10G Verbreij 2.4B

366 views

Published on

;-)

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
366
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10G Verbreij 2.4B

 1. 1. 10G Verbreij
 2. 2. Verveeld tikt Jamie de banensite in die ze van haar vader als tip had gekregen. Een pop-up verschijnt op het scherm, ze is de 999,999,999 ste bezoeker. ‘Tuurlijk.’ Geïrriteerd klikt Jamie de advertentie weg en kijkt op de homepage van de site. Ze slaat een klein vreugde kreetje als ze dé baan ziet, met trillende hand klikt ze op de advertentie. Deze baan is nog beschikbaar. Blij schrijft ze het nummer van ene meneer Donner op en rent naar de telefoon.
 3. 3. ‘ Ik heb de baan gevonden! Ik ben aangenomen!’ Gilt Jamie enthousiast, ze slaat zich in de armen van een verbaasde Olivier vallen en drukt haar lippen op die van Olivier. ‘Ik heb de baan.’ Fluistert ze als ze Oliviers gezicht ziet. Olivier drukt een kusje op Jamie’s voorhoofd. ‘Gefeliciteerd schat.’
 4. 4. ‘ Ik ben zo blij!’ Jamie grijnst een brede glimlach en Olivier grinnikt. ‘Dat begrijp ik.’ Knikt hij. ‘Wanneer begin je?’ ‘Vanavond al! Ik moet nog wel even wat conditie opbouwen, van 2 zwangerschappen krijg je niet bepaald meer conditie.’ Jamie lacht en geeft Olivier nog een kus voordat ze de kamer uitloopt.
 5. 5. Ze trekt sportkleren aan en begint op de loopband te rennen, ze wil heel graag een goede eerste indruk maken op haar eerste werkdag.
 6. 6. ‘ Hé klein schreeuwertje, dacht je laat ik mijn broertje maar eens even wakker maken?’ Leslie staat voor het wiegje van Selene en werp een snelle blik op Tim die zit te woelen in zijn wiegje. Snel laat ze Selene eruit en laat haar spelen.
 7. 7. Tim is toch wakker geworden, met een schuin hoofd kijkt hij naar zijn oma. ‘Omie!’ Lachend kijkt Tim zijn oma aan en gaapt zachtjes. ‘Ga maar weer slapen jongen van me, Selene gaat wel mee naar beneden dan kan jij nog even lekker je middagslaapje doen.’ Leslie geeft Tim een kusje en tilt Selene naar beneden.
 8. 8. Ondertussen geeft Olivier Lara nog even een flesje in de oude kamer van Femke die tegenwoordig een opslagplaats is voor babyspullen. Olivier weet zeker dat de kamer wel weer in gebruik zal worden genomen als de oudste tweeling eenmaal wat ouder is, maar zolang ze er gebruik van kunnen maken vindt hij het goed.
 9. 9. Olivier legt Lara terug in haar wiegje en begint met de looptraining van Selene, hij zet haar op haar beentjes en Selene doet een aarzelend stapje naar voren. Ze stopt en kijkt haar vader met een grote glimlach aan. ‘Kuipen malijk!’
 10. 10. Selene laat zich op haar billen vallen en kruip een rondje om haar vader heen. ‘Kuipen!’ Ze kijkt haar vader met een brutale blik aan.
 11. 11. Olivier geeft niet op, het is al aan het schemeren als Selene haar koppigheid laat zitten en het echt gaat proberen. Trots kijkt Jamie naar haar man en dochtertje. ‘Ik ga naar mijn werk.’ Jamie geeft Olivier een kus en knuffelt Selene. ‘Tot vannacht!’
 12. 12. Met een brede glimlach loopt Jamie naar haar carpool, het valt haar mee dat ze niet zo’n oud ding krijgt toegewezen. Ze stapt in de mooie rode auto en begint gezellig te praten met haar carpoolster.
 13. 13. Als ook zijn oma naar haar werk vertrokken is en Olivier rustig een boek aan het lezen is zoekt Tim gezelschap bij Indie. De kat ondergaat de knuffels van Tim met veel geworstel, maar als Tim haar blijft vast houden blijft ze met een chagrijnige kop liggen.
 14. 14. Na een tijdje wordt Tim naar het potje gebracht en is net zoals zijn zus zindelijk. ‘Knappe jongen ben jij hoor Tim!’ Cristiaan kietelt Tim die gierend van het lachen met zijn armpjes zwaait.
 15. 15. ‘ Zal deze slimme jongen ook kunnen leren praten?’ Cristiaan zet Tim voor hem op de grond en begint wat simpele woordjes te zeggen die Tim moet proberen te herhalen. In het begin lijkt het nergens op, maar Cristiaan en Tim geven beiden niet op en na een uurtje kan Tim al redelijke zinnetjes zeggen.
 16. 16. Met een zucht stapt Leslie de limousine uit en geeft hem een klopje, haar laatste werkdag was erg gezellig geweest. Nu zou ze nooit meer het lab instappen, nooit meer een geweldige uitvinding doen.. Leslie kijkt de limousine na als deze de straat uitrijd en loopt naar binnen.
 17. 17. .
 18. 18. Jamie is nog maar net terug van een nachtelijke klus als er weer een carpool voor de deur staat. Haastig trekt Jamie haar pyjama weer uit en trekt haar kleding aan. Snel rent ze de trap af, een promotie zal er vandaag wel niet inzitten daar is ze veel te moe voor, maar proberen kan nooit kwaad.
 19. 19. Die avond is het tijd voor een verjaardag, die van Selene en Tim. De hele familie heeft zich om de twee heen verzameld, Selene voelt als eerste de tintelingen in haar beentjes. Aarzelend springt ze in de lucht en komt met een gilletje weer op de grond neer. ‘Leuk zeg! Nu jij Tim!’
 20. 20. Ook Tim waagt de sprong en komt weer neer als een vrolijk jongetje. Glunderend kijkt hij om zich heen, alles lijkt nu veel kleiner!
 21. 21. Selene trekt Tim in een knuffel. ‘Zo broertje, nu we groter zijn kunnen we eindelijk eens echt spelen!’ Glimlacht ze. Tim lacht en kijkt door het raam naar de speeltoestellen, eindelijk zou hij op het klimrek kunnen klimmen en piraatje kunnen spelen!
 22. 22. De volwassenen gaan aan tafel de verjaardag van de twee nog wat nabespreken, Tim heeft daar niet zo’n behoefte aan die gaat liever slapen zodat hij morgen goed uitgerust is.
 23. 23. Selene zit nog beneden maar heeft wel eerst ervoor gezorgd dat haar hoekje van de kamer meteen een rotzooi is. ‘Een gezellige bende’ Had ze het genoemd. Tim was met een zucht in bed geklommen, meisjes, daar zou hij nooit iets van gaan begrijpen.
 24. 24. De volgende morgen wordt Tim om 6 uur wakker, hij ziet Selene in bed liggen. ‘Wakker worden slaapkop.’ Fluistert hij in haar oor, met een protesterend gekreun draait Selene zich om. ‘Dan niet.’ Tim haalt zijn schouders op en loopt met een broek en een shirt naar de badkamer.
 25. 25. Slaperig wordt Selene wakker als het licht in haar ogen schijnt, ze kijkt naar de klok aan de muur, haar ogen worden groot. ‘Shit! Al half acht!’
 26. 26. Struikelend over de rondzwervende kledingstukken rent ze naar de kast en trekt snel een setje aan. Snel loopt ze de kamer uit naar beneden.
 27. 27. ‘ Waarom heb je me niet wakker gemaakt?’ Boos stormt Selene de eetkamer in, Tim haalt zijn schouders op en brengt zijn lepel naar zijn mond. Rustig eet hij zijn mond leeg en kijkt dan pas Selene aan, als hij haar gezicht ziet schiet hij in de lach. ‘Pak gewoon een kom.’ Tim moet zich inhouden om niet weer te gaan lachen als hij ziet hoe Selene boos naar het aanrecht loopt en een kom pakt.
 28. 28. ‘ Ik vergeef het je deze keer maar volgende keer moet je me wakker maken!’ Zucht Selene, haastig begint ze in haar kom te scheppen, Tim laat een goedkeurend geluid horen.
 29. 29. De twee eten hun ontbijt op en horen dan de schoolbus aankomen, snel doen ze een jas aan en lopen de schoolbus in.
 30. 30. s’ Middags komen ze terug met beide een huiswerkschriftje, snel maken ze het, af en toe elkaar verbeterend. Zo komt het dat ze al snel op de speelplaats spelen.
 31. 31. ‘ Kapitein Tim! Landrotten in zicht!’ Selene staat met een hand boven haar ogen in de toren. ‘Nou zeerotten, zullen we de verjaardag van jullie broertje en zusje dan maar zonder jullie vieren?’ Vraagt Jamie als de twee met houten zwaarden de paal afglijden, allebei gooien ze snel hun zwaard opzij en nog voordat Jamie zich kan omdraaien rennen ze haar al voorbij.
 32. 32. Iedereen verzameld zich zoals altijd weer in de eetkamer, als iedereen binnen is gooit Cristiaan als eerste Kyle de lucht in. Als een mooi jongetje komt hij weer bij zijn vader in de armen.
 33. 33. Olivier staat met Lara een klein stukje verder en als Kyle door iedereen goed bekeken is gooit hij haar ook de lucht in. Als een vrolijk meisje komt Lara weer neer.
 34. 34. De haartjes van de tweeling wordt veranderd door Jamie en Cristiaan begint met Kyle alvast wat praatoefeningetjes te doen. Hij pikt het al redelijk op maar begint al snel te gapen.
 35. 35. Cristiaan besluit om Kyle maar net zoals zijn zusje naar bed te brengen. ‘Welterusten grote kerel! Ga maar lekker slapen, morgen weer een dag.’

×