Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
VIIè CONCURS LITERARI SANT JORDI ‘10
                 SOBRE         DESENVOLUPAMENT
     ...
Aquests són els temes sobre els que heu de basar els vostres relats:             DESENVOLUPAMENT SOSTENIB...
BASES DEL CONCURS de Sant Jordi ‘10

 1. La convocatòria va adreçada a alumnes, professors/es, pares/mares, personal no
 ...
Comitè Ambiental de l’institut
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Vi bases del_concurs_liter_sjordi10

400 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Vi bases del_concurs_liter_sjordi10

 1. 1. VIIè CONCURS LITERARI SANT JORDI ‘10 SOBRE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE Aquest concurs es convoca amb l’objectiu d’estimular l’interès pels temes relacionats amb el medi ambient, dins del projecte d’Escola Verda del nostre institut. Va dirigit a tota la comunitat educativa de l’institut (alumnes, professors/ es, pares/mares, personal no docent,...). Des del comitè ambiental del centre volem potenciar les actituds de respecte a la natura mitjançant la creació d’obres literàries que tractin el desenvolupament sostenible amb imaginació i rigor científic. Aquest any us proposem sis temes diferents per a les vostres narracions. Utilitza alguna d’elles (o dues o tres o ...) i .. Presenta’t-hi! “Som usuaris de la terra, no propietaris exclusius. Tenim dret a l’ús dels seus recursos, però no tenim cap dret a esgotar-los a les generacions futures”.
 2. 2. Aquests són els temes sobre els que heu de basar els vostres relats: DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE Història 1: Indiana Jones estava buscant el secret de la sostenibilitat. Una antiga civilització d’un continent perdut va deixar escrit en una pedra d’un temple, escrit amb estranys símbols, el que podria ser l’únic sistema econòmic compatible amb una civilització sostenible socialment i ecològica. Se’n va a l’església del Vendrell i al terra del lloc on estava l’orgue que ara està en restauració ... Història 2: Superman amb la seva capa verda arriba al planeta terra després de 125 anys buscant l’anticriptonita. Quan aterra al Polígon Industrial del Vendrell queda aterrat amb el que observa: ... Història 3: Missió Impossible 33: S’ha de descobrir el remei de la Malària, actualment estes per a pràcticament tota terra emergida (que ja queda ben poca). Aquest missatge s’autodestruirà en ... Història 4: L’Emma, la Joana i la Clàudia han anat a la platja a gaudir del seu primer dia de vacances d’estiu. La sorra crema i corrents s’apropen a la vora de l’aigua on es troben tota l’aigua vermella i plena de restes d’algues i amb peixos morts. De sobte... Història 5: Les abundants pluges torrencials d’aquest hivern a Espanya han provocat un canvi en els corrents marins de l’oceà Atlàntic i el Mediterrani. Es sospita que la temperatura mitjana de Catalunya i la global del planeta podrien variar de manera que... Història 6: Tres amics de l’institut reben les notes del segon trimestre i horroritzats comproven que han sospès Biologia i Geologia. Desesperats van al seu professor i li demanen que poden fer per a recuperar. El professor se’ls mira de reüll i els diu: - 2010 és l’any de la biodiversitat, per tant, ... CONSELL: Documenta’t abans de començar sobre el problema que se’t planteja. A la xarxa tens un munt d’informació penjada que et servirà.
 3. 3. BASES DEL CONCURS de Sant Jordi ‘10 1. La convocatòria va adreçada a alumnes, professors/es, pares/mares, personal no docent de l’IES BAIX PENEDÈS. Poden participar-hi individualment o col·lectiva. No hi ha límit en el nombre d’obres lliurades. 2. S’estableixen sis categories de participació: - Categoria A: Alumnes de primer cicle d’ESO - Categoria B: Alumnes de segon cicle d’ESO - Categoria C: Alumnes de batxillerat - Categoria D: Professors/Professores de l’IES BAIX PENEDÈS - Categoria E: Pares i mares dels alumnes de l’IES BAIX PENEDÈS - Categoria F: Personal no docent de l’IES BAIX PENEDÈS 3. La modalitat és la narrativa, en català o castellà, doncs són les dues llengües oficials de Catalunya. Els drets d’autor passaran al comitè ambiental del centre. 4. Les històries han de girar al voltant de les sis propostes suggerides al començament d’aquesta convocatòria. 5. Les obres presentades s’hauran d’ajustar a les condicions següents: - Els treballs seran originals i inèdits. - L’extensió màxima, per a totes les categories, és de 6 fulls DIN A4. - Els treballs es presentaran sense signar, en dos sobres: un gran on anirà la història i un de petit on estaran les dades de l’autor o autors. La història s’identificarà amb un títol o pseudònim i la categoria, tancats en el sobre gran. En el sobre petit, també tancat, s’han d’incloure les dades personals de l’autor o els autors (nom de l’autor/a o de la classe, edat, nivell, tutor, adreça i telèfon) i a la part exterior del sobre figurarà només el pseudònim que l’identifiqui amb el treball i el títol del relat. Cada història lliurada es farà en sobres separats. 6. Els treballs s’hauran de lliurar al seminari de naturals a l’Olga Villagrasa. 7. El termini d’admissió dels treballs és el 20 d’abril de 2009, a les 20:00 hores. 8. El Premi del concurs s’atorgarà a la millor història per a cadascuna de les sis categories. El jurat valorarà tant la qualitat del guió com l’encert en el contingut ambiental. 9. El jurat estarà format per tres membres de la comunitat educativa, un dels quals ha de ser professor del centre. 10. El jurat emetrà el seu veredicte el 23 d’abril de 2009 (Veure programa d’activitats del dia) 11. El premi per a cada categoria consistirà en un xec per a bescanviar per llibres a la llibreria Mitjans del Vendrell. 12. Els premis es lliuraran el mateix dia 23 d’abril de 2009 (Veure programa d’activitats especial per a la Diada de Sant Jordi). Participa-hi! Un petit pas per tu, però un gran pas pel medi ambient.
 4. 4. Comitè Ambiental de l’institut

×