Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Twitter: clar i català - Manual d’introducció a Twitter per a empreses

13,261 views

Published on

Manual d’introducció a Twitter per a empreses

Published in: Business
 • D0WNL0AD FULL ▶ ▶ ▶ ▶ http://1url.pw/jKklH ◀ ◀ ◀ ◀
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • D0WNL0AD FULL ▶ ▶ ▶ ▶ http://1url.pw/jKklH ◀ ◀ ◀ ◀
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Twitter: clar i català - Manual d’introducció a Twitter per a empreses

 1. 1. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses
 2. 2. 1. Els conceptes bàsics Per on començar
 3. 3. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Què és Twitter? Twitter és un servei online que permet a les persones arreu del món comunicar-se en temps real a través de l’intercanvi de missatges curts (fins a 140 caràcters).
 4. 4. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses El teu perfil a Twitter Qualsevol usuari que s’hi registri tindrà un compte amb l’adreça www.twitter.com/nom d’usuari on s’hi recullen els missatges que hi vagi escrivint. Tots els missatges van formant una mena de registre o diari, un blog amb les entrades molt curtes, d’aquí que sovint es parli d’un servei de microblogging.
 5. 5. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Seguits i seguidors Un cop hem creat el nostre perfil podem seguir i ser seguits per altres usuaris. No cal seguir tothom que ens segueixi, ni tothom que nosaltres seguim ens seguirà. L’important és triar els usuaris que ens interessa escoltar.
 6. 6. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses A qui puc seguir? Gràcies a la opció “buscar gent”, podràs saber si els teus contactes d’email ja hi són, convidar-los o escollir entre algunes recomanacions de persones a qui seguir. En general, si veus que algú twitteja coses interessants, no et tallis, segueix-lo!
 7. 7. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses El time line Quan seguim altres usuaris, a la nostra pàgina d’inici (www.twitter.com/home) hi veurem recollits els últims missatges que aquests han enviat. Això en anglès és coneix com el time line.
 8. 8. 2. Twittejar Què dir i què esperar
 9. 9. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Tweets Un tweet (o twitt) és com es coneix popularment un missatge a Twitter. Qualsevol text de menys de 140 caràcters val, però hi ha certs tipus de missatges que ens trobarem sovint:
 10. 10. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Tweets: @replies Els @replies són missatges en que un usuari respon a un altre directament però de manera pública. Comencen amb el nom de l’usuari a qui us voleu dirigir: @nomdelusuari A la dreta de la pàgina d’inici trobareu la opció per veure els @replies que us hagin dirigit
 11. 11. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Tweets: amb enllaços Freqüentment els twitts inclouen enllaços: a webs, notícies, articles, fotografies, vídeos, blogs... Els seguidors que veuen aquests tweets poden anar a la pàgina fent click a l’enllaç. Com més interessants siguin els enllaços que comparteix un usuari, més ben considerat estarà.
 12. 12. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Tweets: ReTweets Els retweets o RT és quan un usuari “reenvia” el missatge d’un altre per difondre’l també entre els seus seguidors. Si algú escriu un missatge interessant que volem compartir, copiem el missatge (amb el nom de qui l’ha escrit a davant) i posem RT a davant. També podem fer RT automàticament amb l’enllaç que trobarem sota cada tweet i apareixerà als time lines dels nostres seguidors.
 13. 13. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Tweets: Missatges privats Un missatge privat també es coneix com a direct message o DM Es tracta d’un missatge dirigit a una persona de manera que només ella podrà llegir-lo. És a dir, no apareixerà en el time line públic. A la dreta de la pàgina d’inici trobareu l’opció per enviar i veure els missatges privats que heu rebut.
 14. 14. 3. Opcions avançades Per treure-li més profit
 15. 15. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Fer cerques Podem fer cerques de temes que ens interessen, per saber què en diu la gent, per estar informats...
 16. 16. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Els hashtags Els hashtags és com s’anomenen les etiquetes a Twitter. Van precedides d’un # i serveixen per assenyalar els tweets que parlen d’un mateix tema i que els altres usuaris els puguin seguir fent una cerca d’aquella etiqueta. S’utilitzen sovint i per motius molt diversos: esdeveniments, temes d’actualitat, jocs, esports...
 17. 17. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses #followfriday #followfriday o #ff és el hashtag més popular de Twitter. És “tradició” el divendres entre molts usuaris publicar un missatge amb aquesta etiqueta i un o diversos noms d’usuaris. Quan et citen en un #followfriday vol dir que recomanen als seus seguidors que també et segueixin. Si creus que un usuari val molt la pena, fes-li @followfriday i dóna’l a conèixer!
 18. 18. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Trending topics Un “trending topic” és un tema candent, del que s’està parlant molt a Twitter en un moment donat. Pot ser un #hashtag concret o una paraula, un nom... A la pàgina principal del teu time line, a la columna de la dreta, podràs veure els trending topics del moment.
 19. 19. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Llistes Els usuaris de Twitter poden crear llistes per agrupar diferents usuaris al voltant d’una temàtica concreta i fer-ne més fàcil el seguiment. Cada llista té la seva pròpia pàgina des d’on podem seguir el time line format pels missatges dels usuaris de la llista
 20. 20. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Aplicacions Twitter: móbil i escriptori A banda d’utilitzant el navegador i visitant twitter.com, podem seguir i escriure missatges a Twitter utilitzant diverses aplicacions per a l’escriptori de l’ordinador o per al móbil. Alguns exemples: > Tweetdeck > Seesmic Desktop > Twhirl > Tweetie > Echofon
 21. 21. 4. Twitter per a empreses Què cal tenir en compte
 22. 22. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Les empreses a Twitter Cada vegada més i més empreses de totes les mides i sectors arreu del món estan creant el seu perfil a Twitter per aprofitar les oportunitats d’aquest nou canal de comunicació.
 23. 23. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Beneficis de ser una empresa piuladora Crear un perfil a Twitter per a la vostra empresa és una oportunitat per a tenir un canal directe... > per comunicar > per interactuar amb els clients > per crear una comunitat d’entusiastes > per donar-se a conèixer > per generar visites i vendes > per oferir servei personalitzat > per transmetre experiència i coneixement > ....
 24. 24. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Consells bàsics per començar #1 No tinguis pressa És una inversió a llarg termini #2 Crea el teu propi èxit Defineix què funciona per a tu i centra’t-hi #3 No siguis un disc ratllat No es tracta només de fer soroll #4 Sigues autèntic Sigues humà, sigues honest... sigues tu mateix #5 Participa en la conversa Respon, pregunta, comenta, comparteix... #6 Informa’t i educa’t Pren-te el temps per aprendre’n #7 Llença’t-hi! No planifiquis més, executa!
 25. 25. 3. Per a saber-ne més Enllaços per aprofundir
 26. 26. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Per a saber-ne més... Twitter 101: una guia especial http://business.twitter.com/twitter101 Twitter in plain English: http://www.youtube.com/watch?v=ddO9idmax0o Betes i Clicks http://betesiclicks.com/tag/twitter *Fonts de les imatges http://www.twitter.com http://www.hongkiat.com/blog/world-of-twitter-mosaic-twitter-wallpapers http://www.vecteezy.com/vf/770-Twitter-Style-Bird-Icons
 27. 27. Twitter: clar i català Manual d’introducció a Twitter per a empreses Segueix ElGiroscopi http://www.elgiroscopi.com http://www.twitter.com/elgiroscopi
 28. 28. Gràcies

×