Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Bacc crackwoodspines; update 31 week 13

179 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Bacc crackwoodspines; update 31 week 13

 1. 1. Bacc Crackwoodspines Week 13 Update 31
 2. 2. Dit is Pijkes eerste dag in zijn nieuwe huis. Hij is namelijk ingetrokken bij zijn schoonouders en Faith!
 3. 3. Faith is blij Pijke weer te zien. Het is een lange tijd geleden dat ze elkaar zagen terwijl ze dezelfde lengte hadden.
 4. 4. Er is dan ook maar één manier om het te vieren. Iets wat Luna later zal begrijpen als zijnde “de bloemetjes en de bijtjes”.
 5. 5. Kitty viert het feit dat ze er een nieuw baasje bij heeft op haar eigen manier. Iets met de vlindertjes en de vlindertjes.
 6. 6. Die avond eten Emmy en Faith voor het eerst met Pijke samen. Jaak is er natuurlijk ook nog, maar op het moment even niet. Hij is druk bezig ergens een inbraak te plegen.
 7. 7. Faith bekommert zich al tijden lang niet meer om de foute stiefvader die haar pleegmoeder aan de haak heeft geslagen. Ze is nog altijd veel te blij met Pijkes komst.
 8. 8. De volgende ochtend is Pijke wel bij geslapen. Hij kust Faith nog vlug gedag. En natuurlijk de kleine Luna. Is het een gek idee dat Luna zijn schoonzusje is? - Natuurlijk niet! Pijke is wel wat gewend.
 9. 9. Die dag is hij ook echt meteen met promotie thuis.
 10. 10. Voor Faith geldt hetzelfde.
 11. 11. De weken verstrijken en het lijkt alsof Pijke altijd al daar in huis heeft gewoond. Het is dan ook vanzelfsprekend dat hij zich net zo op Luna’s verjaardag heeft verheugd als de rest van het gezin. Vandaag is het dan echt zover. Luna zal opgroeien naar peuter!
 12. 12. Luna lijkt best wel op Emmy! Haar persoonlijkheid is 02/03/10/07/03.
 13. 13. Faith vindt het heel fijn om mee te helpen met Luna’s opvoeding. Op de dagen dat Jaak werken is, dragen zij en Pijke net zo goed zorg voor Luna.
 14. 14. Luna is een echte dierenvriendin.
 15. 15. Op de zeldzame momenten dat Kitty geen aandacht krijgt, zit ze op de badkamer. Ik maak geen grapje: Ze zit gewoon te wachten tot het douchegordijn weer opengaat en Jaak klaar is met douchen. Zomaar!
 16. 16. Binnen een mum van tijd zijn Pijke en Luna besties. Besties voor de rest van hun leven. Hoe kan het ook anders? Zo iemand als Pijke, die zoveel broertjes en een zusje heeft.
 17. 17. Eén van de zeldzame momenten dat Emmy en Luna op één foto staan.
 18. 18. Hoewel, op den duur moeten de twee jongste volwassenen aan de slag voor hun werk. Aangezien het toch wel belangrijk is om Luna te leren praten, gaat Emmy aan de slag. En dan herinnert ze zich weer hoe leuk het was om haar drie geadopteerde kinderen te leren praten.
 19. 19. En toen ik zei “de twee jongste volwassenen van het gezin”, bedoelde ik toch echt “volwassenen”. Kennelijk denkt het spel soms dat Pijke nog steeds een kind is.
 20. 20. Jaak wilt dolgraag het bevel “kom hier” leren aan Kitty. In plaats van de halve kamer door te lopen, bedenkt hij dat hij ook wel in het kleine stukje “slaapkamer” van Luna kan gaan staan. Luna kan dat echter minder waarderen.
 21. 21. De top komt steeds dichterbij!
 22. 22. Net als iets anders: het vaderschap! En voor Faith natuurlijk het moederschap. Dat wordt leuk, want dan wordt Luna een hele jonge tante!
 23. 23. Komt dat even mooi uit! Hij is vast de gelukkigste man van de wereld. En dan is hij nog niet eens papa geworden! Nu wilt Pijke game ontwerper worden. Wat een haalbare wens is! Maar het zou ook wel fijn zijn als hij niet meer onzichtbaar zou zijn.
 24. 24. Gelukkig is een baan in de carrière gamer snel gevonden.
 25. 25. De volgende dag is Luna jarig. Ze is alweer kind!
 26. 26. Luna heeft nu haar eigen kamer. Dit is de kamer naast die van Pijke en Faith. Eerst was het de hobbykamer van Emmy.
 27. 27. Faith begint al een aardig buikje te krijgen.
 28. 28. De koelkast begint leeg te raken. Al helemaal nu Luna ouder wordt. Het is toch maar wat fijn dat Pijke niet naar de markt hoeft. Al helemaal met dit weer. Hij laat zijn boodschappen gewoon thuis bezorgen!
 29. 29. Die middag komt Luna’s veel oudere halfzus Linde langs. Ze heeft echter weinig aandacht voor haar.
 30. 30. Op den duur druppelen er steeds meer Sims binnen. Eén van Pijkes jongere broers, Sem, plukt Luna van de bank. Ze komt helemaal los en maakt onderwijl kennis met wat familieleden.
 31. 31. Pijke is aan het rondbellen en probeert al zijn broers en zussen te verzamelen. Luna had hen al weleens gezien, maar toen was ze nog zo klein! Nu kan ze echt kennismaken.
 32. 32. Uiteraard zijn Pijkes ouders ook van de partij, evenals de vrouw van Linde.
 33. 33. Het is een gezellige aangelegenheid die middag, bij familie Labbekak!
 34. 34. En het valt wel te merken dat Linde en Bianca helemaal verkikkert zijn op elkaar. Linde mag dan wel niet uit zo’n warm nest komen als Pijke, maar tegenwoordig heeft ze net zoveel liefde.
 35. 35. Als je denkt dat we er zijn als de familieleden allemaal aanwezig zijn, heb je het mis. Vrienden van vroeger en nu moeten ook nog komen.
 36. 36. Neven, nichten, ooms en tantes. Ieders aanwezigheid is belangrijk.
 37. 37. Luna maakt ook nog kennis met kinderen van haar eigen leeftijd. Komt dat even mooi uit!
 38. 38. Waar al dat bezoek om te doen is, vragen jullie je nu natuurlijk wel af. Als je deze foto ziet, heb je vast al een klein vermoeden.
 39. 39. Als echte familiesim is het onvermijdelijk dat Pijke door de hurken gaat en Faith om haar hand vraagt.
 40. 40. En met zoveel familie en vrienden als Pijke en zijn broers en zussen, is het net zo onvermijdelijk om dat niet groots te vieren. Dus is het hele dak ver- bouwd tot een dakterras! Waarom? Gewoon, omdat het kan.
 41. 41. Iedereen neemt plaats om de trouwerij te aanschouwen. Vanaf nu zijn dit Faith en Pijke den Dolder!
 42. 42. Maar dat is nog niet alles. Vandaag is het namelijk ook Emmy’s verjaardag!
 43. 43. De familie blijft tot ‘s avonds laat op het dakterras. Familieleden die elkaar in geen tijden hebben gezien, spreken weer eens met elkaar. Er wordt gekletst en gelachen, maar er zijn duidelijk ook familieleden die niets met elkaar te maken hoeven te hebben.
 44. 44. Robyn heeft zich extravagant uitgedost voor de dubbele party van vandaag, net als haar nichtje Mina.
 45. 45. De tieners en wat volwassenen besluiten samen een balletje te trappen.
 46. 46. Aan het eind van de avond is zelfs de taart op! Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Nadeel is wel dat er een hele schoonmaakploeg moet komen om de rotzooi op te ruimen. Maar dat neemt de familie graag voor lief!
 47. 47. Precies die ochtend bevalt Faith. Gelukkig is haar moeder in de buurt.
 48. 48. En daar is hij dan: Michel den Dolder. Vernoemd naar Pijkes opa, Michel Ray-Pummel.
 49. 49. Maar dat was nog niet alles! Want Michel heeft ook nog een broertje: Ruben. Zo komt het dat Faith en Pijke in één klap twee kids hebben.
 50. 50. Luna duizelt het van al die kennismakingen. Eerst heeft ze al die familieleden ontmoet en nu heeft ze er ineens twee neefjes bij. Ze boft maar!
 51. 51. Twee carrièreouders als ze hebben, hebben Michel en Ruben toch wel mazzel met een opa en oma die bij hen in huis wonen. Emmy en Jaak vinden het uiteraard geen probleem om wat mee te helpen met de verzorging van de tweeling. Ze dragen net zo lief zorg voor hun kersverse (stief)kleinzoons als Pijke en Faith zorg droegen en dragen voor Luna. Het ziet ernaar uit dat Emmy het huishouden nu om heeft weten te toveren tot een warm nest. De familiebanden zijn nu veel beter dan vroeger.
 52. 52. Dan zit de week bij familie Labbekak er alweer op. Op naar familie den Dolder. Art en Marylena welteverstaan.
 53. 53. De afgelopen dagen heeft Marylena honger als een paard. En om nu te zeggen dat het komt omdat ze ongesteld is – dat kan het niet zijn. Maar toch…
 54. 54. Art doet niks anders dan grinniken. Want hij weet hoe zijn vrouw is. Straks moet alles er weer af getraind worden. Nee, geef hem dan maar zijn eigen portie sport: Schaken!
 55. 55. Echter blijkt dat Marylena er helemaal niks af hoeft te trainen. Voor haar lichaam de vetten en koolhydraten heeft kunnen opnemen, ligt het voedsel al in de wc-pot.
 56. 56. Waar dat nu weer vandaan kwam, heeft ze geen idee. Voor de zekerheid besluit ze maar een flinke workout te doen. Misschien voelt ze zich dan beter.
 57. 57. Langzaamaan wordt het winter in Crackwoodspines. Art weet dat dit extra zorg voor hun plantjes vergt en is veel buiten te vinden. Ondertussen vraagt hij zich toch wel af wat er aan de hand is de laatste tijd. Het begint verdacht veel op een zwangerschap te lijken. Als hij nagaat hoe dat bij zijn moeder ging…
 58. 58. En ja hoor! Marylena is inderdaad zwanger. Ook precies op zo’n moment dat ze zich besefte dat ze wel graag een kindje wilt. Weet je wat ik denk? Dat ze zich er onbewust op in begon te stellen.
 59. 59. Alsof dat nieuws nog niet mooi genoeg is, moet dat dubbel gevierd worden met een promotie. Net als bij Arts broertje Pijke, lijkt het wel!
 60. 60. Marylena is met zwangerschapsverlof. Wilt dat zeggen dat ze heel de dag in bed ligt? Zeker niet! Want zo steekt ze niet in elkaar. Ze begint steeds meer verstand te krijgen van tuinieren.
 61. 61. Art krijgt steeds meer verstand van politiezaken.
 62. 62. De tijd tikt lekker door. Art en Marylena weten dat het niet lang meer duren zal voor het kleintje er is.
 63. 63. En verdomd – ze krijgen gelijk. Iets later op de week krijgt Marylena ineens last van weeën.
 64. 64. Rond het ochtendgloren is ze bevallen. Niet van één, maar twee kindjes! Ook twee jongens. Joey en Guillaime. Art en Pijke hebben dezelfde levenswens én hetzelfde aantal kinderen. Ook nog eens allebei twee jongens. Wat je toeval noemt!
 65. 65. De twee zijn zo gelukkig als maar kan.
 66. 66. Enkele weken later loopt die blijdschap wel wat terug. Marylena weet het klaar te spelen de wc verstopt te laten raken. En dat is niet de eerste keer. Art wordt een beetje krankjorum van de drukte in huis de afgelopen tijd. Eén baby is best veel werk, twee nog meer. Aangezien Marylena twee linkerhanden heeft, is hij degene die de wc nog eens kan gaan repareren. Lekker is dat…
 67. 67. Hij is er niet helemaal bij met zijn hoofd en laat zomaar het avondeten aanbranden. Gelukkig is de brandweer snel terplekke.
 68. 68. Na verloop van tijd blijken Marylena en Art dan toch een ritme ontwikkeld te hebben. Tegen de tijd dat de tweeling jarig is, durven ze het zelfs aan een verjaardagsfeestje te geven. Natuurlijk komt Arts tweelingzus Robyn ook. Zijn zwángere tweelingzus.
 69. 69. Helaas duurt het feest niet al te lang. Eer de jongens zijn opgegroeid, staat de politie voor de deur. Ik had het kunnen weten. Dit huishouden is gewoon vervloekt…
 70. 70. Dan doen we het maar zo!
 71. 71. Dit is Joey.
 72. 72. En dit is Guillaime.
 73. 73. De kereltjes zijn een tweeling waarvan je het qua uiterlijk niet zou zeggen. Dat is weleens anders geweest in de familie. Van hun persoonlijkheid valt het tegenovergestelde te zeggen. Die van Joey is 05/10/10/03/07, die van Guillaime 05/10/10/02/08.
 74. 74. Voor nu zijn we alweer rond! Dat ging best rap, hè? Volgende week zijn we bij de andere twee families Labbekak: Linde en Bianca plus Yllias en Christine. Tot dan!

×