2.2 A

363 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
363
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
14
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2.2 A

 1. 1. 10G 2.2 A10G 2.2 A Bij Aidan Bij Aidan 
 2. 2. Trots kijkt Aidan naar het kleine huisje voor hem, ja hier zou hij wel een paar semesters zoet mee zijn. Het huis zal in ieder geval perfect zijn; totdat Femke en Lucas ook zullen gaan studeren, als ze dat gaan doen.
 3. 3. Lachend bekijkt Aidan het kleine huisje nog eens, trots trekt hij de deur open en loopt naar binnen.
 4. 4. Vrolijk loopt Aidan naar de telefoon om zijn moeder te bellen. ‘Hoi mam! Hoe gaat het bij het thuisfront?’ Zegt hij vrolijk als zijn moeder heeft opgenomen. ‘…’ Aidan grinnikt. ‘Typisch Jamie weer om hem midden in zijn college te bellen, hij heeft er hopelijk geen problemen mee gehad?’ ‘…’ ‘Oh mooi, dus Jamie is weer hellemaal happy? Wanneer komt Olivier ook al weer terug van de universiteit, morgen toch?’ ‘…’ Aidan knikt. ‘Morgen dus. Jammer, anders had ik nog een reden gehad om Jamie’s studentenhuis te bezoeken en al die wilde verhalen te horen!’ Aan de andere kant van de lijn klinkt een protesterend geluid en wat gegrinnik. ‘Ik sta zeker op luidspreker? Nou als dat zo is doei allemaal en Lucas niet te veel plezier hebben hé?’ Aidan drukt op de rode knop en legt de telefoon weer neer. Sorry geen rondleiding, vergeten :$
 5. 5. Nadat Aidan snel een specialisatie heeft gekozen moet hij snel weg naar zijn college. Hij krijgt het rooster een kwartier voor tijd toegestuurd en hij wilt natuurlijk niet meteen te laat zijn.
 6. 6. s’ Avonds na zijn college en na wat geschilderd te hebben is Aidan van plan wat spaghetti te maken. Met een kookboek in zijn hand en een pollepel in de andere roert hij door de saus.
 7. 7. Maar uiteindelijk wordt het toch allemaal een beetje aangebrand. Dat merkt Aidan ook als hij een hap neemt en hij besluit maar gewoon naar bed te gaan en morgen maar iets te eten.
 8. 8. De volgende dag durft Aidan het aan om vruchtengebak te maken en het lukt deze keer wel, met een ander kookboek. Hij is blij dat hij zijn lege maag kan vullen en zijn stuk is dan ook snel op.
 9. 9. Daarom besluit Aidan maar wat met de postbode te praten, een knappe en aardige vrouw. Ook al vindt Aidan de vrouw erg aardig hij merkt meteen dat alles wat er tussen hun zou kunnen gebeuren een hechte vriendschap is.
 10. 10. En dus praat hij nog een tijd gezellig met de vrouw totdat hij weer naar college moet en de vrouw haar ronde af moet maken.
 11. 11. Als Aidan weer terug is verveelt hij zich dood, zo’n huis heeft toch wel sociale nadelen. Na een tijdje te hebben gepiekerd loopt hij naar de telefoon en toets het nummer van een taxibedrijf in. Het taxibedrijf belooft zo snel mogelijk te komen, Aidan bedankt de man en hangt op.
 12. 12. De taxi komt inderdaad snel en even later staat Aidan al bij de nachtclub van de universiteit. Na de club even bekeken te hebben loopt Aidan naar binnen direct naar de bar.
 13. 13. Moe hijst Aidan zich uit bed, een pijnlijke steek gaat door zijn hoofd en even blijft hij op de rand van het bed zitten. Achter zich hoort hij een ademhaling en verbaasd kijkt hij om, als hij de persoon aan de andere kant van het bed ziet worden zijn ogen groot. ‘Fuck! Wat is er in hemelsnaam aan de hand!’ Geïrriteerd probeert Aidan zich te herinneren wat er gister gebeurt is en langzaam komt alles terug.
 14. 14. Hij was die avond meteen naar de bar gelopen en had een drankje besteld, iets met alcohol, dat had hij zonder een herinnering ook wel kunnen raden.
 15. 15. Hij had het ene na het andere drankje besteld, de reden weet hij niet meer.
 16. 16. Na zijn zoveelste drankje had een meisje naast hem gaan staan. ‘Aidan kan ik je even spreken?’ Had ze gezegd en hoewel hij al aardig dronken was had hij haar stem meteen herkent, het was Lisa. Geïrriteerd was hij met haar naar het dak gelopen en hadden ze even staan praten.
 17. 17. Na een tijdje waren ze aan het zoenen, Lisa moest ook aardig dronken zijn geweest want Aidan weet zeker dat ze dat anders nooit gedaan had.
 18. 18. Ze waren naar beneden gegaan en hadden zoenend op een taxi gewacht, die al snel arriveerde.
 19. 19. Vanaf dat hij uit de taxi stapte worden de beelden steeds waziger, hij en Lisa op het bed in hun ondergoed en zoenend flitsen voorbij.
 20. 20. Ook beelden van onder de lakens komen voorbij, boos staat Aidan op en kijkt naar Lisa. Hij beseft dat het ook niet haar bedoeling was en loopt de slaapkamer uit.
 21. 21. Aidan pakt een paar schaaltjes uit het kastje en een pak havermout en wat verse aardbijtjes. Hij besluit dat hij Lisa niet weg zal sturen en haar laat blijven zolang ze wilt. Hij is volwassen en zijn tienerproblemen zijn verleden tijd. Hij heeft alweer een nieuw “Lisa-probleem”.
 22. 22. ‘Ik heb ontbijt voor je gemaakt.’ Zegt Aidan om Lisa wakker te maken, Lisa opent slaperig haar adem en verstijft als ze ziet waar en met wie ze is. ‘Hoe..?’ Als ze Aidans blik ziet houdt ze snel haar mond en loopt naar de slaapkamer uit achter Aidan aan.
 23. 23. Aan het ontbijt is het een tijd stil, Lisa en Aidan kijken elkaar niet aan en aan Lisa is te zien dat ze net als Aidan wat eerder deed steeds meer herinnerd, steeds krimpt ze ineen bij een nieuwe herinnering. Aidan heeft medelijden met Lisa, voor haar moet het nog erger zijn ze heeft vast nog steeds een vriend.
 24. 24. Na een tijdje doorbreekt Aidan de stilte. ‘Ik moet zo naar examen, je mag blijven zolang je wilt. Daar is de badkamer als je je nog wilt opfrissen.’ Lisa knikt in gedachten en Aidan loopt de badkamer in waar hij al wat kleren had neer gelegd.
 25. 25. .
 26. 26. Als Aidan weer terug is van zijn examen ziet hij Lisa depressief op de bank zitten, snel loopt hij naar binnen. ‘Wat is er mis?’ Vraagt hij bezorgd, wat hem verbaasd. ‘Wat er mis is?! Wat er mis is?!’ Kwaad staat Lisa op en gaat voor Aidan staan, het doet Aidan denken aan de manier waarop Jamie voor hem ging staan toen bleek dat ze zwanger was. Aidan slikt en kijkt snel naar Lisa’s buik, geen bobbel.
 27. 27. Lisa kijkt Aidan nog steeds kwaad aan en verbaasd zet hij een stap achteruit als ze weer begint te schreeuwen. ‘Wat er mis is? Nou alles misschien? Ik heb net ontdekt dat ik seks met jou gehad heb, misschien is dat wat er mis is?’ Lisa kijkt Aidan nog steeds kwaad aan en Aidan begint zachtjes te lachen.
 28. 28. ‘Wat is er zo grappig? Vind jij het soms leuk?’ Vraagt Lisa boos, Aidan schudt zachtjes zijn hoofd en kijkt Lisa dan serieus aan. ‘Ik heb zo lang gewacht tot ik je weer zou ontmoeten, je zou kunnen vragen wat er toch aan de hand was en nu is het eindelijk gebeurd en ondanks alles ben ik zo blij.’ Zegt hij zachtjes met een glimlach. ‘Oh.’ Lisa glimlacht voorzichtig.
 29. 29. ‘Het was nooit mijn bedoeling om je pijn te doen. Ik dacht alleen dat als ik bij je zou blijven ik je juist pijn zou doen.’ Lisa’s stem trilt een beetje en ze voelt haar ogen branden. ‘Ik.. Het spijt me zo..’ Verder komt Lisa niet want Aidan drukt zachtjes zijn lippen tegen die van Lisa.
 30. 30. ‘Het duurde even maar eindelijk is mijn droom uitgekomen, bij jou zijn.’ Aidan veegt voorzichtig een traan van Lisa’s wang en gelukkig kijkt hij haar in de ogen. Lisa bijt zachtjes op haar lip en glimlacht. ‘Ik heb al die tijd van je gehouden!’ Het is eruit voordat Lisa het weet en verlegen staart ze naar de vloer. Aidan geeft Lisa voorzichtig nog een kus als antwoord.
 31. 31. Die avond is Lisa nog steeds bij Aidan, terwijl Lisa slaapt schildert Aidan. Het schilderen had hij onbewust overgenomen van zijn vader net als Jamie en Lucas en ook al zegt hij het zelf hij heeft best veel talent.
 32. 32. Na het avondeten zitten Aidan en Lisa nog wat aan de tafel te praten. ‘Lies, wat ik zei over dat ik hier de hele tijd op gewacht heb, ik meende dat echt. Ik zal je nu echt niet meer kunnen missen.’ Zegt Aidan. ‘Ik hoef ook niet perse nu al naar het studentenhuis ik kan nog wel een tijdje blijven. Ze missen me toch niet.’ Lacht Lisa.
 33. 33. ‘Nou eigenlijk, Lies…’ Aidan pakt snel iets van onder de tafel en zet het voor Lisa. ‘Wil je met me trouwen?’ Verbaasd slaat Lisa haar handen voor haar mond. ‘Ik weet dat het best wel snel is enzo en als je erover na wilt denken dan vind ik het goed!’ Zegt Aidan snel.
 34. 34. ‘Ben je gek?’ Lacht Lisa en voorzichtig pakt ze de ring uit het doosje. ‘Ik wil niets liever.. Je bent niet de enige die heeft gedroomd de laatste tijd.’ Bewonderend kijkt Lisa naar de ring en met een brede glimlach staat ze op.
 35. 35. ‘Ik hou van je Aidan Verbreij, als je dat maar weet.’ Zegt ze als ze Aidan zachtjes omhelst. Gelukkig kijken ze elkaar aan, beide eindelijk een lang gekoesterd verlangen tot hun beschikking
 36. 36. Zachtjes kussen ze elkaar, al snel verandert het in vrijen. Aidan wil net Lisa opnieuw kussen als ze hem snel van haar afduwt. ‘Oh mijn god, sorry.’ Snel rent ze de badkamer in, Aidan volgt haar verbaasd.
 37. 37. In de badkamer hangt Lisa boven de toilet haar avondeten eruit te kotsen. Bezorgd kijkt Aidan toe tot Lisa weer opstaat en de toilet doortrekt.
 38. 38. ‘Gaat het Lies?’ Vraagt hij als ze zich omdraait. Lisa schudt haar hoofd en kijkt Aidan bang aan. ‘Lisa wat is er?’ Vraagt Aidan terwijl hij langzaam ook wat bang naar haar kijkt. ‘Ik denk dat ik wel weet wat er aan de hand is..’ Fluistert Lisa, Aidan kijkt haar vragend aan. ‘Ik.. Ik denk dat ik zwanger ben.’

×