SlideShare a Scribd company logo
1 of 8
ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО
НАГОВАРАМЕ
Овој документ е продуциран со финансиска поддршка од Европската Унија. За содржината на овој
документ целосно е одговорна Фондацијата Метаморфозис и во никој случај не ги рефлектира
ставовите на Европската Унија.
ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ
Јавноста е група луѓе со определени
заеднички карактеристики и интереси.
На ова слободно може да додадеме дека
определена јавност може да биде цел на
интересот на општината само во определен
временски период.
ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ
Голема група луѓе: сите граѓани, припадниците
на една етничка заедница, учениците во
основните училишта, бизнис-заедницата,
туристите, пошироката македонска јавност и др.
Мала група луѓе: Советот на општината,
раководителите на јавните претпријатија,
сопствениците на локалните угостителски
објекти, дописниците на националните медиуми,
ЗЕЛС, подрачните министерства, донаторите и
др.
ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ
Две основни групи:
♦внатрешна јавност – Претседател и членови
на Комисијата, и
♦надворешна јавност – Советот на општината,
градоначалникот, државните институции,
медиумите, граѓаните, верските заедници,
невладините организации и др.
ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ
Според ангажираноста и заинтересираноста
за определени прашања или проблеми:
♦непублика – незаинтересирана, несвесна за
проблемот, не презема никаква акција
♦пасивна публика – соочена со проблемот, но
не го препознава
♦свесна публика – соочена со проблемот и го
препознава
♦активна публика – го препознава проблемот и
е подготвена за акција
ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ
Непишано правило во односите со јавноста е
дека најмалку време и енергија треба да
вложиме во анимирање на непубликата и на
активната публика.
Во фокусот на комуникацијата треба да ни бидат
пасивната публика, која треба да ја натераме
да го препознае проблемот, и свесната публика,
која треба да ја поттикнеме на акција.
ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ
За остварувањето една комуникациска цел
имаме повеќе целни јавности.
ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ
Пример: Целни јавности за усвојување Програма за
приближување на децата од различни етнички
заедници
Во нашиот пример со Програма за приближување на
децата од различни етнички заедници, главна целна
јавност се советниците и градоначалникот. Покрај
главната целна јавност, и останатите граѓани во
општината можеме да ги сметаме за целна јавност.
Во овој пример, уште една јавност може да биде цел на
комуникација со комисијата, т.н. влијателна јавност,
директорите и педагозите во основните и средните
училишта, сопствениците и раководствата на
спортски клубови, невладините организации и др.

More Related Content

Similar to Целна јавност или кого наговараме

Зоран Ричлиев - Соработка меѓу невладините и медиумите
Зоран Ричлиев - Соработка меѓу невладините и медиумитеЗоран Ричлиев - Соработка меѓу невладините и медиумите
Зоран Ричлиев - Соработка меѓу невладините и медиумите
YouthEduForum
 
B-WCo template PPT Module2 -БОСНА.pptx
B-WCo template PPT Module2 -БОСНА.pptxB-WCo template PPT Module2 -БОСНА.pptx
B-WCo template PPT Module2 -БОСНА.pptx
AthanasiaIoannidou
 
Истражување за добротворството во Република Македонија
Истражување за добротворството во Република МакедонијаИстражување за добротворството во Република Македонија
Истражување за добротворството во Република Македонија
МЦМС | MCIC
 
Македонски центар за меѓународна соработка - Годишен извештај 2022
Македонски центар за меѓународна соработка - Годишен извештај 2022Македонски центар за меѓународна соработка - Годишен извештај 2022
Македонски центар за меѓународна соработка - Годишен извештај 2022
МЦМС | MCIC
 

Similar to Целна јавност или кого наговараме (20)

Зоран Ричлиев - Соработка меѓу невладините и медиумите
Зоран Ричлиев - Соработка меѓу невладините и медиумитеЗоран Ричлиев - Соработка меѓу невладините и медиумите
Зоран Ричлиев - Соработка меѓу невладините и медиумите
 
Односи со јавноста поим и потреба
Односи со јавноста поим и потребаОдноси со јавноста поим и потреба
Односи со јавноста поим и потреба
 
Годишен извештај 2020 - МЦМС
Годишен извештај 2020 - МЦМСГодишен извештај 2020 - МЦМС
Годишен извештај 2020 - МЦМС
 
Комуникација со медиумите
Комуникација со медиумитеКомуникација со медиумите
Комуникација со медиумите
 
Знак дека може
Знак дека можеЗнак дека може
Знак дека може
 
Внатрешна комуникација
Внатрешна комуникацијаВнатрешна комуникација
Внатрешна комуникација
 
Стратегија за соработка на Општина Дебар со граѓанскиот сектор и негов постој...
Стратегија за соработка на Општина Дебар со граѓанскиот сектор и негов постој...Стратегија за соработка на Општина Дебар со граѓанскиот сектор и негов постој...
Стратегија за соработка на Општина Дебар со граѓанскиот сектор и негов постој...
 
Стратегија за соработка на Општина Јегуновце со граѓанскиот сектор и негов по...
Стратегија за соработка на Општина Јегуновце со граѓанскиот сектор и негов по...Стратегија за соработка на Општина Јегуновце со граѓанскиот сектор и негов по...
Стратегија за соработка на Општина Јегуновце со граѓанскиот сектор и негов по...
 
ПРЕЦЕДЕ Регионална стратегија за застапување 2016 2019 Партнерство за помиру...
ПРЕЦЕДЕ Регионална стратегија  за застапување 2016 2019 Партнерство за помиру...ПРЕЦЕДЕ Регионална стратегија  за застапување 2016 2019 Партнерство за помиру...
ПРЕЦЕДЕ Регионална стратегија за застапување 2016 2019 Партнерство за помиру...
 
РЕГИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА ЗАСТАПУВАЊЕ НА ПРЕЦЕДЕ МРЕЖАТА 2016-2019
РЕГИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА ЗАСТАПУВАЊЕ НА ПРЕЦЕДЕ МРЕЖАТА 2016-2019 РЕГИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА ЗАСТАПУВАЊЕ НА ПРЕЦЕДЕ МРЕЖАТА 2016-2019
РЕГИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА ЗАСТАПУВАЊЕ НА ПРЕЦЕДЕ МРЕЖАТА 2016-2019
 
B-WCo template PPT Module2 -БОСНА.pptx
B-WCo template PPT Module2 -БОСНА.pptxB-WCo template PPT Module2 -БОСНА.pptx
B-WCo template PPT Module2 -БОСНА.pptx
 
Видливост на граѓанските организации - 3
Видливост на граѓанските организации - 3Видливост на граѓанските организации - 3
Видливост на граѓанските организации - 3
 
Позначајни организациски постигнувања и заложби.pdf
Позначајни организациски постигнувања и заложби.pdfПозначајни организациски постигнувања и заложби.pdf
Позначајни организациски постигнувања и заложби.pdf
 
комуникациска цел или зошто комуницираме
комуникациска цел или зошто комуницирамекомуникациска цел или зошто комуницираме
комуникациска цел или зошто комуницираме
 
Постигнувањата на грантистите на Цивiка мобилитас: Мали грантови I дел
Постигнувањата на грантистите на Цивiка мобилитас: Мали грантови I делПостигнувањата на грантистите на Цивiка мобилитас: Мали грантови I дел
Постигнувањата на грантистите на Цивiка мобилитас: Мали грантови I дел
 
Истражување за добротворството во Република Македонија
Истражување за добротворството во Република МакедонијаИстражување за добротворството во Република Македонија
Истражување за добротворството во Република Македонија
 
Комуникациска цел или зошто комуницираме
Комуникациска цел или зошто комуницирамеКомуникациска цел или зошто комуницираме
Комуникациска цел или зошто комуницираме
 
Македонски центар за меѓународна соработка - Годишен извештај 2022
Македонски центар за меѓународна соработка - Годишен извештај 2022Македонски центар за меѓународна соработка - Годишен извештај 2022
Македонски центар за меѓународна соработка - Годишен извештај 2022
 
Multimedia Center Avizo - Company Profile
Multimedia Center Avizo - Company ProfileMultimedia Center Avizo - Company Profile
Multimedia Center Avizo - Company Profile
 
Cv makedonski
Cv makedonskiCv makedonski
Cv makedonski
 

More from Metamorphosis

Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...
Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...
Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...
Metamorphosis
 
Përparësitë dhe mundësitë e ofruara nga ana e TechSoup Balkans
Përparësitë dhe mundësitë e ofruara nga ana e TechSoup BalkansPërparësitë dhe mundësitë e ofruara nga ana e TechSoup Balkans
Përparësitë dhe mundësitë e ofruara nga ana e TechSoup Balkans
Metamorphosis
 

More from Metamorphosis (20)

Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...
Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...
Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...
 
Идентификување говор на омраза според методологијата на сервисот за проверка ...
Идентификување говор на омраза според методологијата на сервисот за проверка ...Идентификување говор на омраза според методологијата на сервисот за проверка ...
Идентификување говор на омраза според методологијата на сервисот за проверка ...
 
Вовед на темата говор на омраза
Вовед на темата говор на омразаВовед на темата говор на омраза
Вовед на темата говор на омраза
 
Алатки за борба против говор на омраза
Алатки за борба против говор на омразаАлатки за борба против говор на омраза
Алатки за борба против говор на омраза
 
Општествена одговорност на медиумите во однос на говорот на омраза
Општествена одговорност на медиумите во однос на говорот на омразаОпштествена одговорност на медиумите во однос на говорот на омраза
Општествена одговорност на медиумите во однос на говорот на омраза
 
Иницијативи против говор на омраза
Иницијативи против говор на омразаИницијативи против говор на омраза
Иницијативи против говор на омраза
 
Përparësitë dhe mundësitë e ofruara nga ana e TechSoup Balkans
Përparësitë dhe mundësitë e ofruara nga ana e TechSoup BalkansPërparësitë dhe mundësitë e ofruara nga ana e TechSoup Balkans
Përparësitë dhe mundësitë e ofruara nga ana e TechSoup Balkans
 
IPA mehanizam-1
IPA mehanizam-1IPA mehanizam-1
IPA mehanizam-1
 
Techsoup balkans dhe global
Techsoup balkans dhe globalTechsoup balkans dhe global
Techsoup balkans dhe global
 
Кризна комуникација
Кризна комуникацијаКризна комуникација
Кризна комуникација
 
Алатки за комуникација со медиумите
Алатки за комуникација со медиумитеАлатки за комуникација со медиумите
Алатки за комуникација со медиумите
 
Управување со настани
Управување со настаниУправување со настани
Управување со настани
 
Комуникациски пораки или што соопштуваме
Комуникациски пораки или што соопштувамеКомуникациски пораки или што соопштуваме
Комуникациски пораки или што соопштуваме
 
Совети за подобра презентација
Совети за подобра презентацијаСовети за подобра презентација
Совети за подобра презентација
 
Податоци и отворени податоци
Податоци и отворени податоциПодатоци и отворени податоци
Податоци и отворени податоци
 
Работење во облак – Демо на Office 365 и како да се имплементира
Работење во облак – Демо на Office 365 и како да се имплементираРаботење во облак – Демо на Office 365 и како да се имплементира
Работење во облак – Демо на Office 365 и како да се имплементира
 
Имплементација на Office 365 во СОС Детско Село Македонија - Најдобрите практ...
Имплементација на Office 365 во СОС Детско Село Македонија - Најдобрите практ...Имплементација на Office 365 во СОС Детско Село Македонија - Најдобрите практ...
Имплементација на Office 365 во СОС Детско Село Македонија - Најдобрите практ...
 
Freedom of Expression in the Official Educational Curriculum - Meri Jordanovska
Freedom of Expression in the Official Educational Curriculum - Meri JordanovskaFreedom of Expression in the Official Educational Curriculum - Meri Jordanovska
Freedom of Expression in the Official Educational Curriculum - Meri Jordanovska
 
Правата на децата на интернет - Тамара Ресавска
Правата на децата на интернет - Тамара РесавскаПравата на децата на интернет - Тамара Ресавска
Правата на децата на интернет - Тамара Ресавска
 
Проект „Час по приватност“ - Лилјана Пецова
Проект „Час по приватност“ - Лилјана Пецова Проект „Час по приватност“ - Лилјана Пецова
Проект „Час по приватност“ - Лилјана Пецова
 

Целна јавност или кого наговараме

  • 1. ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ Овој документ е продуциран со финансиска поддршка од Европската Унија. За содржината на овој документ целосно е одговорна Фондацијата Метаморфозис и во никој случај не ги рефлектира ставовите на Европската Унија.
  • 2. ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ Јавноста е група луѓе со определени заеднички карактеристики и интереси. На ова слободно може да додадеме дека определена јавност може да биде цел на интересот на општината само во определен временски период.
  • 3. ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ Голема група луѓе: сите граѓани, припадниците на една етничка заедница, учениците во основните училишта, бизнис-заедницата, туристите, пошироката македонска јавност и др. Мала група луѓе: Советот на општината, раководителите на јавните претпријатија, сопствениците на локалните угостителски објекти, дописниците на националните медиуми, ЗЕЛС, подрачните министерства, донаторите и др.
  • 4. ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ Две основни групи: ♦внатрешна јавност – Претседател и членови на Комисијата, и ♦надворешна јавност – Советот на општината, градоначалникот, државните институции, медиумите, граѓаните, верските заедници, невладините организации и др.
  • 5. ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ Според ангажираноста и заинтересираноста за определени прашања или проблеми: ♦непублика – незаинтересирана, несвесна за проблемот, не презема никаква акција ♦пасивна публика – соочена со проблемот, но не го препознава ♦свесна публика – соочена со проблемот и го препознава ♦активна публика – го препознава проблемот и е подготвена за акција
  • 6. ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ Непишано правило во односите со јавноста е дека најмалку време и енергија треба да вложиме во анимирање на непубликата и на активната публика. Во фокусот на комуникацијата треба да ни бидат пасивната публика, која треба да ја натераме да го препознае проблемот, и свесната публика, која треба да ја поттикнеме на акција.
  • 7. ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ За остварувањето една комуникациска цел имаме повеќе целни јавности.
  • 8. ЦЕЛНА ЈАВНОСТ ИЛИ КОГО НАГОВАРАМЕ Пример: Целни јавности за усвојување Програма за приближување на децата од различни етнички заедници Во нашиот пример со Програма за приближување на децата од различни етнички заедници, главна целна јавност се советниците и градоначалникот. Покрај главната целна јавност, и останатите граѓани во општината можеме да ги сметаме за целна јавност. Во овој пример, уште една јавност може да биде цел на комуникација со комисијата, т.н. влијателна јавност, директорите и педагозите во основните и средните училишта, сопствениците и раководствата на спортски клубови, невладините организации и др.