10G Verbreij 2.1

355 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
355
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10G Verbreij 2.1

 1. 1. 10G 2.110G 2.1 
 2. 2. Twijfelend staat Jamie voor het donkere huis, langzaam zet ze een stap in de richting van de deur. De zware koffer die ze mee sjouwt trekt aan haar arm, ze hoort zachte muziek uit een van de kamers boven.
 3. 3. Na een tijdje te hebben gekeken naar het huis besluit ze maar gewoon aan te bellen. Nog steeds twijfelt Jamie, ze wilt niet iedereen in het huis wakker maken.
 4. 4. Net als ze nog een stap wilt doen springt er een licht aan in de hal, geschrokken blijft Jamie staan. Snel ontspant ze zich, ‘Het is je familie Jamie, niet een of andere huurmoordenaar.’ Fluistert ze zichzelf toe. De deur zwaait open en een meisje loopt naar buiten, eerst herkent Jamie haar niet maar dan ziet ze het; het is Femke.
 5. 5. Verbaasd gaat Femke voor Jamie staan, ze plaatst haar handen op haar heupen om zichzelf een houding te geven tegenover haar oudere zus. ‘Jamie, wat doe jij hier?’ De verbazing is in haar stem te horen evenals een beetje vreugde. ‘Ik roep pap wel.’ Zegt ze al voordat Jamie haar vraag kan beantwoorden.
 6. 6. ‘Jamie lieverd! Lang niet gezien!’ Cristiaan komt naar buiten gerend en omhelst Jamie liefdevol. ‘Hoe gaat het schat, en wat is de reden dat je ons vereert met een bezoek?’
 7. 7. ‘Het gaat goed pap, ik ben alleen een beetje moe van de reis en..’ Jamie kan haar zin niet afmaken of ze wordt weer onderbroken door haar vader. ‘Zullen we dan maar even naar binnen gaan, het is hier ook niet zo warm midden in de nacht!’ Lacht Cristiaan.
 8. 8. Eenmaal binnen ploft Jamie op de bank neer, Cristiaan gaat lachend naast haar zitten. ‘Zo je was bezig om mijn vraag te beantwoorden, is er iets aan de hand dat je hier bent?’ Vraagt Cristiaan bezorgt, Jamie knikt. ‘Niks ernstigs hoor pap, in tegendeel. Ik ben afgestudeerd!’ Jamie glimlacht en ziet haar vader ontspannen.
 9. 9. ‘En pap, ik weet niet of het aanbod nog geld maar, eigenlijk zou ik die challenge wel willen doen.’ Jamie kijkt haar vader afwachtend aan, haar vader knikt. ‘Natuurlijk geld dat aanbod nog schat, ik wist wel dat je het zou doen!’ Cristiaan kijkt Jamie triomfantelijk aan, Jamie glimlacht en gaapt. ‘Zal ik je kamer maar laten zien?’
 10. 10. Jamie volgt haar vader de trap op en een prachtige kamer in, met open mond staart ze haar vader aan. ‘Het heeft ook een badkamer.’ Zegt Cristiaan, hij merkt helemaal niet dat zijn dochter zo onder de indruk is van de kamer en kijkt haar verbaasd aan als ze in de lach schiet.. ‘Het is geweldig pap!’ Cristiaan lacht even met Jamie mee maar laat haar dan alleen zodat ze kan slapen.
 11. 11. Blij gaat Jamie op het bankje zitten, haar vader deed zo aardig tegen haar, alsof er helemaal niks gebeurt was. Alsof ze al die tijd gewoon hier gewoond heeft.
 12. 12. Tevreden gaat Jamie liggen, een golf van vermoeidheid overspoelt Jamie. Even doet ze haar ogen dicht, ze vraagt zich af wat Olivier op dit moment aan het doen is. Zal hij ook aan haar denken?
 13. 13. Voordat ze verder kan nadenken over Olivier zakken haar ogen dicht en valt ze in een onrustige slaap.
 14. 14. De volgende ochtend zit bijna de hele familie aan tafel, alleen Aidan en Lucas ontbreken. Leslie was net zoals Cristiaan erg blij met het nieuws van Jamie, ook Lucas kon het bijna niet geloven totdat Jamie hem had verzekert dat het niet een grote grap was. Iedereen was blij met Jamie’s terugkeer, zelfs Aidan mopperde er niet zo veel over.
 15. 15. .
 16. 16. Na het ontbijt gaan de tieners naar school en Leslie naar haar werk, alleen Cristiaan en Jamie blijven over. Cristiaan besluit te gaan slapen, zijn werk midden in de nacht blijft lastig te combineren met zijn dagelijks leven. Jamie besluit maar gewoon wat te lezen en wat algemene dingen te doen, totdat ze boven de wc hangt te overgeven.
 17. 17. Jamie gaat moe op het bed liggen, ze voelt zich echt ziek en zo gek is dat niet aangezien haar hele ontbijt nu in het riool dobbert. Ze heeft hoofdpijn en is erg moe. Voorzichtig gaapt ze om een pijnscheut in haar hoofd te voorkomen.
 18. 18. Jamie staat op en doet snel haar kleren uit en stapt in haar ondergoed in bed. Bijna meteen valt ze in slaap.
 19. 19. Buiten heeft Lucas Jasmine weer meegenomen, tot teleurstelling van Aidan. Lucas weet ook wel dat Jasmine meer verwacht dan alleen een flirt maar eigenlijk maakt hem dat niet veel uit, Jasmine is maar een meisje en wat maakt hem het uit dat ze valse hoop heeft?
 20. 20. s’ Avonds zitten alleen Jamie en Aidan nog aan tafel, de rest van de familie heeft al gegeten. In doodse stilte eten ze hun avondeten.
 21. 21. Soms kijkt Aidan stiekem naar Jamie, waarna Jamie hem weer doordringend aankijkt en Aidan snel een andere kant op kijkt. Nadat dit een tijdje zo doorgaat krijgt Jamie er genoeg van. ‘Weetje?! Ik voel me ook vreselijk dat ik mam en pap pijn heb gedaan hoor, ik dacht er toen niet bij na en ik accepteer niet dat jij het er nog even lekker inwrijft door mij te negeren!’ Boos kijkt Jamie Aidan aan, tranen glinsteren in haar ooghoeken. Aidan kijkt haar verbaasd aan en wil opstaan.
 22. 22. Jamie ziet dat Aidan weg wilt lopen en gaat voor hem staan. ‘Je denkt zeker dat ik geen problemen heb? Dat ik alles voor mezelf heb gedaan?’ Jamie staart Aidan doordringend aan, Aidan kijkt haar niet begrijpend aan. ‘Serieus, wat bedoel je?’ Zegt hij kalm.
 23. 23. Jamie draait zich een kwart en een duidelijke bobbel is te zien. ‘Dit bedoel ik!’ Lichtelijk hysterisch wijst Jamie naar haar buik. ‘Het was helemaal niet de bedoeling..’ Tranen biggelen over Jamie’s wangen.
 24. 24. ‘Ehm.’ Aidan kijkt geschrokken naar de dikke buik van zijn zus, hij weet wat het betekend. ‘Waarom vertel je dit eigenlijk aan mij? Waarom niet aan Femke, Lucas of mam?’ Jamie schudt haar hoofd zachtjes en kijkt haar broertje aan. ‘Omdat ik weet dat je me eigenlijk niet haat, je wilt me eigenlijk gewoon beschermen.’ Mompelt ze zachtjes. Aidan kijkt haar met open mond aan en knikt dan, Jamie heeft eigenlijk wel gelijk hij haat haar niet echt, hij wil gewoon dat ze geen domme dingen doet. ‘Ik moet hier even over nadenken.’
 25. 25. Na die woorden loopt Aidan direct naar zijn kamer, hij wilt nadenken over wat Jamie heeft gezegd. Wat Jamie heeft gezegd heeft namelijk een hoop duidelijkheid gegeven over wat hij eigenlijk voelt. ‘Femke hoeft het niet meer te doen, ik denk dat ik het maar laat zitten..’ Mompelt Aidan bij zichzelf als zijn afspraak met Femke hem te binnen schiet. ‘Ik denk dat ik eigenlijk alles maar laat zitten.’
 26. 26. Nadat Aidan verward naar boven was gelopen had Jamie nog hun borden opgeruimd en was ze ook de trap op gelopen, met een plof had ze zich op het bankje laten vallen. Jamie laat zuchtend haar hoofd op haar hand rusten, de ontdekking van de zwangerschap is als een denkbeeldig gewicht op haar schouders, alsof ze een groot denkbeeldig vraagteken draagt. De vragen in haar hoofd zijn teveel, ze zijn te onduidelijk om ze te beantwoorden en verder te kunnen gaan. Wat zou haar moeder denken? Of Olivier? Moet ze de baby niet gewoon maar weg laten halen?
 27. 27. De gedachte om de baby weg te halen valt zwaar, Jamie weet dat Olivier waarschijnlijk de baby wilt houden; het is de bevestiging van hun liefde en het is uiteindelijk ook hun bedoeling om een baby te krijgen, maar zo snel al? Ze heeft nog niet eens werk gezocht. Jamie voelt de haar ogen weer prikken en ze zucht. ‘Daar komen de krokodillen tranen weer.’ Fluistert ze met een trillende stem. Een tijdje snikt ze stilletjes en kijkt ze naar haar bolle buik, dan staat ze opeens op en kijkt trots naar haar buik. ‘Ik maak een probleem van een klein wondertje, ik vertel het morgen aan je oma en opa kleintje.’
 28. 28. Zelfverzekerd loopt Jamie naar de badkamer en kijkt in de spiegel het vertellen is een beter idee verzekerd ze zichzelf. In de spiegel ziet ze haar bolle buik en van binnen wordt ze warm, ze houdt nu al van het kleintje daar binnen, ze begrijpt opeens niet meer hoe ze had kunnen denken aan abortus.
 29. 29. De volgende ochtend is Jamie niet bij het ontbijt, ze slaapt nog en wilt eigenlijk ook niet iedereen erbij hebben als ze haar ouders vertelt over de zwangerschap. ‘Waar is Jamie nou?’ Vraagt Femke verbaasd als ze de lege plek van Jamie ziet. ‘Jamie voelt zich niet zo lekker, ik breng haar straks wel haar ontbijt.’ Liegt Aidan probleemloos, hij krijgt wat verbaasde blikken van Femke en Lucas maar die halen hun schouders op. ‘Mij best.’ Mompelt Lucas met volle mond.
 30. 30. . YEAHYEAHYEAHYEAHYEAHYEAYEAHYEAHYEAHYEAHYEAHYEA HYEAHYEAHYEAHYEAHYEAHYEHYEAHYEAHYEAHYEAHYEAHYE AHAH
 31. 31. Nadat Aidan Jamie haar ontbijt heeft gebracht staat de schoolbus weer voor de deur, zuchtend stapt Femke in. ‘Another day of boreness.’ Zucht ze terwijl ze met haar ogen rolt, Lucas lacht zich overdreven dood om zijn tweelingzus en Aidan knikt alleen maar.
 32. 32. Als de tieners weer terug van school zijn gaat iedereen zijn of haar eigen gang, zo ook Aidan die bij Jamie op de kamer zit. ‘Het is eigenlijk best wel raar.’ Mompelt Aidan. ‘Het ene moment denk ik dat ik je haat en het andere moment ben ik de enige die een geheim van je weet.’ ‘Zo gaan die dingen nou eenmaal, je weet nooit wat je kan verwachten.’ Zucht Jamie.
 33. 33. Wanneer ga je het vertellen?’ Vraagt Aidan nieuwsgierig, Jamie zucht. ‘Ik denk dat ik het zo snel mogelijk vertel aan mam en pap.’ Licht verveeld staat Jamie op, Aidan volgt haar voorbeeld.
 34. 34. ‘Eigenlijk bedoelde ik Olivier, hij verdient het eigenlijk wel om het te weten.’ Zegt Aidan. ‘Ik wist niet dat je zoveel om Olivier gaf? Maar ik ben van plan om hem morgen of misschien vanavond nog te bellen, nadat ik mam het heb verteld, wat ik dus zo snel mogelijk ga doe-’
 35. 35. Verschrikt kijkt Jamie de kant van de deur op die Leslie net achter zich dicht heeft gedaan. Verstard van schrik staart ze Aidan aan. ‘Iets te snel?’ Zegt die alleen maar.
 36. 36. ‘Jamie! Is dit wat ik denk wat het is?’ Leslie trekt vragend een wenkbrauw op en kijkt naar Jamie’s bolle buik. ‘Ik ga er vanuit dat het in ieder geval niet een geval van iets te veel gegeten is.’ Jamie kijkt haar moeder een beetje bang aan en kijkt schuldig naar de grond, langzaam loopt Leslie op Jamie af en legt voorzichtig haar handen op Jamie’s buik. ‘Geweldig! Wat een verrassing, gefeliciteerd lieverd!’ Verbaasd kijkt Jamie naar haar moeder. ‘Ben je.. Ben je niet boos?’ Leslie schudt haar hoofd. ‘Waarom zou ik boos zijn?’ Lacht ze. ‘Kom Jamie, ik maak wat te eten voor jou en je kleine babytje.’
 37. 37. Jamie loopt Leslie achterna naar beneden, Aidan blijft nog even verbaasd boven staan maar haalt dan zijn schouders op en begint aan zijn huiswerk. Beneden begint Leslie meteen wat te klaar te maken voor Jamie. ‘Mam ik kan ook zelf koken hoor!’ Protesteert Jamie een beetje maar Leslie schudt stug haar hoofd en gaat verder met de maaltijd. ‘Je vader zal echt trots zijn! Je moet het hem snel vertellen hoor!’ Zegt Leslie enthousiast terwijl ze doorgaat met eten maken.
 38. 38. Als het eten klaar is zet Leslie trots het bordje voor Jamie op de tafel, zelf gaat ze naast Jamie zitten. Terwijl Jamie eet verteld Leslie dingen over haar zwangerschap van Jamie en de andere kinderen.
 39. 39. Langzaam wordt het steeds donkerder buiten, Leslie verteld nog steeds enthousiast over hoe Jamie als baby en peutertje was. ‘Mam ik denk dat je iets vergeet.’ Jamie knikt naar Aidan die afwachtend in de deuropening staat. Leslie beseft opeens wat er vandaag zou gebeuren en snel staat ze op en geeft Aidan een knuffel. ‘Veel plezier op de universiteit lieverd.’ Fluistert ze in Aidans oor, ook Cristiaan en de rest van de familie neemt afscheid van Aidan.
 40. 40. Emotioneel zwaait Leslie Aidan uit als hij de taxi instapt. ‘Geen dingen doen die ik ook niet zou doen hé!’ Roept Lucas naar zijn broer. ‘Hij kan beter geen dingen doen die jij wel doet.’ Zegt Femke terwijl ze haar tong uitsteekt. Lachend trekt Aidan de deur van de taxi dicht, op weg naar de sim universiteit.

×