Update 98 fam. bloomwood.

441 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
441
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Update 98 fam. bloomwood.

 1. 1. t
 2. 2. Moonstreet 3 – Freek, Magda, Naud, Catalina, Mees, Koen en Flora.Het was stil en donker in huize Bloomwood. De bewoners vanMoonstreet 3 sliepen, binnen in hun warme bedden, terwijl hetbuiten zo koud was.
 3. 3. Behalve Catalina, ze was gespannen. Ze kon niet slapen van dezenuwen. Ze was gister uitgerekend en ze was nog steeds nietbevallen. Het was vier uur s’ochtends, toen ze uit verveling de matvan Max maar schoon begon te maken. Naud lag in een diepe slaap.
 4. 4. Opeens begon het te borrelen in haar onderbuik, een wee? Ze greepnaar haar dikke buik maar het verhielp de pijn niet, ze begon teschreeuwen maar niemand leek haar te horen. ‘HELP! DE BABYKOMT!’
 5. 5. Flora kwam de wenteltrap opgerend. ‘Cat, is het zover?’ riep zeenthousiast. ‘Ja! Kom help me! Ik kan dit niet aal-leeeeeen!’ Floravoelde zich opeens heel machteloos, hoe moest ze haar helpen. Zebegon Naud wakker te schreeuwen, terwijl ze haar schoonzusprobeerde te ondersteunen.
 6. 6. ‘Naud, daar ben je! Gelukkig, help me!’ zuchte Catalina. ‘Broertje, ikdacht dat je nooit wakker zou worden, je kind is onderweg je moetons helpen!’ Naud was de volgende die zich machteloos voeldewant dit moest Catalina toch echt zelf doen. Hij probeerde haarmentaal zo veel mogelijk te steunen. ‘Je kunt het lieverd. Je kanbijna gaan persen!’ riep hij. Catalina liep ondertussen aardig teschelden.
 7. 7. Magda en Freek waren inmiddels ook wakker en naar bovengekomen. ‘Net op tijd, de baby is onderweg.’ zei Flora glimlachend.Met z’n viertjes steunde ze Catalina zo goed als ze konden ensleepten ze haar door de bevalling heen.
 8. 8. ‘Naud! We hebben een dochter! Oh mijn god, wat is ze mooi. Dit isons kindje, onze baby. Wat is ze mooi..’ er biggelden tranen overCatalina’s poppengezichtje. Naud werd er ook een beetjeemotioneel van, maar door de adrenaline kwamen de tranen er nietecht uit. Hij wou haar zo graag even vasthouden en zijn vrouw dehemel in prijzen, bedanken voor wat ze hem had geschonken.
 9. 9. ‘Welkom op de wereld, klein mensje.’ suste Catalina haar dochter.‘Je hebt de zwarte haren volgens mij van je overgrootoma, Floor! Enje ogen heb je van je vader. En je oma. Ze heeft mijn neusje Naud!’Flora was meteen helemaal in de wolken van de baby, haar nichtjenotabene! Ze droomde er van om later zelf ook kinderen te krijgen.‘Hoe noemen jullie haar?’ vroeg ze nieuwsgierig.
 10. 10. ‘We noemen haar Lizzy.’ zei Catalina trots. Iedereen reageerdeenthousiast op de naam. Nu kon Naud zijn dochter evenvasthouden. ‘Bedankt schat, dit is het mooiste wat je me kuntgeven.’ zei hij, nu vloeide er toch wel een traantje. Wat was zemooi! Die grote blauwe kijkers. Hij was zo benieuwd naar hoe zewas. Hij drukte een kus op Catalina haar mond.
 11. 11. Even stond hij daar met Lizzy op zijn schouder. Ze was echt mooi,ontstaan uit twee mensen die ziels veel van elkaar houden. Wateen wondertje. Ondertussen feliciteerde en bewonderde Flora haarschoonzus. Ze vond het echt heel knap hoe ze zichzelf er doorheenhad gesleept, wat ze op de wereld had gezet. ‘Ik heb er een onwijsmooi nichtje bij.’ giechelde ze. Catalina bedankte haar voor dehulp, zonder haar had ze het nooit gekund, dat vond Flora wel eeneer.
 12. 12. Iedereen wou de kleine Lizzy Bloomwood evenbewonderen en daar werd ruim de tijd voor genomen,iedereen was al gauw weg van het meisje!
 13. 13. In het speciaal Flora, die zich echt wel belangrijk had gevoeld bij degeboorte. Ze zou goed voor haar nichtje zorgen en het zou haar aanniets te kort komen. Ze vond het jammer dat Koen dit had moetenmissen. Achja, beter dat Mees niet de enige was die het hadgemist, anders had het wel heel erg opgevallen. Flora wist welzeker dat Mees haar had horen schreeuwen, hij vond die babygewoon niets. Dat zou vast veranderen, dacht Flora, als hij die lievekleine Lizzy had ontmoet.
 14. 14. Catalina was totaal niet moe en wou het liefst vandaag nog aan hetwerk. Ze moest van Magda op een of andere manier ontspannen entot rust komen, dus dan maar efficiënt want een schoonmaakbeurtkon ze zelf ook wel gebruiken. Ze nam een heerlijk bad.
 15. 15. Naud popelde om zijn dochtertje aan Mees en Koen te laten zien.Vooral Mees, met hem had hij altijd alles gedeeld. Ook wel met detweeling maar hij lag qua leeftijd dichter bij hem. Hij genoot metvolle teugen van het vaderschap, nu al, het voeden van Lizzy waseen heerlijkheid.
 16. 16. Tijdelijk was er even een wiegje in de woonkamer gezet. Er moesteen kamertje komen maar dit was nu even de beste oplossing. ‘Ze ismooi hé.’ fluisterde Catalina. Iedereen had zijn of haar bed nog evenopgezocht. ‘Ze is prachtig.’ zei hij, stopte Lizzy in en liep naar zijnvrouw.
 17. 17. ‘Ik weet zeker dat ze een geweldige jeugd zal krijgen, met al dieliefde die ze krijgt van lieve mensen om haar heen. Je maakt megelukkig Cat.’ zei Naud, hij zoende zijn vrouw vol overtuiging.
 18. 18. Zoals we van Magda gewend zijn maakte ze ook bij deze specialegelegenheid een speciaal soort pannenkoek als ontbijt. Vandaagwas het Aardbeien, uit eigen tuin.Na nog even in bed te hebben gelegen, ze hadden de slaap niet meergevat, stond de carpool van Catalina buiten. Zeven uur s’ochtends.Ze ging hoor, ookal was ze net bevallen. Naud was bezorgd maartoch ook trots, hij had er een met pit uitgekozen.
 19. 19. Boven was Mees net wakker geworden hij wou naar beneden lopenen zag daar een wiegje staan. Er lag een baby in. Wat te verwachtenwas, want hij had die heisa echt wel gehoord vanmorgen en hij hader niet door kunnen slapen. ‘Dus jij bent Lizzy.’ vroeg hij speels.Eigenlijk was ze toch wel lief.. Hij wou haar terug leggen toen hijvoetstappen hoorde.
 20. 20. ‘Jij bent het,’ zuchtte Mees. ‘Ja, ik kom mijn schattige nichtjebewonderen. Ze is mooi hé? Wij zijn gewoon haar oom, hoe cool.’zei Koen, hij hield haar ook even vast. ‘Ze is best leuk.’ zei Mees, dienaar beneden liep, hij rook lekkere pannenkoeken.
 21. 21. Zijn neus had het goed geraden, heerlijke pannenkoeken. Tijdenshet ontbijt ging het natuurlijk de hele tijd over Lizzy. Hij groeidegelukkig bijna op en hij had op internet al zitten rondneuzen vooreen appartementje. Hij vond het gezellig hoor, daar niet van, hijhield van zijn familie. Maar het werd hem te druk! En zijn bestemaatje was ingepikt, helemaal niet meer met ‘leuke dingen’ bezig,maar met zijn baan, zijn vrouw en zijn baby.
 22. 22. Daar kwam de bus voor spelers van de AVV. De Abordale VoetbalVereniging. Vandaag kwamen er belangrijke scouts, dus Naud wasonwijs zenuwachtig. Hij had gelukkig wel een zorg minder, voorLizzy werd sowieso goed gezorgd.
 23. 23. Een kwartier later reed de schoolbus de straat in, nadat hij Ninahad opgehaald arriveerde hij bij hun huis. Justin en Julie miste zewel hoor, want wat was dat een stel. Die hadden bij Mees in hetjaar gezeten, die zou ook binnenkort volwassen worden.
 24. 24. Magda was dolblij met de komst van Lizzy, de drukte, degezelligheid, al had ze aan Mees echt wel wat gemerkt. Toch wasde rust die terugkeerde als ze allemaal naar school of werk waren,goddelijk. Nu ze wat ouder was genoot ze daar ook meer van. Zewas bijna klaar met de afwas, toen ze van boven een zacht gejengelhoorde.
 25. 25. Lizzy moest een schone luier. Dus nam oma Magda haar kleinkindop de arm en nam haar mee naar de badkamer, waar nu tijdelijkeven de commode stond. Lizzy bleek een heerlijk rustige baby enMagda genoot van de kleinste dingetjes.
 26. 26. Ze gaf Lizzy de fles en ondertussen was Freekklaar om aan het werk te gaan. ‘Tot vanavondlieverd. Werkze.’ zei ze en drukte een kus op zijnmond. ‘Dag lieverd.’ Beiden dachten ze terug aanvroeger, het leek wel gisteren dat ze precies zostonden, piepjong dan en met de kleine Naud ophaar arm. Wat was hij lang klein geweest! Het washopen dat deze kleine meid de ziekte niet zoukrijgen, al leek dat niet het geval. Ze genoot van dewarme melk en haar oogjes vielen langzaam dicht.
 27. 27. Dat gaf Magda de kansom wat dingen in huis tedoen, het bed van Cat enNaud werd verschoond,Max kreeg wat aandacht,er werd schoongemaakt,telefoontje naar dereperateur, want ze wouniet nog eens Freekgeëlektrocuteerd zienworden.
 28. 28. Rond twaalf uur, deed ze een middagdutje, omdat ze nachtdienstendraaide was ze overdag erg moe. Een uur later kwamen de drietieners thuis uit school. Flora had sinds twee dagen een baantje bijeen speeltuin, in de Onderwijssector. Haar ding, vooral met al diekindjes. Koen had net een meisje mee uit school genomen, vergetendat hij moest werken. Toch stond hij nu met haar te flirten, metAngelina. ‘Koenie, we moeten werken!’ giechelde Flora, ze liep vastnaar buiten.
 29. 29. ‘Ik wacht wel op je.’ zei Angelina blozend. Toch voelde Koen zichschuldig. Hij vond haar wel interessant, leuk type. Misschien welzíjn type. Ach, ze wachtte op hem. Chill.
 30. 30. Weer een uur later kwam Catalina uit haar werk, vlug liep ze dewenteltrap op. Ze had Lizzy zo gemist! Ze kon aan niets andersdenken op het werk, maar toch had ze die promotie in de wachtgesleept. Ze was pas nog gepromoveerd tot Campagneleidster ennu was ze al weer Gemeenteraadslid. ‘Ben jij een beetje trots op jemama?’ kleine meid van me. Catalina kon verdrinken in haar mooieogen, dit meisje had negen maanden in haar buik gebivakkeerd ennu was ze eindelijk waar ze thuis hoorde, in dit warme gezin.
 31. 31. Kort daarna kwam Naud thuis, hij hoorde zijn twee favorietemeiden boven giechelen dus hij liep de trap op. ‘Goedemiddagschatjes, zal papa jou eens wat verklappen? Papa is nu sterspeler!’‘Wat knap lieverd!’ zei Cat enthousiast, Lizzy pruttelde wat. ‘Ikheb ook promotie gemaakt, ik ben nu Gemeenteraadslid.’
 32. 32. Mees had zich opgesloten in zijn kamer, zijn huiswerk vluggemaakt en kon nu aan het werk. Hij was trots op zijn kleine zusjedie nu eindelijk ook een baantje had. Koen was volgens hem zelfsverliefd, of hij vond in ieder geval iemand leuk. Hoe kon het tochdat hij tot vandaag nog steeds niemand had gevonden?
 33. 33. Angelina had inderdaad op Koen gewacht, om een beetje indruk ophaar te maken, besloot hij zijn nichtje een fles te geven. Daarhielden vrouwen van, zorgzaamheid, tederheid. Mannen en baby’s,lief, had Flora hem geleerd. Angelina leek inderdaad onder deindruk.
 34. 34. Daarna legde hij Lizzy in haar ledikantje, Max mat was verschoven,maar toch zocht hij warmte bij de kleine meid. Samen deden ze eendutje. Koen ging samen met Angelina naar beneden.
 35. 35. Om zes uur werd Magda opgehaald, ze had heerlijk even vijfuurtjes geslapen. Toch vond ze dit baantje, mensen helpen, erg leuken al was ze laat begonnen aan haar carriere, ze maakte een flinkeinhaalslag en de promotie tot Arts lag aan haar voeten.
 36. 36. Koen deed nog steeds zijn uiterste best om Angelina te versieren.Hij had nu eenmaal iets met zwart haar. Het avondeten wasvandaag een beetje langs elkaar heen gelopen. Iedereen at wanneerhij of zij trek had, er stond een grote pan verse kippensoep op hetfornuis. Gemaakt door de moeder des huizes.
 37. 37. Flora had Angelina een make-over mogen geven ennu zag ze er nog tien keer beter uit, aldus Koen. Hetwerd nog een gezellig avondje, al was het koud, zewarmden elkaar met plezier op. De vlinders lekenniet van een kant te komen! Toch gebeurde er dieavond niets spannends. Angelina vertrok net voor declimax naar huis. Morgen weer, hoopte Koen.
 38. 38. De jonge ouders deelden de zorg voor hun kleintje.Zo gaf Cat haar s’avonds het flesje en deed haar eenschone luier om, dan bracht Naud haar naar bed. Zolukte het prima.
 39. 39. En..hadden ze ook nog tijd voor elkaar!
 40. 40. Om half twee die avond, vrijdagavond, zaterdagochtend, hoe je hetwou noemen, kon ook Magda eindelijk haar mandje in. Lekkertegen haar Freekje aankruipen. En ze sliep heerlijk, want ze wasmooi gepromoveerd tot Arts.
 41. 41. Na een heerlijk en bovenal gezelligontbijt, van gebakken bolletjes encroissants, was het aan Mees om opte groeien. Lizzy was in dewiebelstoel gezet en iedereen diethuis was had zich verzameld om detaart. De rest was werken.
 42. 42. Mees groeide op tot een volwassene,hij zat meteen beter in zijn vel. Hijliep misschien al wat voor op zijnleeftijd. Het voelde goed, dat beetjeouder en hij kon niet wachten op derust die een appartement zoubrengen. In zijn eentje.. Hij begon bijde gedachte bijna te kwijlen. Numoest hij het alleen zijn familie nogvertellen, en liet dat nou juist hetmoeilijkste zijn.
 43. 43. Al was hij niet meer echt nodig, Flora en Koen hadden elkaar,pap en mam hadden elkaar, Cat en Naud hadden elkaar, noujaLizzy had hem niet nodig, nog eerder Max. Bovendien had zij eenkamertje nodig en die had ze ook als hij verdween. Nee, hij vonddat hij dit huis zonder moeite kon verlaten, ze zouden hem welmissen, als persoon, als familielid, maar ze zouden het niet ergvinden.
 44. 44. Flora had afgesproken met Olaf, wat Koen aan het denken hadgezet. Hij kon Angelina wel even bellen! Dus dat deed hij.
 45. 45. En daar was ze, een kwartiertje later. Hij had kriebels in haar buiken probeerde haar dit maal door middel van Max te imponeren.‘Wat een lieve kat, ik hou echt van beesten.’ vertelde ze.’Ik ook,’loog hij, hij had niet echt de beste band met het beestje. ‘Kom, wegaan naar mijn kamer.’
 46. 46. En daar was hij dan, de climax, de kus, de zoen. Het voelde zofantastisch! Hij was helemaal in de wolken met zijn zwarteharigeschone. De spanning nam gelukkig een beetje af en daarmee ook debuikpijn, nu waren er weer die fijne kriebels.
 47. 47. Vanaf die dag, waren ze niet alleen onafscheidelijk, maar ook eenstel. ‘Ik denk dat ik van je hou, het voelt heel raar, want ik heb ditecht nog nooit zo sterk gevoeld.’ zuchtte hij, opgelucht, maar eenbeetje knullig. ‘Ik houd ook van jou, leukie!’ giechelde Angelina.
 48. 48. Naud had een leuk speeltje meegekregen van zijn werk en daar washij nu op aan het trainen. ‘Gaaf ding, bro.’ zei Mees. ‘Jij ziet er ookniet verkeerd uit, stoer man! Ik vond het echt niet leuk dat ik ‘tmoest missen..’ ‘Het geeft niet..’ hij mompelde dat hij deSinaassappels ging oogsten maar dat hoorde Naud al niet meer.
 49. 49. Hij moest zich niet zo aanstellen, hij zou het echt wel redden opdat appartement, al hoopte hij nu op God dat hij er in kon, zo snelmogelijk. En hij moest zich ook geen buitenbeentje voelen, mamahield van al haar kinderen even veel, dat zei ze altijd. Toch zou hijhet haar moeten vertellen, dat werd nog lastig. God wat tobde hijveel.
 50. 50. Olaf was net naar huis toen Naud Flora naar binnen riep. ‘Nina aande telefoon.’ zei hij. Flora werd even op de hoogte gebracht van defamilie Langeveld, die was ingetrokken. Alle details werdenbesproken en ze ging stuk! Wat grappig, maar vooral wat leuk. Zegunde het Nina’s moeder vooral, ze had het zo zwaar gehad, maarook haar oom, die had ook geen makkelijk leven gehad. Wat datbetreft, wist ze dat ze geluk had met haar thuisje. Nina was inkorte tijd een goede vriendin van haar geworden.
 51. 51. Mees kon het echt niet meer aan zien, hoe gelukkig iedereen wasmet elkaar, hoe buitengesloten hij zich voelde. Hij probeerde hetgevoel weg te schuiven maar het lukte niet. Dat hij zich ooit nogongelukkig zou voelen, met al die leuke mensen om hem heen.
 52. 52. Die avond zou Lizzy alweer opgroeien, wat ging de tijdtoch snel. Aan Naud de eer, hij mocht de kaarsjesuitblazen met zijn dochter. Iedereen was onwijsbenieuwd en enthousiast, zelfs Mees blies op een toeter.
 53. 53. Als peuter kwam Lizzy weer in Naud’s handen terecht. ‘Wat heb jeeen lief koppie! Je hebt sproetjes, net als mij, maar een klein beetje,maar je hebt ze toch.’ zei Naud, hij moest hard lachen. Dat maaktewat los in Mees, hier lag wel zijn roots, zijn familie, zijn thuis. Ditwou hij eigenlijk ook weer niet missen. Toch was die confrontatieook niets en zijn besluit stond vast. Nu was de aandacht nog voorLizzy. ‘Paaaapi!’ gilde ze. Iedereen begon te klappen, wat knap!
 54. 54. Catalina was met haar dochter naar boven gegaan om haar eenjurkje aan te trekken en haar haartjes te doen, terwijl Mees, kortmaar krachtig meedeelde dat hij nu zijn mail ging checken en datdaar van afhing of hij vanavond nog vertrok, naar eenAppartementencomplex hier in de buurt. ‘Die van Suze?’ had zijnzusje gevraagd, nadat ieder ander geschokt had gereageerd. ‘Die ja.’Gelukkig hadden ze niet dramatisch gedaan,w at Mees eigenlijkhad verwacht.
 55. 55. Cat liep de trap af, Lizzy zat op haar arm. ‘Passe!’ riep ze. Iedereenwas vertederd, dol op het schattige peutertje, met haar tweekrullerige staartjes en haar pony.
 56. 56. ‘Moet Lizzy een plasje doen? Dat doen we nu niet meer in de luierhé? Nu ben je al een grote meid, nu gaat Lizzy op het potjeplassen.’ Lizzy’s oogjes vielen dicht. Blijkbaar had haar verjaardagnogal wat impact gehad, ze was op.
 57. 57. Met haar slaperige oogjes, werd ze toch nog op het potje gezet.‘Doe maar een plas.’ ‘Izzy mmmmmmmoe.’ gaapte ze. ‘Ja als je eenplasje hebt gedaan, brengt mama je naar bedje toe. Doe maar eenplasje.’ suste Cat.
 58. 58. Ze trok haar haar pyjama aan en legde haar op haar nieuwekamertje. Mees had aangegeven dat zijn kamer naar Lizzy mocht,zijn verjaardagscadeau aan haar. ‘Mooie kamel!’ ‘Kameel?’ vroeghaar moeder. ‘Kamell’ zei ze opnieuw. ‘Oh ja! Mooi hé, je echteeigen peuterkamertje!’ zei haar moeder. ‘Ga maar vlug slapen enzoet dromen. Trusten wondertje.’ zei ze en gaf haar dochter eenkus. ‘Tuste mami!’ zei ze, ze viel al met haar hoofd op het kussentje.
 59. 59. Vertederd keek Cat nog even toe, ze had voor het eerst mamagezegd en papa! Op één avond. Ze was echt een wondertje. Haarwondertje, Naud’s wondertje. Een slim meisje. Zachtjes verliet zehaar slaapkamertje.
 60. 60. Na een hoop knuffels, zoenen, goede woorden, wensen en nogmeer, trok Mees zijn eigen plan en verliet zijn ouderlijk huis. Hijging niet dood hoor, bleef hij zeggen, hij kon op bezoek komenwanneer hij maar wou! En andersom natuurlijk ook. ‘Dag!’ zei hijnog. Hij zou Max wel missen, die wouden ze natuurlijk niet kwijt.Hij zou zijn eigen beesten wel nemen.
 61. 61. Even een tussenshot, van Lizzy’s nieuwe kamertje, hetkleed is nu wel verdwenen, dat was onhandig.
 62. 62. De volgende morgen was iedereen de hort weer op, behalve Freeken Magda. Ze miste Mees nu al, de eerste zoon die echt zijnvleugels uitsloeg en het ouderlijk nest verliet, maar gelukkig had zeLizzy die haar oppepte. ‘Ben jij zo’n slim en ondeugend meisje!’ zeize speels, ze kietelde haar kleindochter. Ze was echt weg van haar.Hopelijk kwamen er nog veel kleine dreumesen bij.
 63. 63. Lizzy kroop zelf op haar slaapmat, die nieuw was aangeschaft,voor haar verjaardag. Ze deed een dutje, vertederd keken haargrootouders toe. Ze waren apetrots. ‘Mees kom wel goed, lieverd.Don’t worry. Het zat eraan te komen, we overleven het echt wel.Die jongen voelde zich niet fijn meer en dat begrijp ik.’ hij legdehet Magda uit en ze kon er vrede mee hebben. Ze zouden hemsamen nog vaak opzoeken, namen ze zichzelf voor. ~
 64. 64. Hé mensjes,Ik ben onwijs veel aanhet simmen de laatstetijd! In jullie voordeel.Hopelijk vonden julliehet een leuke update Liefs, Megan. ♥

×