Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Twitter
Comunicar-se a la xarxa
             Usos formatius de les TIC
             ECA Tàrr...
Què és Twitter ?
  Twitter (2006) és un servei de xarxes socials i microblogging
  que permet enviar missatges de text...
Utilitat
  Tal com succeeix amb els blogs, hi ha diverses possibilitats d'ús personal o
  grupal de Twitter:

  Una ...
Plataformes
  Hi ha clients per als sistemes operatius de PC més utlitzats:

   • Windows
   • Mac OS X
   • Linux...
Com crear un compte ?

  Entrar en la pàgina web   http://twitter.com
  Escriure nom i cognoms
  Escriure un nom d...
Software

  Interface web
  Tweetdeck
  Twhirl
  Spaz
  Snitter
Altres clients
  Twitterlicious: es una aplicación que te deja leer y publicar información en la comunidad web de Twitte...
Complements
  Serveis de càrrega d’imatges
  • Twitpic
  • YFrog
  Serveis per retallar adreces web
  • bit.ly
 ...
Possibilitats educatives de Twitter
  De quina forma l'usarem per a la docència?
  Un compte per alumne, un per classe...
  Crear un microblog en el qual expliquem les nostres activitats, projectes,
  idees, el que trobem en la Web, creant ...
1. Tauler d'Anuncis Twit. Per a comunicar als estudiants canvis en el contingut dels cursos, horaris,
llocs o una altra in...
Adreces d’interés
Alguns microblogs de docents espanyols en  Altres serveis de microblogging són:
  Twitter:      ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

La Twittosfera

536 views

Published on

Published in: Education, Technology
 • Be the first to like this

La Twittosfera

 1. 1. Twitter Comunicar-se a la xarxa Usos formatius de les TIC ECA Tàrrega juliol 2009
 2. 2. Què és Twitter ?  Twitter (2006) és un servei de xarxes socials i microblogging que permet enviar missatges de text, d’una longitud màxima de 140 caràcters directament des del lloc web de Twitter o des d’aplicacions ad hoc.  Aquestes actualitzacions es mostren en la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les.  Cada tweet responia a “que fas ara?”  L'usuari original pot restringir l'enviament d'aquests missatges només a membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte.  Cada missatge s’anomena twitt, les persones a les que seguim following i les que ens segueixen a nosaltres followers
 3. 3. Utilitat  Tal com succeeix amb els blogs, hi ha diverses possibilitats d'ús personal o grupal de Twitter:  Una d'elles és crear un registre propi de la nostra activitat, pensant-ne més en nosaltres mateixos que en una possible audiència, o per guardar idees sobre la marxa, a tall de notes post-it.  Una altra és just l'oposada, quan escrivim pensant en els nostres seguidors. Alguns professionals veuen a Twitter una eina de prestigi personal i l'usen per donar visibilitat als seus contactes i activitats; també amb finalitats comercials o polítiques (veure Barack Obama), o per retransmetre el que s'esdevé en un esdeveniment (http://twitter.com/FICOD2007).  Tanmateix, Twitter no és per aconseguir grans audiències, sinó per crear grups que segueixen recíprocament les seves activitats.  Per a la majoria és una manera d'estar en contacte amb els membres agregats a la seva xarxa i explicar-se el que fan des de llocs diversos.
 4. 4. Plataformes  Hi ha clients per als sistemes operatius de PC més utlitzats: • Windows • Mac OS X • Linux.  Funciona també en la majoria de dispositius mòbils (smartphones, PDA…) amb: • Windows mobile • Symbian • iPhone • Blackberry • Palm
 5. 5. Com crear un compte ?  Entrar en la pàgina web http://twitter.com  Escriure nom i cognoms  Escriure un nom d’usuari  Escriure una contrasenya  Escriure un e-mail  Passar prova de seguretat  Compte creat !!
 6. 6. Software  Interface web  Tweetdeck  Twhirl  Spaz  Snitter
 7. 7. Altres clients  Twitterlicious: es una aplicación que te deja leer y publicar información en la comunidad web de Twitter.  TwitBox: es uno de los mejores clientes twitter para windows que sirve para interactuar con los servicios de twitter, en vez de interactuar con la interfaz web de twitter.  TwittMe!: es un nuevo cliente twitter para Windows, se actualiza a si mismo directamente sin necesidad de un usuario, manteniéndose lo mas libre de errores posibles.  TeleTwitter: es una aplicación de twitter para Windows, que trata de ser lo mas simple y bueno, como lo es la Web 2.0.  What’s up?: es una barra de costado para Windows vista, este gadget que te informara cada 10 segundos lo que pasa con toda la gente en el mundo.  TwittIt: Es una aplicación que se ejecuta en la bandeja del sistema para una publicación mas fácil en twitter.  Twitter CLI: es un archivo de línea de comando batch que se activa al presionar [Win-Key]+[R], escribes la información y presionas la tecla enter.  KlipFolio: es un pequeño tablero de comandos personal que sirve para buscar actualizaciones de twitter, con notificaciones instantáneas.  TwitterYM: es una pequeña aplicación que actualiza tu estatus en el mensajero de Yahoo!, con tu último estatus en twitter. Yahoo!,  Twadget: es un gadget de barra de costado para Windows vista.  TwApp!: es una rápida y pequeña aplicación para actualizar y visualizar twitter.  Twitter Submitter W32 1.4: transmite twitterings a twitter, sin utilizar el navegador web, tambien transmite mensajes privados.  Twitteroo 1.4: Es una aplicación que deja enviar mensajes “tweets” a twitter.  Twessenger: es un add-in para Windows live Messenger, twessenger actualiza automáticamente, esto quiere decir que puedes actualizar tu estatus de Windows live Messenger donde quiera que estés.  Visual Twit: Es un cliente para Windows que sirve para anunciar información.  TriQQr: es un cliente de Windows, puedes enviar y leer información y otras funciones.  Twitterbox: Te permite utilizar los servicios de twitter directamente desde el escritorio de Windows.  MadTwitter: Es una aplicación de Windows que te deja leer “tweets” escritos por tus amigos y publicados por ti.
 8. 8. Complements  Serveis de càrrega d’imatges • Twitpic • YFrog  Serveis per retallar adreces web • bit.ly • digg • tr.im • tinyurl
 9. 9. Possibilitats educatives de Twitter  De quina forma l'usarem per a la docència?  Un compte per alumne, un per classe?  Tindrem un compte propi diferent del personal?  L'usarem per a encontres i/o trobades fora d'hores de classe?  Com a eina per a fer debat?  Com transmissió de notícies de l'assignatura...? Les preguntes poden ser moltes, encara que el fonamental és com podem aprofitar el seu potencial.
 10. 10.  Crear un microblog en el qual expliquem les nostres activitats, projectes, idees, el que trobem en la Web, creant així un registre de la nostra activitat professional (i/o personal).  També informar de les teves publicacions web i difondre els teus treballs, feines i llocs (blogs, wikis, etc.).  Contactar amb altres docents i crear una xarxa amb similars interessos per poder compartir idees, experiències i troballes. Es podrien crear xarxes per àrees curriculars.  Informar-se del que d'altres fan, comenten, descobreixen i contactar amb els membres de la seva xarxa.  Crear un microblog d'aula per als alumnes en el qual recordar-los tasques a realitzar o posar enllaços a recursos. Els alumnes compartirien el que estan fent i les dificultats que trobessin.  Pot ser una eina útil en tutories.  També podria ser utilitzable per mantenir-se en contacte després d'un intercanvi o en un projecte de col·laboració intercentres.
 11. 11. 1. Tauler d'Anuncis Twit. Per a comunicar als estudiants canvis en el contingut dels cursos, horaris, llocs o una altra informació important. 2. "Resumint" Demanar als alumnes que llegeixin un article o capítol i, a continuació, fer un resum o síntesi dels principals punts. Un límit de 140 caràcters exigeix molta disciplina acadèmica. 3. Compartir enllaços. Compartir un hipervincle - una tasca dirigida a estudiants - periòdicament cada estudiant té l'obligació de compartir un nou enllaç a una web que ha descobert interessant. 4. Twitter a l'aguait. Seguir a un personatge famós i documentar el seu progrés. Millor encara si aquesta acció es pot vincular a un esdeveniment. Per exemple, durant la recent elecció presidencial dels EE.UU., moltes persones van seguir @ BarackObama i es van mantenir al dia dels seus discursos, etc.) 5. El Tweet del temps. Elegir una persona famosa del passat i crear un compte de Twitter per a ella - elegir una imatge que representi la seva figura històrica- i en un termini de temps estipulat escriure tweets assumint el rol d'aquest personatge, amb un estil i utilitzant el vocabulari que pensem que ell utilitzaria (per exemple, Cervantes, William Shakespeare, Julio César). 6. Micro-encontres/trobades. Mantenir converses en què participin tots els estudiants subscrits al compte de Twitter. Mentre tot el món està seguint tot el grup, ningú no s'hauria de perdre en el flux de Twitter. Han de participar tots els estudiants, perquè la seqüència dels contribuents serà acordada per endavant. 7. Micro Escriptura. Escriptura progressiva i colaborativa a Twitter per crear microrrelats. D'acord amb els estudiants fan torns per contribuir a una "història" en un període de temps. 8. Lingua Tweeta. Bo per a l'aprenentatge d'idiomes moderns. Enviar tweets en llengües estrangeres i demanar als estudiants que responguin en la mateixa llengua o que tradueixin el Tweet al seu idioma natiu. 9. Tweming. Començar un meme - d'acord a un etiqueta única precedida per #)- perquè tot el contingut creat sigui capturat automàticament per Twemes o un altre agregador. 10. Twitter “Colegues”. Animar als alumnes a trobar un Twitter PENPAL i conversar regularment amb ells durant un període de temps per conèixer la seva cultura, les seves aficions, amics, familiars etc. Ideal per aprendre sobre persones d'altres cultures.
 12. 12. Adreces d’interés Alguns microblogs de docents espanyols en Altres serveis de microblogging són: Twitter:  Pownce  Jaiku  http://twitter.com/anibaldelatorre  Tumblr  http://twitter.com/antonioxalonso  Mysay  http://twitter.com/jcuerva  Hictu  http://twitter.com/lernys  Frazr  http://twitter.com/delineas  Poodz  http://twitter.com/Potachov  http://twitter.com/jlgj Enllaços d’interes sobre Twitter:  http://twitter.com/edans  http://del.icio.us/camarote/twitter  http://twitter.com/jlori  http://del.icio.us/popular/twitter  http://twitter.com/chiti  http://twitter.com/tiscar  http://twitter.com/eraser  http://twitter.com/juandiaz  http://twitter.com/villaves56  http://twitter.com/equintan  http://twitter.com/franherrera  http://twitter.com/pvillarrubia  http://twitter.com/jqueralt  http://twitter.com/Isidro  http://twitter.com/profesorluis  http://twitter.com/jserrano  http://twitter.com/idocente

×