Bacc Crackwoodspines; update 15 - week 11 deel 4-5

160 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
160
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bacc Crackwoodspines; update 15 - week 11 deel 4-5

 1. 1. Bacc Crackwoodspines Update 15 Week 11, deel 4-5
 2. 2. De vorige keer heb ik al beloofd dat we deze hele update bij éénfamilie doorbrengen: De familie Den Dolder!
 3. 3. Zoals je ziet gaat het er gezellig aan toe. Hopelijk blijft het bij “O jaa” enkomt er niks uit voort! Het is al druk genoeg en om nou te zeggen dat zeveel geld hebben voor nog een kindje…
 4. 4. In elk geval zijn Robyn en Pijke wel dol met kleine Mika.
 5. 5. Pijke is inmiddels ook alweer tiener. Zijn vriendin Tina Klein kwam even opbezoek en Teije staat er hard bij te juichen. Zijn op één na oudste zoon, nualweer tiener. Ik weet het, Teijtje. Het gaat hard hè, jongen?
 6. 6. Robyn heeft ook een jongen meegenomen uit school: Arno Vos. Ze zienelkaar wel zitten zo te merken!
 7. 7. Dan is het tijd voor nog een verjaardag: Sem groeit op naar kind.
 8. 8. En als Pijke opgegroeid is, groeit Jules natuurlijk ook op. Ze heeft veel wegvan haar zus Robyn! De huidskleur kenmerkt het verschil qua uiterlijk noghet meest.
 9. 9. Nu er zoveel Sims uit hun kleren zijn gegroeid, moet er natuurlijk een hoopnieuwe kleding worden gekocht. Die taak besluit Teije op zich te nemen,samen met zijn tweelingzus Anne-Fay. Ik blijf het leuk vinden hoe zij elkaartreffen op openbare kavels.
 10. 10. Sira heeft een drukke dag in haar winkel. Naast Teije zijn er Allies, Ethan,Christie, Carine en George Plaatsjes aanwezig in haar winkel KarelsDansstudio.
 11. 11. Dit is hoe het er nu uitziet als ik naar de familie laad. Wauw!
 12. 12. Die middag doet Leonie de tieners helpen met hun huiswerk. Sammie zitmaar geduldig op de bank te wachten en verbaasd te zijn hoe gemakkelijkde tieners doen over het huiswerk maken.
 13. 13. De drie tieners inderdaad, want Pijke moet vandaag werken. Hij heeft eenbaantje in de horeca. Hij wilt het liefst de ordehandhaving in, maar datdaar nog geen vacature in is te vinden, betekent natuurlijk niet dat hij opzijn gat blijft zitten. Dat zijn ouders het geld goed kunnen gebruiken heefthij wel gemerkt. Vooral na de verbouwing nu de kinderen ouder worden.
 14. 14. Op zijn eerste schooldag heeft Sem meteen een vriendinnetje mee-genomen. Ze heet Jade van Oosterdom.
 15. 15. Valt jullie iets op? Juist! De gang is omgetoverd naar een eetkamer, waarde familie kan eten! De tafel uit de keuken misstaat een beetje in dezegrote ruimte, maar er is al een grotere onderweg. Tot die tijd moet defamilie Den Dolder zich even behelpen. En oh, er is trouwens ook eenbovenverdieping! Daarvan zo meer foto´s. Want nu de kinderen groterworden, is een bed in de gang geen optie meer.
 16. 16. Maar vóór ik jullie de andere vernieuwingen laat zien, nog een belangrijkegebeurtenis de volgende dag: Weer een verjaardag! Ja, het is letterlijk enfiguurlijk “full house”. Ra ra wie is er nu weer jarig?
 17. 17. Het is natuurlijk de jongste telg van de familie: Mika!
 18. 18. Zoals je ziet is de nieuwe tafel gearriveerd. Nu kunnen ze lekker daar taarteten.
 19. 19. Tenminste, de meesten dan. Leonie vindt het wel welletjes en is op debank geploft met een boek. Teije geeft kleine Mika een flesje.
 20. 20. Wat een cutie, hè?! Normaal gesproken switch ik liever van kleding als ikdeze zie, maar bij Mika vind ik het niet misstaan. Die óógjes! Ik wil zou hierbijna voor bekeren, hoor.
 21. 21. Die avond wordt het nogal laat. Het is al tien voor half twaalf als de tienersin bed liggen. Dit is de jongensslaapkamer.
 22. 22. Dit is alweer de derde nacht dat de kids wakker worden in hun eigen bed.Hiervoor was het nog weleens wisselen geblazen. Maar nu? Nu kaniedereen tegelijkertijd in een eigen bed liggen. Zonder zich druk te hoevenmaken over midden in de nacht opstaan om te wisselen met een broertjeof zusje.
 23. 23. Wat ik leuk vind aan deze familie, is dat het niet zo hectisch is als ik vaakmeemaak met grote gezinnen. Er is zelfs tijd over om tv te kijken voor zenaar school gaan.
 24. 24. Met trots kijk ik hoe de tieners op weg zijn voor een nieuwe schooldag.
 25. 25. Waar de drama’s voor de badkamer ontbreken, komt dat dubbel en dwarsterug voor de ingang van de bus. Soms is de bus om negen uur nog nietweg – oeps!
 26. 26. Mika is nogal een avontuurlijk type. En ik zou hem echt niet ondankbaarwillen noemen – hij heeft tenslotte de mogelijkheid in een eigen bedje teslapen – maar hij slaapt toch best vaak gewoon buiten in de frisse lucht.
 27. 27. Pijke vindt hem bij thuiskomst telkens ergens anders. Soms op de wc, somsop de slaapkamer van zijn ouders of in de keuken. Maar ook weleensbuiten bij de vijver, wat erg gevaarlijk is. Maar dan ziet hij het lievegezichtje van zijn broertje en kan hij er wel weer om lachen.
 28. 28. Als de tieners aan het werk zijn, blijven Sjors en Melissa gewoon zitten.Waarom? Ze kijken tv met de leergierige Sem. Net nu Leonie dacht dat detieners wel even weg zouden gaan…
 29. 29. Gelukkig krijgt Leonie die avond voor het eten alsnog haar welverdienderust. De kids moeten hun huiswerk maken en dat gaat niet altijd zo vlot alser vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen over de vloer komen.
 30. 30. Sem is echter als eerste klaar – zei ik al dat hij leergierig was? – en spurtnaar buiten wanneer hij een meisje uit zijn klas voorbij ziet lopen. Meteenspreekt hij haar aan.
 31. 31. Ze ploffen binnen voor de tv, tot grote ergernis van Robyn. Die stommebroertjes ook. Nu kan ze haar vriendinnen aan de telefoon niet verstaan!Teije lacht het allemaal maar weg, want hij is veel te druk met Mika teleren lopen.
 32. 32. ‘s Avonds doen Art en Pijke een potje aan ontstressen: Wedstrijdje wie erhet langst kan springtouwen. Ze moeten toch wat doen om de competitieerin te houden voor zichzelf. Aangezien ze allebei de ordehandhaving inwillen, zullen ze hun conditie toch op peil moeten houden.
 33. 33. Sem heeft het maar al te goed in de smiezen waar zijn broers zich meebezig houden. Niet alleen met meisjes, maar ook met het opkrikken vanhun vaardigheden. Als Teije lacht om het feit dat Sem alweer naar datkookprogramma kijkt, zegt hij heel simpel dat hij het om zijn werk doet.Daar moet iedereen om lachen, zelfs Mika. Al snapt hij niet waarom ergelachen wordt. Daar moet Sem dan weer om lachen.
 34. 34. Die middag maakt Pijke kennis met Yllias. Robyn staat er toevallig bij enhet ziet ernaar uit dat ze is valt voor de charmes van meneer deRomantieksim. Ik hoop maar niet dat ik dat te letterlijk moet gaan nemen,gezien Yllias’ reputatie…
 35. 35. Diezelfde avond staat het tweetal nog buiten te spelen. Ze dansen om eengevaarlijke zone en doen aanraakspelletjes waar Robyn van moetgiechelen. Binnen probeert Teije zijn zoon één of ander gesprek over tosti’ste beginnen. Enkel en alleen om zijn dochter in de gaten te houden. Zemag dan wel een slimme meid zijn, ze is wel zijn dochter. En na wat hij overdie Yllias heeft gehoord.
 36. 36. Wanneer hij die avond een verhaaltje voorleest aan de kleine Mika voorhet slapengaan, is Mika zijn vader voor met het verhaal vertellen. Teije iseven met stomheid geslagen. Dan hoort hij gelach achter zich: Sem heeftdat verhaal al wel honderd keer voorgelezen aan Mika.
 37. 37. In de eetkamer praten de tieners wat bij. Art probeert bij Robyn teontfrutselen wie ze nou eigenlijk leuker vindt: Flynn of Yllias. Ze kijkt haartweelingbroer strak aan. Pijke doet hetzelfde, want hij vindt het erg flauwvan Art. Maar mooi dat hij er niks van zegt. Straks vragen ze hem nog naarzijn liefdesleven. Hij wordt al rood als hij eraan denkt.
 38. 38. Sinds een tijdje werkt zijn eigen tweelingzus, Jules, namelijk ook. Af en toeneemt ze een nogal excentriek uitzien meisje mee van haar werk, Faith ge-naamd. Hoewel hij vaak rare verhalen over haar heeft gehoord, intrigeertze hem. Haar mooie, bruine ogen, die gave en witte huid maar toch vooraldie puntige oren. Alles aan haar is fascinerend.
 39. 39. Pijke ziet het tweetal naar de deur lopen en neemt een nonchalantehouding aan. “O ja, jij bent Faith, hè?” Hij wilde bijna zeggen ‘de zus van deberoemde Yllias Labbekak’. Dat klinkt nogal naar. Dat ze zijn zus is, kan zeook niks aan doen. En eigenlijk is Yllias niet beroemd. Hij is vooral berucht.Onder de meisjes tenminste wel. En wat Pijke betreft ook. Hij vindt dat hijmeisjes eens met wat meer respect zou moeten behandelen.
 40. 40. Dan is er weer een verjaardag: Leonie groeit op naar oudere dit keer.
 41. 41. Kort daarna volgt Mika haar op. Hij is een gelukkig jong.
 42. 42. Als verassing voor hun moeder, prepareren Art en Pijke samen een feest-maaltijd. Ze leren toch nog best wel wat, sinds ze in het restaurant werken.
 43. 43. Daarna is het bovenal een gewone avond. De tieners zetten koers richtingde militaire basis, waar bewoners van Crackwoodspines gratis gebruikkunnen maken van de sportmaterialen. In een solidaire bui besluit Robynom mee te gaan. Weer eens wat anders dan een avondje naar hetmuziekcafé van Eevee.
 44. 44. De jongens bevalt het goed en ze komen later op de week nog eens terug.
 45. 45. De lucht in de douches is echter niet om te harden.“Eh, daag. Ik douche thuis wel!” roept Art uit.
 46. 46. Robyn houdt het toch maar bij touwtje springen in de achtertuin. Is nogaltijd gezelliger, zo met het oog op de vijver en haar vissende broertjes.
 47. 47. Tenminste, tot Teije naar buiten komt om ze naar binnen te plukken. Hetmag dan wel zaterdagochtend zijn, maar dat betekent niet dat ze aan hunhuiswerk kunnen ontsnappen. Hij wilt zijn kinderen meegeven dat hethandig is om belangrijke dingen eerst te doen voor je lol gaat maken.Robyn lacht: Het is nog niet eens zo lang geleden dat ze daar zelf met zo’nmoeilijk gezicht zat, verontwaardigd over haar vaders preek “dingen nietop het laatste moment doen”. En nu ze tiener is, weet ze wel beter.
 48. 48. Ik vind dit toch wel zo uiterst schattig, hè? Pijke was van plan Art eenverhaaltje voor te lezen, haha! Ik heb weleens gehoord dat het schijnt tekunnen, maar heb het zelf nog nooit meegemaakt.
 49. 49. Vandaag heeft Sem overigens een niet-zo’n-leergierige-dag. Nu Mika ouderis, kunnen ze zoveel spelletjes doen die eerst nog niet konden. Hij wilt metzijn broertje spelen! Robyn snapt het maar al te goed. Daarom besluit zeSem met zijn huiswerk te helpen, al kan hij het prima zelf.
 50. 50. Binnen een mum van tijd zit Sem Mika uit te leggen hoe schaken in zijnwerk gaat.
 51. 51. Die avond hangt Robyn aan de telefoon met Yllias tot rond middernacht.Haar ogen vallen bijna dicht, maar ze wilt niet ophangen. Hij is overigenshaar negende beste vriend, wisten jullie dat? Het gaat best snel.
 52. 52. De laatste dag van de week – of de eerste dag in een nieuwe week, watjullie willen – komt er een onaangenaam figuur langs op de kavel. MagereHein. En dan wel om Aagje mee te nemen, de meest geliefde hond in dewereld.
 53. 53. Teije voelt zich er zelfs rottig om. Aagje is van begin af aan altijd bij hem enLeonie geweest, nog voor Art en Robyn werden geboren. Nu er sneeuwligt, baalt hij dat hij niet een stuk kan gaan lopen met Aagje aan zijn zij. Hijmoest altijd lachen hoe Aagje naar de sneeuw hapte als het opstoof. Hijbesluit om een sneeuwpop naast haar grafje te maken.
 54. 54. Daarna gaat hij weer gauw naar binnen, zo koud of het is. Sem en Mikasnappen er niks van. Het is toch juist lekker in de sneeuw?! Die gekkevader van hun ook. Gaat hij binnen staan schilderen!
 55. 55. De volgende ochtend is het tijd om naar school te gaan. De sneeuw is, totverdriet van de jongens, al half gesmolten. Leonie wilde zelfs de hoed, sjaalen bezem terug naar binnen halen. Art en Pijke vinden het niet kunnen.
 56. 56. Gelukkig blijft alles gewoon staan, dat heeft ze hen beloofd toen ze in koorriepen dat ze dat niet mocht doen. En zo gaan alle kinderen met een gerusthart naar school en gaat er een nieuwe schoolweek van start.
 57. 57. Woa, was dat een lange update of niet?! Ik vind van wel. Ben helemaalhappy nu ik al die koppies weer heb gezien. Ik heb zin om te Simmen! Isook wel nodig overigens, want volgende week is alweer de laatste updatevan week elf. Om nieuwe updates voor jullie te kunnen fabriceren, zal iktoch echt eerst nieuwe foto’s moeten schieten. Maar niet gevreesd!Volgende week dus een nieuwe update, waarin we bij de familiesSnuchter-Nurks, Boeman-Pummel en Labbekak zullen zijn. Tot dan!

×