SELECCIÓ DE RECURSOS SEGONS L’ESTRATÈGIA DIDÀCTICAAprenentatge basat en projectes.Nom de l’activitat      L’energia ...
Activitats centrades amb l’experimentació.Nom de l’activitat      La longitud.               http://w...
Activitats centrades amb la participació.Nom de l’activitat      Moodle i fòrum La Salle de Palma.         ...
Activitats d’Anàlisis.Nom de l’activitat      “Els paisatges ens expliquen com han canviat al llarg del       ...
Activitats d’aplicació.Nom de l’activitat          24 hores en la vida d’un nen desafavorit           ...
selecció de recursos segons l'estratègia didàctica
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

selecció de recursos segons l'estratègia didàctica

240 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
240
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
26
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

selecció de recursos segons l'estratègia didàctica

 1. 1. SELECCIÓ DE RECURSOS SEGONS L’ESTRATÈGIA DIDÀCTICAAprenentatge basat en projectes.Nom de l’activitat L’energia http://www.proyectohormiga.org/inv/wq/energia/index.htmlOrganització La webquest l’ha realitzat en Fco. Daniel Sánchez Vázquez.L’activitat va dirigida al tercer cicle d’educació primària i es pot treballar en l’àrea de coneixement del medi.Usos de les TIC Utilització de les TICS per a la recerca d’informació, elaboració de texts, utilització de recurs per enviar el treball, compartir informació amb els altres alumnes mitjançant un blog i creació d’un pòster.Descripció del procediment Cada parella d’alumnes haurà d’escollir a classe un tipus de font d’energia. Posteriorment, cada parella haurà de fer una recerca d’informació i elaborar un text amb expressar tot el què han après i deduït de la informació cercada. Una vegada acabat l’hauran d’enviar al mestre per correu electrònic. Per últim, cada parella escriurà al blog de la classe una conclusió del seu treball i conjuntament amb tota la classe realitzaran un pòster.Aprenentatge col·laboratiu.Nom de l’activitat La reproducció en l’ésser humà. http://www.juntadeandalucia.es/averroes/ceip_san_rafael/R EPRODUCCION/REPRODUCCION.htmlOrganització Mapa conceptual realitzat per el col·legi Son Rafel de Cádiz. Va dirigit al tercer cicle d’educació primària i es pot treballar en l’àrea de coneixement del medi.Usos de les TIC Recurs tecnològic per fer mapes conceptuals: CmapTools.Descripció del procediment Juntament la classe amb el mestre hauran de desenvolupar un mapa conceptual amb la matèria de l’assignatura, que posteriorment els ajudarà a estudiar.
 2. 2. Activitats centrades amb l’experimentació.Nom de l’activitat La longitud. http://www.juntadeandalucia.es/averroes/html/adjuntos/20 07/12/05/0005/longitud/menu.htmlOrganització Activitat realitzada per Marisa Carrillo, Enrique Hernán i Laura Hernán. Va destinada al segon cicle de primària i es pot treballar en l’àrea de matemàtiques.Usos de les TIC Únicament es necessita tenir connexió a la xarxa.Descripció del procediment Mitjançant l’activitat multimèdia els nins podran tenir un primer contacte amb operacions matemàtiques bàsiques, tractant conceptes de longitud.Activitats centrades amb l’exercitació.Nom de l’activitat Sopa de lletres sobre deports. http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/132/encu entra_los_deportes.htmOrganització Activitat realitzada amb una eina tecnològica (Educaplay).Usos de les TIC Únicament es necessita connexió a la xarxa.Descripció del procediment Mitjançant l’URL de l’activitat s’ha d’accedir a l’activitat i després realitzar-la
 3. 3. Activitats centrades amb la participació.Nom de l’activitat Moodle i fòrum La Salle de Palma. https://www.lasallepalma.es/login/index.phpOrganització Moodle creat per La Salle, on tots els alumnes del col·legi, incloent els de primària, tenen un compte. Utilitzat per a totes les matèries del curs.Usos de les TIC Únicament es necessita connexió a la xarxa i un compte com a alumne del col·legi.Descripció del procediment Els alumnes poden participar en fòrums de la seva classe en cada una de les seves assignatures, enviar correus al mestre, veure els deures, apunts del mestre, notes...
 4. 4. Activitats d’Anàlisis.Nom de l’activitat “Els paisatges ens expliquen com han canviat al llarg del temps”Organització Primer i segon cicle de primària. Centre de documentació i experimentació en ciències.Usos de les TIC Eines per elaborar documents Cercador d’imatges.Descripció del procediment Els alumnes hauran de cercar i observar unes imatges, posteriorment emplenaran una fitxa sobre com canvien els paisatges amb el pas del temps. A més, faran practiques de simulació.Activitats de Planificació.Nom de l’activitat Per mantenir l’equilibri, menjo de mercat! http://w110.bcn.cat/Mercats/Continguts/Documents/Fitxers/ 4t,%205e%20i%206e%20primaria%20- %20Quadern%20alumnes%20IMMB.pdfOrganització Primer, segon i tercer cicle de primària. Es pot dur a terme a qualsevol centre pel mestre tutor.Usos de les TIC Descàrrega del document. Recerca d’informacióDescripció del procediment Els alumnes començaran a fer la fitxa que hauran descarregat prèviament, i faran una recerca d’informació per poder emplenar les preguntes. Després acabaran l’activitat fent una visita al mercat del poble o de la ciutat.
 5. 5. Activitats d’aplicació.Nom de l’activitat 24 hores en la vida d’un nen desafavorit d’Indonèsia http://w2.sabadell,cat/ca/educacio-en- calors/cooperacio-i-solidaritat/272-24-hores- en-la-vida-dun-nen-desafavorit-dindonesia- qels-nens-del-turoqOrganització Primer, segon i tercer cicle de primària.Usos de les TIC -Programa multimèdia amb fotografies -VídeoDescripció del procediment -Presentació de l’activitat -localització geogràfica i dades generals -Visualització de la pel·lícula “Els nens del turó” -Visualització d’imatges centrades en el món escolar -Col·loqui -Possibilitat d’intercanviar correspondència amb alumnes de Bali.Activitats de creació i projecció.Nom de l’activitat Treballem els contes http://www.xtec.cat/- mlluelle/caceres/contes.htmOrganització Primer, segon i tercer cicle de primària Centre: IES-SEP Caparrella Mestre: Maria del Mar Lluelles PereraUsos de les TIC L’activitat consisteix en una caça del tresor.Descripció del procediment Els alumnes hauran de llegir un dels llibres proposats pel mestre, després hauran de contestar les preguntes proposades a la pàgina web de la caça del tresor. I per finalitzar, hauran de crear un compte o fer un dibuix i una fitxa del llibre llegit.

×