Update 65 fam. bloomwood.

704 views

Published on

Published in: Travel, Entertainment & Humor
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
704
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
35
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Update 65 fam. bloomwood.

 1. 1. Universiteit de Keizer – Jaiden, Joshua, Marsha en Noëlle. De studenten hadden zware tijden achter de rug. Nouja, zwaar. Vooral druk. Papers werden geschreven..
 2. 2. Er werden vaardigheids- punten behaald..
 3. 3. En er werd een hoop gestudeerd, opdrachten werden gemaakt..
 4. 4. En elk semester, gingen ze gelukkig ook nog over. Hoe kon het ook anders, vier van die hardwerkende mensen.
 5. 5. Het laatste semester werd behaald, door de mannen dan, dus die werden vrolijk onthaald. Noëlle en Marsha waren apetrots op hun liefjes maar ze moesten het zelf ook nog waarmaken.
 6. 6. Nadat ze hun koffers hadden ingepakt, en het thuisfront hadden gebeld met het goede nieuws, was er een korte discussie tussen de broers. Wie zou er thuis gaan wonen? De keuze was snel gemaakt, Noëlle en Joshua gingen op hun zelf en Jaiden trok met Marsha bij zijn ouders in. De jongens groeide op en vertrokken naar Abordale.
 7. 7. De dames haalden ook hun laatste semester met een tien en groeide ook op. Het werden twee mooie vrouwen. Dezelfde avond vertrokken ze nog naar Abordale.
 8. 8. Bij Rick, Fay en Ollie ging het ook super. Ze keken erg uit naar de komst van hun zoon en schoondochter. Ollie hoorde echt bij het gezin en vaak liepen ze samen met Ollie een rondje, of lag een van hen even met hem te kroelen. Het beestje mocht zelfs op hun bed! Moonstreet 4 – Fay, Rick Ollie.
 9. 9. Eindelijk was het dan zover, Jaiden en Marsha arriveerden. Fay genoot er echt van, haar knul weer in haar armen. Trotse ouders,dat waren ze. Marsha maakte ook een hele goede indruk. Het was een lieve meid.
 10. 10. Marsha zocht een baan in de wetenschap en ze genoten van elkaar en het leven. Marsha was al gauw in het gezin opgenomen en het huis werd verbouwd.
 11. 11. BENEDEN VERDIEPING. BOVEN VERDIEPING.
 12. 12. Na ongeveer een jaar was het tijd voor een bruiloft. Dé bruiloft van Marsha en Jaiden. Er waren niet veel gasten, Fay, Rick, Ollie, Joshua en Noëlle en nog een paar oude vrienden.
 13. 13. De gasten verzamelden zich buiten en de zon scheen. Het was een prachtige dag. Het bruidspaar stond klaar en de gasten vielen stil. De ceremonie begon. Verliefd keek het stel naar elkaar.
 14. 14. Wat ben je mooi als je naar me lacht Nee veel meer heb ik niet nodig Zoveel mooier dan verwacht Iedere twijfel overbodig Want je bent mooi als je naar me lacht
 15. 15. Een heel goed leven maar alleen Totdat jij de hoek om kwam Alsof de zwaartekracht verdween Tong verloren sta je dan De tijd staat stil en zonder woorden Zeg je meer dan ooit gezegd Als dom geluk je grens verlegt
 16. 16. Wat ben je mooi als je naar me lacht Nee veel meer heb ik niet nodig Zoveel mooier dan verwacht Iedere twijfel overbodig Want je bent mooi als je naar me lacht
 17. 17. Je laat me zien waar ik voor leef Ik wil voor altijd bij je zijn Want wat ik hier met jou beleef Alles heeft zo moeten zijn Al mijn gedachten over liefde Lijken dromen overdag Totdat jij weer naar me lacht
 18. 18. Wat ben je mooi als je naar me lacht Nee veel meer heb ik niet nodig Zoveel mooier dan verwacht Iedere twijfel overbodig Want je bent mooi als je naar me lacht
 19. 19. En of je mij gelooft of niet Maakt niet uit want wat ik zie Is wat het is en valt nooit tegen Ik krijg het niet meer bij elkaar Zie alleen jouw lach nog maar Het mooiste wat een mens ooit heeft gekregen
 20. 20. Wat ben je mooi als je naar me lacht Nee veel meer heb ik niet nodig Zoveel mooier dan verwacht Iedere twijfel overbodig Want je bent mooi als je naar me lacht
 21. 21. Wat ben je mooi als je naar me lacht Nee veel meer heb ik niet nodig Zoveel mooier dan verwacht Iedere twijfel overbodig Want je bent zo mooi als je naar me lacht Nee veel meer heb ik niet nodig Zoveel mooier dan verwacht Iedere twijfel overbodig Want je bent mooi als je naar me lacht
 22. 22. Na een prachtige gelofte en een geweldig moment, begon het ‘publiek’ te klappen. Fay stond met tranen in haar ogen en Marsha moest ook bijna huilen. ‘Je bent alles wat ik nodig heb, Mars.’ zei Jaiden. ‘Je bent zó lief. Ik ben trots dat ik nu jou naam mag dragen schatje.’ fluisterde ze.
 23. 23. Na nog wat gebabbel en een toast was het tijd voor de bruidstaart. Jaiden sneed het eerste stuk af en voerde Marsha nonchalant een hapje. Nouja, het was een hap. Een grote hap..
 24. 24. Gierend van het lachen sloeg ze haar handen voor haar gezicht. ‘Mafketel dat je er bent!’ giechelde ze. Jaiden kon nu ook zijn lach niet inhouden. ‘Je bent echt een klojo.’ zei ze en drukte een kus op zijn neus.
 25. 25. Er werd buiten en binnen een taartje genuttigd en een hoop gebabbeld over het geestige taartincidentje. Kortom gezelligheid heerste!
 26. 26. Die avond was er nóg een feestje. Rick en Fay zouden opgroeien tot senioren. Alle gasten bleven dus nog en het was tijd voor het opgroeien.
 27. 27. Rick groeide op tot een oude lieve man, die zielsgelukkig was. En Fay…
 28. 28. Werd ook een práchtige oudere! Ze besloot haar haar zwart te houden. Dat liet haar er jonger uitzien.
 29. 29. Nadat ze zich beiden hadden omgekleed, en de iedereen naar huis was gegaan. - Het bruidspaar naar hun master bedroom. – Stonden ze met z’n tweetjes even beneden. ‘Ik ben gelukkig, Fay. Altijd al geweest. Ik heb het aan jou te danken. Samen hebben we echt wat gemaakt van ons leven en nu kunnen we lekker rustig aandoen.’ zei Rick en kuste zijn vrouw passioneel. ‘Ik ben ook gelukkig, Rick. Jij maakt me gelukkig. Onze kinderen maken me gelukkig. Ik ben gewoon zó gelukkig!’ zei ze. Na nog een kus vertrok het stel, dat zielsveel van elkaar hield, naar de slaapkamer. Ze waren dan wel oud, in bed waren ze niets veranderd. 
 30. 30. Toen het bruidspaar eenmaal dicht tegen elkaar aanlag besefte ze dat ze nu man en vrouw waren. ‘Nu is het tijd voor de huwelijks nacht..’ zei Jaiden met een zwoele stem. ‘Ja.’ zei Marsha een beetje zenuwwachtig, maar toch erg gelukkig.’
 31. 31. Ik zie de aller mooiste mens iIk zie het met mijn eigen ogen Sinds ik bij je ben Ik kan het bijna niet geloven Zo mooi En weet jij wel hoeveel ik van je hou? En weet jij wel hoe veel ik voel voor jou? Ik laat je niet meer gaan, ik ben aan jou hand meegenomen. Als jij niet had bestaan, Was ik nooit zo ver gekomen. Zo mooi
 32. 32. Blijf je bij me Altijd bij me ik blijf bij jou Blijf je bij me Altijd bij me nou
 33. 33. En weet jij wel hoe veel ik van je hou Alleen van jou En weet jij wel hoe veel ik voel voor jou Alleen voor jou En weet jij wel hoe veel ik van je hou ? Alleen van jou
 34. 34. Een weekje later was Marsha erg misselijk, continu racete ze naar de wc om over te geven. Tot grote bezorgdheid van Fay. Stiekem hoopte Marsha op een kleine Kannebrij.
 35. 35. Een poosje later ging het wel weer wat beter, ze bleef overgeven, maar de hoofdpijn en andere kwaaltjes waren weg. Toch apart..
 36. 36. Op dat moment sprong Marsha op. Ze schrok. Ze voelde een schopje! Huilend rende ze naar boven. ‘Laat me even!’ zei ze in tranen. Vijf minuutjes later was ze er weer. ‘Kijk, goed nieuws. We krijgen een baby lieverd!’ zei ze zielsgelukkig, maar wel met natte ogen. ‘Dat is fantastisch! Vandaar je misselijkheid..’ zei Jaiden.
 37. 37. Marsha lachte even diep van binnen in zich zelf, de schat, hij had echt niets door gehad. Ze wist het al die tijd al, maar nú, nu zag je het. Nu was het echt. ‘Ik word oma! Wat een geweldig nieuws.’ zei ook Fay, ze kon het niet laten even een traantje weg te pinken. ‘We worden ouders..’ zei Jaiden en kuste zijn vrouw. ‘En ik kan me geen betere moeder wensen voor mijn kindje.’ ‘En ik ben trots dat ik óns kind bij me draag. Het duurt nog een hele poos, maar eigenlijk kan ik niet wachten.’ zei Marsha, er viel een traan vol van geluk, over haar wang.
 38. 38. Daarna mocht ook Fay even genieten van Mars’ haar buikje. En toen haar schoonvader thuis kwam was ook hij apetrots. Hij had een glimlach van oor tot oor en die kwam er voorlopig niet meer af.
 39. 39. Moonstreet 7 – Joshua en Noëlle. Dolgelukkig stond het stel voor hun nieuwe huisje. Ze hadden al een hele tijd de sleutel in bezit maar de verbouwing was nu pas helemaal klaar en nu konden ze er eindelijk in. Nieuwe auto op de oprit, ze hadden het dik voor elkaar.
 40. 40. BENEDEN VERDIEPING
 41. 41. BOVENVERDIEPING
 42. 42. Eenmaal binnen liet het stel zich op de bank vallen. ‘Het is echt een geweldig huis.’ zei Noëlle. ‘Ja dat vind ik ook schatje, het is groot, modern en toch gezellig. Ons huisje, ons thuis.’ ‘ Precies.’ zei ze dromerig.
 43. 43. Even later was het tijd voor hun grote vakantie. Hun trouwvakantie. Ze zouden trouwen op Twikki Eiland. Dus liepen ze met hun koffers op de toeterende taxi af. ‘Ik krijg nu toch wel heel veel zin hoor.’ grinnikte Noëlle. ‘Anders ik wel popje!’ zei Joshua liefjes.
 44. 44. Na een vreselijke lange reis kwamen ze éindelijk aan bij het hotel. Twikki Strand Hotel. Snel checkte ze in en boekte de mooiste kamer met zee zicht.
 45. 45. ‘De mooiste kamer op het mooiste eiland met het mooiste uitzicht voor het allerallerallermooiste meisje dat ik ken.’ zei Joshua, ze kusten.
 46. 46. Gauw gingen ze op weg naar een soort Strand Promenade. Samen liepen ze de straat uit, hand in hand, zoals verloofden doen.
 47. 47. In een van de schattige winkeltjes op de verhoging bij het strand, vond Noëlle een geschikte trouwjurk. Ja, dit was haar wel. Gauw trok ze haar bikini weer aan en kocht een souvenir voor thuis. Nu maar hopen dat Joshua niets had opgemerkt.
 48. 48. Noëlle rekende af bij de kassa en wierp een blik over de reling. Oh, Joshua was nog steeds bezig om te leren vuurdansen, wat een komisch gezicht! Nou dan merkte hij het vast niet als ze even ergens een hapje ging eten, want trek had ze wel na de lange reis. Ze ging aan een zomerse bar zitten en bestelde een ananas-surprise. ‘Alstublieft.’ ‘Dankje!’ zei ze vrolijk. Het was werkelijk góddelijk!
 49. 49. Toen Noëlle na haar hapje eten terug kwam en Joshua nog steeds dansend aantrof in zijn warme kloffie, besloot ze lekker te gaan bakken. Ze smeerde zich zorgvuldig in en liet zich op haar badstoffen handdoek vallen. Mmm, wat een heerlijk gevoel. Ze greep met haar handen door het zand. Na een halfuurtje bakken was Joshua nog steeds bezig dus besloot ze dit keer de zee maar eens in te gaan. In het begin was het ijskoud, maar al gauw was het heerlijk verfrissend.
 50. 50. Nadat het stel uit eten was gegaan in een chique beach restaurant, gingen ze weer naar het strand. Ze lagen dicht tegen elkaar aan en keken naar de sterren. ‘Ik ben zo gelukkig..’ zuchtte Noëlle. ‘Ik ook, zullen we nu trouwen? Ik wil niet wachten tot morgen.’ zei Joshua, die het al helemaal voor zich zag.
 51. 51. Waarom ook niet, had Noëlle gedacht. Ze had gauw de jurk aangedaan en Joshua zijn pak. Hij stroopte zijn broekspijpen op tot aan zijn kuiten zodat ze straks niet vies zouden worden. Nadat Noëlle van de trap af was komen wandelen, stonden ze daar, al kussend. ‘Hé, wat ziet dat er romantisch uit.’ merkte een vreemde man op.
 52. 52. ‘Dat kan kloppen, wij gaan namelijk nú trouwen.’ lachte Joshua en schudde de man de hand. ‘Aha, nou ik wens jullie alle geluk samen. Er gaat een legende dat wie er op Twikki trouwt altijd bij elkaar blijft.’ vertelde de man. ‘Oh, wij blijven ook voor altijd samen.’ bevestigde Noëlle nu. ‘Weetje, ik ken jullie niet, maar jullie lijken perfect samen.’ glimlachte de man. De verloofdes keken de man aardig aan. ‘Maar ik laat jullie nu met rust, geniet van deze prachtige avond.’ wenste hij ze als laatste nog toe. ‘Dankjewel.’ zeiden ze tegelijk.
 53. 53. Even later stond het stel op de uitkijkpost. ‘Wat een prachtig uitzicht, wat een prachtige avond. Ik moet al bijna huilen omdat alles hier zo mooi is..’ fluisterde Noëlle. Ze liet zich helemaal in Joshua’s armen vallen. ‘Ik weet zeker dat deze avond de mooiste van ons leven word.’ maakte Josh het verhaal compleet.
 54. 54. It's in the air and it's growing all the time Right above you it feels like flying
 55. 55. It's moving all around from the left to the right from me to you
 56. 56. It's in the air and it's growing all the time Right above you it feels like flying
 57. 57. It's moving all around from the left to the right from me to you
 58. 58. Caught your eyes in the middle of a song and I realize what was going on Then we smile, as I knew I was sure, as you were Standing in front of me, you were feeling it to
 59. 59. It's in the air and it's growing all the time Right above you it feels like flying
 60. 60. It's moving all around from the left to the right from me to you
 61. 61. Caught your eyes in the middle of a song and I realize what was going on Then we smile, as I knew I was sure, as you were Standing in front of me, you were feeling it to
 62. 62. I see it clear, see it clear Feel tha rhitm, feel tha beat Feel tha spirit, feel good Feel tha heat baby
 63. 63. I see it clear, see it clear Feel tha rhitm, feel tha beat Feel tha spirit, feel good Feel tha heat baby
 64. 64. I see it clear, see it clear Feel tha rhitm, feel tha beat Feel tha spirit, feel good Feel tha heat baby
 65. 65. It's in the air and it's growing all the time right above you it feels like flying
 66. 66. It's moving all around from the left to the right from me to you
 67. 67. Caught your eyes in the middle of a song and I realize what was going on Then we smile, as I knew I was sure, as you were Standing in front of me, you were feeling it to
 68. 68. It's in the air and it's growing all the time right above you it feels like flying It's moving all around from the left to the right from me to you
 69. 69. De volgende morgen was Noëlle letterlijke en figuurlijk overspoeld met liefde. Ze was vroeg opgestaan en had haar schatje laten liggen. Stilletjes belde ze de roomservice, met een bestelling. Gauw kapte ze het gesprek af. Ze wou Joshua niet wakker maken. Twee minuutjes later, terwijl Noëlle op het balkon stond te genieten, werd hij toch wakker. ‘Goedemorgen liefje.’ ‘Goedemorgen schoonheid.’ ‘Ga je maar douchen, ik heb een verassing.’ zei ze geheimzinnig en gaf hem speels een zoen.
 70. 70. En ja hoor, er werd aan de deur geklopt. ‘Roomservice!’ ‘Ik kom ik kom!’ riep Noëlle. De man zette de schotel in het midden van de tafel en het stel nam plaats op hun balkonnetje. ‘Je bent echt een schat, heerlijke croissantjes met jam en verse aardbeitjes. Waar heb ik dat aan verdiend?’ ‘Aan het feit dat je de liefste man ter wereld bent, Joshua Kannebrij.’ zei Noëlle, die lief glimlachte.
 71. 71. Die middag besloten ze naar een soort Spa Resort te gaan. Vooral Noëlle was enthousiast, ze liep met flinke pas en Joshua kon haar amper bij houden. Eenmaal aangekomen had Joshua honger en Noëlle raadde hem aan om iets bij zo’n bar te halen. Hij volgde haar raad op en bestelde Hawaïaanse Ribbetjes. ‘Dankuwel.’ knikte Joshua.
 72. 72. Beiden lieten zich masseren en leerde hoe ze een hot-stone massage moesten uitvoeren. Ze besloten thuis een massage tafel te kopen zodat ze het op elkaar konden uitoefenen. ‘Dit is zooooooooooooooo goddelijk.’ bracht Noëlle uit. ‘Mee eens.’ glimlachte haar man.
 73. 73. Na een poosje bestelde ze een privé sauna. De hitte hing in de lucht en er zijn daarom ook wat leuke, interessante dingetjes gebeurd..
 74. 74. Na een fantastische dag besloten ze te dineren in het restaurant van het hotel en daarna mee te doen met Hoela dansen. Laten we het erop houden dat ze er beiden weinig van bakten…
 75. 75. Precies vijf dagen later was het tijd om uit te checken. Noëlle wou eigenlijk niet meer weg van Twikki, maar Joshua, die wou wel weer naar huis. Hij rekende af en Noëlle belde een taxi.
 76. 76. ‘Deze reis zal ik nóóit van mijn leven vergeten. Het was echt een van de mooiste periodes in m’n leven en ik deelde het met jou. Het was echt heel erg fantastisch.’ ‘Dat was het zeker! En er wacht thuis een warm schoon bed op ons, thuis hebben we het ook fijn samen lieverd. En als je wilt gaan we ooit nog eens terug.’ De taxi toeterde, het was nu echt tijd om te vertrekken.
 77. 77. Eenmaal thuis reden ze de oprit op. Jaiden was hen komen halen met de auto van Joshua en Noëlle. Dus die hadden ze eerst weer even netjes bij zijn gezinnetje afgezet. Ze hadden ze allemaal gefeliciteerd met het vrolijke nieuws dat Mars en Jai ouders werden en gingen na een bakkie op huis aan. Moe viel Noëlle op de bank, ze dutte meteen in. Joshua lag wat te loungen, maar kon de slaap niet vatten. Hij had vast teveel geslapen in dat vliegtuig.
 78. 78. Die middag besloot Noëlle eens flink te gaan eten. Ze maakte wel twee kommetjes yoghurt met fruit en terwijl Joshua bezig was met het avond eten, at ze nog eens de koelkast leeg. ‘Heb je honger schat?’ ‘Nou, een beetje, ik denk dat het door dat vliegtuigvoedsel kwam. Dat was echt niet te pruimen.’ grinnikte ze. Joshua lachte en na een heerlijk avondmaal gingen ze op bed aan.
 79. 79. De volgende morgen gebeurde er iets heel onverwachts, Joshua was allang uit de veren, maar Noëlle was nét wakker. Ze schrok zich de pleures toen ze een heus buikje voelde. Ze kromp ineen. Dit wilde ze niet. Niet nu. Nee. Geen kind, oh god. Alles spookte door haar hoofd. Gauw trok ze een wijd-zittend hemdje aan.
 80. 80. Ze voelde zicht zo rot, ze begon aan een kom yoghurt met fruit en sprak geen woord. Ze waste de kom af en leek Joshua te negeren. ‘Is er wat?’ vroeg Joshua toen hij klaar was met het maken van zijn boterham. Hij liep de keuken uit.
 81. 81. Noëlle dacht na en zei niets.
 82. 82. Ze schoof aan bij Joshua die zijn bord naar haar toe schoof. ‘Ik had hem voor jou gemaakt.’ glimlachte hij. ‘Dankje.’ zei ze, kijkend naar de boterham. ‘Oké, vertel me nu gewoon wat er is. Oké?’
 83. 83. Noëlle smeet de boterham op haar bord en stond op. Ze begon te huilen, niet zomaar te huilen, maar te krijsen. ‘Zie je het dan niet? Zie je dan niets?’ ‘Wat moet ik zien dan? Ik ben ook maar een man hoor. Niet huilen nou.. Ik wil niet dat je verdrietig bent.’ ‘IK BEN ZWANGER OKE!’ schreeuwde ze. ‘WAT?’ Joshua’s mond viel open.
 84. 84. ‘Zie je nu wel, jij schrikt ook, jij vind het ook niet leuk. Het is niet getimed. Het zit niet in mijn planning Josh, ik kan nog geen moeder worden ik ben pas facking 21. Ik ben net klaar met mijn studie en nu komt er zoiets. IK KAN HET NOG NIET. Ik ben er nog niet klaar voor Josh..’ ze huilde, ze huilde tranen met tuiten. De tranen biggelde, krioelde over haar wangen. Ze was echt heel verdrietig. ‘Ik wil verdomme carriére maken.’ huilde ze. Deze kant had ook Joshua nog nooit van haar gezien. ‘Het komt goed schat, we lossen dit op.’
 85. 85. ‘Oplossen?! Dit kun je niet oplossen. Ik ga echt geen abortus plegen, ik vermoord geen mensen.’ huilde ze. ‘Schatje zo bedoel ik het toch helemaal niet, we komen hier uit, desnoods word ik huisvader. Denk eens na, veel mensen kunnen niet eens zwanger worden en wij hebben dit kleintje samen verwekt. Meteen op de huwelijksnacht! Hoe geweldig is dat? Bekijk het positief. Overal valt een oplossing voor te vinden.’
 86. 86. ‘Het is toch onwijs bijzonder dat er iets van jou en van mij daar binnen aan het groeien is. Een klein jongetje of meisje, dat hier straks rondhuppelt. Een kinderkamer die we in moeten richten, allerlei leuke dingetjes. EN natuurlijk heeft het ouderschap zware kanten, maar Jaiden en Marsha hadden het ook niet gepland en het is toch best leuk dat we rond dezelfde tijd ouders worden?’ Joshua deed echt zijn best om het beter te maken, de stemming, het idee. ‘Ja, je hebt ook wel gelijk.. Het is echt uniek dat er een levend wezentje in mij groeit. Maar ik moet niet denken aan de bevalling…’
 87. 87. ‘Zover is het nog lang niet. We gaan ons gewoon goed voorbereiden. Het is helemaal nieuw voor ons dus we gaan lekker boekjes lezen, ons oriënteren. Het is misschien wat snel, maar het is wel iets van ons, iets wat uit onze liefde is ontstaan. Zie het als een bezegeling op onze liefde, schat.’ ‘Ja..Josh, ik weet niet hoe ik het moet zeggen, maar je bent echt heel erg, fantastisch..’
 88. 88. Samen ploften ze op de bank, het zag er eigenlijk al best wel volwassen uit. ‘We worden ouders, Josh, kun je het geloven?’ ‘Eigenlijk niet maar het is zo. We worden ouders..’
 89. 89. Academie de Keizer – Nathan Diaz en Alexander Appeltjes. Het was de eerste dag op de uni. Stiekem vond Nathan het een beetje eng maar hij had met wat geld van zijn ouders een mooi huisje gekocht, waarvan hij de huur deelde met een huisgenoot. Alexander Appeltjes. Hij had hem ontmoet toen hij iemand zocht die bij hem in wou trekken om de huur te delen. En nu was het zijn huisgenoot. Ze kende elkaar nauwelijks maar dat zou wel goed komen.
 90. 90. BENEDENVERDIEPING
 91. 91. BOVENVERDIEPING
 92. 92. Volgens Nathan, was het echt een hele aardige jongen. ‘Uhh, ja ik heb alles gekocht en ingericht, maar je vind het mooi toch? Je betaald toch de huur aan mij dus ik reken het er wel bij.’ zei Nathan lachend. ‘Oké, super.’ lachte de jongen.
 93. 93. Meteen kwamen er wat mensen en de populaire koe en ze nodigden hen uit om samen te waterpijpen. Samen begonnen ze te ‘bubbelen’.
 94. 94. De rest was gauw weg maar de jongens gingen nog even door. Nathan mocht Alex en Alex mocht Nathan, het zouden nog wel eens vrienden kunnen worden. ‘Oké, ik ben een beetje licht in mijn hoofd geloof ik.’ gierde Nathan. ‘Haha, je zweeft, ik ook! Haha.’ merkte Alex droogjes op, hij lachte.
 95. 95. Nadat Nathan had gekookt en Alex hem had gecomplimenteerd, zochten ze beiden hun kamer op. Die ze deelde. Ze dronken wat bier en Nathan ruimde wel meteen de troep op, zo hield je het netjes. ‘Je bent wel een schoonmakertje he.’ grinnikte Alex. ‘Ja, nouja ik ben wel een net iemand.’ zei Nathan droog. ‘Ik hou wel van nette mensen.’ grinnikte Alex weer. Nathan voelde een steek in zijn maag. Was dat nou een flirt? Oh hell no, Alex flirtte met hem. ‘Ik ga slapen.’ zei Nathan.
 96. 96. ‘Trusten vriend van me!’ zei Alex die Nathan omhelsde. Nathan vond het een beetje intiem, maar het voelde wel vertrouwd. Ach, het was vast de alcohol.
 97. 97. ‘Weltrusten, Alexander.’ ‘Trusten naaaaaaaaat.’ gierde Alex. Oké, zeker weten. Blame it on the alcohol.
 98. 98. De volgende morgen, stond Nathan op om negen uur. Hij was erg vrolijk en gerustgesteld over het feit dat het gewoon het bier was gister, de drank, het was helemaal geen flirt en ook geen intieme knuffel.
 99. 99. Hij begon beneden aan zijn paper en het ging aardig lekker tot dat Alex opeens voor hem stond. Wéér die afgrijselijke steek, alsof hij betrapt werd. ‘Je hoeft niet zo te schrikken hoor, ik ben het maar.’ glimlachte Alex. ‘Ik schrok niet. Ik was alleen zo geconcentreerd op mijn paper dat ik je niet eens de trap af heb horen lopen.
 100. 100. ‘Mm, goed hoor. Ik ben nog niet begonnen.’ glimlachte Alex en hij plofte op de bank. ‘Oh ja, ik had toch weinig te doen, dus ik dacht ik begin maar vast. Jij sliep toch nog.’ zei Nathan die het ontbijt aan het maken was.
 101. 101. ‘Oh lekker, is het vers fruit?’ vroeg Alex, die genoot. ‘Uhh, ja, ik had een paar bakjes gekocht.’ ‘Nou lekker, jij maakt echt heerlijke maaltijden, Nathan Diaz.’ meende Alex.
 102. 102. Verder nodigde het stel vrienden, want dat waren ze nu echt wel, als je zoveel met elkaar optrekt gebeurd het van zelf, nog wat vrienden uit om te komen waterpijpen. En ze kwamen, er werden steeds meer van dit soort ‘feestjes’ gehouden met veel drank en een waterpijp die continu aanstond.
 103. 103. ‘Ik wist echt niet dat je homo was!’ zei Nathan na een van hun feestjes. ‘Waarom heb je het nooit verteld?’ ‘Soms schrikt het mensen af Nathan.’ Weer een steek in zijn buik. Of waren het vlinders?
 104. 104. Alex zoende hem vol op zijn mond en Nathan deed gewoon mee. Stond hij nu met een jongen te zoenen? Wat raar! Maar het voelde zo goed. Zo fijn. Alsof er een grote last van zijn schouders viel. ‘Sorry, dat was dom, jij bent geen homo..ik.. Ik had je nooit mogen zoenen.’ zei Alex blozend. ‘Nee het is goed, het is fijn. Ga door.’
 105. 105. Alex hart maakte een sprongetje. Het kon toch! Hij had Nathan al van af dag één een leuke jongen gevonden en naarmate hij hem beter leerde kennen, vond hij hem steeds leuker worden. En nu stond hij hem gewoon te zoenen!
 106. 106. Nathan had nog nooit gezoend. Nathan had nog nooit een vriendin gehad. En nu werd duidelijk waarom. Nu was hij zichzelf. Nathan was homo.
 107. 107. Ze stonden een hele tijd van elkaar te genieten en soms nam zelfs Nathan even het voortouw. Het voelde zo verdomd vertrouwd.
 108. 108. ‘Ik wil jou, Nathan Diaz.’ sprak Alex hijgend uit. ‘Niet voor even, maar voor altijd.’ voegde hij er aan toe.
 109. 109. ‘Meen je dat?’ vroeg Nathan na hun zoen partij. ‘En of ik het meen! Ik ben helemaal weg van je. Ik heb me al die tijd moeten inhouden maar je bent echt, great. Ga je mee naar boven?’ zei hij geheimzinnig. Nathan vond het heel spannend, maar volgde Alex de trap op.
 110. 110. De bedden schoven ze tegen elkaar en Nathan duwde Alex op bed. Ja dit wou hij. ‘Ik wil jou ook, appelman.’ lachte Nathan.
 111. 111. Ze ontdeden elkaar van kleding en leken zo gelukkig. ‘Wil je echt?’ vroeg Alex. ‘Ja. Ik wil echt.’ besloot Nathan en drukte een kus op Alex voorhoofd.
 112. 112. De volgende morgen lag Alex dicht tegen Nathan aan, zijn armen om hem heen. Het was gebeurt vannacht, voor de eerste keer én met een jongen. Maar het was fijn geweest. ‘Het was fijn hé vannacht..’ zei Nathan. ‘Ja, heel fijn.’ zuchtte Alex die nog een beetje aan het wakker worden was.
 113. 113. Toen moesten ze toch echt wakker worden, Alex nam een douche en Nathan maakte zoals gewoonlijk een ontbijtje. ‘Dus we hebben nu wat?’ vroeg Alex. ‘Ik mag hopen van wel ja. Ik ben er gister achter gekomen dat ik op jongens val en heb het gelijk met je gedaan. Dan zijn de gevoelens dus aardig serieus.’ zei Nathan.
 114. 114. ‘Ik geloof dat ik van je hou, Nathan.’ bracht Alex opeens uit en hij pakte Nathan’s hand. ‘Ik weet zeker dat ik ook van jou hou, Alexander.’ zei Nathan. ‘En nu naar ons laatste examen! Volgens mij kom je te laat want je zit nog in je pyjama.’ ‘SHIT!’ En toen ging het allemaal heel snel.
 115. 115. BENEDENVERDIEPING
 116. 116. BOVENVERDIEPING
 117. 117. Nadat ze waren afgestudeerd, besloten ze terug te gaan naar Arbodale. En daar het iedereen te vertellen. Ze kochten samen een prachtig huis en de eerste bewoners van de buurt waren de twee stellen die ook nog niet zo lang in de buurt woonde.
 118. 118. Het was een onwijs warme dag, dus besloten de volwassenen weer even lol te maken, Noëlle en Alexander vulde binnen wat waterballonnen en er ontstond een waterballonnen gevecht. Alles was weer eventjes als vanouds!
 119. 119. Maar na een klein uurtje was iedereen er wel weer klaar mee, dronken een bakkie en gingen op huis aan. Nu kon het jonge stel even echt genieten van hun plekje. Ze ploften naast elkaar op het bankje op de overloop. ‘We hebben het mooi voor elkaar.’ ‘Zeker. En het meest gelukkig, ben ik toch wel met jou.’
 120. 120. Moonstreet 2 – Tim, Kyle, Julie en Justin.
 121. 121. De drie kinderen hadden het absoluut niet makkelijk, het verlies van hun moeder was erg aanwezig. In alle dingetjes misten ze haar. Kleine dingen, zoals het ontbijt, het weltrusten- kusje. Ze misten haar wartmte en haar liefde. Maar gelukkig konden ze het wel goed vinden met elkaar en speelde daarom veel met elkaar als afleiding.
 122. 122. Een jaar geleden was de tweeling opgegroeid. Dat was een zwaar moment, want Ivy kon er niet bij zijn. Maar diep van binnen wist Tim dat ze er bij was, in zijn hart. Kyle en Tim zongen samen een liedje voor Julie, die als eerste aan de beurt was.
 123. 123. Verlegen stond ze op haar beentjes te wankelen, Kyle was reuzenenthousiast. Nu werden ze eindelijk even groot als hij. En ja hoor, er stond een geen peuter, maar een kindversie van Julie voor hun neus. Wat was het een leuk meisje!
 124. 124. Daarna was haar tweeling broertje aan de beurt. De taart werd uitgeblazen en nu zongen Tim, Kyle en Julie voor de kleine jongen. ‘Ikke groot!’ zei Justin vrolijk. ‘Ja net zo groot als je broer en je zusje.’ glimlachte hij.
 125. 125. Ook Justin stond wankelend op zijn beentjes en maakte, na veel gejoel van zijn familie, de sprong. ‘Jeeeeetje, alles lijkt veel kleiner.’ grinnikte Justin.
 126. 126. JULIE JUSTIN
 127. 127. En op de dag van vandaag zien ze er heel anders uit. Julie wou graag kort haar, Justin hetzelfde als zijn papa. Tim had het erg zwaar, hij moest alles alleen doen. Eten maken, werken, de kinderen verzorge’n..Hij was een mapa of een pama. Hij was het allebei.
 128. 128. Alle drie de kinderen maakte hun huiswerk elke dag netjes, dat moest van papa, dus dat deden ze. Uit respect, maar ze wouden ook gewoon een goede baan later.
 129. 129. En daarna was er echt nog wel tijd over voor wat plezier. Als Julie dan met de poppen speelde, hielden de jongens een kussen gevecht. Het was vaak erg gezellig.
 130. 130. Tim besloot op een dag om een schoonmaakster in te huren. Hij kon het niet dragen, al dat werk, in zijn eentje! Maar dit was de ideale oplossing.
 131. 131. De tweeling was erg hecht, ook al waren ze een jongen en een meisje. Ze waren altijd samen, op school en thuis. Maar thuis was er ook Kyle. Ze waren hecht omdat ze alles deelde, maar ook met zijn drieën door het verlies van hun moeder.
 132. 132. En na zulke lange dagen, vielen ze uiteindelijk alle drie heerlijk in slaap. Nouja heerlijk..
 133. 133. Er dwaalde nogal veel geesten rond in huis. Iedereen die hier ooit gewoond had en was gestorven kwam voorbij en jaagde sommige de stuipen op het lijf. Vooral Kyle was een doelwit.
 134. 134. Tik besloot een fotoshoot te doen met de kinderen. Ze gingen naar een studio en stonden zo op een nette rij. Foto’s voor bijvoorbeeld op het graf van hun moeder.
 135. 135. Ja Ivy had voor haar vertrek naar de hemel drie prachtige kinderen op de wereld gezet. Maar het leven zonder haar ging ook door, ze moesten wel. De kinderen hadden veel aan elkaar en Kyle probeerde zijn emoties te tonen op het doek, net zoals zijn moeder, net zoals zijn oma. Tim die voelde nog steeds een leegte, als hij daar dan stond af te wassen, miste hij toch wel haar grapjes. Haar armen om zijn middel, haar lippen op zijn wang.
 136. 136. Ook hadden ze vaak gesprekken, met z’n drieën. Het waren psychologische gesprekken. Ze vertelde elkaar hoe ze erover dachten, wat ze voelde, hoe ze zich voelde. En ze haalde herrineringen op aan hun meoder.
 137. 137. Twee maanden later was het tijd voor een verjaardag! De stamhouder, Kyle, was jarig en zou opgroeien tot tiener. Tim had allemaal toeters gekocht en daar stonden hij en de tweeling nu flink op te blazen. Ze zongen een liedje en Kyle blies de kaarsjes uit.
 138. 138. Hij boog ineen en de lichtstralen omsingelde hem. Hij voelde de energie door zijn hele lichaam stromen en maakte de sprong.
 139. 139. En hij kwam neer als tiener. Wat een knappe jongen! Alleen hij moest wel even wat anders aantrekken..
 140. 140. Nu vond Kyle dat hij zijn vader meer zou gaan helpen, nu hij wat groter was. Hij zou wat zorgen op zich nemen, hij zou wat klusjes doen en de tweeling bezig houden. Zo zaten ze daar. Een klein gezinnetje, hun moeder weggerukt, maar ze zouden het redden met z’n viertjes.
 141. 141. Moonstreet 1 – Nick, Sophie, Milou en Jesse. Het gezin zat aan de spaghetti, zoals Sophie hem maakte, een van de favoriete gerechten van Milou. Het was een bijzondere dag, want Milou was jarig. Het was erg gezellig aan tafel en iedereen zat te smullen.
 142. 142. Na het eten gaf iedereen zijn of haar cadeautje aan de jarige en toen was het wel echt tijd om op te groeien. ‘Straks ben je veel groter dan mij. Speel je dan nog wel met me?’ vroeg haar broertje. ‘Ja, tuurlijk! Je blijft toch mijn broertje, gekkie!’ lachte Milou.
 143. 143. Het sneeuwde buiten, maar dat maakte het alleen maar leuker. Zenuwachtig ging ze voor de taart staan en na een hoop aanmoediging blies ze de kaarsjes uit.
 144. 144. Ze kwam neer als prachtige tiener, wat was ze een beeldschoon meisje! Haar familie was razend enthousiast, Sophie en Nick hadden nu echt een tienerdochter en wat was ze mooi. En stiekem was Jesse erg trots op zo’n grote zus.
 145. 145. Ze pakte haar cadeautjes, H&M cadeaubonnen, en belde een taxi. Ze koos een leuk jurkje uit en paste het. Het paste wel bij haar en het zat lekker dus ze besloot het te kopen.
 146. 146. Ze gaf de cadeaubon aan de caissière en vroeg om de bon en een tasje. Ze draaide zich om en keek recht in de ogen van een aardig knappe vent. ‘Wat een genoegen om jou tegen te komen, dame.’ sprak de man. Milou bloosde. ‘Hoi, ik ben Milou.’ zei ze verlegen. De man pakte haar hand. Een warm gevoel overspoelde haar hele lichaam. ‘Milou, wat een prachtige naam. Menno, Menno Landgraaf.’
 147. 147. ‘Oh Menno is ook erg mooi hoor.’ zei Milou glimlachend. ‘Mm, dankje!’ zei Menno. ‘Ik moet maar weer eens gaan.’ stamelde Milou. ‘Het was leuk je te ontmoeten, hier heb je mijn nummer. Misschien kunnen we elkaar nog eens zien.’ zei Menno glimlachend en haalde een visitekaartje uit zijn borstzak. ‘Dankje, ja zeker, lijkt me leuk. Nou dag hé!’ zei Milou, ze probeerde zo sexy mogelijk naar buiten te lopen.
 148. 148. De taxi zette haar weer thuis af en daar zaten haar vader en moeder dicht tegen elkaar. ‘Leuk jurkje lieverd.’ zei Sophie tegen haar dochter. ‘Ja vond ik ook wel.’ zei Milou dromerig. ‘Ik verveel me.’ zei Jesse. ‘Waarom gaan jullie niet even lekker in de sneeuw spelen? Een sneeuwpop maken ofzo?’ stelde Nick voor. ‘Jaaaa gaaf! Ga je mee Milou?’ joelde Jesse. ‘Ja is goed..’ zei Milou, ze had toch niets anders te doen. Eenmaal buiten was het erg leuk met haar broertje en was ze blij dat ze mee was gegaan. ‘Hij word echt groot zussie!’ riep Jesse enthousiast. ‘Jaja, ik zie het! Goed hé?’ ‘Ja we moeten hem zo ook aankleden.’
 149. 149. Een paar dagen later, toen iedereen sliep, kroop Milou achter de computer. Ze pakte het visitekaartje van Menno en tikte zijn e-mailadres in. Ze stuurde een mailtje en schreef erin dat ze hem graag nog eens zou zien, ze zette haar telefoon nummer erin zodat hij haar zou kunnen bellen. En schreef dat ze veel aan hem had gedacht. Ze twijfelde of ze dat moest doen, maar ze deed het. Gespannen drukte ze op verzenden en zocht daarna haar bedje op.
 150. 150. De volgende avond ging de telefoon. Het was erg laat dus ze hoopte dat niemand het had gehoord. Ze nam gauw op. ‘Met Milou.’ sprak ze. ‘…..’ ‘Hé Menno.’ zei ze, bij het horen van zijn stem voelde ze de vlinders in haar buik al fladderen. ‘…….’ ‘Nu?’ ‘……’ ‘Oké, ja ik snap het. Tot zo.’ zei ze. Oh wat was ze zenuwachtig, hij zou nu hier heen komen! Snel trok ze iets warmers aan.
 151. 151. ‘Dag Milou.’ zei hij even later toen ze elkaar buiten hadden gevonden, hij gaf haar drie zoenen. ‘Hé.’ zei ze verlegen, ze bloosde.
 152. 152. ‘Ik ben zo blij dat ik je eindelijk weer zie.’ zei hij en gaf haar een knuffel. ‘Je wilt niet weten hoe blij ik was met je mailtje. Ik heb ook veel aan jou gedacht.’ zei hij. Milou wist het zeker, ze was verliefd, en erg ook! ‘Uhh, oké, wat zie je er trouwens leuk uit, Menno.’ ‘Dankjewel meisje, you are beautiful to.’ Milou keek naar de grond.
 153. 153. ‘Hoe oud ben je eigenlijk?’ vroeg Menno. ‘Ik ben net 15.’ zei ze, hopend dat hij niet af zou knappen. ‘Zo, dat is erg jong. Geeft niet hoor.’ zei hij glimlachend. ‘Hoe oud ben jij dan?’ ‘Ik ben 26. Dat is wel een groot verschil hé. Maar ik mag je erg graag.’ meende hij. Hij hield haar dicht tegen zich aan. Milou schrok er wel een beetje van, maarja, ze liet zich niet tegenhouden door een leeftijd.
 154. 154. Toen was het zover, Menno zoende haar. Ze voelde zijn tong in haar mond rondjes draaien en het voelde eigenlijk wel fijn. Hij ging er helemaal in op en legde zijn handen op haar kont. Haar hart maakte een sprongetje.
 155. 155. Ze zoende hem in zijn nek en voelde een bobbel in zijn broek. Zou dat zijn dingetje zijn? Dacht ze. Ze vond het wel spannend. Menno was hartstikke opgewonden, wat een lekker jong ding en ook nog zo wildjes.
 156. 156. ‘Ik moet nu echt weer naar binnen.’ zei Milou. ‘Oké, ik ga dan maar weer eens op huis aan.’ Na een laatste kus, namen ze afscheid.
 157. 157. Snel liep ze naar binnen, ze zag haar ouders al zoenend op de bank liggen. Gadver. Lag zij daar maar met Menno. Zachtjes liep ze naar haar kamer, blij dat haar ouders het niet hoorden.
 158. 158. Verder ging alles zijn gangetje, Nick ging nog steeds naar zijn werk. De kinderen naar school.
 159. 159. Toen haar ouders allebei weg waren en ze alleen thuis was met haar broertje, besloot ze Menno te bellen. Het was nu al weer een week geleden. Haar moeder was een weekend weg met wat vriendinnen en haar vader was op een cursus weekend van zijn werk. Nu moest ze alleen haar broertje nog lozen. ‘Jesse?’ vroeg ze. ‘Jaa.’ antwoordde het knulletje. ‘Wil je vanavond bij iemand logeren?’ zei ze met een glimlach terwijl ze zich omdraaide. ‘Mag dat?’ vroeg hij met twinkelende oogjes. ‘Tuurlijk!’ zei ze. ‘Je bent echt een lieve zus!’ zei hij. Zo dat was ook geregeld.
 160. 160. Die middag ontmoette ze hem weer voor haar huis, ze had hem uitgenodigd. ‘Wat fijn om je weer te zien, schoonheid.’ ‘Ik heb jou ook gemist.’ zei ze en bracht zijn mond naar haar lippen.
 161. 161. Ze sloeg haar armen om hem heen en hield hem even stevig vast. ‘Ik ben verliefd op je.’ piepte ze bijna. ‘Dat is mooi, want ik ben ook gek op jou.’ zei Menno.
 162. 162. Milou werd een beetje rood. ‘Ik ben alleen thuis.’ zei ze. ‘Dat is fijn, kunnen we eindelijk onszelf uiten hé schatje.’ zei Menno glimlachend. ‘Ja! Wat zullen we doen?’ ‘Nou ik zie daar een jacuzzi. Dat lijkt me wel een leuk plan…’ grijnsde hij. ‘Oké. Wacht ik ga even mijn bikini aantrekken.’ zei ze.
 163. 163. Toen ze terug kwam zag ze dat hij al in de jacuzzi zat. Ze stapte er bij in. Wat had hij een mooi lichaam, zo groot, zo volwassen. Ze zag hem naar haar kijken. Ze keek naar zijn boxer. Wat een joekel! Ze grinnikte. ‘Wat ben jij een mooi meisje.’ zei Menno. ‘Vind je dat echt?’
 164. 164. ‘En of ik dat vind.’ zei Menno, hij legde zijn hand onder water op haar kont en Milou sloeg haar arm om hem heen. ‘Je lippen zijn echt fantastisch.’ zei hij. ‘Kus ze dan.’ zei Milou.
 165. 165. En dat deed hij, lang en passioneel. Ze had een bikini aangedaan die eigenlijk te klein was. Ze dacht dat hij dan misschien weer een stijve zou krijgen. Het was inmiddels donker, het licht in de jacuzzi ging aan. Hij bracht haar hand naar zijn broekje en ze wist niet zo goed wat ze moest doen, maar hij hielp haar.
 166. 166. Menno boog over haar heen, ondersteunde haar met een hand en gleed met de andere haar broekje in. Milou wist niet wat er allemaal gebeurde maar het zal wel goed zijn. ‘Vind je het lekker?’ vroeg ze. ‘Ja heerlijk, ga maar door.’ zei Menno kreunend.
 167. 167. ‘Wil je seks?’ vroeg Menno. ‘Ik weet het niet..’ zei Milou. ‘Het is heel lekker hoor. En dan ben je echt volwassen hé.’ sprak hij. ‘Echt? Maar dan moet je wel een condoom om. Toch?’ vroeg ze. ‘Neejoh, ben je al ongesteld?’ vroeg hij. ‘Ja.’ antwoordde ze met blosjes op haar wangen. ‘Oh maar er gebeurt echt niets hoor. Het komt allemaal goed. Vertrouw me.’ zei hij en trok zijn broek al uit. Hij pakte haar borsten en ontdeed haar van haar bikini. ‘Oké dan.’ zei ze.
 168. 168. Hij had hem er gewoon in gestopt. Hij had hem gewoon doorgedúwd. En het deed pijn. Hij had een grote en het deed echt heel veel pijn. Ze dacht dat ze bloedde. Maar ze had het wel gedaan. Nu was ze pas echt volwassen. ‘Je deed het echt super.’ zei hij. ‘Wil je nog een keer?’ vroeg hij, het leek wel een verslaving. ‘Het deed pijn.’ zei ze. ‘Maar deze keer doet het geen pijn geloof me.’ Milou liet het maar gebeuren. Hij ging op haar zitten en beukte heen en weer. Ze voelde al de zware stoten en het deed echt pijn. ‘Ik hou van je Miloutje.’ loog hij. ‘Ik ook van jou Menno.’ zei ze, maar ze huilde vanbinnen de pijn.
 169. 169. Ze knuffelde elkaar. ‘Ik moet gaan. Ik moet morgen voor mijn werk naar het buitenland. Ik ben een maand of 3 weg.’ zei hij. ‘DRIE MAANDEN? Maar dan zie ik je helemaal niet.’ jammerde ze.
 170. 170. ‘Het komt wel goed. Daarna zien we elkaar wel weer. Ik moet echt gaan nu.’ zei hij. ‘Oké. Dag schatje.’ ‘Dag Milou.’ zei hij en kuste haar.
 171. 171. Een week later was iedereen gewoon weer thuis, het was tijd voor de verjaardag van Jesse. Iedereen blies op een toeter of zwaaide met een ratel en zong een liedje.
 172. 172. Milou miste Menno maar dit was een belangrijk moment voor haar broertje dus deed ze vrolijk mee. Jesse blies de kaarsjes uit en de rest joelde en riep ‘Hoera!’.
 173. 173. Jesse groeide op tot een kopie van zijn vader. Hij leek echt sprekend. ‘Nu ben ik even groot als jou zus.’ lachte hij. ‘Jup.’ zei Milou lachend.
 174. 174. ‘Ik ben naar de wc!’ zei ze en racete naar het toilet. Ze hing haar hoofd erover heen en begon over te geven. Gadverdamme. Ze waste haar gezicht en poetste haar tanden. Daarna liep ze weer naar haar broertje.
 175. 175. Ze viel hem in de armen en knuffelde hem. ‘Gefeliciteerd broertje van me.’ glimlachte ze en drukte een kus op zijn wang. ‘Dankje zus, voor de kus.’ zei hij lachend. ‘Grappemaker.’ zei Milou en rolde met haar ogen. Haar buik knorde, ze was misselijk.
 176. 176. Die avond gingen haar ouders vroeg naar bed. Jesse schoof achter de computer en speelde zijn nieuwe computergame die hij voor zijn verjaardag had gekregen en Milou maakte voor zichzelf een salade.
 177. 177. Die er even later weer uitkwam, snel begon ze te schrobben. Haar moeder zou zich alleen maar ongerust maken voor niets.
 178. 178. Ze was haar bed weer ingekropen maar kon de slaap niet vatten. Ze besloot op bed te gaan liggen en een boekje te lezen. Er werd op haar deur geklopt. ‘Binnen.’ riep ze.
 179. 179. ‘Goedemorgen lieverd. Moet jij niet opstaan en naar school?’ vroeg ze. ‘Ik voel me echt niet lekker mam. Ik ben onwijs misselijk enzo. Dus ik blijf thuis. Wil je school bellen?’ vroeg Milou. ‘Ja is goed schatje, blijf maar lekker liggen.’ zei Sophie en drukte een kus op haar voorhoofd.
 180. 180. Jesse ging wel gewoon naar school. Voor het eerst naar de gróte school. Erg spannend. ‘Goedemorgen knul.’ ‘Morgen chauffeur.’ zei hij.
 181. 181. Milou kon niet meer slapen en niet meer lezen dus besloot ze naar haar moeder te gaan in de woonkamer. Ze liet zich op de bank vallen en keek wat tv. ‘Ik verveel me echt.’ zei Milou en ze dacht aan Menno. ‘Zullen we even gamen?’ zei haar moeder glimlachend. ‘Haha ja, lijkt me wel leuk. Met m’n moeder gamen. Haha.’ zei Milou lachend.
 182. 182. Milou was een poosje later op de bank in slaap gevallen en Sophie besloot een kommetje yoghurt met vers fruit klaar te maken voor haar. ‘Schatje, word eens wakker je moet even wat eten.’ zei ze zacht. Milou stond op en ging aan tafel zitten. ‘Dankjewel mama.’ zei ze waarderend.
 183. 183. Inmiddels was Jesse al thuis gekomen en maakte een gebakken eitje met spek voor zichzelf. ‘Ik had laatste uitval.’ legde hij uit. ‘Oh daarom ben je zo vroeg.’ zei Sophie. Nick knikte. ‘En hoe is het met mijn zusje?’ ‘Mm, gaat wel. Beetje misselijk.’
 184. 184. Milou volgde het advies van haar moeder op om in bad te gaan en genoot van het moment voor haar zelf. Daarna dook ze haar warme bedje in en viel in slaap. Die slaap die had ze hard nodig.
 185. 185. ‘Hoe was het op je werk lieverd?’ ‘Oh zoals altijd.’ zei Nick. ‘Waar is Milou?’ ‘Op bed, ziekjes.’ zei Sophie. ‘Oké, lekker laten liggen dus. Jesse is buiten ‘chillen’ met vrienden.’ glimlachte hij. ‘Moet je horen, het gezin wat we altijd wouden.’ ‘Inderdaad.’ zei Nick. ‘Inderdaad.’
 186. 186. In de slaapkamer van Milou gebeurde er op dat moment iets heel anders. Ze sprong uit bed om naar de wc te gaan want ze had heel veel buikpijn, maar er schopte iets in haar buik. Ze keek naar beneden en zag een dikke buik. ‘Ik ben zwanger..’ zei ze zachtjes en sloeg haar hand voor haar mond.
 187. 187. Moonstreet 3 – Freek, Magda, Naud, Mees, Koen en Flora. In het gezin van Magda en Freek zijn een aantal mensen opgegroeid. Mees bijvoorbeeld.
 188. 188. Dikke vriendjes met Naud.  En best een knap ventje.
 189. 189. Helemaal weg van de tweeling. Echt hów cute. <3
 190. 190. Hier zie je de verjaardag van de tweeling. Met hun grote broers die flink aan het ratelen zijn en ouders die er van genieten.
 191. 191. Tijd voor de sprong…
 192. 192. En twee schattige peutertjes, klaar voor een make-over?
 193. 193. Tadaaa, most cutest twinns in the world. Oh wacht, dat zijn al mijn tweelingen. ^^
 194. 194. En ook Naud is opgegroeid..
 195. 195. Wat een schatje! Die sproetjes maken het helemaal af!
 196. 196. Het grote gezin! Magda’s droom.
 197. 197. Naud zocht een baantje in de Sport, die vond hij. Hij is nu Teammascotte.
 198. 198. En hij speelt leuk met de tweeling, met zowel Koen..
 199. 199. Als met zijn lieve kleine zusje Flora. En ook Magda is blij dat ze uiteindelijk toch nog een meisje gekregen heeft.
 200. 200. Een paar jaar later, weet tijd voor een feestje. De tweeling werd kind en dat moest gevierd worden!
 201. 201. Ziet het er niet onwijs schattig uit? Iedereen was onwijs enthousiast.
 202. 202. Dat kun je wel zien. (Oké, sorry maar dit is voor de crash dus beetje inspiratieloosig.+)
 203. 203. En daar waren ze. Nu groot. Wat werden ze toch snel groot, spookte door Magda’s hoofd. ‘Jeetje, mam kijk eens nu ben ik een grote meid!’ ‘En ik een grote jonge’n!’ joelde Koen.
 204. 204. NA DE CRASH – Moonstreet 3 BENEDENVERDIEPING BOVENVERDIEPING
 205. 205. Mees Bloomwood Koen Bloomwood Naud Bloomwood Flora Bloomwood
 206. 206. Magda en Freek Bloomwood.
 207. 207. Magda vond het heerlijk om als de kinderen uit school waren met ze te lunchen, als Naud dan al weer naar zijn bijbaantje was, maakte ze tosti’s voor de jongste drie.
 208. 208. Na een lange nacht vielen dan alle lieve kindjes in huize Bloomwood in slaap, Mees, Naud, Koen en ook Flora.
 209. 209. Maar Magda en Freek niet, die moesten hun nieuwe bed even uit proberen!
 210. 210. De meeste maakte of in de avond, of in de ochtend hun huiswerk, maar Koen maakte zijn huiswerk niet. Hij las veel liever boeken..
 211. 211. s’Ochtends was het altijd druk in huize Bloomwood, daarom nam Magda altijd eerst even de tijd voor een ontspannend bad. Dan kwam het drukke, maar onwijs gezellige ontbijt met het hele gezin, dan kwam de schoolbus en dan de carpool.
 212. 212. Als iedereen weg was, begon Magda met het schoonmaken van het huis, alles werd gedaan geen hoekje werd over geslagen, want als ze dat zou doen zou het nu al één bende zijn met vier kinderen in huis.
 213. 213. s’Middags na school werd Naud weer opgehaald en Flora nam iemand mee om mee te spelen, het was altijd gezellig thuis en als papa thuis kwam, deed hij meteen zijn gewone kloffie aan en voegde zich in het gezin.
 214. 214. Vaak was het zo dat Freek en Magda doordeweeks even tijd voor elkaar namen. Dan zaten ze samen op het bankje in de tuin, dicht bij Floor. De koude wind door hun haren, de warmte van elkaar, het mooie meertje en niets meer dan dat. Gewoon samen.
 215. 215. En dan moest Naud op zijn broertjes en zusje passen. Maar dat was nooit vervelend, nee ze maakte er altijd wat leuks van. Lekker gek doen, spelen springen op de bank. Dingen die normaal niet zouden mogen. Maar zo hadden de ouders en de kinderen pret. Vaak was de kleine Flora na een poosje wel erg moe. ‘Ik ga slapen Naud. Je bent echt een leuke broer.’ zei ze liefjes. ‘En jij bent een onwijs leuk zusje, kom ga maar slapen.’ zei hij en gaf haar een knuffel en een kus.
 216. 216. De volgende morgen vroeg liep Flora de trap op. De houten vloer was koud aan haar voetjes. Ze liep de kamer van Naud binnen. ‘Naud, wakker worden, je moet naar school. Ik moest je roepen van mama.’ zei ze. Stilletjes ontwaakte haar broer. ‘Goedemorgen zusje, wat lief dat je me komt wekken.’ ‘Ik wil lief zijn voor mijn grote broer.’ zei ze en gaf Naud een zoen. ‘Totzo bij het ontbijt.’
 217. 217. Moonstreet 5 – Laura, Arie en Suze. BEGANE GROND
 218. 218. EERSTE VERDIEPING
 219. 219. Het ging goed in huize Bloomwood. Laura was nog steeds de hardwerkende, maar lieve moeder die ze altijd was geweest. Ze vond het heerlijk om in het weekend haar best te doen voor iets lekkers voor het gezin. Door het feit dat Arie het hele weekend in de bakkerij te vinden was, was Laura in de weekenden wat eerder thuis. Suze was enig kind, ze deed modellenwerk, want ze was doorgebroken, maar toch was ze s’avonds vaak alleen.
 220. 220. Eten was hét gezinsmomentje van de dag. Dan zagen ze elkaar en konden ze lekker kletsen. Ze leden alle drie een druk leven, Laura als Jurridisch Administratrice, Arie als bakker en Suze werd steeds vaker gevraagd voor shoots en campagnes. Ja het ging goed met ze, maar ze hadden weinig tijd voor elkaar.
 221. 221. Nouja weinig, na zo’n lange dag werken had Arie zijn vrouw wel ‘verdiend’ en Laura haar mannetje. Dus dat was elke avond raak!
 222. 222. Iedere ochtend moest Arie dan wel weer gauw uit bed, geen tijd om even na te soezen met zijn vrouw. Nee absoluut niet! Direct uit bed, vroeg in de bakkerij staan en lekkernijen maken. Het was zwaar, maar Arie haalde er zijn voldoening uit.
 223. 223. Laura vond het niet fijn dat ze iedere ochtend alleen in bed wakker werd. Die lege plek naast haar, had ze liever gevuld gezien. Ze merkte dat ze lichamelijk ook steeds ouder werd, dus dat betekende dat ze nooit meer een kind zou kunnen krijgen. Na de miskraam, waar ze het nog stéeds moeilijk mee had, had ze besloten nooit meer zwanger proberen te worden. Samen met Arie. Maar ze had het nooit helemaal uitgesloten.
 224. 224. Het was half acht en dat betekende open met de deuren! De bakkerij van Arie was geopend en de klanten druppelden langzaam binnen.
 225. 225. De klanten vroegen om advies en Arie hielp ze graag, als de klanten hem niet nodig hadden, was hij aan het bakken. Er was altijd wel wat te doen.
 226. 226. Met Suze’s carrierre ging het supergoed. Ze werd veel gevraagd voor shoots en reclamespotjes. Posters en zelfs een keer voor H&M. Dat is toch de droom van ieder meisje!
 227. 227. Als ze dan s’avonds laat thuis kwam, hielp ze haar vader in de bakkerij met de laatste klanten. Suze was een aardig meisje, ze wist dat ze er mocht zijn, maar ze had haar hart op de goede plek. Ze was altijd vriendelijk.
 228. 228. ‘Dat is dan tien simdollar.’ zei Suze opgewekt. ‘Prima, wat een goede prijs- kwaliteitverhouding!’ zei de tiener. Suze merkte dat het nogal een nerd was. ‘Uhh ja vind ik ook.’ zei Suze die niet eens wist wat het betekende. ‘Dag!’ zei de jongen nadat hij had afgerekend. ‘Tot ziens!’
 229. 229. Als Arie dan thuis kwam, was er niets lekkerders dan een warme douche.
 230. 230. Maar soms nam hij daar zo lang de tijd voor dat de rest al klaar was. ‘Gezellig hoor, dat jullie niet op mij wachten.’ zei Arie die in zijn maaltijdsalade prikte. ‘We hebben ook nog andere dingen te doen dan op jou zitten wachten.’ zei Suze gevat. Arie voelde zich er niet echt fijn onder..
 231. 231. Laura had al de hele tijd niets gezegd. ‘Ik ga slapen mam.’ zei Suze. ‘Is goed lieverd, weltrusten.’ Suze negeerde haar vader en liep de trap op.
 232. 232. Arie had stilletjes zijn bord leeggegeten. Hij liep naar het aanrecht om hem aftewassen. ‘Wat doe ik nou verkeerd..’ jammerde hij. Laura kon een lachje niet bedwingen. ‘Dat je dat nog moet vragen.’
 233. 233. ‘Nou ik snap niet waar je het over hebt.’ ‘Nou ik wel. Je brengt véél te weinig tijd door met Suze sinds je de bakkerij hebt. Jullie waren vroeger zo close en nu groeien jullie uit elkaar. Alleen maar door de bakkerij. Ik zou er, als ik jou was, de relatie met mijn dochter niet voor op het spel zetten.’ zei Laura en schrobde het aanrecht rustig verder.
 234. 234. ‘Je hebt gelijk, als je het zo zegt..Maar we werken ook allemaal zo hard.’ zei Arie en streelde Laura over haar gezicht. ‘Ja maar schat, ik heb het ook druk, ik zorg ook dat ik er voor haar ben. Straks is ze volwassen en ik hoop dat ze hier blijft wonen, maar dat is natuurlijk niet zeker. Dus geniet van de momenten die je nog met haar hebt.’ zei ze.
 235. 235. ‘Oke.’ zei Arie. ‘Ik zal mijn best doen om wat meer met ons gezin bezig te zijn.’ zei hij glimlachend. ‘Goedzo. Ik ben trots op je!’ zei Laura en drukte een kus op zijn lippen.
 236. 236. Suze lag inmiddels vredig te slapen, haar slaap had ze hard nodig. Ze mocht absoluut geen wallen hebben en haar lichaam moest goed uitgerust zijn voor alle opdrachten die ze kreeg. En dat waren er absoluut niet weinig!
 237. 237. Die avond, liep er een vrouw langs het huis, zette er een olielamp neer en liep zachtjes weg. Wat vreemd..
 238. 238. De volgende morgen was het voor Laura weer wakker worden naast een lege plek. Ze maakte vluchtig het bed op en liep naar beneden om aan een simpel ontbijtje te beginnen.
 239. 239. Suze schoof aan tafel en ze hadden een gezellig gesprek. ‘Ja er is wel iemand die ik een beetje leuk vind ja.’ zei Suze met blosjes op haar wangen. ‘Ohja, is mijn dochter verliefd?’ grinnikte Laura. ‘Misschien.’ zei ze geheimzinnig. ‘Suus, je moet het je vader niet zo kwalijk nemen, hij wil gewoon een goede zaak neerzetten..’ verdedigde Laura haar man. ‘En daarom mag ie ons laten barsten? Telkens alleen laten?’ vroeg Suze pissig. ‘Nee natuurlijk niet! Ik heb het met hem besproken en hij zal er aan werken, oké lieverd?’ ‘Goed dan.’ zei Suze.
 240. 240. Suze besloot een lekker bad te nemen. Dan kwam ze tenminste echt even tot rust en kon ze even nadenken over haar vader, ze vond het echt niet leuk dat de bakkerij voor alles ging.
 241. 241. Vandaag stonden er weer wat fotoshoots op het rooster van Suze. Deze keer voor een avond jurkjen collectie. Suze genoot met volle teugen van haar baantje.
 242. 242. Uren in de visagie en mensen die je haar deden, daar hield ze van. En dan poseren, iets waar ze zeker niet slecht in was. Ja het is wel duidelijk, Suze heeft talent.
 243. 243. Als Suze dan thuis kwam, hielp ze in het huishouden, ze begon te stofzuigen, af te stoffen en te dweilen. Haar moeder was werken en haar vader ook. Wie moest het anders doen?
 244. 244. Na het harde werken plofte Suze op de bank, alles zag er piekfijn uit. De verbouwing was sowieso goed uitgepakt. Alles zag er veel moderner uit en ze hadden uitgebreid.
 245. 245. Na een kort middagdutje, ging Suze een luchtje scheppen. ‘Wat doe jij nou zo laat hier, de krant bezorg je toch s’ochtends?’ vroeg Suze verbaasd aan de krantenjongen. ‘Er was geen vervanging en ik had anochtend een afspraak.’ mompelde de jongen. Hij begon een beetje te blozen. Hij wist heus wel dat Suze model was en ze praatte gewoon tegen hem. De jongen glimlachte en Suze lachte liefjes terug. Met een warm gevoel van binnen verdween de jongen. Suze vond buiten een olielamp. Voor de gein wreef ze er een keer over, maar tot haar verbazing kwam er echt een geest uit de fles.
 246. 246. ‘Wie bent u?’ ‘Ik ben geest Ooms. Ik zal drie wensen vervullen.’ legde de geest uit. ‘Een echte geest?’ zei Suze, haar mond viel open van verbazing. ‘Ja, wilt u wat wensen?’ vroeg de geest. ‘Nou..als u zo aandringt. Ik wil graag nog meer schoonheid als dat zou kunnen!’ zei Suze. ‘U wens is mijn bevel.’
 247. 247. Glitters en sprankeltjes vielen om Suze heen, ze vóelde zich gewoon aantrekkelijk. ‘U heeft nog twee wensen over.’ ‘Bewaar die maar, als dat kan.’ zei Suze.
 248. 248. ‘Ik dien u.’ zei de geest en verdween in de fles. Suze moest nog even bijkomen. Wat een vaag gebeuren, zeg.
 249. 249. Ze besloot wat uit te rusten op haar bed. Ze doezelde van zelf een beetje in slaap.
 250. 250. De volgende morgen was weer een gewone dag. Suze ging naar school en Laura naar haar baantje.
 251. 251. As Snel liep ze naar haar carpool en stapte in. Weer een nieuwe dag!
 252. 252. vl Uit school besloot Suze wat te helpen in de winkel. Haar vader had ze gister de hele dag niet gezien, dus nu zou ze hem zelf wel opzoeken. Ze kwam haar oom tegen en maakte een praatje. Ze verkocht hem zelfs een taart! Ja dat verkopen had ze ook wel in zich.
 253. 253. Terwijl Arie de taarten bakten, stond Suze achter de kassa. ‘Moet jij niet een keer een personeelslid aannemen? Je trekt het echt niet hoor zo. En misschien ben je dan ook wat eerder thuis?’ stelde Suze voor. ‘Prachtig idee van mijn prachtige dochter.’ zei Arie trots en gaf haar een schouderklopje.
 254. 254. Inmiddels was Laura thuis gekomen. Suze liep meteen op haar af. Tim, haar broer was ook in de winkel, maar Laura zag hem helemaal niet. ‘He mam!’ riep Suze vrolijk, haar moeder maakte even een babbeltje met een klant.
 255. 255. Laura draaide zich om en keek recht in de ogen van haar broer. ‘Tim?’ vroeg ze. ‘Ook hallo! Je had helemaal niet door dat ik er was.’ zei hij lachend. ‘Klopt, sorry.’ zei ze en viel hem gelukkig in de armen.
 256. 256. ‘Broertje wat heb ik jou gemist!’ zei ze. ‘Ik jou ook zus. Ik jou ook.’ zei Tim en knuffelde zijn zus eens flink. ‘Moeilijke tijd achter de rug, we hebben natuurlijk allebei een hectisch leven dus ik ben blij dat ik je nu toch nog even zie. Hoe is het met je? Trek je het nog?’ vroeg ze bezorgd. ‘Het gaat..Kyle helpt me veel met de opvoeding van de kleintjes, maar het blijft enorm zwaar om elke ochtend wakker te worden naast een lege plek..’ zuchtte hij. ‘Ik vind het zo afschuwelijk voor je..’ zei ze vol medeleven, ze besefte zich dat ze niet zo moest zeuren dat ze s’ochtends alleen wakker werd. Ze viel tenminste met haar man in slaap. Tim had helemaal niemand. Arie was er inmiddels bij komen staan en ook de klant waar Laura net mee stond te praten keek vertederd toe.
 257. 257. Ze stonden nog even met z’n allen te kletsen tot dat Tim vertrok en de vrouw, Mariëtte genaamd, verder ging met taarten uitzoeken. Laura stapte op haar man af en gaf hem een zoen. ‘Liefje, ik heb je weer gemist.’ zei ze en drukte nóg een kusje op zijn lippen. ‘Ik jou ook, het was weer een drukke dag..’ zuchtte hij. ‘Suze kwam op het prachtige idee om personeel aan te nemen.’ zei hij stralend. ‘Oh nou die vrouw van net zocht nog een baantje, misschien vind zij het wat?’ vroeg Laura. ‘Goed idee. Ik vraag het haar.’ ‘Oké, ik ga alvast aan het eten beginnen. Totzo!’ zei Laura en verliet de winkel.
 258. 258. ‘Uhh hallo, ik ben Arie van ‘t Plasje, de eigenaar van deze bakkerij. Mijn vrouw wees me erop dat u werk zocht, ik zoek personeel dus ik dacht, misschien..?’ glimlachte Arie. ‘Hallo, Mariëtte van der Bend. Ja ik zoek inderdaad een baantje, het lijkt me onwijs leuk om hier te werken.’ zei ze glimlachend.
 259. 259. Even later zat het gezin aan tafel. ‘En hoe was jou dag lieverd?’ vroeg Laura aan Suze. ‘Uhh, saai. We hebben een nieuwe jongen op school. Sebastiaan, een skater. Ik stond met Milou te praten en toen reed hij me gewoon aan met dat stomme skateboard.’ ‘Nou hij had het vast niet zo bedoeld. Hij kon waarschijnlijk zijn ogen niet van je af houden.’ zei Laura en gaf haar dochter een knipoog. ‘En jij pap, de soep is trouwens heerlijk mam.’ zei Suze met een glimlach. ‘Dankje lieverd.’ ‘Nou ik heb nieuw personeel! Mariëtte, ze word kassamedewerkster in de bakkerij, een aardige vrouw. Morgen komt ze proefdraaien.’ zei hij enthousiast. ‘Fijn lieverd. Het leek me al een aardige vrouw.’ zei Laura.
 260. 260. Na het eten nam Suze een douche en zocht haar bedje op. Laura nam een ontspannend bad. ‘Mmm, goede recensies in de krant.’ zei Arie met een glimlach. ‘Dat is mooi.’ zei Laura. ‘Zeker, betekend meer klanten.’ ‘Dus meer inkomsten.’ vulde Laura hem aan. ‘Precies, jij snapt het schatje.’ zei hij en ontdeed zichzelf van zijn kleren om een heerlijke douche te nemen. Laura bekeek zijn prachtige, brede lichaam. Wat was hij mannelijk.
 261. 261. Ook het getrouwde stel zocht hun bedje op. De nacht viel over Abordale. (Hier zie je de bakkerij vóór de uitbreiding.)
 262. 262. En dit is ‘m na! Hij is veel groter geworden.
 263. 263. Een paar weken later werkte Mariëtte vast in de winkel en het beviel haar prima. Arie bakte taarten, zij stond achter de kassa, beiden hadden leuke gesprekken met klanten. ‘Hé Jesse.’ zei Arie. ‘He Arie.’ zei Jesse vriendelijk. ‘Moet jij niet op school zijn?’ ‘Nee ik heb een vrije dag, gister terug gekomen van kamp, laat in de avond en mam stuurde me op pad voor een taart. En bij wie zou ik die nou anders halen, dan bij jou.’ zei hij glimlachend. ‘Bij niemand. Hier zijn ze heerlijk.’ zei Mariëtte met een glimlach van oor tot oor.
 264. 264. Een uur of twee later kwam Suze uit school. Ze glimlachte. Die Sebastiaan was nog helemaal niet zo stom..ze had hem mee naar huis genomen om samen wat te ‘chillen’.
 265. 265. ‘Ja dit is echt zo’n lauw ding echt kijk hoe snel ik het kan.’ zei hij. ‘Indrukwekkend.’ zei Suze sarcastisch. ‘Oké sorry, dat ding is echt niet cool.’ zei Sebastiaan lachend. ‘Stop hem dan weg.’ zei Suze. Hij is best wel knap..spookte door Suze’s hoofd.
 266. 266. ‘Ik ben toch veel ‘cooler’ dan die rare bal van je.’ zei ze flirtend. ‘Ik geef je volkomen gelijk, lekkerding.’ zei ook Sebastiaan flirtend.
 267. 267. Suze twijfelde niet langer en kuste hem vol op de mond. Haar eerste kus. Ze deelde hem met de jongen die haar een week geleden had aangereden met zijn skateboard. Dat moest hij nog maar eens uitleggen..
 268. 268. Ze sloeg haar armen om hem heen. ‘Waarom reed je me eigenlijk aan laatst, met dat skateboard van je?’ grinnikte Suze. ‘Oh, madame gaat over op een ander onderwerp. Oké. Nou ik was een beetje aan het skaten en toen zag ik een prachtig meisje, jou, toen staarde ik naar je en viel ik. Op jou.’ bekende hij open. ‘En sinds die val, wil ik jou, jou en jou en niets anders.’ voegde hij toe. ‘Dat is het liefste wat een jongen ooit tegen me gezegd heeft.’ zei Suze.
 269. 269. Ze tuitte haar lippen en gaf hem nog een innige kus. ‘Je bent leuk, Sebas.’ zei ze. ‘Jij bent nog veel leuker, Suze.’ zei hij, hij meende het. ‘We passen totaal niet bij elkaar weet je dat?’ zei Suze opeens, ze schoot in de lach. ‘Hoezo niet?’ vroeg Sebastiaan verbaasd. ‘Jij bent de skater, ik het topmodel.’ grinnikte ze. ‘Dat klopt, maar wat houd ons tegen, als we verliefd zijn.’ zei hij. ‘Niets.’ zei Suze voor ze hem nog een kus gaf. Ze voelde zijn bruin getinte armen om haar heen. Zijn sterke, veilige armen.
 270. 270. Suze en Sebastiaan hadden niet door dat ze zo aangekeken werden en het interesseerde zo ook vrij weinig. Iedereen zag dat Suze, een model, een vriendje had. En stond perplex. Maar Suze en Sebas hadden alleen maar oog voor elkaar.
 271. 271. Even later, nadat Suze alle klanten, vriendelijk, naar binnen had gewezen, stond ze voor haar huis, hand in hand, met Sebastiaan. ‘Lieve mooie Suze. Wil je verkering met deze simpele jongen?’ vroeg hij. ‘Heel graag. En je bent niet simpel. Je bent van mij.’ zei ze en bracht haar lippen naar zijn mond.
 272. 272. Laura was inmiddels uit haar werk gekomen, een paar weken geleden was ze gepromoveerd tot Juridisch administratrice maar vandaag had ze nog beter nieuws gekregen. Ze was gepromoveerd tot Juridisch Assistente. Zag ze dat nou goed? Stond haar dochter daar met een jongen te zoenen? Wat schattig.
 273. 273. ‘Hé Suze.’ zei haar moeder glimlachend. ‘He mam.’ zei Suze, die haar kus, die niet gestopt was sinds het aanwas, onderbrak. ‘Heb je een vriendje?’ vroeg Laura. Suze knikte.
 274. 274. ‘Mam, dit is Sebastiaan van Latum.’ zei ze met een glimlach. ‘Aangenaam, ik ben Laura. Suze’s moeder.’ zei Laura. ‘Prettig u te ontmoeten, ik ben Sebastiaan.’ ‘Oh jij bent die jongen met dat skateboard?’ vroeg ze. ‘Heb je het haar verteld?’ zei Sebas lachend. ‘Ja, ze had het goed gegokt, hij was inderdaad naar me aan het staren mam.’ zei ze lachend. ‘U heeft een mooie dochter, mevrouw.’ zei Sebastiaan beleefd. ‘Daar ben ik van op de hoogte.’ lachte Laura. ‘Nou ik ben even naar je vader, Suus, misschien kan je Sebastiaan ook even aan hem voorstellen.’ ‘Oh die heeft hem al lang ontmoet.’ zei Suze. ‘In de winkel.’ maakte Sebastiaan haar zin af. ‘Ik moet nog afrekenen.’ zei hij.
 275. 275. En zo stonden ze daar. Arie en Laura aan het schrobben, Sebastiaan aan het afrekenen, Suze die er maar een beetje bij stond en Mariëtte die Sebastiaan hielp.
 276. 276. Na een kus en een knuffel, vertrok Sebastiaan. Mariëtte ging ook naar huis. Haar ouders namen even tijd voor elkaar en begonnen te zoenen. ‘Gedverdemme! Normaal gesproken ben ik niet vies van een kusje, maar mijn ouders zien tongworstelen stond niet op mijn ‘dit moet ik ooit nog zien’ lijstje.’ zei Suze. ‘Ga jij nou maar je huiswerk maken, tutje.’ zei haar moeder tussen een paar kussen door. ‘Ook bedankt.’ zei Suze giechelend.
 277. 277. Suze moest een hele paragraaf wiskunde maken, maar haar gedachten dwaalde steeds af naar Sebastiaan. De hele tijd brandde het lampje van haar BB. Al die smsjes..
 278. 278. Suze ging voor de spiegel staan en keek zichzelf aan. Ja, ze was gelukkig, papa had meer tijd voor haar, luisterde naar haar, ze had een vriendje én een lieve moeder. En niet te vergeten dat het modellen werk aan haar voeten lag.. Er ontbrak echt niets.
 279. 279. Even later zat ze met haar vader op de bank. ‘ Leuke jongen hoor, die Sebastiaan.’ zei Arie. ‘Dat vind ik nou ook.’ zei Suze. ‘Ik ben zo gelukkig pap!’ ‘Ja?’ ‘Ja! Jij hebt meer tijd voor me, je luistert naar me, ik heb een onwijs lieve moeder, een superleuk vriendje en ik ben een topmodel. Ik verdien enorm veel. Ik mis echt niets.’ zei ze glimlachend. Ze keek haar vader aan. ‘Ik ben blij voor je meisje.’ zei hij, maar hij had er moeite mee. Op dit moment miste hij zijn ongeboren kindje enorm, hij vroeg zich af hoe het leven mét haar zou zijn. ‘Ik mis je doodgeboren zusje.’ vertelde hij.
 280. 280. Moonstreet 6 – Sara, Ruben, Dave en Yuri. BEGANE GROND.
 281. 281. Er werd aangebeld. Het was Nick. ‘Broertje.’ zei Sara, ze liep op hem af.
 282. 282. ‘Hoe is het met je?’ vroeg ze. ‘Met mij gaat het redelijk ik heb net iets te horen gekregen, ik weet niet wat ik er mee aan moet.’ zei hij, tranen sprongen in zijn ogen. ‘Wat is er lieverd?’ vroeg Sara en legde haar hand op zijn schouder.
 283. 283. Nick barstte in huilen uit. ‘Milou is zwanger. Van een volwassen vent, iemand rond de 26. Ik denk dat ze is verkracht, maar ze zegt van niet. Ze zegt dat ze verliefd is maar ik vertrouw het hele zooitje niet. Mijn kleine meisje, ze is in verwachting en ik kan het gewoon niet bevatten zus..’ zei hij en tranen waren er in overvloed. ‘Broertje toch…’ zei ze en klopte op zijn rug.
 284. 284. ‘Mamaa! Mama kou buite! Mama binne kome!’ riep het ventje. ‘Volgens mij is daar een van mijn neefjes.’ zei Nick door zijn tranen heen. ‘Oomie!’ riep het ventje vrolijk. ‘Kom we gaan naar binnen. Daar praten we wel verder.’ zei Sara.
 285. 285. Sara pakte Yuri op. ‘Dondersteen dat je er bent, zomaar mama achter na lopen!’ zei ze en drukte een kusje op zijn wang.
 286. 286. Nick liep gaf een aai over de bol van Dave en liep daarna op Ruben af. Ook hem vertelde hij wat er gaande was. ‘Zo, ga jij even lief spelen met je broertje, Yur?’ vroeg Sara. ‘Jaaa! Poppe!’ riep het ventje. Poppengek. Sara zette hem op de grond en liep naar de zithoek.
 287. 287. De tweeling begon lief te spelen en Nick en Ruben waren nog steeds in gesprek. Sara hoorde de bezorgdheid in de stem van Nick. ‘Kom anders even zitten, mannen.’ zei ze.
 288. 288. ‘Ik weet écht niet wat ik moet doen! Ze kwam de woonkamer in en ik zag het meteen, zo’n bol buikje bij mijn kleine meisje.’ ‘Zo klein is ze niet meer Nick. Ze is een tiener.’ zei Sara. ‘Wat dan nog? Ze mag nog geen kind dragen. Ze is zélf nog een kind. En ze blijft míjn kleine meid.’ zei hij huilend. ‘En die kerel, die kerel kan ik wel vermoorden! Die laat niets meer van zich horen en is niet bereikbaar. Onvindbaar. Ik voel me zo machteloos.’ zei hij en keek intens verdrietig voor zich uit.
 289. 289. ‘Het is enorm naar wat er allemaal gebeurt, maar ik denk dat Milou jullie steun hard nodig heeft. Dit had ze vast ook niet gepland en ik denk dat het erg veel pijn heeft gedaan met een man die 10 jaar ouder is. Ik denk dat jullie er vooral voor haar moeten zijn en die man, hoe moeilijk het ook is, achterwege laten. Je geeft toch liever je tijd en aandacht aan je dochter dan aan de man die haar leven heeft geruïneerd?’ zei Ruben.
 290. 290. ‘Dat zeg je onwijs goed.’ zei Sara. ‘Echt Nick, ik denk dat dat het beste is. Die man vind je nooit meer en Milou heeft het erg moeilijk op dit moment. Twijfelt ze over abortus?’ ‘Dat is al niet meer mogelijk, de zwangerschap is al in een te ver stadium.’ zei hij. ‘En ik denk dat ze het anders toch had gehouden, ze ziet het als een moord. En zo zien Soph en ik het ook, dus het kind komt er, maar ze zal haar jeugd verliezen. En dat is waarom ik zo boos ben. Maar je hebt gelijk, ik moet haar in deze tijd júist steunen!’ zei hij. Sara keek ondertussen even naar de kleintjes en zag dat ze lief aan het knuffelen waren. Ze gaf ze een knipoog en draaide zich weer om.
 291. 291. De volwassenen kletste nog een tijdje door. Je zag aan de houding van Nick dat hij wat rustiger werd, hij legde zijn benen over elkaar en hij werd een stuk kalmer. ‘Dus als je hulp nodig hebt, of je ziet het even niet meer zitten, kun je me altijd bellen broertje, ik ben en blijf je grote, zorgzame zus.’ zei ze met een glimlach. ‘En je moet Milou niet straffen, dat ze haar jeugd verliest, met deze baby, is al erg genoeg, oké?’
 292. 292. ‘Je hebt gelijk zusje.’ zei hij. ‘Zoals gewoonlijk, als ik jou toch niet had.’ ‘Dan had je ook geen Ruben, want die heeft toch het beste advies gegeven vanavond.’ glimlachte ze. ‘Ja dat is waar, bedankt.’ zei Nick. ‘Geen dank, ik help mijn zwager graag.’ zei hij.
 293. 293. ‘Dag broertje. Take care of yourself.’ ‘And of your family.’ vulde Ruben aan. ‘Dat ook ja.’ zei Sara en gaf haar broertje een kus. ‘Dag lieve mensen, onwijs bedankt.’ zei hij en zei ook Ruben gedag met een stevige knuffel.
 294. 294. Sara greep haar broer nog een keer vast. ‘Ik hou van je broertje.’ fluisterde ze in zijn oor. Nick glimlachte naar haar. ‘Ik ook van jou, lieve zus dat je er bent!’ nu moest hij weer huilen. Na een kus van de tweeling vertrok Nick naar huis.
 295. 295. De peuters hadden zichzelf nu wel lang genoeg vermaakt en smeekten om aandacht. Yuri werd onder handen genomen door Ruben, die hem een flesje gaf en hem op het potje zetten. Het was een lief peutertje.
 296. 296. Evenals zijn broertje, die ook heel rustig op het potje ging en gulzig zijn flesjes leegdronk.
 297. 297. Ruben vond het heerlijk, om voor dat de kinderen naar bed gingen, nog even met ze te spelen, Dave speelde graag met de poppen en Yuri hield van ‘Kiekeboe’. ‘Ik zie je wel hooor!’ gilde het jongetje van de pret en zijn kleine vingertje wees naar zijn papa.
 298. 298. Tevreden stond Sara toe te kijken met een glaasje vers tomatensap uit hun eigen kas. ‘Wat zijn ze lief he.’ zei ze. ‘Ja, maar ook erg moe.’ glimlachte Ruben en stond op om Yuri alvast in bed te gaan leggen.
 299. 299. ‘Trusten knul.’ zei hij. ‘Dag papa! Tot morgeee!’ riep het ventje en binnen no-time lag hij te slapen in zijn wiegje.
 300. 300. Sara deed Dave nog even in bad, dat was heerlijk want Dave was een rustig ventje. Hij kon uren met zijn badeendjes spelen. ‘Alle kleure he mama!’ ‘Ja roze, groen, rood, blauw en..’ ‘Geel eendd.’ riep hij vrolijk. ‘Goedzo lieverd.’
 301. 301. Nadat ze hem had afgedroogd en zijn pyjama aan had gedaan, smeekte hij om eten. En dat kon ze niet weigeren, dus gaf ze hem 5 minuutjes later een warm flesje pap. ‘Lekke mama!’
 302. 302. ‘Je broertje ligt al lang te slapen dus stil zijn, dreumes.’ zei Sara en drukte een kus op Dave’s hoofdje. Ze vond het fijn om samen met Ruben de kinderen op bed te leggen. ‘Weltruste mama en papa.’ ‘Trusten kerel.’ zei Ruben.
 303. 303. En nóg was er geen tijd voor elkaar. De wc moest worden ontstopt en de badkamer moest droog gedweild worden.
 304. 304. ‘Zo, dat hebben we maar mooi gedaan, vind je niet?’ zei ze en gaf haar man een zoen. ‘Mee eens.’ ‘Nu ga ik een lekker sapje voor mijn mannetje maken.’ zei ze glimlachend.
 305. 305. Vrolijk perste ze een sapje en goot het in een glas. ‘Alsjeblieft, harde werker, dit heb je verdient.’ zei ze en drukte een kus op zijn lippen.
 306. 306. Voor ze zelf naar bed gingen, wierp Sara nog een blik op de tweeling, die lief lagen te slapen. (In dezelfde houding, cuteness)
 307. 307. Daarna trok ze haar kleding uit en duwde Ruben haar op bed. Ze moesten nog steeds dat nieuwe bed uitproberen..
 308. 308. En dat deden ze dan ook..
 309. 309. De volgende morgen ging bijna zoals elke morgen. De een was eerder wakker, begon te schreeuwen en te tieren dat iemand hem er uit zou moeten halen, daardoor werd de ander dan wakker en dat was het.
 310. 310. Vandaag was de grote dag. De tweeling zou opgroeien. In haar ondergoed kwam Sara de kamer binnen lopen en pakte Yuri uit zijn bedje om hem zijn kleertjes aan te doen. ‘Heb je d’r zin in knul?’ vroeg ze. ‘Jaa vandaag ikke groot!’ ‘Ja, inderdaad, vandaag worden jullie groot.’
 311. 311. Ook Dave werd uit bed gehaald en aangekleed. Sara begon hem te kietelen. ‘Heeft mijn kleine ventje er een beetje zin in?’ ‘Jaaaaaa! Nuuuu!’ riep hij. ‘We moeten eerst even wat eten hoor lieverd. Straks is het feest!’
 312. 312. Na een ontbijtje, nam het stel de tweeling mee de tuin in, waar een hele hoop ballonnen waren. Ze hadden erg hun best gedaan.
 313. 313. Na een liedje, werden de kaarsjes uit geblazen en werden ze op de grond gezet. ‘Zo, nu is het aan jullie.’ zei Sara. ‘Succes, mannen.’ zei Ruben.
 314. 314. En zo stonden ze daar, naast elkaar, zij aan zij, de tweeling..
 315. 315. Terwijl ze luid werden aangemoedig door hun ouders, maakten ze de sprong.
 316. 316. En toen stonden er twee schattige knulletjes. ‘Wow wat ben ik groot!’ riep Dave. ‘Zooo en ik ook! Wat cool!’ riep Yuri. Nadat hun ouders ze hadden gefeliciteerd liepen ze alle vier met een stuk taart naar binnen.
 317. 317. Nouja liepen, Dave had zijn taart al op vóór de anderen waren begonnen. ‘Zo lekker stukje taart mam. Waar zijn de cadeaus!’ zei Yuri enthousiast. ‘Ga maar in jullie kamer kijken.’ zei ze.
 318. 318. Dave sloeg zijn hand voor zijn mond. ‘Hebben we een eigen kamer?!’ ‘Jaa! Helemaal verbouwd. En er staat ook een nieuwe schommel in de tuin, twee.’ zei Sara. ‘Echt wat cool! Ik ga meteen kijken.’ zei Dave.
 319. 319. En wat hadden ze een pret in hun nieuwe kamer. Meteen sprongen ze op hun bed, ze hadden wel even gauw andere kleren aan gedaan.
 320. 320. Even om te laten zien hoeveel ze op elkaar lijken. Nog nooit een tweeling gehad die zo op elkaar leek. Boven  Dave. Donker haar. Beneden  Yuri. Lichter haar.
 321. 321. Van al dat spelen waren ze moe geworden, dus trokken ze hun nieuwe pyjama aan en doken ze onder de lakens.
 322. 322. Huis na de verbouwing – Nieuwe schommel, eetaffel + stoelen, nieuw verf op de muren in woonkamer, nieuwe kinderkamer.
 323. 323. ‘Heb jij de kinderen nog gehoord?’ vroeg Sara aan Ruben die de borden aan het afruimen was. ‘Nee, volgens mij willen ze ons laten schrikken ofzo.’ lachte hij. ‘Ik ga toch even kijken.’
 324. 324. Ze liep de kamer binnen en zag dat de jongens beiden in bed lagen te slapen. Wat schattig.
 325. 325. Het was een mooie dag dus ze besloot boodschappen te gaan doen. Nadat ze de boodschappen had ingeruimd, besloot ze nog even bij de kinderen te kijken, ze hoorde nog steeds niets.
 326. 326. Die lagen nog steeds te slapen, zo’n verjaardag was ook niet niets! Ze stopte ze nog even lekker in.
 327. 327. Maar na hun middagdutje, hadden ze álle energie om even lekker te spelen in de speeltuin, Dave wou meteen de nieuwe schommel uit proberen.
 328. 328. Die avond werd er hard gestudeerd, Sara had laatst al een promotie te pakken, ze was bevorderd naar Hoofd officier. Maar nu was ze druk bezig met skills te behalen voor de volgende promotie. Ruben stond lekker te koken en de tweeling genoot van het nieuwe dartboard. Nóg een cadeautje!
 329. 329. Het etentje was gezellig alleen Sara bleef studeren. ‘Schat ga je ook nog eten, de jongens zijn al klaar..’ zei Ruben. ‘Sorry, ik ben zo verdiept.’ ze legde het boek weg en begon aan de macaroni. ‘Gaan jullie trouwens maar vast even douchen en naar bed lieffies, jullie moeten morgen naar school!’ zei ze. ‘Oké.’ zeiden ze braaf en liepen de badkamer in.
 330. 330. Nadat iedereen zijn of haar bedje had gevonden, werd het stil in huize Sanders.
 331. 331. De volgende morgen was het tijd voor Ruben om zich te bewijzen, hij zou vandaag te horen krijgen of hij gepromoveerd werd. Hij was laatst al gepromoveerd tot Campagne leider, maar de nieuwe functie leverde veel meer geld op.
 332. 332. De jongens werden opgehaald door de schoolbus, ze hadden er zin in!
 333. 333. ‘Dag Davey, dag Yuri! Tot vanmiddag!’ zei hun moeder. De tweeling zwaaide hun moeder uit en de bus reed weg.
 334. 334. Ook Sara stapte in haar carpool en zó vertrok het hele gezin.
 335. 335. Die middag hadden de jongens meteen een vriendinnetje meegenomen, Connie. Ze konden zo heerlijk spelen in de speeltuin!
 336. 336. Maar toen papa thuis was, rende Yuri naar hem toe. ‘En?’ vroeg het jochie. ‘Ja ik heb de promotie! Ik ben nu gemeenteraadslid. Maar hoe was het op school knul?’ vroeg zijn vader. ‘Leuk papa! We hebben een leuke klas en een aardige meester.’ ‘Dat is mooi.’
 337. 337. En ook Sara had de promotie te pakken. Ze was nu Bevelhebber en dat was al aardig hoog op haar carrière ladder.
 338. 338. s’Avonds maakte de tweeling samen huiswerk, dan hielpen ze elkaar waar nodig, maar eigenlijk snapten ze het allebei wel.
 339. 339. Later die week kwam Yuri thuis met een tien op zijn rapport, zijn ouders waren razend enthousiast. Dave had een 9, maar op hem waren ze even trots!
 340. 340. Nu de jongens naar school waren en Ruben naar haar werk en Sara toch vrij had, besloot ze weer eens wat te gaan verbouwen in haar moestuintje. Aarbeiden, komkommers en paprika’s. Dat leek haar wel leuk! Sara was weer helemaal op de rails.
 341. 341. Nou dit was de tijdsprong 2 update. Er is ongeveer 7,5 jaar voorbij gegaan. Bij alle simmetjes. Ik hoop dat jullie hebben genoten, het was veel werk en het heeft door een onverwachte crash ook nog veel langer geduurd, maar ik hoop echt dat jullie er nu dan van hebben genoten, voortaan worden het gewoon weer ups per gezin. Bedankt voor het lezen en tot de volgende update! <3

×