Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

10G 1.8

581 views

Published on

:D

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

10G 1.8

 1. 2. Na een uur in de taxi te hebben geslapen stapt Jamie wankelend op haar benen de taxi uit. Ze kijkt naar het studentenhuis waar zij is ingedeeld en met een tevreden glimlach loopt ze het huis in. Op de plattegrond in haar handen is al snel duidelijk dat haar kamer beneden is, meteen links naast de badkamer. Universiteit; Jamie
 2. 3. Na een uurtje schuiven en een paar behangrollen later is ze tevreden met haar kamer, het is precies hoe ze het had voorgesteld. Trots kijkt ze naar wat ze allemaal “even” heeft gedaan.
 3. 4. Nadat ze even een kijkje heeft genomen in alle ruimtes van het grote huis is het haar duidelijk dat ze de eerste is. Om alvast haar keuze vast te hebben staan kiest ze snel haar specialisatie, Literatuur. Als ze een mailtje krijgt met haar rooster voor de week kijkt ze verschrikt op haar horloge, hoe kan ze nog op tijd op college komen als ze nu pas weet dat ze er over een kwartier moet zijn?
 4. 5. Zo snel mogelijk loopt ze naar het gebouw waar ze moet zijn, als echte kennissim verschijnt er een klein lachje bij het idee wat ze allemaal wel niet zal gaan leren.
 5. 6. Als ze weer terugkomt besluit ze iets te gaan eten, al snel nadat ze is gaan zitten zit er een vrouw tegenover haar en vrolijk kletsen ze over van alles en nog wat. Pas als het laat in de avond is gaat de vrouw naar haar kamer en Jamie doet het zelfde.
 6. 7. Pas uren later slaapt Jamie, de tranen blinken op haar wangen terwijl ze een droomloze nacht tegemoet gaat. Het enige waar ze aan kan denken, thuis.
 7. 8. De volgende ochtend zit Jamie al vroeg in de kantine van het studentenhuis, ze begroet een van haar medestudenten maar gaat dan toch alleen aan een tafeltje zitten. Een lange tijd staart ze naar haar bord en neemt af en toe een hap, langzaam wordt het stil in het huis en is alleen het geluid van de afwasmachine nog te horen. ‘Zal jij niet eens naar college gaan meisje?’ Vraagt de conciërge na een tijdje. Langzaam staat Jamie op en loopt naar haar les.
 8. 9. De dag verstrijkt snel en die avond zit Jamie weer alleen aan een tafel, de anderen studenten kijken haar twijfelend aan maar gaan toch stuk voor stuk aan een andere tafel zitten.
 9. 10. Jamie zit een tijdje alleen tot er opeens een jongen tegenover haar komt zitten. ‘Hoi, ik ben Diederik.’ Stelt de jongen zich voor. Jamie kijkt even naar hem en zegt dan zacht ‘Jamie.’ ‘Mag ik vragen waarom je zo alleen zit? Het lijkt alsof je ergens mee zit.’ Jamie bijt op haar lip, het is moeilijk voor haar om niet in huilen uit te barsten. ‘Ik praat daar niet graag over.’ Zucht ze, snel eet ze haar kom leeg en haast zich naar haar kamer.
 10. 11. Op haar kamer stapt ze direct in bed en voor de tweede keer valt ze huilend in slaap, ze beseft zich alleen niet dat er iemand meeluistert…
 11. 12. De volgende ochtend is het erg warm op de campus, zweetdruppels glijden langs Jamie´s hoofd wanneer ze naar college loopt. Ze doet niet teveel moeite om op tijd te zijn, voor het aankomende examen heeft ze in haar vrije tijd al veel geleerd en de docenten waren erg lovend over haar paper.
 12. 13. Na een saai lesuur belt Jamie een taxi, ze wilt graag even haar problemen vergeten en ze weet niks beters dan gewoon even naar de campus lounge te gaan.
 13. 14. Na een gezellige avond met een jongen, misschien iets te gezellig, loopt Jamie naar buiten om een taxi te bellen. Als ze de hoorn wilt pakken schiet er opeens een gedachte door haar hoofd, hoe blij haar ouders zonder haar wel niet zullen zijn. Tranen prikken in haar ogen, voorbijgangers kijken haar aan maar het kan haar even niks schelen. Na een tijdje veegt ze haar tranen weg en besteld alsnog een taxi.
 14. 15. Die nacht zijn haar tranen op, zachtjes mompelend tegen haarzelf valt ze in slaap.
 15. 16. Om 5 uur s’ ochtends is het tijd voor haar eerste examen, zenuwachtig word ze wakker en maakt zichzelf klaar.
 16. 17. Met een brede lach loopt Jamie naar de examenzaal, ze heeft een goed gevoel over wat ze weet.
 17. 19. Meteen als Jamie terugkomt begint ze aan een nieuwe paper, ze doet alles om maar niet herinnert te worden aan thuis…
 18. 20. In stilte eet iedereen hun ontbijt, iedereen met eigen gedachten, Leslie staart van haar bord naar het raam en herhaalt dit voortdurend. ‘Waar is Jamie eigenlijk?’ Verbreekt Cristiaan de stilte, hij kijkt Leslie aan die met trillende stem zegt ‘Aidan lieverd, ga even met je broertje en zusje spelen.’ Hoofdhuis; Leslie, Cristiaan, Aidan, Lucas, Femke Ochtend nadat Jamie weg is gegaan ;D
 19. 21. Leslie laat haar hoofd in haar handen zakken en begint zachtjes te huilen. Cristiaan kijkt haar hulpeloos aan en neemt een hap van zijn eten. ‘Ik zag haar door het raam in de taxi stappen, ik had haar moeten stoppen. Wat ben ik voor een moeder!?’ Huilt Leslie.
 20. 22. Cristiaan staat op en omhelst zijn vrouw. ‘Het is niet jouw schuld schat, ze is vast in de buurt. We kunnen de politie bellen?’ Troost Cristiaan zijn vrouw. ‘De politie zal niets doen, ze is volwassen en dus vrij om te gaan waar ze wilt.’ Ontkracht Leslie Cristiaans idee. ‘We zullen moeten wachten totdat ze bijdraait en ons opzoekt, en anders zullen we de uitdaging gewoon moeten stoppen.’
 21. 23. Ook al zijn Leslie en Cristiaan nog zo bezorgt over Jamie ze krijgen haar er niet mee terug, ze kunnen er beter voor zorgen dat de tweeling niet weggaat of Aidan. Daarom zijn ze extra lief voor hun en letten ze erop dat ze het goed hebben. Leslie neemt die dag zelfs vrij, wat een degradatie tot gevolg heeft…
 22. 24. Als ze aan het avondeten zitten zijn Leslie en Cristiaan erg stil en Aidan merkt dat. ‘Mam, pap wat is er met Jamie!?’ Roept hij. Leslie kijkt naar Cristiaan, die knikt. ‘We weten niet waar en wat er met haar is.’ Is het enige wat ze zegt.
 23. 25. Als voorbereiding op de verjaardag van de tweeling leert Cristiaan ze nog de laatste vaardigheden. Tot diep in de nacht is hij bezig, maar ze kunnen nu wel goed opgroeien.
 24. 26. Laat in de ochtend als Leslie al naar werk vertrokken is, maakt Cristiaan nog een boterham als ontbijt, straks zal toch de verjaardag van de tweeling zijn en zal hij een stuk taart gaan eten.
 25. 27. En dan is het tijd voor de verjaardag van de tweeling, vrolijk grijpt Lucas naar de kaarsjes op de taart. ‘Gekkerd.’ Lacht Cristiaan en zet hem op de grond om Femke te halen.
 26. 28. D
 27. 29. Lucas wiebelt nog een beetje op zijn beentjes maar springt dan de lucht in. Hij komt neer als een lief kind en pakt meteen een stuk taart. ‘Taart!’ Roept hij blij.
 28. 30. Ook Femke groeit op, zij zonder taart maar wel met hulp van haar vader. Trots kijkt ze naar zichzelf en kijkt dan afkeurend naar haar kleding. Ook Cristiaan kijkt trots naar Femke, ‘Wat lijk je toch op je grote zus.’ Zucht hij zacht.
 29. 31. Als een echte vrouw loopt Femke meteen naar de kledingkast om iets anders aan te doen. Ze vind een simpel maar mooi setje en trekt het meteen aan.
 30. 32. ‘ Pap, waarom moest Jamie weg?’ Vraagt Femke opeens als ze aan tafel zit. Cristiaan schrikt, zag Jamie het anders dan hun? ‘Ze hoefde niet weg.’ Zegt hij in gedachten verzonken. ‘Maar dat zei ze tegen mij!’ Protesteert Femke, ‘Ze moest naar de universinogwat!’ ‘Femke, je weet niet hoe erg je mij en je moeder geholpen hebt door dat te zeggen.’ Cristiaan geeft Femke een aai over haar bol en loopt naar de telefoon. ‘Spreek ik met de administratie van de universiteit?’
 31. 33. Als het al erg laat is wordt het tijd voor de kinderen en ook Leslie en Cristiaan om in bed te duiken, maar Cristiaan en Leslie hebben eerst nog een lang gesprek. Over Jamie.

×