Update 110 fam. bloomwood.

517 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
517
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
145
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Update 110 fam. bloomwood.

 1. 1. Kyle, Suzanne, Justin , Barbara, Julie en Daniël. – Moonstreet 2.De meesten hadden hun bed al opgezocht. Suzanne nam nog eenkijkje in de verlaten kamer. Het voelde er leeg zonder deaanwezigheid van die lieve oude man. Tim had nog zoveel mooismoeten mee maken. Ze plofte op zijn bed en maakte het een beetjeop. Ze draaide zich om en keek naar zijn graf, waar hij nu lag, naastIvy, de vrouw van zijn leven. Ze moesten er vrede mee hebben.
 2. 2. Kyle was intens verdrietig. Hij probeerde zich op Daniël tefocussen. ‘Heeft Daan een vieze luier?’ vroeg hij quasiverbaasd. Hetventje knikte ondeugend. Kyle begon aan de simpele routine vanhet ‘luier verschonen’. Opeens begon het ventje te snikken.
 3. 3. Schreeuwen zelfs. Hij huilde zo hard. ‘Ssstt, stil maar kleintje. Hetkomt wel goed. Het is echt niet eerlijk, maar het is nu eenmaal zo.Opa is bij oma, het is goed zo.’ zei hij. Het maakte hemzelf ookkalm. Hij stond alsnog aardig stijf van alle spanning. ‘Hé, niet zooverstuurt zijn knulletje..’ suste hij, het troosten hielp niet.
 4. 4. Tot Daniël zijn armpjes om zijn vaders nek heen sloeg. Toen stoptehij. Er viel een stilte en vader en zoon deelde het verdriet. Kyle wasverbaasd over het inlevingsvermogen van zijn kleintje, Daan wasnog zo klein! ‘Ik hou van jou, kleine man.’ zei hij en kuste hem opzijn bol om hem vervolgens in te stoppen.
 5. 5. De weken vlogen voorbij. De bevalling zat er nu echt bijna aan tekomen. Ze keken er allemaal erg naar uit. Dat was ook een groteafleiding voor het verdriet over hun vader. De laatste tijd werd erook niet echt meer over gesproken. ‘Voel je het?’ vroeg Barbaraenthousiast. ‘Het schopt!’ giechelde ze. Tim legde vlug zijn handenop haar al dikke buik. ‘Ik voel niets.’ zei hij treurig. Barbara keekteleurgesteld.
 6. 6. Pumba werd ook een dagje ouder maar Suzanne en Kyle bleven hetbeestje goed verzorgen. Normaal gesproken was Barbara degene diehet eerst weg moest, maar sinds ze met verlof was, was Kyle aan debeurt. ‘Tot vanmiddag liefje!’ zei Kyle, hij drukte vlug een kus ophaar wang. ‘Doei schat,’ Vandaag was een bijzondere dag. Hun zoonwas jarig.
 7. 7. Barbara was ondertussen klaar met het ontbijt. Ze had lekker toastmet banaan gemaakt. Alleen Justin en Kyle waren weg dus was ernogal veel over. Ach, dat ging wel op. ‘Hebben jullie al namenbedacht?’ vroeg Suzanne. ‘Uhmm, ja, we zijn het er gister eindelijkover eens geworden.’ zei ze met een glimlach. ‘En voelt Daan zich aleen beetje jarig?’ vroeg Julie. ‘Hij slaapt nog geloof ik, gelukkig.’ zeiSuzanne. Zo konden de dames uren doorkletsen.
 8. 8. De zwangerschap eiste zijn tol en dus was Barbara al snel weeruitgeput. Tijd om eens lekker een dutje te gaan doen. Ze ging op debank liggen en viel in slaap, de verwarming stond lekker hoog, eendekentje was dus overbodig.
 9. 9. In de andere hoek van de woonkamer leerden Julie en Suzanne dekleine Daniël nog wat moeilijke woordjes en een verjaardagsliedje.‘Daan jalug!’ ‘Ja! En nu even netjes praten. Wat is Daniël vandaag?’vroeg zijn mama. ‘Jarig! Jarig! Jarig! Ik word goot! Goot!’ zei hij, meteen glimlach die je spontaan deed smelten.
 10. 10. Toen Kyle die middag vroeg uit z’n werk kwam stond Suzanne hemal op te wachten. ‘Waar is mijn grote knul?’ vroeg hij. ‘Die slaapt, hijis nog erg moe. Ik dacht ik laat hem maar liggen dan is hij vanavondgoed uitgerust om wat later op te blijven.’ legde ze uit. ‘Verstandigvrouw.’ zei Kyle en kustte Suzanne op haar mond.
 11. 11. ‘Wat ben je trouwens vroeg thuis schat! Heb je wat uurtjes vrijgenomen?’ vroeg ze lief. ‘Nee, ik heb promotie!’ riep hij. Ze legdesnel haar vinger op zijn lippen. ‘Ssst! Wat fantastisch lief.’ zei ze enknuffelde haar man. Ze was gelukkig.
 12. 12. Na een heerlijk avondmaal bereid door Julie, was het tijd voor eenverjaardag. En die van Daniël om precies te zijn. Suzanne tilde hetventje op en hij leek dondersgoed in de gaten te hebben wat er aande hand was. Hij zong het pas geleerde liedje mee en genoot van alleaandacht.
 13. 13. Iedereen zong, toeterde of ratelde vrolijk mee. Barbara keekvertederd toe, ze kon niet wachten tot de kleine van haar en Justiner was. Iedereen miste Tim op deze dag, maar het onderwerp werdontweken.
 14. 14. ‘Blaas maar schatje!’ zei Suzanne. Samen met Daniël blies ze dekaarsjes in een keer uit. Enthousiast tilde ze hem de lucht in. Kylekeek trots toe. Dit was zijn gezinnetje en hij genoot er zo van.
 15. 15. Toen Suzanne hem op de grond zette, keek hij wel even verward.‘Kom op Daan, nu moet je springen! Je kunt het lieverd.’ zei Suzanne.Hij nam alles nog een keer goed in zich op en waagde de sprong.
 16. 16. De wereld leek opeens een stukje kleiner. ‘Wow, ik ben echt vetgroot!’ zei hij verbaasd. Suzanne kreeg vochtige ogen van geluk.Daniël was een kopie van haar, maar had de neus van zijn vader. Endan die prachtige blauwe kijkers. Echt een plaatje. ‘Tijd voor taart.’zei zijn vader. En Daniël werd overladen met knuffels en cadeaus.
 17. 17. De volgende morgen stond Suzanne vroeg op om even te kijken ofDaniël wel kon slapen op de nogal donkere kamer van Tim. Dekamer was nog niet verbouwd maar daar zou Justin gauw aanbeginnen. Want de babykamer was nodig voor het baby’tje dat opkomst was. Toen ze de trap af liep, zag ze het pas. En ze rook hetook. Pumba was letterlijk én figuurlijk van zijn stokje gegaan. Hetarme beest. Vlug maakte ze de kooi schoon, deed het beestje in eenkistje en ruimde de kooi op. Ze zouden hem een mooi plekje gevenop het kerkhof.
 18. 18. Aan het ontbijt hadden ze het over Pumba gehad, gelukkig vondDaniël het niet erg, die had niet echt wat met de papegaai. Kylevond het vooral erg. Het was het beest van zijn vader geweest. Diemorgen nam Barbara een bad. Justin kwam de badkamerbinnenlopen. ‘Zo, lekker gesport schat?’ vroeg Barbara, ze keek op.Justin vond haar zo mooi, hij kon zijn ogen niet van haar af houden.‘Heerlijk schoonheid. Je ziet er echt prachtig uit. Júllie, zien erprachtig uit.’ zei hij met een glimlach van oor tot oor.
 19. 19. Hij hielp haar met afdrogen en wreef nog even over haar buik. ‘Jemoet er nu wel zo ongeveer uitkomen, klein wondertje.’ zei hij. Enmet dat hij het zei, voelde hij een schopje. ‘VOE’’ Barbara kon haarvraag of hij het deze keer wel voelde niet afmaken. ‘JA! Ik voeldehet!’ zei hij enthousiast. Wat mooi.
 20. 20. Om acht uur stond de schoolbus voor de deur. En de carpool voorJustin en Barbara. De rest had een dagje vrij. Daniël had hartstikkeveel zin in school. Z’n moeder had hem verteld dat er veel kinderenuit de familie en de buurt op school zaten. Dat zou wel goed komen.
 21. 21. Julie was aan het schilderen en Kyle was bezig met eten maken.Barbara staarde naar buiten. Alles was klaar voor de baby. Hij ofzij mocht nu toch wel komen! Ze keek naar de kindjes die in debus stapten, alle kindjes uit de straat. Ze wreef over haar buik.
 22. 22. Net op dat moment voelde ze een ongelofelijke steek. Ze greep uitangst direct naar haar buik. ‘Julie!’ schreeuwde ze meteen. Ze keekmet een ruk op.
 23. 23. ‘Ik ga bevallen!’ gilde ze. Van de spanning maar ook omdat ze bangwas. ‘Rustig blijven, kom we gaan naar je slaapkamer.’ Barbaraknikte en strompelde naar de trap. ‘Dit gaat niet lukken. Ik za—aaaa’ ze schokte van de pijn. ‘Oké, we moeten dus hier het kindje terwereld brengen.’ zei Julie, hardop denkend.
 24. 24. Na twee uur kon ze hem dan eindelijk vast houden. Haar kleinelieve baby. Al napuffend en hijgend zei ze: ‘Het is een jongen! Hetis een jongen! Wat geweldig. Just zal het geweldig vinden.’ Hetzweet druppelde van haar voorhoofd. Kyle keek blij toe vanaf dezijkant. ‘Een vriendje voor Daan.’ zei hij. Julie legde even steunendeen hand op Bar’s schouder.
 25. 25. ‘Je hebt het geweldig gedaan Bar.’ zei ze. Barbara bleef even stil. Zeglimlachte alleen maar. Ze keek naar het kleine poppetje in haararmen. Hij rook zo heerlijk naar baby. ‘Hoe heet hij?’ vroeg Julie. ‘Iknoem hem Sven. Dat was de naam die Justin en ik hadden bedachtvoor een jongen. Julie en Kyle reageerden beiden enthousiast.
 26. 26. ‘Ik ga me douchen.’ zei Barbara. ‘Is goed, geef hem maar aan mij. Enik zorg dat je bedje lekker warm is dan kun je straks even tukken.’zei Julie met een liefdevolle glimlach. Barbara gaf Sven aan haarschoonzus. ‘Wat een prachtige zoon. Kijk die bruine oogjes nou.’ zeiJulie vertederd. Kyle begon meteen tegen het kindje te praten.
 27. 27. ‘Zo, voel je je weer lekker fris? Ik heb Sven lekker gebadderdingesmeerd en opnieuw aangekleed. Wil je iets te eten of tedrinken?’ vroeg ze. ‘Ik heb me al afgemeld voor mijn werk, dit isveel belangrijker.’ zei ze. ‘Dat is echt heel lief van je Juul. Bedanktvoor al je hulp. Zou je wat yoghurt met fruit voor me willenmaken?’ vroeg ze. ‘Alleen als je het wilt doen hoor!’ ‘Ik doe hetgraag. Ik roep je zo.’
 28. 28. Barbara had echt honger dus ze at de yoghurt gretig op. Julie gafSven een flesje. Ook hij dronk gulzig. ‘Hij drinkt goed Bar.’ zei ze.‘Mooi.’ ze had nog rode wangen van de hele klus. ‘Kom, jullie gaansamen maar even een dutje doen. Dat is het beste.’ zei ze.
 29. 29. Julie had ze allebei ingestopt, zichzelf opgefrist en meteen Brucegebeld. ‘Bruce!’ ze viel hem om zijn nek toen ze hem weer zag. Delaatste keer was vorig weekend geweest, toen waren ze samen uiteten geweest. Praten over hun vaders. Maar het meest over hunsamen. Hij zou binnenkort dan eindelijk intrekken in huizeBloomwood. ‘Ik heb er een neefje bij!’ gilde ze. ‘Dat zei je ja.’ zei hij.‘Hij heet Sven, echt een plaatje.’
 30. 30. ‘Een leuke naam! Maar ik heb een verassing voor je.’ ‘Oh echt? Watdan?’ ‘Nou ik hoop dat je het maar goed vind, maar kijk.’ zei hij, hijwees naar zijn koffers die achter hem stonden. ‘Ik voel me nu best eenselfinviter, maar we hebben het er zovaak over gehad en ik wil echteen keer naast jou wakker worden Julie Bloomwood.’ ‘Dat isgeweldig!’ gilde ze. Ze kuste hem op z’n mond.
 31. 31. Ze dronken een kop thee beneden en wachtten tot de twee bovenwaren uitgeslapen. Kyle was toch weer voor een spoedklusweggeroepen. ‘Lekker geslapen Bar?’ vroeg Julie. ‘Heerlijk. HéBruce!’ zei ze opgewekt. ‘Hij is ingetrokken.’ giechelde Julie. ‘Jup.’bevestigde hij. ‘Ik kom even naar je nieuwe aanwinst kijken.’ Zeglimlachte.
 32. 32. Julie pakte Sven uit zijn wiegje en hij gaapte voorzichtig. ‘Kijk hoecute.’ zei Julie. Ze staarde in Bruce prachtige ogen. Hij keek in dieprachtige bruine van haar. Ze was echt de enige in de wereld waarhij ooit een kindje mee zou willen. ‘Dag Svennie, wat ben jij eenmooie jongen.’ zei Bruce.
 33. 33. Om drie uur precies huppelde er een kleine jongen de kamer vanJustin en Barbara binnen. ‘Tante Barbara! Heeft u de baby ereindelijk uit gehaald?’ Barbara moest lachen. ‘Ja, daar komt het welop neer. Je hebt er een neefje bij! Hij heet Sven.’
 34. 34. Daniël zei Bruce gedag. ‘Ah tante Juul. Hij is echt heel lief. Je hebt eenmooi kindje tante Barbara.’ zei Daniël en hij speelde even met Sven.Barbara miste Justin, ze wilde dit moment zo graag met hem delen.‘Hij is al gebeld.’ zei Julie, het leek of ze haar gedachten kon lezen.
 35. 35. Julie stuurde Bruce naar beneden voor beschuit met muisjes enDaniël was naast zijn tante op bed gekropen. Ze hadden het evenover zijn eerste schooldag. ‘Mick is cool. Alleen ik wordt helemaalgek van al die meisjes.’ ‘Nu al, dat is niet zo mooi.’ zei Barbara.‘Maar kleine man, laat je tante nu maar even rusten. Ze is heel moevan de bevalling. Ga maar even bij Bruce kijken beneden.’ Daniëlliep naar beneden Julie bracht Barbara nog een kop thee.
 36. 36. Bruce en Daniël konden het goed vinden. ‘Als jij hier woont danzijn regeren de roodharige!’ zei Daan.’Nou dat is dan al zo, want ikwoon hier, sinds vandaag. Leuk hé?’ zei hij. Daniël knikte hevig.
 37. 37. Barbara had nog even kunnen slapen maar nu waren eindelijk deandere drie thuis. Julie stond onhandig met de baby, Sven hadbuikkrampjes had Kyle gezegd. Arts-assistent dat hij was, wist hijdat wel.
 38. 38. Kyle nam hem even over en hij was binnen no-time stil. Julie liepvlug naar beneden om Justin op te vangen en Suzanne maakte evenkennis met het nieuwe huisgenootje. Suzanne en Kyle vonden hetallebei een schatje, maar kon het anders? Nee. Dit ventje en allebaby’s zijn schatiig.
 39. 39. Suzanne gaf Sven aan zijn moeder en Justin kwam binnen lopen.Barbara’s hart maakte een sprongetje. ‘Je hebt een zoon.’ zei ze meteen glimlach. Justin kon niets zeggen. Hij omhelsde zijn vrouw.‘Wat geweldig! Bedankt voor deze prachtige zoon, Bar.’ hij kustehaar op haar voorhoofd.
 40. 40. Justin kietelde Sven. ‘Ik heb een zoon! Ik kan het gewoon nietgeloven! Wat geweldig!’ zei hij. ‘Ik ook niet.’ Ze stonden daar, evente genieten van elkaar en hun kleintje.
 41. 41. ‘Ik ben gelukkig met je Bar. Sven maakt ons compleet.’ Sven kirde.‘Zie je.’ voegde hij eraan toe. ‘Ik heb je gemist vanmiddag, maar benblij dat je er nu bent. Zullen we lekker samen in bed kruipen?’vroeg ze. Hij knikte. ‘Ik hou van jou.’ ‘Ik ook van jou.’
 42. 42. Hoi allemaal!A new born in het hoofdhuis.Ik hoop dat jullie de updateleuk vonden. Ik heb lang overhet spelen gedaan want m’nspel viel steeds uit. :S Maargoed! Ik lul teveel. Bedanktvoor ‘t lezen! Liefs, Megan. ♥

×