10G Verbeij, Niewe kansen 1.4

496 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
496
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
84
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10G Verbeij, Niewe kansen 1.4

 1. 1. 10G Verbreij Nieuwe kansen 1.4
 2. 2. “ Braaf blijven zitten voor papa Twan.” Twan knikt maar kijkt toch wel even verschrikt op als zijn vader opeens opstaat. “Goed zo Twan! Knap van jou hoor!” Jim geeft Twan een aai over zijn bol en kijkt even naar buiten, het begint al te schemeren. Jim tilt Twan op en zet hem in zijn wiegje. “Welterust!” Kirt Twan vrolijk.
 3. 3. Twan is alweer vroeg wakker en wordt door zijn vader even aan de speeltafel gezet, Twan pakt meteen een paar blokjes. Elke keer als hij een blokje heeft gepakt bijt hij erop voordat hij het blokje weer teruglegt. “Niet bijten op de blokjes Twan!” Lacht Jim die net weer gedoucht binnenkomt. “Kom we gaan een paar woordjes oefenen.”
 4. 4. Twan draait zich om en kijkt zijn vader vragend aan. “Zeg maar papa.” Ongeïnteresseerd plukt Twan aan zijn pyjama. “Oké iets anders dan Twan? Zeg maar mama.” Twan kijkt op en brabbelt vrolijk: “Mawma!” Jim kijkt even lachend naar zijn zoontje. “Vind je mama liever dan papa?” Lacht hij.
 5. 5. Jim geeft het na een tijdje op en laat Twan weer spelen, nadat Selene Twan een flesje heeft gegeven zet ze hem op het potje. “Doe het maar voor mama, oké?” Twan knikt. “Voor mawma!” Het heeft effect, Twan weet al heel goed hoe hij naar het potje moet en even later gaat hij zelfs zelf!
 6. 6. Maar Twan vindt natuurlijk het speelkonijn veel leuker, lachend speelt hij met het beest. “Nijn! Nijn!” Lacht hij elke keer als het konijn weer iets zegt als hij aan het oor trekt.
 7. 7. De volgende ochtend heeft Jim voor Selene een lekker stuk gebak gemaakt, zelf heeft hij al ontbeten. “Het duurt niet lang meer.” Zegt Selene terwijl ze over haar buik wrijft. “De kleine is al erg bezig daarbinnen.” Jim glimlacht. “Misschien moeten we een paar namen verzinnen?” Bedenkelijk kijkt hij naar buiten. “Misschien Romy of Anne?” Selene grinnikt. “Ik denk dat het een jongentje wordt, Justin misschien.” Glimlacht ze, Jim knikt.
 8. 8. Selene besluit wat aan haar vaardigheden te werken nadat ze gedoucht heeft, ze heeft al zo lang niet gewerkt dat ze wel een goede indruk wil maken.
 9. 9. Jim probeert Twan weer te leren praten en dit keer met resultaat, Twan kan praten! Ook de looptraining van zijn moeder gaat Twan goed af.
 10. 10. Jim is net vertrokken naar zijn werk als er een harde gil door het huis klinkt. “Jim! Waar ben je als ik je nodig heb?” Gilt Selene met een van pijn vertrokken gezicht. “Oh god, dit is nog erger dan de eerste keer.”
 11. 11. Na een lange bevalling houdt Selene haar tweede zoontje vast. “Welkom op de wereld Justin.” Fluistert ze zacht.
 12. 12. Selene hoort de aarzelende voetstapjes van Twan als hij dichterbij komt. “Ikke broer?” Vraagt Twan. “Ja Twan, jij bent een grote broer. Kan jij op je kleine broertje passen als mama even gaat slapen?” Twan knikt. “Ik oppas!”
 13. 13. Twan zit vrolijk met zijn blokjes te spelen en kijkt af en toe opzij naar zijn kleine broertje. “Lief zijn Jusin! Ikke oppas voor mama!” Zegt hij vrolijk terwijl hij nog een blokje pakt.

×