snel loopt hij naar het wiegje en haalt het kleine ventje eruit. Hij loopt naar de koelkast en pakt er een flesje uit die Susan net heeft klaargemaakt. Gretig begint Pim te drinken.
 135. 135. Liefdevol kijkt Daan naar het kleine wezentje in zijn armen. Hij is nog zo klein maar toch al zo perfect. Hij wil alles doen om dit kleine mannetje zo’n gelukkig mogelijk leven te geven.
 136. 136. Susan begint weer met haar werk. ‘Weet je het zeker. De geboorte van Pim is nog maar zo kort geleden.’ Had Daan gezegd, maar Susan wilde toch weer beginnen. Hoe meer geld ze hebben hoe beter.
 137. 137. Daan hoeft pas in de middag te beginnen wanneer Susan thuis komt. Hij pakt de krant weer en gaat opnieuw opzoek naar een baan in het onderwijs. Er is nog steeds geen baan beschikbaar en Daan lijkt er aan te wennen.
 138. 138. Daan en Susan willen het ouderschap graag delen en daarom blijven ze allebei een deel van de dag werken en het andere deel zorgen ze voor de kinderen. En daar hoort ook het huishouden bij.
 139. 139. Terwijl Daan de dekens rechttrekt ruikt hij de luier van Pim. Hij haalt het kleine mannetje uit zijn wiegje en geeft hem een schone luier.
 140. 140. ‘Zo grote vent, dat ligt een stuk lekkerder.’ zegt hij tegen Pim wanneer hij hem weer terug in zijn bedje legt. Pim begint vrolijk te brabbelen om dit te bevestigen.
 141. 141. Als Daan klaar is met het huishouden pakt hij een kwast en begint aan een schilderij. Susan is ondertussen aan het werk en krijgt een moeilijke beslissing.
 142. 142. Gelukkig kiest ze goed en verdient daar ook een beloning mee. Daan weet nog helemaal niets over het voorval en schildert rustig door.
 143. 143. Daan heeft te horen gekregen dat hij aan zijn inzicht moet werken om promotie te krijgen. De goedkoopste manier is met een schaakbord zeiden ze er nog even bij. Daarom buigt Daan zich over het bord en speelt een potje met zichzelf.
 144. 144. Vlak voor Daan opgehaald wordt om te gaan werken komt Susan thuis. Ze heeft weer promotie gemaakt. Daan komt meteen naar buiten om zijn vrouw te begroeten. Niet veel later zal hij naar zijn werk vertrekken.
 145. 145. Susan kleedt zich snel om en loopt dan naar het bedje van Pim. Ze kan nog steeds niet geloven dat dit haar zoon is. Het lijkt zo perfect, maar aan die luier moet ze toch echt iets doen.
 146. 146. Susan geniet heerlijk van het kleine mannetje en voor ze het weet komt Daan alweer thuis van zijn werk. Zonder promotie maar hij heeft wel wat anders bij.
 147. 147. Namelijk een geldplantje. Volgens zijn baas helpt het echt en als Daan de volgende ochtend wakker wordt ontdekt hij dat zijn baas gelijk had.
 148. 148. Daan plukt wat geld van de plant en samen met de promotie van Susan verbouwen ze het huis. Aan de buitenkant zie je er niet veel van. Er staat alleen een boom in de tuin.
 149. 149. ‘Wow, wat een verandering.’ zegt Susan als ze het huis binnenkomt. Ze complimenteert haar man nog eens en zegt dan: ‘Zie je wel, alles komt goed. Als we maar samen zijn.’ Daan kan niet anders dan zijn vrouw gelijk geven.
 150. 150. Het huis heeft een kleine metamorfose ondergaan. Er is nu een aparte keuken gemaakt. Ze hoeven nu niet meer te eten en slapen in een ruimte.
 151. 151. In de hoek staat een grote kledingkast, de geldplant en de ezel. De plant is nu even uitgebloeid maar volgens de baas van Daan gaat hij binnenkort weer bloeien.
 152. 152. Er is ook een aparte slaapkamer voor Daan en Susan. Ze hebben een nieuw bed en een wekker zodat ze zich nooit verslapen voor hun werk.
 153. 153. Pim slaapt nog steeds bij Daan en Susan op de kamer. Ook de commode is verhuisd. Nu hoeven ze niet het hele huis door met de vieze luier van Pim.
 154. 154. Wat ze nog het prettigste vinden is de aparte badkamer. Ze hoeven nu niet al hun behoefte in één ruimte te doen wat natuurlijk wel scheelt.
 155. 155. Als ze samen het hele huis bekeken hebben zijn ze dik tevreden. Dit is een veel betere plek om te leven dan eerst. Susan pakt haar man vast en om haar liefde te bewijzen begint ze hem vol overgave te zoenen. Erg lang blijven ze niet in de woonkamer en al snel begeven ze zich naar de slaapkamer…
 156. 156. De volgende ochtend wekt Pim hun vroeg in de ochtend. Hij laat duidelijk merken dat hij honger heeft en Susan geeft hem een flesje. Daan loopt naar de zithoek en pakt de afstandsbediening van de nieuwe tv. Hij zapt langs een paar zenders en blijft dan even hangen bij het weerbericht.
 157. 157. Susan vertrekt in alle vroegte weer naar haar werk. Daan heeft vanochtend vrij en kan nog lekker van Pim en het nieuwe meubilair genieten maar zij zal toch echt geld moeten verdienen na zo’n grote verbouwing.
 158. 158. Daan doet het lekker rustig aan. Hij leest wat boeken, kijkt wat tv, leest de krant en speelt een potje schaak.
 159. 159. Pim ligt als een klein engeltje in zijn wieg. Het is een voorbeeldige baby, huilt bijna nooit en iedereen smelt als ze zijn gezichtje zien.
 160. 160. Natuurlijk heeft hij ook wel eens een schone luier nodig en dat laat hij dan ook duidelijk merken. Maar verder hebben Daan en Susan niets te klagen met het kleine kereltje.
 161. 161. Terwijl Susan aan het werk is begint Daan aan een schilderij. Daan en Susan vinden het allebei heel erg leuk om te schilderen maar geld voor een twee ezel hebben ze nog niet. Daarom maken ze om de beurt een schilderij.
 162. 162. Daan is al een heel eind gevorderd als Susan thuis komt. Ze heeft het nog steeds erg naar haar zin op haar werk, maar vindt het ook wel heerlijk om weer terug bij haar gezin te zijn.
 163. 163. Met het salaris van Susan kopen ze een tweede ezel. Daan moet over een uurtje ook naar zijn werk. In de tussentijd schilderen ze samen.
 164. 164. Als Daan naar zijn werk vertrokken is stopt Susan ook met schilderen. Ze begint aan haar charisma te werken zodat ze promotie kan maken.
 165. 165. Als ze wat punten binnen heeft trekt ze haar dikke uniform uit en geeft Pim een flesje. Ze gaat nog even naar de wc en begint dan aan het volgende vereiste voor een promotie.
 166. 166. Ze pakt het springtouw van Daan en loopt naar buiten. Ze heeft punten voor lichaam nodig zei haar baas dus begint ze wild te springen.
 167. 167. Het valt nog niet mee om punten te verdienen en na anderhalf uur stopt ze om die avond weer verder te gaan. Ze begint alvast aan het eten en niet veel later komt Daan thuis met een promotie.
 168. 168. Vrolijk begroet hij zijn vrouw en zoon, die nodig een schuine luier moet. Na het eten pakt Susan het springtouw weer op.
 169. 169. Ook Daan gaat aan een promotie werken. Het springen is heel zwaar voor Susan en als Pim begint te huilen om een flesje is ze blij dat ze een smoes heeft om te stoppen.
 170. 170. Maar als Pim zijn flesje net leeg heeft voelt ze een vaag gevoel in haar buik. Een paar seconde blijkt waar dat gevoel vandaan komt. Ze voelt een schopje in haar buik en het kan niet anders dan dat ze zwanger is.
 171. 171. Ze loopt met Pim naar zijn wiegje. ‘Zo kereltje, binnenkort wordt je een grote broer. Maar dan zal ik het eerst je vader nog even moeten vertellen.’ zegt ze tegen het mannetje dat haar met grote ogen aankijkt.
 172. 172. Lachend legt ze het kereltje in zijn wiegje en loopt dan met een zenuwachtig gevoel in haar maag naar de zithoek. Als Daan zijn vrouw ziet aankomen legt hij snel zijn boek weg.
 173. 173. Zijn blik valt op haar buik en nog voor Susan iets kan zeggen vraagt hij: ‘Ben je zwanger.’ Susan knikt verlegen en Daan legt zijn hand op haar buik.
 174. 174. Gelukkig kijkt haar in de ogen. Susan ziet dat zijn ogen stralen en dat bevestigd hij als hij vol overgave begint te zoenen.
 175. 175. Susan merkt meteen dat ze zwanger is. Uitgeput loopt ze naar de slaapkamer. Ze heeft maar amper puf om haar pyjama aan te doen. Ze laat zich op het bed ploffen en binnen een paar minuten slaapt ze.
 176. 176. Ze slaapt de hele nacht zonder moeite door en in de ochtend wordt ze wakker van Pim. Ze kijkt naar het bedje en meteen voelt ze een gelukkig gevoel. Ze kan het nog maar amper geloven dat hij haar zoon is.
 177. 177. Daan was al vroeg wakker en toen hij buiten kwam om de krant te halen trof hij een groot gat aan. Aan het eind van de straat zag hij de hond nog lopen die dit heeft aangericht. Hij pakt een schep en vult het gat op.
 178. 178. Als hij Susan in de slaapkamer hoort begint hij met het ontbijt. Nadat ze samen een kommetje havermoutpap hebben gegeten vertrekt Daan naar zijn werk.
 179. 179. Susan heeft weer zwangerschapsverlof en kan voor de laatste dag genieten van Pim nu hij nog een baby is. Vandaag zal hij namelijk opgroeien tot peuter.
 180. 180. Ze genieten allebei van een verdient middagdutje. Pim is een makkelijk kindje en slaapt de hele middag rustig door zodat zijn moeder ook van haar rust kan genieten.
 181. 181. Ze worden allebei wakker van de carpool van Daan. Hij is terug van zijn werk, helaas zonder promotie. Toch is hij heel erg vrolijk om de verjaardag van zijn zoon.
 182. 182. Susan stapt uit bed en neemt Pim uit zijn wiegje. Ze loopt met hem naar de keuken om hem een flesje te geven. Als hij gulzig zijn flesje leeg heeft gedronken legt Susan hem terug in zijn wiegje. Ze loopt naar buiten om het lege flesje weg te gooien en Daan pakt de krant.
 183. 183. Susan kleedt zich aan en Daan haalt een grote verjaardagstaart. Het is voor hun allemaal heel erg spannend want het is toch hun eerste kindje dat op zal groeien tot een peutertje.
 184. 184. Daan pakt een toeter om zijn zoontje aan te moedigen bij zijn eerste verjaardag. Het lijkt nog maar gisteren dat hij het kindje voor het eerst in zijn armen had en nu lijkt hij al weer zo groot.
 185. 185. Susan wiegt Pimmetje een beetje heen en weer om nog iets langer van hem te kunnen genieten. Vertederd kijkt ze naar het kleine lachende gezichtje. Vervolgens blaast ze de kaarsje uit.
 186. 186. Dan is er het grote moment. Het is weer heel erg spannend hij Pim er uit komt te zien. Het zal niet lang duren voor ze een peutertje in haar handen zal houden.
 187. 187. En inderdaad, even later heeft ze een schattig peutertje in haar armen. Vertederd kijkt ze naar het kleine mannetje dat een hele metamorfose heeft ondergaan.
 188. 188. Ook Daan is onder de indruk. Hij kan niet geloven dat zijn zoon nu al zo groot is. Toch neemt Susan hem eerst mee naar de slaapkamer om hem uit het pak te verlossen.
 189. 189. Een verjaardag is natuurlijk niets zonder cadeautjes en zodra Pim een ander pakje aan heeft laat Susan hem zijn cadeau zien.
 190. 190. Met grote ogen kijkt hij naar de speeltafel. Susan ziet hem kijken en lachend zet ze hem op de grond.
 191. 191. Even blijft Pim roerloos zitten maar dan kruipt hij nog wat onhandig naar de tekentafel. Hij pakt wat blokken en begint meteen een toren te bouwen.
 192. 192. Voor hem is het een hele ontdekkingstocht en hij bekijkt de blokken van alle kanten. Hij probeert er zelfs op te kauwen maar dat bevalt hem toch niet zo goed. Snel legt hij het blokje terug en bouwt verder aan zijn toren.
 193. 193. Na een uurtje bouwen kan hij zijn ogen maar amper open houden. Susan die samen met Daan de hele tijd heeft toegekeken pakt Pim op en zet hem nog even op het potje.
 194. 194. Nu Pim een peuter is moet hij natuurlijk wel zindelijk worden en daarom proberen ze zoveel mogelijk met hem te trainen. Na een klein plasje legt Susan hem in zijn bedje.
 195. 195. Nog voor Susan zich kan omdraaien en de kamer uit kan lopen valt Pim achterover met zijn hoofd op het kussentje. Het was een hele belevenis voor hem en het is niet niks om op te groeien tot een peutertje.
 196. 196. Susan geeft haar man een nachtzoen en stapt dan zelf ook in bed. Daan pakt nog even een boek om wat te leren voor zijn promotie.
 197. 197. Dan doet hij nog wat in het huishouden. Nu Susan opnieuw zwanger is heeft ze daar veel minder tijd voor en Daan vindt het helemaal niet erg om zijn steentje bij te dragen in het huishouden.
 198. 198. Als alles weer blinkend schoon is loopt hij ook naar de slaapkamer. Daar treft hij zijn vrouw en zoon allebei in diepe slaap aan. Vertederd kijkt haar naar de twee slapende gezichtje en stapt dan zelf ook in bed.
 199. 199. Susan staat de volgende ochtend al vroeg naast haar bed. Als ze net naast haar bed staat voelt ze een schopje van de baby.
 200. 200. Pim hoort zijn moeder uit bed stappen en wordt ook wakker. Snel loopt Susan naar zijn bedje en haalt hem eruit zodat Daan nog even kan slapen.
 201. 201. Susan loopt met Pim naar de woonkamer en zet hem op de grond. 'Dank mamma.' mompelt hij. Vertederd luistert Susan naar haar zoontje dat probeert te praten. De zinnen kloppen nog niet helemaal dus probeert Susan hem wat te helpen.
 202. 202. Als Daan wakker wordt pakt ze nog wat spaghetti van gisteren uit de koelkast. Ze warmt het een beetje op en zet dan twee bordjes op tafel. Het is een beetje een raar ontbijt maar het is zondag en ze heeft niet veel zin om iets te bereiden.
 203. 203. Daan schuift ook aan en lachend kijkt hij naar het ontbijt. ‘Sorry maar ik had niet veel zin om iets te maken.’ zegt Susan verontschuldigend. Dan vertelt ze trots over Pim die probeerde te praten.
 204. 204. Dan begint Daan over de nieuwe baby. Nu hun tweede kindje op komst is moeten ze nog wel wat dingen voorbereiden. Ook na hun ontbijt praten ze nog even verder over hun toekomstige ouderschap.
 205. 205. Na het eten geeft Daan de geldplant wat water zodat ze binnenkort weer kunnen plukken als extraatje voor de kleine.
 206. 206. Ondertussen geeft Susan Pim een flesje. Gretig pakt hij het flesje aan en begint te drinken. Als hij het flesje leeg heeft gedronken kijkt hij zijn moeder dankbaar aan.
 207. 207. Susan loopt naar buiten om het flesje weg te gooien en Daan pakt Pim op om hem op het potje te zetten. Pim stribbelt nog wat tegen, maar blijft uiteindelijk toch braaf op het potje zitten en doet een plasje.
 208. 208. Trots kijkt Daan naar zijn zoon en als beloning kruipt Pim naar de speeltafel. Hij pakt wat krijtjes en begint wild te tekenen.
 209. 209. Daan loopt weer terug naar de geldplant en plukt er wat geld van. Hij stopt het in zijn zak en loopt dan naar de bank.
 210. 210. Als hij wil gaan zitten ziet hij de postbode lopen. Hij loopt langs de brievenbus en stopt er een brief in. Zuchtend staat Daan op en loopt naar buiten. Het zal wel weer een rekening zijn.
 211. 211. Zijn vermoeden klopt en hij haalt 2 rekeningen uit de brievenbus. Hij betaalt ze meteen en dan pakt hij weer een schep om het gat bij de deur te vullen.
 212. 212. Pim zag zijn vader door het raam en kruipt zo snel als hij kan naar buiten om te kijken wat zijn vader doet. Lachend kijkt Daan naar zijn zoon die op ontdekkingstocht is.
 213. 213. Susan heeft een groot deel van de dag in bed gelegen. Daan heeft de hele dag vrij dus hij kon voor Pim zorgen. Na het avondeten wordt ze wakker.
 214. 214. Ze loopt naar de woonkamer en ziet Pim daar aan de tekentafel zitten. Daan leest een boek. Susan pakt haar zoon op en loopt met hem naar het potje.
 215. 215. Als hij een klein plasje heeft gedaan loopt ze naar de keuken om wat te eten voor zichzelf te maken. Ze heeft na het ontbijt niet veel meer gegeten en ze heeft nu wel honger.
 216. 216. Nadat ze wat gegeten heeft stapt ze met een raar gevoel in haar buik weer in bed. Helaas niet voor lang.
 217. 217. Na een uurtje onrustig slapen voelt ze een vreemd gevoel in haar buik. Ze slaat de dekens open en stapt uit bed. Zodra ze naast haar bed staat, grijpt ze met haar handen naar haar buik.
 218. 218. Daan staat op de moment in de badkamer de afwas te doen. Vaag hoort hij zijn naam roepen maar hij schenkt er geen aandacht aan. Dan hoort hij toch duidelijk de stem van Susan die hem roept.
 219. 219. Snel gooit hij de afwasborstel in het sop en sprint naar de badkamer. Pim was hem voor en kijkt verbaast naar zijn moeder. Hij zat in de woonkamer en hoorde zijn moeder schreeuwen.
 220. 220. <ul><li>Wordt vervolgd, of kijk op www.sims2.nl </li></ul><ul><li>Gemaakt door Sanneke94 en in powerpoint gezet door Mosvlinder. </li></ul>

×