Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Cv makedonski

60,469 views

Published on

Published in: Career
 • Follow the link, new dating source: ❶❶❶ http://bit.ly/369VOVb ❶❶❶
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Dating for everyone is here: ❤❤❤ http://bit.ly/369VOVb ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Dating for everyone is here: ❶❶❶ http://bit.ly/33tKWiU ❶❶❶
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Sex in your area is here: ♥♥♥ http://bit.ly/33tKWiU ♥♥♥
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Cv makedonski

 1. 1. Наумовска ИлинаАдреса: Бул. Октомвриска револуција бр.8/2-10, СкопјеТелефон: 075 / 448 992E-mail: inaumovska@mvision.com.mkНационалност: МакедонкаДата на раѓање: 13 јуни 1983_____________________________________________________________________________________ОБРАЗОВАНИЕИнституција: New York University, Скопје, МакедонијаФАКУЛТЕТ ЗА КОМУНИКАЦИИ И МЕДИУМИПостдипломски студии по односи со јавностМагистерска теза: Перцепциите на новинарите за односите со јавноста во институциите во РепубликаМакедонијаИнституција: Данска школа за новинарство и Македонски Институт за медиуми, Скопје, МакедонијаЕдногодишна новинарска школаСептември 2006 – јуни 2007Институција: New York College, Солун, Грција(Целосно признаен од State University of New York) Октомври 2002 - јуни 2006Дипломиран комуниколог и новинарИнституција: Нова – Американска гимназија, Скопје, МакедонијаСептември 1998 – јуни 2002______________________________________________________________________________ПРОФЕСИОНАЛНО ИСКУСТВО Дата: Од/ До Мај 2010 – моменталноКомпанија: Genesis CommunicationsПозиција: Менаџер за односи со јавност (PR Account Manager)Опис: Развивање и имплементирање на комуникациски стратегии, Одржување на контакт со сите засегнати субјекти, Медиа мониторинг, Квалитативна и квантитативна анализа на објави во медиумите, 1
 2. 2.  Организирање на настани, Кризен ПР Дата: Од/ До Мај 2009 – Мај 2010Компанија: Market Vision – Integrated Marketing SolutionsПозиција: Лице одговорно за односи со јавност (PR Account)Опис: Развивање и имплементирање на комуникациски стратегии, Одржување на контакт со сите засегнати субјекти, Медиа мониторинг, Квалитативна и квантитативна анализа на објави во медиумите, Организирање на настани, Кризен ПР Дата: Од/ До Октомври 2008 – Мај 2009Компанија: Адвертајзинг агенција „Ogilvy“Позиција: Лице одговорно за односи со јавност (PR Account)Опис:  Примарен фокус на планирање, развивање и имплементирање на програми, стратегии и тактики за клиенти,  Постојано информирање на јавноста за сите активности на клиентите,  Одржување на контакт со медиумите,  Развивање и имплементирање на планови за комуникација при криза, како и комуницирање на осетливи теми со јавноста.  Дата: Од/ До Декември 2007 - Октомври 2008Компанија: Шведско – македонска компанија за информатичка технологија “Sеаvus”Позиција: Специјалист за корпоративни комуникации (Corporate communications specialist)Опис: • Примарен фокус на планирање, развивање и имплементирање на програми, стратегии и тактики за корпорацијата Сеавус • Директна комуникација со сите вработени и членови на менаџерскиот тим, воспоставување и одржување контакт со Владините институции, медиумите и други важни субјекти • Развивање и промовирање на позитивен имиџ за компанијата на внатрешните и надворешните структури • Пишување на корпоративни материјали како дата база на информации, интерни и екстерни кампањи, соопштенија за јавност, интерно списание, брошури • Развивање и имплементирање на планови за комуникација при криза, како и комуницирање на осетливи теми со вработените.  Дата: Од/ До Јуни- Септември 2007Компанија: Агенција за односи за јавност “Navigators”Позиција: Проект менаџер (Project manager)Опис: • Развивање и имплементирање на различни стратегии за комуникациски проекти. • Организирање на промотивни, корпоративни настани, пресконференции за клиенти како банки, 2
 3. 3. пензиски фондови, министерства, компании и личости • Постојан контакт со медиуми  Дата: Од/ До Октомври 2006 – мај 2007Компанија: Дневен весник „Шпиц“Позиција: НовинарОпис: • Сектор политика (внатрешна и надворешна), како и покривање на социјални  Дата: Од/ До Лето 2003/04, 2004/05, 2005/06Компанија: Дневен весник „Вест“Позиција: НовинарОпис: • Сектор култура (уредување на сектор култура свет) и забава, како и преведување од англиски на македонски јазик • Работење во летниот период за време на студирањето_________________________________________________________________________________ПРОФЕСИОНАЛНА ОБУКА • Конференција: ПР Македонија, 2009 • Семинар: From Guerilla to Gorilla, City University, 2009 • Семинар:Internet marketing and advertising, 2009 • Семинар: Glocal: Inside Social Media, 2009 • Семинар:”Interviewing skills”, Barry Hilenbrand, American Embassy in Macedonia, 2009 • Настан: Односи со јавноста (ПР)– Професија, предизвик или пропаганда, 2008 • Семинар: Glocal 2.0 Blogging: Evolution Treated as Revolution, 2008 • Курс по англиски јазик во St. Joseph’s Hall, Оксфорд, Англија, Јули 2000 • Евро културен летен курс во Колчестер Колеџот, Колџестер, Англија, Јули – Август 1999_________________________________________________________________________________ЈАЗИЦИМакедонски: мајчин јазикАнглиски: одличноГермански: просечноГрчки: просечноСрпски: одличноХрватски: одлично_________________________________________________________________________________ 3
 4. 4. ПОЗНАВАЊЕ НА КОМПЈУТЕРИ • Microsoft Word • Microsoft Excel • Microsoft Access • Microsoft PowerPoint • Microsoft Outlook • Macromedia Flesh • Adobe Photoshop • I.E. 4.0 and Netscape 4.6 • Opera • Internet Explorer • Mozilla Firefox____________________________________________________________________________________ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ • Односи со јавност, новинарство, маркетинг, адвертајзинг, психологија, Европска унија, Европска интеграција, уметност • Сум патувала во многу земји (вклучувајќи го и четири годишното живеење во Солун, Грција), запознавање на различни култури и цивилизации и стекнување различни искуства и знаења. Живееме во време на глобализација и верувам дека е неопходно познавање на други култури, народи, нивниот менталитет и начинот на живеење • Пишување на мојот блог (www.ilina13.blog.com.mk)______________________________________________________________________________________СПОСОБНОСТИ • Поседувам практични, организаторски и иновативни способности што ме прават тимски ориентирана, истрајна и посветена на зададените задачи и обврски. Толерантна сум и флексибилна, секогаш подготвена да давам и примам помош и совети. Одговорна сум, прецизна и креативна личност. ______________________________________________________________________________________*Забелешка: Дипломата е нострифицирана од Министерството за образование на Република Македонија 4

×