Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Presentació de Twitter

252 views

Published on

Presentació de Twitter.

Més manuals a: http://www.exabyteinformatica.com

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Presentació de Twitter

  1. 1. Más manuales en: http://www.exabyteinformatica.com/manuales-y-apuntes-freeware© Roger Casadejús Pérez | http://www.exabyteinformatica.com/tienda/Presentació de TwitterTwitter és un servei gratuït de xarxa social que permet als seus usuaris enviar micro-entradesbasades en text, anomenades tweets o piulades, duna longitud màxima de 140 caràcters.Linteressant és que aquesta tecnologia vincula la web amb els telèfons cel·lulars via SMS o através de programes de missatgeria instantània com MSN, Google talk, etcètera, o fins i tot desde qualsevol aplicació de tercers, com pot ser Twitterrific, Tweetie, Facebook, Twinter,Tweetboard o TweetDeck en anglès.Aquestes actualitzacions es mostren a la pàgina de perfil de lusuari, i són també enviades deforma immediata a d’altres usuaris que han triat lopció de rebre-les. A aquests usuaris selspot restringir lenviament daquests missatges només a membres del seu cercle damics opermetre el seu accés a tots els usuaris, que és lopció per defecte.Els usuaris poden rebre les actualitzacions des de la pàgina de Twitter, via missatgeriainstantània, SMS, RSS i correu electrònic. La recepció dactualitzacions via SMS no estàdisponible en tots els països i per sol·licitar el servei és necessari enviar un codi de confirmacióa un número de l’estranger.Twitter va néixer lany 2006, una sèrie de joves emprenedors que treballaven per a lacompanyia de Podcasts Odeo, Inc., de Sant Francisco, Estats Units, es van veure immersos enun dia complet de pluja d’idees.La companyia Odeo Inc., recentment havia fet una gran contribució al codi de Rails 1.0 i haviatret Odeo Studio, no obstant això s’estaven enfrontant una gran competència per part dApplei d’altres. Pel que es varen veure obligats a reinventar-se.En el marc daquestes reunions, Jack Dorsey va proposar una idea la qual consistia en que espodrien utilitzar SMS per dir-li a un grup petit què estava fent un en aquell moment. Va ser unaidea com per mantenir informat a un grup de gent sobre què estava fent un.Una vegada iniciat el projecte van provar diversos noms. El nom original durant un temps vaser Status (Stat.us), passant per twitch (tic) a causa del tipus de vibracions dels mòbils, però esvan quedar amb Twitter. Que en paraules de Dorsey era perfecta, i la definició era una curtaràfega dinformació intranscendent, el piular dun ocell, que en anglès és twit.Per operar amb els SMS necessitaven un codi curt de cinc dígits. Varen provar treure-li lesvocals i deixar-ho amb twttr, però desafortunadament Teen People tenia aquest mateix codiamb txttp (Text TP). Així que varen decidir acordar un codi fàcil de recordar. Van optar per40404.Twitter està escrit en Ruby on Rails, disposa duna API oberta que permet integrar Twitter tanten aplicacions web com en aplicacions descriptori o mòbils, i entre les seves principalsfuncionalitats estan el requeriment, retransmissió o intercanvi dopinions desdeveniments endirecte.
  2. 2. Más manuales en: http://www.exabyteinformatica.com/manuales-y-apuntes-freeware© Roger Casadejús Pérez | http://www.exabyteinformatica.com/tienda/El primer missatge enviat per twitter va ser de Dorsey a les 12:50 del 21 de març de 2006 ideia: just setting up my twttr (només ajustant el meu twttr).Aquest mateix prototip va ser utilitzat entre els empleats de Odeo com un servei intern. Va serllançat al públic al juliol de 2006.Twitter va esclatar al gran públic el 2007 i va passar de 20000 tweets al dia a 60000. El serveiràpidament va començar a guanyar adeptes i al març de 2007 va guanyar el premi South bySouhwest Award en la categoria de blog.Jack Dorsey, el pare daquesta aplicació web i actual CEO de Twinter, Inc, empresa que vasorgir arran de Obvious, LLC ha estat qui ha recollit lèxit sembrat per Twitter.Actualment lequip de Twitter està composat per 18 persones.La companyia fundada al juliol de 2006 per Jack Dorsey, Biz Stone i Evan Williams ha aixecat 35milions de dòlars entre diversos inversors, la seva majoria procedents del capital de risc. Lanova injecció de capital es va sumar als 5 milions de dòlars que van aportar en el 2006 o els 15milions de juliol 2007, amb què s’eleva fins als 55 milions de dòlars els fons rebuts des de laseva fundació. Algunes de les entitats fundacionals de la companyia han estat liderades perBenchmark Capital i Institutional Venture Partners, encara que també han tornat a reunir aSpark Capital Union, Square Ventures, Charles River Ventures i Digital Garage han repetit enaquesta nova ronda de finançament que permetrà afrontar letapa de lexplosiu creixement delempresa.Avui Twitter és un dels sistemes de comunicació més utilitzats, no només per a informacióintranscendent, social, sinó com a eina de comunicació entre professionals.El fenomen Twitter no ha passat inadvertit als gegants dInternet. Recentment Financial Timesescrivia que Facebook volia comprar la pàgina. No seria estrany que Google també, tenint encompte la popularitat que ha adquirit Twitter.El 6 dagost de 2009, Twitter i Facebook van patir problemes amb el servei causats per atacs deciber pirates, la qual cosa va portar a especular una campanya coordinada contra les xarxessocials més populars en Internet. Latac va deixar a la xarxa social sense servei durant hores ique va impedir a milions dusuaris compartir missatges curts.Twitter té un creixement sostingut dusuaris de fins a 15 vegades la seva grandària de maneraanual.Dimarts, 21 de setembre del 2010, els usuaris del twitter varen començar a veure com lapopular xarxa de microblogging es tornava boja enviant missatges incomprensibles de formaimparable mentre diverses pàgines web anunciaven el major atac pirata sofert per Twitter dela seva història.
  3. 3. Más manuales en: http://www.exabyteinformatica.com/manuales-y-apuntes-freeware© Roger Casadejús Pérez | http://www.exabyteinformatica.com/tienda/El problema es devia, segons van explicar a CNET, a una vulnerabilitat que permetia que, enintroduir una mica de codi Javascript en una URL tuitejada, es generés un missatge especial.Una vegada que un altre usuari passés el mouse per sobre daquest missatge, sobria un popup sense necessitat de fer clic i a més tornava a reexpedir-se (retweet), per la qual cosa podiapropagar-se a gran velocitat.Un altre efecte del ciberatac era que, en entrar en la web, la imatge quedava congelada ambdiversos colors i començava a redirigir als internautes a d’altres llocs, entre ells pàgines decontingut pornogràfic.En les primeres hores de la tarda, la xarxa social anunciava en la seva pantalla d’estat que elproblema havia estat solucionat completament.Twictionary, es tracta dun nou servei ofert per la xarxa social Twitter que el seu objectiu ésconvertir-se en un diccionari perquè els usuaris puguin conèixer quins són les paraules iexpressions que habitualment circulen per la xarxa. De moment, el Twictionary només disposaduna versió en anglès però ja recull més de 250 termes diferents, entre els quals es troben:tweet (missatge), celebtwit (persona famosa que utilitza Twitter), retweet (repetició dunmissatge que ha publicat una altra persona) o tweepular (persona popular en Twitter), entred’altres.El 10 dagost del 2011 Twitter estrena un servei per compartir imatges.Els usuaris de Twitter podran compartir imatges de fins a 3 megabytes, per mitjà duna novaicona amb forma de càmera que apareix en la pantalla principal de la xarxa, quelcom que finsara només es podia fer mitjançant aplicacions de tercers, com Twitpic, yFrog o Instagram.Cada nova imatge es publicava en forma de tuit i en les properes setmanes Twitter engegavagaleries dimatges que recollien les instantànies de cada usuari.

×