Your SlideShare is downloading. ×
11 4  Els Problemes De La Coalició Republicanosocialista
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Introducing the official SlideShare app

Stunning, full-screen experience for iPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

11 4 Els Problemes De La Coalició Republicanosocialista

691
views

Published on


0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
691
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. 11.4. Els problemes de la coalició republicanosocialista
  • 2. 1. Una conjuntura econòmica desfavorable República No afectà massa Poca relació amb coincideix amb a l'economia el mercat l'etapa greu de la espanyola. internacional crisi mundial del 1929 Impossibilità el Paralitzà S'agreujà la creixement l'emigració a crisi mundial econòmic. Amèrica. - Atur agrícola Problemes - Repartiment interns de desigual de la terra l'economia - Poca competitivitat espanyola internacionals - Dèficit balança comercial - ...
  • 3. Creixement Efectes - Augment renda treballadors. salaris positius en - Augment demanda béns de industrials i l'economia consum. agrícoles (decretat pel Creixen els Disminució Augment govern del salaris però beneficis desconetent i primer bienni) no creix la empresarials. desconfiança productivitat d'empresaris industrials i de Dictadura grans propietaris Primo de Augment Govern dèficit/ republicà pren agrícoles. Rivera despesa mesures per a públic reduir-lo. Esfondrament de la inversió privada. Sobretot Repercussions Reducció fins 1933 (derrota negatives en el sector inversió electoral de la dels béns d'inversió i en pública. coalició la creaió de nous llocs republicana i de treball. socialista).
  • 4. 2. La conflictivitat social La conjuntura Impaciència Radicalització econòmica dels part dels desfavorable treballadors partits i siicats d'esquerra. - Alt atur. - Actitud patronal i Aguditzà propietaris agrícoles confrontació CNT contrària a la social. aprofitaren per negociació a dur a terme Sectors radicals el seu projecte Vagues, socialistes (UGT. revolucionari insurreccions i Largo Caballero) i la Destruir (fomentà la ocupacions de Federació Nacional ordre conflictivitat terres en de Treballadors de burgès. laboral i augment. la Terra. PCE insurrecció augmenta el pagesa). nombre d'afiliats.
  • 5. 1932. Anarquistes aprofiten la Assalts als ajuntaments, sublevació de minaires de l'Alt crema de cortijos, Llobregat. 1933. Aprofiten una de proclamació en alguns llocs jornalers a Andalusia (Casas Viejas). del comunisme llibertari,... Intervenció forces de l'ordre. Enfrontaments violents amb morts i ferits en els dos bàndols (Casas Viejas. Cadis, Arnedo. La Rioja, i Castilblanco. Badajoz). Conflictivitat social Desgast govern Azaña - Dures mesures polítiques per a restablir l'ordre públic. - Desconfiança empresarial arran els conflictes. - Desmotivació de les inversions. - Empitjorament situació econòmica. - Crisi aprofitada pels conservadors per acabar amb la coalició republicanosocialista.
  • 6. 3. La reorganització de les dretes Reformes Descontent Consideren socials + Descontent sectors de els canvis Conflictivitat elits classes radicals social mitjanes Centredreta: Organització en partits Reestructuració en torn al conservadors tradicionals o Partit Radical de Lerroux. noves organitzacions feixistes 1932: Catòlics i autoritàries conservadors en contra la Agitació contra Renovación política social, autonòmica i l'amenaça d'Espanya Española, econòmica de les (progrés marxista i Comunió esquerres. revolució bolxevic). Tradicionalista, JONS i Falange Formació CEDA (1933. Aprofitat per les Clima de crispació Molts afiliats i José María dretes per actuar i temor. Gil Robles com a líder). contra el govern.
  • 7. General Cop d'Estat 1933 Sanjurjo (aconseguir una República de dretes) Creació UME fracassat (Unión Militar Española). Clandestina de militars de dretes i antireformistes. Havia de participar activament en el cop d'Estat de juliol del 1936.