SlideShare a Scribd company logo

Restaurant Ibri dhe marketingu i tij

Marketingu Dallimi mes marketingut dhe koncepteve tjera Marketingu miks Rast studimi - Restaurant Ibri Historiku i R.Ibri Marketingu i R.Ibri

1 of 26
Download to read offline
Prezantim
Lënda: Marketing
Tema: Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Mitrovicë
2016
Punuan: Profesorë:
Valon Imeri Dr.sc. Florin Peci
Diellza Haxhimehmeti Msc. Safet Abdullahi
 Hyrje
 Ç është Marketingu?
 Dallimi mes marketingut dhe konceptev te tjera
 Marketingu MIKS
 Rast studimi Restaurant IBRI
 Historiku i këtij restauranti
 Marketingu i Restaurant IBRI
 Në kët punim seminarik do të
shtjellojmë një temë që ka të bëj
me përdorimin e varibaleve
menagjuese të marketingut që
janë madhësi që i kontrollon
ndërmarrja i definon, dhe bën
ndryshime në to,me qëllime që
ndikojnë pozitivisht në shfaqjen e
kërkesave.
 Si temë kryesore të
këtij punimi kemi
marrë një resaurant
i cili ka shtrirje në
tërë tregun e
Kosovës.
 Do ta prezantojmë
restaurantin ,
historikun e
restaurantit
,themelimin e tij,
avansimin dhe
pozicionin e tij në
treg në ditët e
sotme.
 Sipas institutit të marketingut në Angli: Marketingu
është proces i menagjimit i cili identifikon ose
parasheh përmbushjen e kërkesave të konsumatorëve.
 Koncepti i marketingut mund të shprehet
në shumë mënyra, por me shprehje të jetë
e theksuar si më poshtë:
 Gjej, zbuloj dëshirat dhe plotësoj ato
 Prodho atë që mund ta shesësh ,
ndërsa mos tento ta shesësh atë
që mund të prodhosh
 Duaje blerësin më shumë
se produktin

Recommended

Polika e promocionit x
Polika e promocionit xPolika e promocionit x
Polika e promocionit xZana Agushi
 
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,Shqiprim Jashari
 
Promocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidiPromocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidiMenaxherat
 
Marketingu Per Bizneset E Vogla
Marketingu Per Bizneset E VoglaMarketingu Per Bizneset E Vogla
Marketingu Per Bizneset E VoglaMenaxherat
 
Europa Perendimore, Kosova dhe evoluimi i Marketingut
Europa Perendimore, Kosova dhe evoluimi i MarketingutEuropa Perendimore, Kosova dhe evoluimi i Marketingut
Europa Perendimore, Kosova dhe evoluimi i MarketingutBesart Krasniqi
 
Tipologjia e marketingut pjesa e ii
Tipologjia e marketingut  pjesa e iiTipologjia e marketingut  pjesa e ii
Tipologjia e marketingut pjesa e iiekonomia
 
Testi i dyte promocioni
Testi i dyte promocioniTesti i dyte promocioni
Testi i dyte promocioniValdet Shala
 

More Related Content

What's hot

Marketingu i Amazon.com
Marketingu i Amazon.comMarketingu i Amazon.com
Marketingu i Amazon.comedona krasniqi
 
Mardheniet publike ( marketing )
Mardheniet publike ( marketing )Mardheniet publike ( marketing )
Mardheniet publike ( marketing )Sabir Asipi
 
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)fatonbajrami1
 
Publiciteti ( marketing )
Publiciteti ( marketing )Publiciteti ( marketing )
Publiciteti ( marketing )Sabir Asipi
 
2.politika e promocionit_ui_re
2.politika e promocionit_ui_re2.politika e promocionit_ui_re
2.politika e promocionit_ui_reGashi Besnik
 
Politika e distribucionit 9
Politika e distribucionit 9Politika e distribucionit 9
Politika e distribucionit 9Zana Agushi
 
Njohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingMenaxherat
 
Universiteti m ikroekonimi
Universiteti m ikroekonimiUniversiteti m ikroekonimi
Universiteti m ikroekonimiDuresa M. Bytyqi
 
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni Marketing 14 sh.personale dhe promocioni
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni ekonomia
 
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingutBazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingutValdet Shala
 
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1Zana Agushi
 
Koncepti i marketingut ka pikënisje
Koncepti i marketingut ka pikënisjeKoncepti i marketingut ka pikënisje
Koncepti i marketingut ka pikënisjeArta Kurti
 
Planifikimi i marketingut
Planifikimi i marketingutPlanifikimi i marketingut
Planifikimi i marketingutValdet Shala
 

What's hot (20)

Marketingu i Amazon.com
Marketingu i Amazon.comMarketingu i Amazon.com
Marketingu i Amazon.com
 
Mardheniet publike ( marketing )
Mardheniet publike ( marketing )Mardheniet publike ( marketing )
Mardheniet publike ( marketing )
 
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
 
Publiciteti ( marketing )
Publiciteti ( marketing )Publiciteti ( marketing )
Publiciteti ( marketing )
 
2.politika e promocionit_ui_re
2.politika e promocionit_ui_re2.politika e promocionit_ui_re
2.politika e promocionit_ui_re
 
Politika e distribucionit 9
Politika e distribucionit 9Politika e distribucionit 9
Politika e distribucionit 9
 
Njohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze Marketing
 
Marketingu
MarketinguMarketingu
Marketingu
 
Universiteti m ikroekonimi
Universiteti m ikroekonimiUniversiteti m ikroekonimi
Universiteti m ikroekonimi
 
Marketing
MarketingMarketing
Marketing
 
C00d
C00dC00d
C00d
 
Detyra 1 [1]..
Detyra 1 [1]..Detyra 1 [1]..
Detyra 1 [1]..
 
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni Marketing 14 sh.personale dhe promocioni
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni
 
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingutBazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
 
Punim Seminarik
Punim SeminarikPunim Seminarik
Punim Seminarik
 
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
 
c00d
c00dc00d
c00d
 
Koncepti i marketingut ka pikënisje
Koncepti i marketingut ka pikënisjeKoncepti i marketingut ka pikënisje
Koncepti i marketingut ka pikënisje
 
Planifikimi i marketingut
Planifikimi i marketingutPlanifikimi i marketingut
Planifikimi i marketingut
 
Reklama
ReklamaReklama
Reklama
 

Similar to Restaurant Ibri dhe marketingu i tij

Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe KontekstiKapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe KontekstiKujtim Hameli
 
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832INVA SHAHOLLI
 
Njohuribazemarketing
NjohuribazemarketingNjohuribazemarketing
NjohuribazemarketingArta Kurti
 
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01valmirejetishi
 
Njohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingMenaxherat
 
Ligjerata e 13 & info
Ligjerata e 13 & infoLigjerata e 13 & info
Ligjerata e 13 & infoekonomia
 
Plani i marketingut, mr.sc.bekim përgjegjaj
Plani i marketingut, mr.sc.bekim përgjegjajPlani i marketingut, mr.sc.bekim përgjegjaj
Plani i marketingut, mr.sc.bekim përgjegjajAtlantida Marketing Club
 
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan AlijaTendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan AlijaUragan Alija
 
Marketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregutMarketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregutbujar30
 
Koncepti marketingut
Koncepti marketingutKoncepti marketingut
Koncepti marketingutMenaxherat
 
Eleni Jarazi mikroteza MSHMR
Eleni Jarazi mikroteza MSHMREleni Jarazi mikroteza MSHMR
Eleni Jarazi mikroteza MSHMRjarazi
 
_jobber01_marketing_in_the_modern_firm.pptx
_jobber01_marketing_in_the_modern_firm.pptx_jobber01_marketing_in_the_modern_firm.pptx
_jobber01_marketing_in_the_modern_firm.pptxhbrovina231573
 
Sistemi Integral i Komunikimit
Sistemi Integral i KomunikimitSistemi Integral i Komunikimit
Sistemi Integral i KomunikimitBesart Krasniqi
 
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësitTregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësitFitore ZEQIRI
 
Ekuiteti i Markës Bazuar në Konsumatorë dhe Pozicionimi i Markës
Ekuiteti i Markës Bazuar në Konsumatorë dhe Pozicionimi i MarkësEkuiteti i Markës Bazuar në Konsumatorë dhe Pozicionimi i Markës
Ekuiteti i Markës Bazuar në Konsumatorë dhe Pozicionimi i MarkësKujtim Hameli
 

Similar to Restaurant Ibri dhe marketingu i tij (20)

Presentation mikroekonomi
Presentation mikroekonomiPresentation mikroekonomi
Presentation mikroekonomi
 
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe KontekstiKapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti
 
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
 
Njohuribazemarketing
NjohuribazemarketingNjohuribazemarketing
Njohuribazemarketing
 
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
 
Njohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze Marketing
 
Ligjerata e 13 & info
Ligjerata e 13 & infoLigjerata e 13 & info
Ligjerata e 13 & info
 
Plani i marketingut, mr.sc.bekim përgjegjaj
Plani i marketingut, mr.sc.bekim përgjegjajPlani i marketingut, mr.sc.bekim përgjegjaj
Plani i marketingut, mr.sc.bekim përgjegjaj
 
Marketing
MarketingMarketing
Marketing
 
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan AlijaTendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
 
Marketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregutMarketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregut
 
Koncepti marketingut
Koncepti marketingutKoncepti marketingut
Koncepti marketingut
 
Eleni Jarazi mikroteza MSHMR
Eleni Jarazi mikroteza MSHMREleni Jarazi mikroteza MSHMR
Eleni Jarazi mikroteza MSHMR
 
_jobber01_marketing_in_the_modern_firm.pptx
_jobber01_marketing_in_the_modern_firm.pptx_jobber01_marketing_in_the_modern_firm.pptx
_jobber01_marketing_in_the_modern_firm.pptx
 
Kapitulli 1
Kapitulli 1Kapitulli 1
Kapitulli 1
 
Sistemi Integral i Komunikimit
Sistemi Integral i KomunikimitSistemi Integral i Komunikimit
Sistemi Integral i Komunikimit
 
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësitTregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
 
Ekuiteti i Markës Bazuar në Konsumatorë dhe Pozicionimi i Markës
Ekuiteti i Markës Bazuar në Konsumatorë dhe Pozicionimi i MarkësEkuiteti i Markës Bazuar në Konsumatorë dhe Pozicionimi i Markës
Ekuiteti i Markës Bazuar në Konsumatorë dhe Pozicionimi i Markës
 
Ndermarresi
NdermarresiNdermarresi
Ndermarresi
 
Ndermarrsi
NdermarrsiNdermarrsi
Ndermarrsi
 

More from Diellza Haxhimehmeti

Strategjia Ndërkombëtare e Biznesit Coca-Cola
Strategjia Ndërkombëtare e Biznesit Coca-ColaStrategjia Ndërkombëtare e Biznesit Coca-Cola
Strategjia Ndërkombëtare e Biznesit Coca-ColaDiellza Haxhimehmeti
 
10 Famous People Who Failed at Their First Attempt at Career Success
10 Famous People Who Failed at Their First Attempt at Career Success10 Famous People Who Failed at Their First Attempt at Career Success
10 Famous People Who Failed at Their First Attempt at Career SuccessDiellza Haxhimehmeti
 
TERMOCENTRALET NË BALLKAN DHE EVROPË, PËRDORIMI I TYRE
TERMOCENTRALET NË BALLKAN DHE EVROPË, PËRDORIMI I TYRETERMOCENTRALET NË BALLKAN DHE EVROPË, PËRDORIMI I TYRE
TERMOCENTRALET NË BALLKAN DHE EVROPË, PËRDORIMI I TYREDiellza Haxhimehmeti
 
Dinamika e procesit te retifikimit
Dinamika e procesit te retifikimitDinamika e procesit te retifikimit
Dinamika e procesit te retifikimitDiellza Haxhimehmeti
 
Dinamika e procesit te retifikimit
Dinamika e procesit te retifikimitDinamika e procesit te retifikimit
Dinamika e procesit te retifikimitDiellza Haxhimehmeti
 
Raporti praktikë: Departamenti i Auditimit të Brendshëm
Raporti praktikë: Departamenti i Auditimit të Brendshëm  Raporti praktikë: Departamenti i Auditimit të Brendshëm
Raporti praktikë: Departamenti i Auditimit të Brendshëm Diellza Haxhimehmeti
 
Zhvillimi i karrierës menaxheriale
Zhvillimi i karrierës menaxherialeZhvillimi i karrierës menaxheriale
Zhvillimi i karrierës menaxherialeDiellza Haxhimehmeti
 
Analiza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve te vogla
Analiza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve te voglaAnaliza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve te vogla
Analiza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve te voglaDiellza Haxhimehmeti
 
Analiza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve të vogla
Analiza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve të voglaAnaliza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve të vogla
Analiza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve të voglaDiellza Haxhimehmeti
 

More from Diellza Haxhimehmeti (9)

Strategjia Ndërkombëtare e Biznesit Coca-Cola
Strategjia Ndërkombëtare e Biznesit Coca-ColaStrategjia Ndërkombëtare e Biznesit Coca-Cola
Strategjia Ndërkombëtare e Biznesit Coca-Cola
 
10 Famous People Who Failed at Their First Attempt at Career Success
10 Famous People Who Failed at Their First Attempt at Career Success10 Famous People Who Failed at Their First Attempt at Career Success
10 Famous People Who Failed at Their First Attempt at Career Success
 
TERMOCENTRALET NË BALLKAN DHE EVROPË, PËRDORIMI I TYRE
TERMOCENTRALET NË BALLKAN DHE EVROPË, PËRDORIMI I TYRETERMOCENTRALET NË BALLKAN DHE EVROPË, PËRDORIMI I TYRE
TERMOCENTRALET NË BALLKAN DHE EVROPË, PËRDORIMI I TYRE
 
Dinamika e procesit te retifikimit
Dinamika e procesit te retifikimitDinamika e procesit te retifikimit
Dinamika e procesit te retifikimit
 
Dinamika e procesit te retifikimit
Dinamika e procesit te retifikimitDinamika e procesit te retifikimit
Dinamika e procesit te retifikimit
 
Raporti praktikë: Departamenti i Auditimit të Brendshëm
Raporti praktikë: Departamenti i Auditimit të Brendshëm  Raporti praktikë: Departamenti i Auditimit të Brendshëm
Raporti praktikë: Departamenti i Auditimit të Brendshëm
 
Zhvillimi i karrierës menaxheriale
Zhvillimi i karrierës menaxherialeZhvillimi i karrierës menaxheriale
Zhvillimi i karrierës menaxheriale
 
Analiza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve te vogla
Analiza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve te voglaAnaliza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve te vogla
Analiza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve te vogla
 
Analiza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve të vogla
Analiza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve të voglaAnaliza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve të vogla
Analiza teknike dhe ekonomike e hidrocentraleve të vogla
 

Restaurant Ibri dhe marketingu i tij

 • 1. Prezantim Lënda: Marketing Tema: Restaurant Ibri dhe marketingu i tij Mitrovicë 2016 Punuan: Profesorë: Valon Imeri Dr.sc. Florin Peci Diellza Haxhimehmeti Msc. Safet Abdullahi
 • 2.  Hyrje  Ç është Marketingu?  Dallimi mes marketingut dhe konceptev te tjera  Marketingu MIKS  Rast studimi Restaurant IBRI  Historiku i këtij restauranti  Marketingu i Restaurant IBRI
 • 3.  Në kët punim seminarik do të shtjellojmë një temë që ka të bëj me përdorimin e varibaleve menagjuese të marketingut që janë madhësi që i kontrollon ndërmarrja i definon, dhe bën ndryshime në to,me qëllime që ndikojnë pozitivisht në shfaqjen e kërkesave.
 • 4.  Si temë kryesore të këtij punimi kemi marrë një resaurant i cili ka shtrirje në tërë tregun e Kosovës.  Do ta prezantojmë restaurantin , historikun e restaurantit ,themelimin e tij, avansimin dhe pozicionin e tij në treg në ditët e sotme.
 • 5.  Sipas institutit të marketingut në Angli: Marketingu është proces i menagjimit i cili identifikon ose parasheh përmbushjen e kërkesave të konsumatorëve.
 • 6.  Koncepti i marketingut mund të shprehet në shumë mënyra, por me shprehje të jetë e theksuar si më poshtë:  Gjej, zbuloj dëshirat dhe plotësoj ato  Prodho atë që mund ta shesësh , ndërsa mos tento ta shesësh atë që mund të prodhosh  Duaje blerësin më shumë se produktin
 • 7.  Koncepti i marketingut me njohurit e veta dominon në ndërmarrje mbi shërbimin e prodhimit në krijimin e programit prodhues, si dhe orientimin e ndërrmarrjes nga realizimi i të hyrave sa më të mëdha me kënaqjen e konsumatorëve me një çasje afatëgjatë.
 • 8.  Koncepti I marketingut është I përqendruar te konsumatori.
 • 9.  Empirizmi I bënë me dije se më letë është të përvetësohet tregu se sa të ripërvetësohet.
 • 10.  Sipas Kotlerit, koncepti i marketingut shpreh obligimet e ndërmarrjes ndaj sovranitetit të konsumatorëve. (babai modern i markeingut.)
 • 11.  Marketingu Miks definohet si grup i instrumentev taktike dhe të kontrolluara të marketingut, të cilat ndërrmarrja i kombinon me qëllim të plotësimit të nevojave dhe knaqësive të konsumatorëve të saj.
 • 12.  Mundësit e shumta mund të grupohen në katër variabla të njohura si 4P: 1. Produkti (Product) 2. Distribuimi ( Place) 3. Çmimi ( Price) 4. Promocioni (Promotion)