2.6 Het afscheid..

366 views

Published on

:(

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
366
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2.6 Het afscheid..

 1. 1. 10G Verbreij Het afscheid :’(
 2. 2. Met een glimlach kijkt Olivier naar Jamie. “Opstaan schat.” Jamie glimlacht, en rekt zich uit. “Maak jij de kinderen even wakker?” Olivier knikt.
 3. 3. Maar de kinderen zijn al lang wakker en zitten vrolijk aan de speeltafel. Olivier komt de trap afgestommeld en ziet ze zitten. “Gaan jullie even jullie klaarmaken?” Vraagt hij ze.
 4. 4. Tim, Lara en Kyle rennen naar boven maar Selene blijft zitten. Ze is al klaar en heeft haar spullen al klaar staan. Ze zucht, zo weer naar school, ze zullen haar vast weer uitlachen dat ze het bord niet goed kan zien.
 5. 5. Als iedereen klaarstaat komt de schoolbus aanrijden. Lachend rennen Lara en Kyle naar buiten, Tim volgt en Selene sjokt er een beetje achteraan.
 6. 6. s’ Middags wordt Olivier gebeld door de juf van Selene. “…” “Hallo mevrouw Dijksland, is er wat mis?” “…” Olivier kijkt verbaasd op. “Hoe bedoeld u naar de opticien?” Vraagt hij verbaasd. “…” “Oké ik zal ervoor zorgen.” Zucht Olivier, hij drukt de telefoon uit en roept Jamie.
 7. 7. “ Ze heeft niks verteld..” Jamie geloofd het niet, Selene had het voor hun achter gehouden dat ze niet zo goed veraf zag. “Ze had het toch gewoon kunnen zeggen?” Zucht ze, Olivier knikt bedenkelijk. “Misschien was ze wel bang om een bril te moeten en gepest te worden.” Jamie knikt en hoort de schoolbus de straat in rijden. “Daar komen ze..” Fluisterd ze.
 8. 8. Selene komt de bus met een briefje uit, snel verfrommeld ze het in haar hand en loopt het huis in. “Geen bril.” Mompelt ze.
 9. 9. Ze loopt net de woonkamer in als ze haar ouders ziet zitten. “Zo dame.” Olivier zucht als hij de tranen in Selene’s ogen ziet. “Ik wil geen bril.” Fluistert ze. “Nu meekomen er is geen andere keus.” Mompelt Olivier en neemt Selene mee naar de auto.
 10. 10. Twee uur later staat Selene met een kort geknipt kapsel en een bril voor de spiegel. Ze staart naar zichzelf en vraagt zich af of het wel echt haarzelf is daar in de spiegel. Of er niet gewoon een persoon achter een raam staat. Ze haalt een hand door haar haar en komt weer in de harde werkelijkheid terecht. Boos gooit ze haar bril in een hoek en kleedt zich om.
 11. 11. Ze wil huilen maar de tranen komen niet. Uitgeput gaat Selene in bed liggen, morgen zou de hele familie komen voor een gezellig familiedagje, ze had zelfs vrij van school gekregen. Ze zucht, morgen weer een vreselijke dag.
 12. 12. 10G Verbreij rust in vrede. Leslie x Cristiaan Jamie x Olivier Aidan x Lisa Femke Lucas Selene Tim Kyle Lara Nikah

×