SlideShare a Scribd company logo
1 of 25
www.metamorphosis.org.mk
Përparësitë dhe mundësitë e ofruara nga ana e
Techsoup Balkans
Foundation for Internet and Society
Adrijana Selmani NGO Connection Day - Albania
Fondacioni Metamorfozis Tiranë, 18.09.2015
adrijana@metamorphosis.org.mk #NGOdayAL
Qëllimi ynë është që çdo organizatë të ketë qasje në
teknologjitë, burimet dhe njohuritë për të përmbushur
potencialin e tyre.
Fondacioni Metamorfozis beson se teknologjia mund të jetë
një forcë e fuqishme që hap mundësi të mrekullueshme
për organizatat jofitimprurëse për të arritur misionet e
tyre në një mënyrë më të mire, në mënyrë më efektive të
ofrojnë programet dhe shërbimet e tyre si dhe për të
përshpejtuar ndikimin e tyre.
Qëllimi
Programi për donacione softuerike
Donacioni softuerik, edukimi dhe rrjetëzimi mund të ulin shpenzimet e
OJQ-së, të rrit impaktin dhe të zgjeron fushën e veprimit.
Partneritet ndërmjet Fondacionit
Metamorfozis dhe Techsoup Balkans
•Techsoup Balkans ofron donacione softuerike për vendet e
Ballkanit Perëndimor.
•Ky rrjet vepron për të zhvilluar dhe të shkëmben inovacione për
sfidat më të mëdha të shoqërisë. Fondacioni Metamorfozis është
organizatë partnerike e TechSoup Balkans për Maqedoninë,
Kosovën dhe Shqipërinë.
•Platforma Techsoup Balkans ofron një gamë të gjerë të
produkteve softuerike për organizatat jofitimprurëse dhe
bibliotekave publike.
www.techsoupbalkans.org
NGO Connection Day – Albania
18.09.2015, Tiranë
Procesi i aplikimit
Kush mund të kualifikohet?
• Donacionet e TechSoup Balkans janë në dispozicion për organizatat jofitimprurëse me status
Shoqatë e qytetarëve ose fondacion që është regjistruar në Regjistrin e shoqatave dhe të
lidhjeve.
• Disa lloje të organizatat jofitimprurëse nuk janë të pranueshme, siç janë institucionet arsimore,
organizatat politike, rrjetet shëndetësore dhe bibliotekat që nuk janë publike.
Për ta dëshmuar statusin si organizatë jofitimprurëse, organizatat të cilat duan të kualifikohen
për të marrë pjesë në programin për donacione softuerike duhet gjatë aplikimit t’i dorëzojnë
dokumentet të cilat dëshmojnë veprimtarinë e tyre siç janë:
•aktin e themelimit/regjistrimit
•statutin e shoqatës së qytetarëve ose fondacionit
•programin për veprim
•emrat e personave të autorizuar për të përfaqësuar shoqatën e qytetarëve ose fondacionin
Regjistrimi
1. Krijimi i llogarisë së përdoruesit në www.techsoupbalkans.org
2. Regjistrimi i organizatës tuaj
3. Validimi i statutit të OJQ-së tuaj
4. Gati për procesin e dërgimit të kërkesës së donacionit
softuerik
5. Pas pagesës së taksës administrative, Ju mund t’i qasni
licencat tuaja.
Gjatë regjistrimit Ju lutemi përdorni në tastierën vetëm fontin latin.
Krijimi i llogarisë së përdoruesit
Regjistrimi i organizatës tuaj
Numri i regjistrimit të
organizatës
Kualifikimi i organizatës
Pasi organizata juaj të jetë regjistruar me sukses në platformën, ne
kontrollojmë dokumentacionin dhe statusin e jo-fitimprurëses tuaj.
Kur kualifikimi të ketë përfunduar Ju do merrni një email konfirmimi në
email adresën tuaj dhe do mund të hyni të aplikoni për grant. Kini
parasysh se donatorët e ndryshëm kanë kritere të ndryshme
për donacione.
Si të bëni porosinë?
Zgjidhni softuerin i cili ju nevoitet dhe shtoni atë në shportën tuaj të blerjes
Pagesa e taksës administrative
Pagesa e taksës administrative
Taksa e mbulon koston e administrimit të programit për donacione.
Edhe pse taksat administrative ndryshojnë, organizatat gjithsesi do të
bëjnë kursime nga 92-96% në krahasim me çmimet e zakonshme të
shitjes me pakicë të të njejtit softuer.
Në bazë të taksave administrative të grumbulluara Programi TechSoup
Balkans në mënyrë efikase mund të vazhdojë të ofrojë si donacion
produktet, me kushtet më të mira.
Vini re: * Taksat administrative janë të paraqitura momentalisht në euro dhe organizatat
bartin shpenzimet e transfereve.
Komunikim dhe konsultim me OJQ-të
•Ekipi i fondacionit Metamorfozis do të Ju ndihmon në identifikimin e
nevojave të organizatës suaj dhe për të zgjedhur dhe zbatuar paketën e
duhur softuerike në organizatën tuaj.
•Ju lutemi pa hezituar na kontaktoni në emailin në vazhdim:
donations@metamorphosis.org.mk
Ekipi ynë me kënaqësi do t’i përgjigjet pyetjes tuaj.
Bëhuni pjesë e Techsoup Balkans
www.techsoupbalkans.org
facebook.com/TechsoupBalkans
twitter.com/TechsoupBalkans
#NGOdayAL
Pyetje?
Ju faleminderit!
Adrijana Selmani
Fondacioni Metamorphosis
adrijana@metamorphosis.org.mk
www.metamorphosis.org.mk

More Related Content

Viewers also liked

Dual Enrollment: A Strategy for Career Readiness Webinar
Dual Enrollment: A Strategy for Career Readiness WebinarDual Enrollment: A Strategy for Career Readiness Webinar
Dual Enrollment: A Strategy for Career Readiness WebinarHobsons
 
Consumer Intent: Your Crystal Ball
Consumer Intent: Your Crystal Ball Consumer Intent: Your Crystal Ball
Consumer Intent: Your Crystal Ball Jornaya
 
Microservices Manchester: Serverless Architectures By Rafal Gancarz
Microservices Manchester: Serverless Architectures By Rafal GancarzMicroservices Manchester: Serverless Architectures By Rafal Gancarz
Microservices Manchester: Serverless Architectures By Rafal GancarzOpenCredo
 
UK Higher Education: An International Future?
UK Higher Education: An International Future?UK Higher Education: An International Future?
UK Higher Education: An International Future?Hobsons
 
Convocatoria curso virtual alimentacion saludable
Convocatoria curso virtual alimentacion saludableConvocatoria curso virtual alimentacion saludable
Convocatoria curso virtual alimentacion saludableCris Rodriguez
 
B-Tech Degree PDF.PDF
B-Tech Degree PDF.PDFB-Tech Degree PDF.PDF
B-Tech Degree PDF.PDFSUJITH K
 
「続・わかりやすいパターン認識」 第12章 ディリクレ過程混合モデルによるクラスタリング(前半 : 12.1 )
「続・わかりやすいパターン認識」 第12章 ディリクレ過程混合モデルによるクラスタリング(前半 : 12.1 )「続・わかりやすいパターン認識」 第12章 ディリクレ過程混合モデルによるクラスタリング(前半 : 12.1 )
「続・わかりやすいパターン認識」 第12章 ディリクレ過程混合モデルによるクラスタリング(前半 : 12.1 )aich_08_
 

Viewers also liked (9)

BE Certificate
BE CertificateBE Certificate
BE Certificate
 
Dual Enrollment: A Strategy for Career Readiness Webinar
Dual Enrollment: A Strategy for Career Readiness WebinarDual Enrollment: A Strategy for Career Readiness Webinar
Dual Enrollment: A Strategy for Career Readiness Webinar
 
Consumer Intent: Your Crystal Ball
Consumer Intent: Your Crystal Ball Consumer Intent: Your Crystal Ball
Consumer Intent: Your Crystal Ball
 
Microservices Manchester: Serverless Architectures By Rafal Gancarz
Microservices Manchester: Serverless Architectures By Rafal GancarzMicroservices Manchester: Serverless Architectures By Rafal Gancarz
Microservices Manchester: Serverless Architectures By Rafal Gancarz
 
Induction Credit Risk
Induction Credit RiskInduction Credit Risk
Induction Credit Risk
 
UK Higher Education: An International Future?
UK Higher Education: An International Future?UK Higher Education: An International Future?
UK Higher Education: An International Future?
 
Convocatoria curso virtual alimentacion saludable
Convocatoria curso virtual alimentacion saludableConvocatoria curso virtual alimentacion saludable
Convocatoria curso virtual alimentacion saludable
 
B-Tech Degree PDF.PDF
B-Tech Degree PDF.PDFB-Tech Degree PDF.PDF
B-Tech Degree PDF.PDF
 
「続・わかりやすいパターン認識」 第12章 ディリクレ過程混合モデルによるクラスタリング(前半 : 12.1 )
「続・わかりやすいパターン認識」 第12章 ディリクレ過程混合モデルによるクラスタリング(前半 : 12.1 )「続・わかりやすいパターン認識」 第12章 ディリクレ過程混合モデルによるクラスタリング(前半 : 12.1 )
「続・わかりやすいパターン認識」 第12章 ディリクレ過程混合モデルによるクラスタリング(前半 : 12.1 )
 

Similar to Përparësitë dhe mundësitë e ofruara nga ana e TechSoup Balkans

Techsoup balkans dhe global
Techsoup balkans dhe globalTechsoup balkans dhe global
Techsoup balkans dhe globalMetamorphosis
 
Teme diplome Prezantim Fatjon Likollari
Teme diplome Prezantim Fatjon LikollariTeme diplome Prezantim Fatjon Likollari
Teme diplome Prezantim Fatjon LikollariEduart Likollari
 
Open Source E-Commerce Platforms - Shqip
Open Source E-Commerce Platforms - ShqipOpen Source E-Commerce Platforms - Shqip
Open Source E-Commerce Platforms - Shqipyllferizi
 
Kontabiliteti dhe Organizatat
Kontabiliteti dhe OrganizatatKontabiliteti dhe Organizatat
Kontabiliteti dhe OrganizatatMenaxherat
 
Kapitulli 1 kontabilitet
Kapitulli 1 kontabilitetKapitulli 1 kontabilitet
Kapitulli 1 kontabilitetMenaxherat
 
Prezantimi Ne Kosove 2008
Prezantimi Ne Kosove 2008Prezantimi Ne Kosove 2008
Prezantimi Ne Kosove 2008Ilirjan
 
Nehar islami Ekipi i Projektit
Nehar islami Ekipi i ProjektitNehar islami Ekipi i Projektit
Nehar islami Ekipi i ProjektitTarget
 
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësitTregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësitFitore ZEQIRI
 
Tregtia Elektronike / E-Commerce
Tregtia Elektronike / E-CommerceTregtia Elektronike / E-Commerce
Tregtia Elektronike / E-Commercebeharjs
 
Ndermarrja dhe ideja afariste e ndermarrjes
Ndermarrja dhe ideja afariste e ndermarrjesNdermarrja dhe ideja afariste e ndermarrjes
Ndermarrja dhe ideja afariste e ndermarrjesMenaxherat
 
Premtime të fryra të partive politike për zgjedhjet e vitit 2013
Premtime të fryra të partive politike për zgjedhjet e vitit 2013Premtime të fryra të partive politike për zgjedhjet e vitit 2013
Premtime të fryra të partive politike për zgjedhjet e vitit 2013Lincoln Centers of Albania
 
Prezantimi i Trajnimit Per Biznesin Tuaj - Digital Academy.pdf
Prezantimi i Trajnimit Per Biznesin Tuaj - Digital Academy.pdfPrezantimi i Trajnimit Per Biznesin Tuaj - Digital Academy.pdf
Prezantimi i Trajnimit Per Biznesin Tuaj - Digital Academy.pdfInfosoft Systems
 
Ligjërata e I - rë Hyrje në E-Biznes dhe E-Tregti.ppt
Ligjërata e I - rë Hyrje në E-Biznes dhe E-Tregti.pptLigjërata e I - rë Hyrje në E-Biznes dhe E-Tregti.ppt
Ligjërata e I - rë Hyrje në E-Biznes dhe E-Tregti.pptBakiRexhepi4
 
Aplikacionet Financiare
Aplikacionet FinanciareAplikacionet Financiare
Aplikacionet FinanciareSelf employed
 
Menaxhimi parimet e menaxhimit
Menaxhimi parimet e menaxhimitMenaxhimi parimet e menaxhimit
Menaxhimi parimet e menaxhimitShpejtim Rudi
 
E - Marketingu - Dr. Hykmete Bajrami
E - Marketingu - Dr. Hykmete BajramiE - Marketingu - Dr. Hykmete Bajrami
E - Marketingu - Dr. Hykmete Bajramifatonbajrami1
 
Plani i biznesit 2014 librari elektronike
Plani i biznesit 2014 librari elektronikePlani i biznesit 2014 librari elektronike
Plani i biznesit 2014 librari elektronikeEsjona
 

Similar to Përparësitë dhe mundësitë e ofruara nga ana e TechSoup Balkans (20)

Techsoup balkans dhe global
Techsoup balkans dhe globalTechsoup balkans dhe global
Techsoup balkans dhe global
 
Teme diplome Prezantim Fatjon Likollari
Teme diplome Prezantim Fatjon LikollariTeme diplome Prezantim Fatjon Likollari
Teme diplome Prezantim Fatjon Likollari
 
Open Source E-Commerce Platforms - Shqip
Open Source E-Commerce Platforms - ShqipOpen Source E-Commerce Platforms - Shqip
Open Source E-Commerce Platforms - Shqip
 
Kontabiliteti dhe Organizatat
Kontabiliteti dhe OrganizatatKontabiliteti dhe Organizatat
Kontabiliteti dhe Organizatat
 
Kapitulli 1 kontabilitet
Kapitulli 1 kontabilitetKapitulli 1 kontabilitet
Kapitulli 1 kontabilitet
 
Prezantimi Ne Kosove 2008
Prezantimi Ne Kosove 2008Prezantimi Ne Kosove 2008
Prezantimi Ne Kosove 2008
 
Ekonomia digjitale Bekim përgegjaj
Ekonomia digjitale Bekim përgegjajEkonomia digjitale Bekim përgegjaj
Ekonomia digjitale Bekim përgegjaj
 
Nehar islami Ekipi i Projektit
Nehar islami Ekipi i ProjektitNehar islami Ekipi i Projektit
Nehar islami Ekipi i Projektit
 
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësitTregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
 
Tregtia Elektronike / E-Commerce
Tregtia Elektronike / E-CommerceTregtia Elektronike / E-Commerce
Tregtia Elektronike / E-Commerce
 
Plan biznesi
Plan biznesiPlan biznesi
Plan biznesi
 
Ndermarrja dhe ideja afariste e ndermarrjes
Ndermarrja dhe ideja afariste e ndermarrjesNdermarrja dhe ideja afariste e ndermarrjes
Ndermarrja dhe ideja afariste e ndermarrjes
 
Premtime të fryra të partive politike për zgjedhjet e vitit 2013
Premtime të fryra të partive politike për zgjedhjet e vitit 2013Premtime të fryra të partive politike për zgjedhjet e vitit 2013
Premtime të fryra të partive politike për zgjedhjet e vitit 2013
 
Prezantimi i Trajnimit Per Biznesin Tuaj - Digital Academy.pdf
Prezantimi i Trajnimit Per Biznesin Tuaj - Digital Academy.pdfPrezantimi i Trajnimit Per Biznesin Tuaj - Digital Academy.pdf
Prezantimi i Trajnimit Per Biznesin Tuaj - Digital Academy.pdf
 
Ligjërata e I - rë Hyrje në E-Biznes dhe E-Tregti.ppt
Ligjërata e I - rë Hyrje në E-Biznes dhe E-Tregti.pptLigjërata e I - rë Hyrje në E-Biznes dhe E-Tregti.ppt
Ligjërata e I - rë Hyrje në E-Biznes dhe E-Tregti.ppt
 
Aplikacionet Financiare
Aplikacionet FinanciareAplikacionet Financiare
Aplikacionet Financiare
 
IMPRO Institucione Financiare (IF)
IMPRO Institucione Financiare (IF)IMPRO Institucione Financiare (IF)
IMPRO Institucione Financiare (IF)
 
Menaxhimi parimet e menaxhimit
Menaxhimi parimet e menaxhimitMenaxhimi parimet e menaxhimit
Menaxhimi parimet e menaxhimit
 
E - Marketingu - Dr. Hykmete Bajrami
E - Marketingu - Dr. Hykmete BajramiE - Marketingu - Dr. Hykmete Bajrami
E - Marketingu - Dr. Hykmete Bajrami
 
Plani i biznesit 2014 librari elektronike
Plani i biznesit 2014 librari elektronikePlani i biznesit 2014 librari elektronike
Plani i biznesit 2014 librari elektronike
 

More from Metamorphosis

Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...
Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...
Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...Metamorphosis
 
Идентификување говор на омраза според методологијата на сервисот за проверка ...
Идентификување говор на омраза според методологијата на сервисот за проверка ...Идентификување говор на омраза според методологијата на сервисот за проверка ...
Идентификување говор на омраза според методологијата на сервисот за проверка ...Metamorphosis
 
Вовед на темата говор на омраза
Вовед на темата говор на омразаВовед на темата говор на омраза
Вовед на темата говор на омразаMetamorphosis
 
Алатки за борба против говор на омраза
Алатки за борба против говор на омразаАлатки за борба против говор на омраза
Алатки за борба против говор на омразаMetamorphosis
 
Општествена одговорност на медиумите во однос на говорот на омраза
Општествена одговорност на медиумите во однос на говорот на омразаОпштествена одговорност на медиумите во однос на говорот на омраза
Општествена одговорност на медиумите во однос на говорот на омразаMetamorphosis
 
Иницијативи против говор на омраза
Иницијативи против говор на омразаИницијативи против говор на омраза
Иницијативи против говор на омразаMetamorphosis
 
комуникациска цел или зошто комуницираме
комуникациска цел или зошто комуницирамекомуникациска цел или зошто комуницираме
комуникациска цел или зошто комуницирамеMetamorphosis
 
Внатрешна комуникација
Внатрешна комуникацијаВнатрешна комуникација
Внатрешна комуникацијаMetamorphosis
 
Целна јавност или кого наговараме
Целна јавност или кого наговарамеЦелна јавност или кого наговараме
Целна јавност или кого наговарамеMetamorphosis
 
Кризна комуникација
Кризна комуникацијаКризна комуникација
Кризна комуникацијаMetamorphosis
 
Алатки за комуникација со медиумите
Алатки за комуникација со медиумитеАлатки за комуникација со медиумите
Алатки за комуникација со медиумитеMetamorphosis
 
Управување со настани
Управување со настаниУправување со настани
Управување со настаниMetamorphosis
 
Начини и алатки за комуникација
Начини и алатки за комуникацијаНачини и алатки за комуникација
Начини и алатки за комуникацијаMetamorphosis
 
Комуникација со медиумите
Комуникација со медиумитеКомуникација со медиумите
Комуникација со медиумитеMetamorphosis
 
Основи на процесот на планирање на комуницирањето
Основи на процесот на планирање на комуницирањетоОснови на процесот на планирање на комуницирањето
Основи на процесот на планирање на комуницирањетоMetamorphosis
 
Комуникациски пораки или што соопштуваме
Комуникациски пораки или што соопштувамеКомуникациски пораки или што соопштуваме
Комуникациски пораки или што соопштувамеMetamorphosis
 
Совети за подобра презентација
Совети за подобра презентацијаСовети за подобра презентација
Совети за подобра презентацијаMetamorphosis
 
Односи со јавноста поим и потреба
Односи со јавноста поим и потребаОдноси со јавноста поим и потреба
Односи со јавноста поим и потребаMetamorphosis
 
Податоци и отворени податоци
Податоци и отворени податоциПодатоци и отворени податоци
Податоци и отворени податоциMetamorphosis
 

More from Metamorphosis (20)

Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...
Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...
Презентација од вебинарот: Научете како да ја заштитите приватноста во дигита...
 
Идентификување говор на омраза според методологијата на сервисот за проверка ...
Идентификување говор на омраза според методологијата на сервисот за проверка ...Идентификување говор на омраза според методологијата на сервисот за проверка ...
Идентификување говор на омраза според методологијата на сервисот за проверка ...
 
Вовед на темата говор на омраза
Вовед на темата говор на омразаВовед на темата говор на омраза
Вовед на темата говор на омраза
 
Алатки за борба против говор на омраза
Алатки за борба против говор на омразаАлатки за борба против говор на омраза
Алатки за борба против говор на омраза
 
Општествена одговорност на медиумите во однос на говорот на омраза
Општествена одговорност на медиумите во однос на говорот на омразаОпштествена одговорност на медиумите во однос на говорот на омраза
Општествена одговорност на медиумите во однос на говорот на омраза
 
Иницијативи против говор на омраза
Иницијативи против говор на омразаИницијативи против говор на омраза
Иницијативи против говор на омраза
 
IPA mehanizam-1
IPA mehanizam-1IPA mehanizam-1
IPA mehanizam-1
 
комуникациска цел или зошто комуницираме
комуникациска цел или зошто комуницирамекомуникациска цел или зошто комуницираме
комуникациска цел или зошто комуницираме
 
Внатрешна комуникација
Внатрешна комуникацијаВнатрешна комуникација
Внатрешна комуникација
 
Целна јавност или кого наговараме
Целна јавност или кого наговарамеЦелна јавност или кого наговараме
Целна јавност или кого наговараме
 
Кризна комуникација
Кризна комуникацијаКризна комуникација
Кризна комуникација
 
Алатки за комуникација со медиумите
Алатки за комуникација со медиумитеАлатки за комуникација со медиумите
Алатки за комуникација со медиумите
 
Управување со настани
Управување со настаниУправување со настани
Управување со настани
 
Начини и алатки за комуникација
Начини и алатки за комуникацијаНачини и алатки за комуникација
Начини и алатки за комуникација
 
Комуникација со медиумите
Комуникација со медиумитеКомуникација со медиумите
Комуникација со медиумите
 
Основи на процесот на планирање на комуницирањето
Основи на процесот на планирање на комуницирањетоОснови на процесот на планирање на комуницирањето
Основи на процесот на планирање на комуницирањето
 
Комуникациски пораки или што соопштуваме
Комуникациски пораки или што соопштувамеКомуникациски пораки или што соопштуваме
Комуникациски пораки или што соопштуваме
 
Совети за подобра презентација
Совети за подобра презентацијаСовети за подобра презентација
Совети за подобра презентација
 
Односи со јавноста поим и потреба
Односи со јавноста поим и потребаОдноси со јавноста поим и потреба
Односи со јавноста поим и потреба
 
Податоци и отворени податоци
Податоци и отворени податоциПодатоци и отворени податоци
Податоци и отворени податоци
 

Përparësitë dhe mundësitë e ofruara nga ana e TechSoup Balkans

 • 1. www.metamorphosis.org.mk Përparësitë dhe mundësitë e ofruara nga ana e Techsoup Balkans Foundation for Internet and Society Adrijana Selmani NGO Connection Day - Albania Fondacioni Metamorfozis Tiranë, 18.09.2015 adrijana@metamorphosis.org.mk #NGOdayAL
 • 2.
 • 3. Qëllimi ynë është që çdo organizatë të ketë qasje në teknologjitë, burimet dhe njohuritë për të përmbushur potencialin e tyre. Fondacioni Metamorfozis beson se teknologjia mund të jetë një forcë e fuqishme që hap mundësi të mrekullueshme për organizatat jofitimprurëse për të arritur misionet e tyre në një mënyrë më të mire, në mënyrë më efektive të ofrojnë programet dhe shërbimet e tyre si dhe për të përshpejtuar ndikimin e tyre. Qëllimi
 • 4. Programi për donacione softuerike Donacioni softuerik, edukimi dhe rrjetëzimi mund të ulin shpenzimet e OJQ-së, të rrit impaktin dhe të zgjeron fushën e veprimit.
 • 5. Partneritet ndërmjet Fondacionit Metamorfozis dhe Techsoup Balkans •Techsoup Balkans ofron donacione softuerike për vendet e Ballkanit Perëndimor. •Ky rrjet vepron për të zhvilluar dhe të shkëmben inovacione për sfidat më të mëdha të shoqërisë. Fondacioni Metamorfozis është organizatë partnerike e TechSoup Balkans për Maqedoninë, Kosovën dhe Shqipërinë. •Platforma Techsoup Balkans ofron një gamë të gjerë të produkteve softuerike për organizatat jofitimprurëse dhe bibliotekave publike. www.techsoupbalkans.org
 • 6. NGO Connection Day – Albania 18.09.2015, Tiranë Procesi i aplikimit
 • 7. Kush mund të kualifikohet? • Donacionet e TechSoup Balkans janë në dispozicion për organizatat jofitimprurëse me status Shoqatë e qytetarëve ose fondacion që është regjistruar në Regjistrin e shoqatave dhe të lidhjeve. • Disa lloje të organizatat jofitimprurëse nuk janë të pranueshme, siç janë institucionet arsimore, organizatat politike, rrjetet shëndetësore dhe bibliotekat që nuk janë publike. Për ta dëshmuar statusin si organizatë jofitimprurëse, organizatat të cilat duan të kualifikohen për të marrë pjesë në programin për donacione softuerike duhet gjatë aplikimit t’i dorëzojnë dokumentet të cilat dëshmojnë veprimtarinë e tyre siç janë: •aktin e themelimit/regjistrimit •statutin e shoqatës së qytetarëve ose fondacionit •programin për veprim •emrat e personave të autorizuar për të përfaqësuar shoqatën e qytetarëve ose fondacionin
 • 8. Regjistrimi 1. Krijimi i llogarisë së përdoruesit në www.techsoupbalkans.org 2. Regjistrimi i organizatës tuaj 3. Validimi i statutit të OJQ-së tuaj 4. Gati për procesin e dërgimit të kërkesës së donacionit softuerik 5. Pas pagesës së taksës administrative, Ju mund t’i qasni licencat tuaja. Gjatë regjistrimit Ju lutemi përdorni në tastierën vetëm fontin latin.
 • 9. Krijimi i llogarisë së përdoruesit
 • 10.
 • 12. Numri i regjistrimit të organizatës
 • 13.
 • 14. Kualifikimi i organizatës Pasi organizata juaj të jetë regjistruar me sukses në platformën, ne kontrollojmë dokumentacionin dhe statusin e jo-fitimprurëses tuaj. Kur kualifikimi të ketë përfunduar Ju do merrni një email konfirmimi në email adresën tuaj dhe do mund të hyni të aplikoni për grant. Kini parasysh se donatorët e ndryshëm kanë kritere të ndryshme për donacione.
 • 15. Si të bëni porosinë? Zgjidhni softuerin i cili ju nevoitet dhe shtoni atë në shportën tuaj të blerjes
 • 16.
 • 17.
 • 18.
 • 19.
 • 20. Pagesa e taksës administrative
 • 21. Pagesa e taksës administrative Taksa e mbulon koston e administrimit të programit për donacione. Edhe pse taksat administrative ndryshojnë, organizatat gjithsesi do të bëjnë kursime nga 92-96% në krahasim me çmimet e zakonshme të shitjes me pakicë të të njejtit softuer. Në bazë të taksave administrative të grumbulluara Programi TechSoup Balkans në mënyrë efikase mund të vazhdojë të ofrojë si donacion produktet, me kushtet më të mira. Vini re: * Taksat administrative janë të paraqitura momentalisht në euro dhe organizatat bartin shpenzimet e transfereve.
 • 22. Komunikim dhe konsultim me OJQ-të •Ekipi i fondacionit Metamorfozis do të Ju ndihmon në identifikimin e nevojave të organizatës suaj dhe për të zgjedhur dhe zbatuar paketën e duhur softuerike në organizatën tuaj. •Ju lutemi pa hezituar na kontaktoni në emailin në vazhdim: donations@metamorphosis.org.mk Ekipi ynë me kënaqësi do t’i përgjigjet pyetjes tuaj.
 • 23. Bëhuni pjesë e Techsoup Balkans www.techsoupbalkans.org facebook.com/TechsoupBalkans twitter.com/TechsoupBalkans #NGOdayAL
 • 25. Ju faleminderit! Adrijana Selmani Fondacioni Metamorphosis adrijana@metamorphosis.org.mk www.metamorphosis.org.mk

Editor's Notes

 1. Pasi organizata jo-fitimprurëse të ketë plotësuar aplikimin për grant TechSoup Ballkani shqyrton kërkesën dhe vlerëson përshtatshmërinë e saj (nëse është e nevojshme aplikimi mund të kthehet për të specifikuar dhe plotësuar përgjigjet në aplikim), dhe të njëjtën e miraton ose refuzon. Përgjigja i dërgohet personit/kontaktit nga OJQ-ja i shënuar në aplikim. Pas miratimit të kërkesës fillon procesi i automatizuar i realizimit. OJQ-ja informohet për statutin e fituar dhe merr udhëzime të veçanta se si të marrë dhe si ti regjistron produktet
 2. Gjatë ciklit të saj dyvjeçar, një organizatë mund të kërkojë produkte prej më shumti 10 grupesh me tituj. Për grupet e titujve që përmbajnë aplikacione që ekzekutohen në një kompjuter individual (si për shembull desktop ose laptop), mund të kërkohen më së shumti 50 licenca. Për grupet e titujve që kanë licenca për qasje të klientëve ose licenca të tjera që ofrojnë lidhje në ose për menaxhim të serverit, poashtu mund të kërkohen më së shumti 50-licenca. Për produktet e serverëve, mund të kërkohen më së shumti pesë produkte, pa marrë parasysh grupin me titull.