SlideShare a Scribd company logo

Koncepti marketingut

1 of 45
Download to read offline
Marketingu
Prof. Dr. Nail Reshidi
Email: nailreshidi@yahoo.com
WWW. nailreshidi.com
Tri grupe te studenteve: Lideret….,
Koncepti marketingut
Koncepti marketingut
Koncepti marketingut
Koncepti marketingut

Recommended

Njohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingMenaxherat
 
Strategjite segmentimi i tregut
Strategjite  segmentimi i tregutStrategjite  segmentimi i tregut
Strategjite segmentimi i tregutekonomia
 
Vlera në kohë e parasë
Vlera në kohë e parasëVlera në kohë e parasë
Vlera në kohë e parasëLidijeRapaj
 
2 obligacionet
2 obligacionet2 obligacionet
2 obligacionetbetterday
 
Konsumi dhe investimet
Konsumi dhe investimetKonsumi dhe investimet
Konsumi dhe investimetMenaxherat
 

More Related Content

What's hot

FaktorëT Që Ndikojnë Në Sjelljet E KonsumatorëVe
FaktorëT Që Ndikojnë Në Sjelljet E KonsumatorëVeFaktorëT Që Ndikojnë Në Sjelljet E KonsumatorëVe
FaktorëT Që Ndikojnë Në Sjelljet E KonsumatorëVeVeton Sopjani
 
Kostoja E Prodhimit
Kostoja E ProdhimitKostoja E Prodhimit
Kostoja E Prodhimitguest2514d3
 
Promocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidiPromocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidiMenaxherat
 
Regjistrimet ne ditar dhe ne llogari
Regjistrimet ne ditar dhe ne llogariRegjistrimet ne ditar dhe ne llogari
Regjistrimet ne ditar dhe ne llogariMenaxherat
 
Kd kosto standarde dhe buxheti fleksibel
Kd kosto standarde dhe buxheti fleksibelKd kosto standarde dhe buxheti fleksibel
Kd kosto standarde dhe buxheti fleksibelHamit Agushi
 
Polika e promocionit x
Polika e promocionit xPolika e promocionit x
Polika e promocionit xZana Agushi
 
Ushtrime bazat e kontabilitetit
Ushtrime bazat e kontabilitetitUshtrime bazat e kontabilitetit
Ushtrime bazat e kontabilitetitMenaxherat
 
Bazat e marketingut - produkti
Bazat e marketingut - produktiBazat e marketingut - produkti
Bazat e marketingut - produktiVeton Sopjani
 
Analiza e regresionit dhe korrelacionit
Analiza e regresionit dhe korrelacionitAnaliza e regresionit dhe korrelacionit
Analiza e regresionit dhe korrelacionitMenaxherat
 
Risku dhe kthimi
Risku dhe kthimiRisku dhe kthimi
Risku dhe kthimiMenaxherat
 
Fondet private te pensioneve
Fondet private te pensioneveFondet private te pensioneve
Fondet private te pensioneveAnita Dogani
 
Elasticiteti i kerkeses
Elasticiteti i kerkesesElasticiteti i kerkeses
Elasticiteti i kerkesesBessnik Latifi
 

What's hot (20)

Paraja Kuptimi, Format, Dhe Funksionet
 Paraja  Kuptimi, Format, Dhe Funksionet Paraja  Kuptimi, Format, Dhe Funksionet
Paraja Kuptimi, Format, Dhe Funksionet
 
Mikroekonomi 1
Mikroekonomi 1Mikroekonomi 1
Mikroekonomi 1
 
FaktorëT Që Ndikojnë Në Sjelljet E KonsumatorëVe
FaktorëT Që Ndikojnë Në Sjelljet E KonsumatorëVeFaktorëT Që Ndikojnë Në Sjelljet E KonsumatorëVe
FaktorëT Që Ndikojnë Në Sjelljet E KonsumatorëVe
 
Makroekonomia slides
Makroekonomia slidesMakroekonomia slides
Makroekonomia slides
 
Plan biznesi
Plan biznesiPlan biznesi
Plan biznesi
 
Kostoja E Prodhimit
Kostoja E ProdhimitKostoja E Prodhimit
Kostoja E Prodhimit
 
Promocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidiPromocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidi
 
Regjistrimet ne ditar dhe ne llogari
Regjistrimet ne ditar dhe ne llogariRegjistrimet ne ditar dhe ne llogari
Regjistrimet ne ditar dhe ne llogari
 
Makroekonomi
MakroekonomiMakroekonomi
Makroekonomi
 
Kd kosto standarde dhe buxheti fleksibel
Kd kosto standarde dhe buxheti fleksibelKd kosto standarde dhe buxheti fleksibel
Kd kosto standarde dhe buxheti fleksibel
 
Ndermarresia
NdermarresiaNdermarresia
Ndermarresia
 
Polika e promocionit x
Polika e promocionit xPolika e promocionit x
Polika e promocionit x
 
Ushtrime bazat e kontabilitetit
Ushtrime bazat e kontabilitetitUshtrime bazat e kontabilitetit
Ushtrime bazat e kontabilitetit
 
Makro Papunesia
Makro PapunesiaMakro Papunesia
Makro Papunesia
 
Bazat e marketingut - produkti
Bazat e marketingut - produktiBazat e marketingut - produkti
Bazat e marketingut - produkti
 
Analiza e regresionit dhe korrelacionit
Analiza e regresionit dhe korrelacionitAnaliza e regresionit dhe korrelacionit
Analiza e regresionit dhe korrelacionit
 
55490065 teze d-financiar
55490065 teze d-financiar55490065 teze d-financiar
55490065 teze d-financiar
 
Risku dhe kthimi
Risku dhe kthimiRisku dhe kthimi
Risku dhe kthimi
 
Fondet private te pensioneve
Fondet private te pensioneveFondet private te pensioneve
Fondet private te pensioneve
 
Elasticiteti i kerkeses
Elasticiteti i kerkesesElasticiteti i kerkeses
Elasticiteti i kerkeses
 

Viewers also liked

Marketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregutMarketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregutbujar30
 
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)fatonbajrami1
 
Tregu dhe politika e çmimeve
Tregu dhe politika e çmimeveTregu dhe politika e çmimeve
Tregu dhe politika e çmimeveMenaxherat
 
Tregu, oferta dhe kerkesa
Tregu, oferta dhe kerkesaTregu, oferta dhe kerkesa
Tregu, oferta dhe kerkesaMenaxherat
 
Paraqitjet grafike
Paraqitjet grafikeParaqitjet grafike
Paraqitjet grafikeMenaxherat
 
Planifikimi Strategjik
Planifikimi StrategjikPlanifikimi Strategjik
Planifikimi StrategjikMenaxherat
 
Udhezime per pune seminarike 2011
Udhezime per pune seminarike 2011Udhezime per pune seminarike 2011
Udhezime per pune seminarike 2011Menaxherat
 
Metodat e caktimit te cmimeve(marketing)
Metodat e caktimit te cmimeve(marketing)Metodat e caktimit te cmimeve(marketing)
Metodat e caktimit te cmimeve(marketing)Sabir Asipi
 
Marketingu i Amazon.com
Marketingu i Amazon.comMarketingu i Amazon.com
Marketingu i Amazon.comedona krasniqi
 
Rreziku dhe sigurimi në ndërmarrësi
Rreziku dhe sigurimi në ndërmarrësiRreziku dhe sigurimi në ndërmarrësi
Rreziku dhe sigurimi në ndërmarrësiShpejtim Rudi
 
Hyrje ne internet marketing
Hyrje ne internet marketingHyrje ne internet marketing
Hyrje ne internet marketingBesart Bajrami
 
Segmentimi i tregut dhe pozicionimi
Segmentimi i tregut dhe pozicionimiSegmentimi i tregut dhe pozicionimi
Segmentimi i tregut dhe pozicionimiHekuran Zogaj
 

Viewers also liked (20)

Marketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregutMarketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregut
 
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
 
Punim Seminarik
Punim SeminarikPunim Seminarik
Punim Seminarik
 
Segmentimi
SegmentimiSegmentimi
Segmentimi
 
Marketing1
Marketing1Marketing1
Marketing1
 
Marketing
MarketingMarketing
Marketing
 
Tregu dhe politika e çmimeve
Tregu dhe politika e çmimeveTregu dhe politika e çmimeve
Tregu dhe politika e çmimeve
 
Cmimet
CmimetCmimet
Cmimet
 
Tregu, oferta dhe kerkesa
Tregu, oferta dhe kerkesaTregu, oferta dhe kerkesa
Tregu, oferta dhe kerkesa
 
Paraqitjet grafike
Paraqitjet grafikeParaqitjet grafike
Paraqitjet grafike
 
Planifikimi Strategjik
Planifikimi StrategjikPlanifikimi Strategjik
Planifikimi Strategjik
 
Udhezime per pune seminarike 2011
Udhezime per pune seminarike 2011Udhezime per pune seminarike 2011
Udhezime per pune seminarike 2011
 
Marketingu
MarketinguMarketingu
Marketingu
 
Metodat e caktimit te cmimeve(marketing)
Metodat e caktimit te cmimeve(marketing)Metodat e caktimit te cmimeve(marketing)
Metodat e caktimit te cmimeve(marketing)
 
Marketingu i Amazon.com
Marketingu i Amazon.comMarketingu i Amazon.com
Marketingu i Amazon.com
 
Rreziku dhe sigurimi në ndërmarrësi
Rreziku dhe sigurimi në ndërmarrësiRreziku dhe sigurimi në ndërmarrësi
Rreziku dhe sigurimi në ndërmarrësi
 
Hyrje ne internet marketing
Hyrje ne internet marketingHyrje ne internet marketing
Hyrje ne internet marketing
 
Menaxhimi strategjik ne marketing
Menaxhimi strategjik ne marketingMenaxhimi strategjik ne marketing
Menaxhimi strategjik ne marketing
 
Marketing
MarketingMarketing
Marketing
 
Segmentimi i tregut dhe pozicionimi
Segmentimi i tregut dhe pozicionimiSegmentimi i tregut dhe pozicionimi
Segmentimi i tregut dhe pozicionimi
 

Similar to Koncepti marketingut

Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1Zana Agushi
 
Deshironi te realizoni profit ne BIZNESIN TUAJ!?
Deshironi te realizoni profit ne BIZNESIN TUAJ!? Deshironi te realizoni profit ne BIZNESIN TUAJ!?
Deshironi te realizoni profit ne BIZNESIN TUAJ!? Veton Rexhepi
 
Ligjerata e 13 & info
Ligjerata e 13 & infoLigjerata e 13 & info
Ligjerata e 13 & infoekonomia
 
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan AlijaTendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan AlijaUragan Alija
 
Universiteti m ikroekonimi
Universiteti m ikroekonimiUniversiteti m ikroekonimi
Universiteti m ikroekonimiDuresa M. Bytyqi
 
2.politika e promocionit_ui_re
2.politika e promocionit_ui_re2.politika e promocionit_ui_re
2.politika e promocionit_ui_reGashi Besnik
 
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,Shqiprim Jashari
 
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësitTregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësitFitore ZEQIRI
 
Segmentimi i tregut Ligjerata-2
Segmentimi i tregut Ligjerata-2Segmentimi i tregut Ligjerata-2
Segmentimi i tregut Ligjerata-2Zana Agushi
 
Sjellja konsumatoreve
Sjellja konsumatoreveSjellja konsumatoreve
Sjellja konsumatoreveValdet Shala
 
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832INVA SHAHOLLI
 
Njohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingMenaxherat
 
Shitja personale
Shitja personaleShitja personale
Shitja personaleVilma Hoxha
 
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01valmirejetishi
 
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tijRestaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tijDiellza Haxhimehmeti
 
Marketing - Përmbledhje
Marketing - PërmbledhjeMarketing - Përmbledhje
Marketing - PërmbledhjeJozef Nokaj
 

Similar to Koncepti marketingut (20)

marketing mars 2015
marketing mars 2015marketing mars 2015
marketing mars 2015
 
c00d
c00dc00d
c00d
 
C00d
C00dC00d
C00d
 
Presentation mikroekonomi
Presentation mikroekonomiPresentation mikroekonomi
Presentation mikroekonomi
 
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
 
Deshironi te realizoni profit ne BIZNESIN TUAJ!?
Deshironi te realizoni profit ne BIZNESIN TUAJ!? Deshironi te realizoni profit ne BIZNESIN TUAJ!?
Deshironi te realizoni profit ne BIZNESIN TUAJ!?
 
Ligjerata e 13 & info
Ligjerata e 13 & infoLigjerata e 13 & info
Ligjerata e 13 & info
 
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan AlijaTendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
 
Universiteti m ikroekonimi
Universiteti m ikroekonimiUniversiteti m ikroekonimi
Universiteti m ikroekonimi
 
2.politika e promocionit_ui_re
2.politika e promocionit_ui_re2.politika e promocionit_ui_re
2.politika e promocionit_ui_re
 
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,
 
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësitTregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
 
Segmentimi i tregut Ligjerata-2
Segmentimi i tregut Ligjerata-2Segmentimi i tregut Ligjerata-2
Segmentimi i tregut Ligjerata-2
 
Sjellja konsumatoreve
Sjellja konsumatoreveSjellja konsumatoreve
Sjellja konsumatoreve
 
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
 
Njohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze Marketing
 
Shitja personale
Shitja personaleShitja personale
Shitja personale
 
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
 
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tijRestaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
 
Marketing - Përmbledhje
Marketing - PërmbledhjeMarketing - Përmbledhje
Marketing - Përmbledhje
 

More from Menaxherat

Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Statistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashiStatistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashiMenaxherat
 
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi
Statistike treguesit e korelacionit  ardiana gashiStatistike treguesit e korelacionit  ardiana gashi
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashiMenaxherat
 
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluaraStatistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluaraMenaxherat
 
Statistike indekset
Statistike indeksetStatistike indekset
Statistike indeksetMenaxherat
 
Si te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtimSi te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtimMenaxherat
 
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...Menaxherat
 
Sjellja organizative berim ramosaj
Sjellja organizative  berim ramosajSjellja organizative  berim ramosaj
Sjellja organizative berim ramosajMenaxherat
 
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashi
Statistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashiStatistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashi
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashiMenaxherat
 
Seminar analiza e tregut te punes ne kosove
Seminar  analiza e tregut te punes ne kosoveSeminar  analiza e tregut te punes ne kosove
Seminar analiza e tregut te punes ne kosoveMenaxherat
 
Treguesit e pozicionit ushtrime
Treguesit e pozicionit ushtrimeTreguesit e pozicionit ushtrime
Treguesit e pozicionit ushtrimeMenaxherat
 
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit ardian...
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit  ardian...Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit  ardian...
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit ardian...Menaxherat
 
Projektimi i procesit Vehbi Ramaj
Projektimi i procesit Vehbi RamajProjektimi i procesit Vehbi Ramaj
Projektimi i procesit Vehbi RamajMenaxherat
 
Politika e produktit nail reshidi
Politika e produktit  nail reshidiPolitika e produktit  nail reshidi
Politika e produktit nail reshidiMenaxherat
 
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqiPermbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqiMenaxherat
 
Politika e cmimit nail reshidi
Politika e cmimit nail reshidiPolitika e cmimit nail reshidi
Politika e cmimit nail reshidiMenaxherat
 
Mjedisi ligjor i bizneseve
Mjedisi ligjor i bizneseveMjedisi ligjor i bizneseve
Mjedisi ligjor i bizneseveMenaxherat
 
Menaxhment ymer havolli permbledhje
Menaxhment  ymer havolli permbledhjeMenaxhment  ymer havolli permbledhje
Menaxhment ymer havolli permbledhjeMenaxherat
 
Menaxhimi i qmimeve
Menaxhimi i qmimeveMenaxhimi i qmimeve
Menaxhimi i qmimeveMenaxherat
 
Menaxhimi i resurseve humane pytje
Menaxhimi i resurseve humane pytjeMenaxhimi i resurseve humane pytje
Menaxhimi i resurseve humane pytjeMenaxherat
 
Kuptimi i sjelljes organizative so
Kuptimi i sjelljes organizative soKuptimi i sjelljes organizative so
Kuptimi i sjelljes organizative soMenaxherat
 

More from Menaxherat (20)

Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Statistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashiStatistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
 
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi
Statistike treguesit e korelacionit  ardiana gashiStatistike treguesit e korelacionit  ardiana gashi
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi
 
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluaraStatistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
 
Statistike indekset
Statistike indeksetStatistike indekset
Statistike indekset
 
Si te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtimSi te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtim
 
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
 
Sjellja organizative berim ramosaj
Sjellja organizative  berim ramosajSjellja organizative  berim ramosaj
Sjellja organizative berim ramosaj
 
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashi
Statistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashiStatistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashi
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashi
 
Seminar analiza e tregut te punes ne kosove
Seminar  analiza e tregut te punes ne kosoveSeminar  analiza e tregut te punes ne kosove
Seminar analiza e tregut te punes ne kosove
 
Treguesit e pozicionit ushtrime
Treguesit e pozicionit ushtrimeTreguesit e pozicionit ushtrime
Treguesit e pozicionit ushtrime
 
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit ardian...
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit  ardian...Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit  ardian...
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit ardian...
 
Projektimi i procesit Vehbi Ramaj
Projektimi i procesit Vehbi RamajProjektimi i procesit Vehbi Ramaj
Projektimi i procesit Vehbi Ramaj
 
Politika e produktit nail reshidi
Politika e produktit  nail reshidiPolitika e produktit  nail reshidi
Politika e produktit nail reshidi
 
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqiPermbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
 
Politika e cmimit nail reshidi
Politika e cmimit nail reshidiPolitika e cmimit nail reshidi
Politika e cmimit nail reshidi
 
Mjedisi ligjor i bizneseve
Mjedisi ligjor i bizneseveMjedisi ligjor i bizneseve
Mjedisi ligjor i bizneseve
 
Menaxhment ymer havolli permbledhje
Menaxhment  ymer havolli permbledhjeMenaxhment  ymer havolli permbledhje
Menaxhment ymer havolli permbledhje
 
Menaxhimi i qmimeve
Menaxhimi i qmimeveMenaxhimi i qmimeve
Menaxhimi i qmimeve
 
Menaxhimi i resurseve humane pytje
Menaxhimi i resurseve humane pytjeMenaxhimi i resurseve humane pytje
Menaxhimi i resurseve humane pytje
 
Kuptimi i sjelljes organizative so
Kuptimi i sjelljes organizative soKuptimi i sjelljes organizative so
Kuptimi i sjelljes organizative so
 

Koncepti marketingut

 • 1. Marketingu Prof. Dr. Nail Reshidi Email: nailreshidi@yahoo.com WWW. nailreshidi.com
 • 2. Tri grupe te studenteve: Lideret….,
 • 10. Si do behet vleresimi i provimit: Provimi vleresohet me perqindje prej: 1-100% Deri 50% = pamjaftueshem, mbi 50% = Kalon, mbi 91% = shkelqyshem. Totali I te gjitha vleresimeve fitohet duke mbledhur perqindjet sipas ketij sistemi: Testi I pare - (6 jave) 40% Testi I dytet – (12 jave ) 40% Pjesemarrja 10% prezentimi____________________ 10% TOTALI = 100% ** Zgjatja, sistemi i pyetjeve....
 • 14. Evoluimi I konceptit te marketingut Late 19th century: efficient production of goods Orientimi prodhues allowed firms to meet strong customer demand. Mid-1920s–early 1950s: weakened demand required that products would have to be “sold.” (personal Orientimi I shitjes selling, advertising, and distribution was the focus) Early 1950s–2000s: adopting a customer focus Koncepti I means a commitment to researching and marketingut responding to customer needs. FIGURE 1.3
 • 18. Koncepti i shitjes pikënisja shënjester mjetet qëllimi Produktet Shitja dhe Fitimi në bazë Ndërmarrja ekzistuese promocioni të v. shitjes pikënisja shënjester mjetet qëllimi Nevojat, Fitimi duke Marketingu Tregu kërkesat e Intergral 4P plotësuar konsu.. kërkesat e ko. Koncepti i MARKETINGUT Qasja integrale dhe lidhja organike*** ender, …mend, …caj, …dy polic. , Shuplaka. Puthja ne qafe
 • 19. Pse qasja integrale eshte me rendesi? Q. integrale = Sinergji … dhe kriojne When brand efekte Kur IMM jane …ata reinforce …theyforcojne messages are integrale… integrated… njera tjetren… each other… sinergjike si… 2 + 2 = 5…
 • 21. Fokusohuni gjithmon ne konsumator sepse: • 67% e konsumatoreve e nderpresin blerjen per shkak te pervojes te keqe me ndonje punetor. • 96% e konsumatoreve te pakenaqur kurre nuk ankohen per shkak te pervojes se keqe ne blerje, – 91% kurre nuk do te blene produktet e asaj ndermarrjes – 100% prej tyre do ta percjelljin pervojen e keqe me me se paku 9 persona te tjere dhe – 13% prej tyre do t;ja percjelle pervopjen e vete me se paku 20 personave te tjere.
 • 22. 8 x më shumë, kushton çmimi i identifikimit të konsumatorëve të rinj, sesa mbajtja e atyre ekzistues. 1 + 1 + 1 + 1 +1 + 1 + 1 +1 = Konsumatori i pakënaqur do ti infektoje edhe te tjerët. Nëse dikush merr një produkt te keq ai atëherë do ta ndaje këtë 22 ndjenje tek te tjerët
 • 23. VLERA JETËSORE E KONSUMATORËVE – Cigare* Qarkullimi mesatar i klientit per nje vit: 50,000 EUR Koha e qendrimit ne banke: 10 vite 50,000 EUR x 10 = 500,000 EUR
 • 24. Kënaqësia totale e konsumatorëve Kënaqësia e konsumatorit është ndjenja e personit për kënaqjen ose zhgënjimin që rezulton nga krahasimi i performansës së përceptuar të produktit (rezultatit) në relacion me pritjet e tij . - Performansa më e ultë se pritjet - konsumatori i zhgënjyer - Performansa tejkalon pritjet - konsumatori i kënaqur
 • 25. Ndërmarrja ende humb para në disa konsumatorë Rregulla - 20/80: 20% të konsumatorëve-gjenerojnë 80% të profitit Konsumatorët më të mëdhenjë nuk japin gjithmonë profitin më të madh Konsumatorët e mëdhenjë: - kërkesat e konsiderueshme për shërbime - pranojnë zbritjet më të mëdha
 • 26. Konsumatorët e vegjël: - paguajnë çmimin e plotë - marrin shërbim minimal - çmimi i transaksioneve redukon profitabilitetin Konsumatorët e mesëm: - marrin shërbim të mirë - paguajnë pothuajse çmimin e plotë - shpesh janë më profitabil Tani shumë firma të mëdha e pushtojnë tregun e mesëm
 • 27. Matja e kënaqësisë Ndërmarrjet masin sistematikisht kënaqësinë e konsumatorëve Konsumatori me kënaqësi më të lartë - mbetet lojal më gjatë - blen më shumë - flet mirë për ndërmarrjen dhe produktet e saj - iu kushton më pak rëndësi brendeve konkurruese - më pak i ndieshëm në çmim - ofron ide për produkte dhe shërbime - lehtë për tu shërbyer
 • 29. Ndërtimi i vlerës së konsumatorit, kënaqësisë dhe besnikërisë
 • 34. Fokusimi në nevojat e konsuamtorëve Përfitimet e konsumatorit Përfitimet e ndërmarrjes Furnizimi i shpejtë Tërheqja e konsumatorëve me produkte sipas nga konkurentët kërkesave të tyre Rritja e besimit ndaj Mbajtja e lojalitetit të ndërmarrjes konsumatorëve Nevojat specifike Rritja e janë plotësuar pjesëmarrjes në treg
 • 35. Koncepti shoqeror I marketingut Shoqeria Ndermarrja Konsumatori
 • 36. Energjia eshte e Kufizuar!!! Suksesi vjen prej brenda!!!! Kultura e punes: Besimi dhe respekti!
 • 41. Cili është dallimi midis konceptit të shitjes dhe marketingut? Në vend të filozofise ”prodho produkte dhe shiti ato”, marketingut përdorë një filozofi moderne të veprimit ”zbuloji nevojat që t’i plotesoshe ato”.
 • 42. Porosia: Mendoni Veproni Globalisht lokalisht
 • 43. Mos haroni se; Celesi I suksesit: Personeli i kenaqur = Konsumatore te kenaqur = Aksionare te kenaqur 1. Hewllet Pacard: marketingu eshte aq I rendesishem sa qe nuk mund t’i lihet vetem nje departamenti …sa puntore???. 2. Instituti GALLUP: Mungesa e marketingut eshte nje nga arsyet kryesore per deshtimin e ndermarrjeve. 3. Nese shkalla e ndryshimeve brenda ne ndermarrje eshte me e ulte dhe me e ngadalshme se shkallae e ndyshimeve jashte saj – atehere fundi eshte afer”!!! 4. Kotler: Sot menaxhmenti I ndermarrjes duhet te vrapoje qe te mbeteni aty ku jeni!!! 5. Peter Drucker: Marketingu eshte biznesi I ndermarrje I shikuar nga kendi I konsumatorit… Ndërmarrja sot nuk mjafton vetëm t’i kënaqe konsumatorin, ato duhet te mahnise konsumatorin.