Update 63 fam. bloomwood.

391 views

Published on

Update bij Arie, Laura & Suze.
Veel leesplezier! <3
xxPareltje

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
391
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Update 63 fam. bloomwood.

 1. 2. Eindelijk was het rond. Arie en Laura hadden er al dagen over gepraat en Arie werd al helemaal enthousiast als het woord ‘Bakkerij’ ook maar werd uitgesproken. Arie had net met de kamer van Koophandel het laatste gesprek gehad, de handtekeningen waren gezet en nu werd er telefonisch het een en ander nog besproken. Maar nu was het zover. Nu was het tijd voor zijn eigen bakkerij, die hij samen met Laura zou gaan runnen, ook al zou zij haar baan wel behouden. En op haar vrije dagen wat meehelpen, maar de zaak, was officieel van Arie.
 2. 3. Weken waren ze aan het lezen, aan het praten, aan het leren vooral. Dus nu, waren ze er helemaal klaar voor..
 3. 4. Suze werd er ook bij betrokken, ze mocht bij allen gesprekken zijn, om al een beetje te leren. De wens van haar ouders was dat ze ooit de bakkerij over zou nemen, maar dat wouden ze niet uitspreken. Aangezien ze zich dan misschien gedwongen zou voelen, het liefst wouden ze, dat ze het zelf zou zeggen. Maar ook zij had heel veel zin in de opening van de bakkerij, ze vond het allemaal heel leuk voor haar ouders. In het speciaal haar vader, maar het was ook hartstikke cool om te zeggen dat haar vader bakker was. Verder deed ze nog steeds haar schoolwerk met gemak, het boeide haar niet veel, maar ze deed het met gemak.
 4. 5. En eindelijk was het zover. De dag van de opening. Laura moest vandaag gewoon werken en Suze moest gewoon naar school, daarom was Laura zo vroeg uit bed gekomen. Ze wou er toch een leuk begin van de dag van maken. Dus bakte ze wat verse croissants in de oven. Ze had speciaal verse aardbeitjes gehaald bij de boer in het dichtstbijzijnde boerendorp. En ze had de lekkerste aarbeienjam van heel Abordale gekocht. Het begon heerlijk te geuren in huize van ‘t Plasje.
 5. 6. De man huis des huizes stond inmiddels onder de douche, hij moest eerlijk toegeven, de zenuwen gierde door zijn lijf. Was Abordale wel klaar voor een bakkerij? Zouden zijn klanten, zijn familieleden, de hele stad, zouden ze zijn taarten lekker vinden? Hij twijfelde, hij was onzeker, maar hij begon er met volle moed aan dit nieuwe ‘avontuur.’ Hij waste zijn haar, zijn lichaam en draaide daar na de douche uit.
 6. 7. He tweetal liet hun dochtertje maar even in bed liggen, het was nog zo vroeg en ze was gister ook best laat naar bed gegaan. En zij vond het ook allemaal hartstikke leuk en spannend natuurlijk!
 7. 8. Haar bordje stond wel al op haar te wachten. Arie had na het docuhen maar weer zijn pyjama aan getrokken, het sloeg ook nergens op, want het was nog zo vroeg, maar het zat gewoon lekker en ontspannen. ‘Schat, dit is verrukkelijk!’ zei Arie, je zag dat hij het echt meende hij genoot van deze croissant. ‘ Dat mag ook wel, ik heb die verse aardbeitjes bij de boer gehaald en het is de lekkerste aardbeienjam van heel Abordale.’ lachte ze. ‘ Nou dan heb je erg je best gedaan.’ lachte Arie. ‘ Dat mag ook wel, vandaag is toch een feestje.’ zei ze lief. ‘ Ja, ik ben hartstikke zenuw- achtig.’ zei hij eerlijk. ‘ Ik merk het aan je.’ zei Laura, met een hap croissant in haar mond. ‘En het is erg schattig, maar je hoeft het niet te zijn. De winkel is top, de taarten zijn geweldig. Het komt goed.’ zei ze nu ze haar mond leeg had.
 8. 9. Even een plaatje van de bakkerij van boven af. 
 9. 10. Terwijl Arie al naar de bakkerij was gegaan, die naast hun huis lag, om wat spulletjes klaar te zetten en de al gebakken taarten in de displays te plaatsen, zocht Suze haar mama op. Ze had nog natte haren van de douche die ze had genomen. ‘Mama, denk je dat papa nog wel tijd voor mij heeft, als hij de winkel gaat doen? Denk je dat hij mij gaat vergeten?’ vroeg Suze onzeker.
 10. 11. ‘ Lieve lieve schat, hoe kun je dat nou denken? Natuurlijk heeft papa nog tijd voor jou! En anders maakt hij tijd. Jij bent het allerbelangrijkst in ons leven lieve Suze. Onthoud je dat goed? Als het moest doekte papa de zaak op, alleen voor jou. Omdat hij zo enorm veel van je houd. Je bent toch ons meisje? Ga anders maar even naar papa toe. Hij is in de winkel.’ zei haar moeder en gaf haar dochtertje een kus.
 11. 12. Suze knikte en kwam even later rennend de bakkerij binnen. ‘Papa! Wat ziet het er mooi uit hier.’ zei ze. ‘ Lieverdje! Ja hé?’ zei Arie en omhelsde zijn dochter. ‘ En het ruikt ook zo heerlijk! Vanavond word ik echt groot hé pap.’ zei Suze enthousiast. ‘ Ja, vanavond word je een hele grote meid. Ik zal een mooie taart voor je bakken.’ ‘ Met roze?’ vroeg Suze met twinkelende oogjes. ‘ Mét roze. En nu klaar maken voor school jij.’ lachte hij terwijl hij haar een kusje gaf. ‘ Oké! Heel veel succes!’
 12. 13. Wat was het toch een schatje, dacht Arie. Gauw pakte hij wat ingrediënten en ging verder met taarten bakken. Na een klein halfuurtje, was hij klaar met voorbereiden en kon de winkel eindelijk open.
 13. 14. De schoolbus was inmiddels gearriveerd. Suze liep er vrolijk op af tot ze een voorbijganger zag, die ging vast naar de bakkerij! ‘Hallo meneer. Gaat u naar de bakkerij?’ vroeg ze beleefd. ‘ Ja. Hoezo?’ vroeg de man verbaasd. ‘ Die is van mijn papa.’ glimlachte ze trots. ‘ Nou dan ben je vast erg trots.’ zei de man lachend. ‘ Absoluut! Hij maakt de lekkerste taarten.’ ‘ Dat gaan we zien.’ zei de man. ‘ Oké, maar ik moet nu naar school! Doei meneer.’ zei Suze. ‘ Dag meisje.’ lachte de man en liep door.
 14. 15. Laura’s carpool was ook gearriveerd en gauw liep Laura naar buiten. Opeens begon het te regenen, bah. Dat was niet leuk, want nu zouden er misschien weinig mensen naar de bakkerij komen. Maar gelukkig zag ze, toen ze wegreed uit de straat, al een paar eerste klanten binnen druppelen.
 15. 16. Arie was inmiddels in zijn werk kleding weer in de winkel verschenen, en ja hoor. Daar was ze. Zijn eerste klant. Heerlijke verse warme dampende taarten stonden in de displays. Er hing een mengeling van heerlijke taarten in de bakkerij. ‘Goedemorgen.’ zei de vrouw vrolijk. ‘ Goedemorgen mevrouw.’ zei ook Arie erg vrolijk.
 16. 17. Langzaam liepen er nog meer klanten binnen. ‘Wat ruikt het hier heerlijk!’ sprak de oudere man. ‘ Dankuwel meneer.’ zei Arie vriendelijk. Arie keek om zich heen, allemaal lekkers in de schappen. Nu nog hopen dat het een beetje verkocht. ‘Is die taart hier, is die vers?’ ‘ Alles is vers mevrouw. De damp komt er nog af.’ glimlachte Arie. ‘ Oké, ik neem deze.’ zei de vrouw.
 17. 18. Nadat Arie haar had geholpen met het in een doos doen van de taart, liep hij naar kassa. ‘U bent vandaag geopend, niet?’ vroeg de vrouw nu. ‘ Ja, dit is mijn eerste dag dat ik open ben. En u bent mijn eerste klant, dus u krijgt deze taart voor de helft van de prijs.’ glimlachte Arie vriendelijk.
 18. 19. ‘ Dat is heel attent van je, erg bedankt.’ zei de vrouw. Arie knikte en probeerde af te rekenen maar de kassa was erg pittig als je er nog nooit mee had gewerkt. Het duurde een beetje lang. ‘ Lukt het niet?’ vroeg de vrouw. ‘ Oh best wel maar het duurt alleen iets langer, ik heb nog niet eerder met deze kassa gewerkt.’ vertelde Arie eerlijk. ‘ Aha.’ Gauw rekende Arie af en de vrouw verliet de winkel. ‘ Bedankt!’
 19. 20. Tot zijn verbazing bleef de vrouw gewoon binnen staan, om nog een taart uit te zoeken ofzo? Nouja het betekende inkomsten. Snel vulde hij de voorraad aan. Hij zag dat de meneer in het rode trainingspak twijfelen. Hij liep er op af.
 20. 21. ‘ U twijfelt meneer. Kan ik u misschien ergens mee helpen?’ vroeg Arie vriendelijk. ‘ Haha, u heeft inderdaad gelijk. Ik sprak net onder weg u dochtertje, wat is dat een lief meisje. Ze was erg trots op u.’ lachte de man. ‘ Wat een lieverd is het toch.’ zei Arie. ‘Maar u twijfelt, welke taart zat u aan te denken?’ ‘ Ja die de vrouw daar net kocht. Die lijkt me wel lekker. Ik wou gewoon taart voor bij een kopje koffie. Is dat dan goed?’ vroeg de man. ‘ Dan is die taart prima én vers.’ ‘ Oké ik neem hem, ik kom zo wel afrekenen. Misschien koop ik nog wat bij.’ ‘ Is goed hoor.’ zei Arie.
 21. 22. Terwijl Arie weer bezig was met zijn taarten, zag hij niet dat de man aantekeningen aan het maken was. Het was een recensent. ‘Hoe heet u?’ vroeg de man aan Arie. ‘Arie van ‘t Plasje, hoezo?’ zei Arie en draaide zich om. ‘ Nou ik geef u de eerste prijs. U heeft een top winkel bent vriendelijk naar klanten en zo kan ik nog wel even door gaan.’ lachte de man. En legde de prijs op de toonbank. ‘Ik zal een goede recensie schrijven voor meer klanten.’ ‘ Daar ben ik u dankbaar voor, erg bedankt meneer.’ ‘ Graag gedaan.’ zei de man. Arie rekende de taart gauw af zodat de man naar huis kon en hing daarna de prijs aan de muur, wat hing hij mooi.
 22. 23. ‘ Zo eerste prijs is niet niks.’ lachte de oudere man. ‘ Nee inderdaad. Ik ben er erg blij mee en had het ook niet verwacht.’ zei Arie trots. ‘ Ik had een vraag trouwens, hoe flambeer je gevulde flensjes?’ Arie begon het uit te leggen en de man bedankte hem. Gauw hielp Arie inpakken en liep naar de kassa.
 23. 24. ‘ Je hebt een goede zaak, jongen.’ glimlachte de man. ‘ Bedankt meneer, ik hoop dat ik u nog eens terug zie. En ik hoop dat het flamberen lukt.’ zei Arie nog. ‘ Dankje, tot ziens.’ ‘ Fijne dag verder.’ sprak Arie.
 24. 25. Daarna begon Arie weer aantekeningen te maken om de voorraad aan te vullen, elke keer wierp hij een blik op de eerste prijs. Hij was echt trots.
 25. 26. Na een uurtje was het echt druk in de winkel. Zelfs kinderen kwamen nu langs! En Tim, zijn familie lid. ‘Het ruikt hier heerlijk!’ zei hij. ‘ Het geheim van verse lekkernijen.’ lachte Arie.
 26. 27. Laura was inmiddels uit haar werk. Vrijwel direct liep ze naar de winkel. Van links en rechts kwamen allerlei klanten aanlopen, het was vast druk.
 27. 28. ‘ Goedemiddag schat.’ lachte Laura en liep zwaaiend binnen. ‘ Lieverd.’ glimlachte Arie. ‘ En hoe gaat het?’ ‘ Super. Ik heb al een prijs binnen gehaald kijk maar op de muur.’ zei Arie trots.
 28. 29. Terwijl Arie de taarten van Tim afrekende was Laura lekker met de klanten aan het kletsen en adviezen aan het geven. ‘Geboren bakker jij.’ lachte Tim. ‘ Dankje Tim. Ik vind het erg leuk om te doen.’ ‘ Het past ook zo bij je.’ ‘ Vind je?’ vroeg Arie. ‘ Ja. Denk wel dat de kids die bessentaart lekker vinden toch?’ ‘ Absoluut, das meestal een favorietje bij kinderen. Suze is er dol op.’ lachte Arie. ‘ Mooizo. Nou dag hé!’ ‘ Fijne dag verder.’ Laura had ook nog even met haar broer staan praten, over van alles, het nieuws van Morgan, Thomas, Ivy. Het was echt niet leuk. Maar ook over de zaak en de kinderen. Laura had haar broertje echt gemist.
 29. 30. Toen hielp ze de jongeman die twee taarten af wou rekenen. ‘Deze twee alstublieft.’ ‘ Komt voor elkaar.’ lachte Laura. Een beetje traag hielp ze hem, ze moest alle knopjes vinden. Arie was inmiddels een beetje aan het opruimen. Het was al bijna 6 uur en dan zou de winkel sluiten.
 30. 31. Daarna maakte ze gauw het fornuis schoon, maar de volgende klant stond allang te wachten. De vrouw kuchte. ‘Pardon ik kom u meteen helpen.’ zei Laura. ‘ Ja fijn.’ glimlachte de vrouw.
 31. 32. Weer hielp Laura de vrouw tamelijk langzaam. De vrouw ergerde zich eraan maar Laura liet zich niet opfokken. ‘Zo, fijne dag verder. Ik hoop dat de taarten smaken.’ zei ze uiterst vriendelijk. ‘ Dankuwel. Insgelijks.’ zei de vrouw en verliet de winkel.
 32. 33. Arie draaide het bordje op rood. ‘Zo, de eerste dag zit erop en het was fantastisch.’ zei hij tevreden.
 33. 34. Arie was nog wat aantekeningen aan het maken om de voorraad van morgen te kunnen voor te bereiden. ‘Dus ‘t was een fijne dag? Veel inkomsten?’ ‘ Absoluut en jazeker. Een hele goede inkomst.’ lachte Arie. ‘ Dat klinkt als muziek in de oren.’ lachte Laura.
 34. 35. ‘ Heb je Suze’s taart nog gebakken?’ ‘ Tuurlijk, staat binnen in de koelkast.’ zei Arie. ‘ Mijn multitaskende mannetje.’ lachte ze en drukte een kus op zijn mond.
 35. 36. Binnen was Suze eindelijk thuis van een middag spelen bij een vriendinnetje. ‘Zo ons avond eten vanavond is je lievelings taart.’ lachte Arie. ‘ Hij is wel een beetje te bruin.’ lachte Suze. ‘Maar hij smaakt top!’ ‘ Ja, die kon de winkel niet in, dus toen dacht ik, laat ik mijn lieftallige dochter ermee verassen.’ Laura was inmiddels klaar met eten en waste af. ‘ Dat is lief van je.’ zei Suze.
 36. 37. Terwijl haar ouders nog even nakletsen over vandaag en de verjaardag van hun dochter, was Suze in slaap gevallen op de bank. Mooie gelegenheid om de taart even neer te zetten en de kaarsjes te plaatsen. ‘ Suze, lieverd, wakker worden, je gaat opgroeien.’ wekte Laura haar.
 37. 38. Even later stond ze voor de taart, Laura blies hard op de toeter. Arie had inmiddels een verjaardag cd op gezet. Met allemaal leuke liedjes.
 38. 39. ‘ Ja ik mag de kaarsjes uitblazen!’ gilde Suze. ‘ Ja!’ zei Laura.
 39. 40. Voorzichtig blies ze de kaarsjes uit. ‘De taart is super papa.’ zei ze. ‘ Dankjewel lieverd. Voor jou mag alles super zijn.’ lachte hij.
 40. 41. ‘ Ben je er klaar voor?’ vroeg haar moeder nu. ‘ Ik denk het wel. Nee ik weet het zeker.’ bevestigde Suze. ‘ Kom op lieverd.’ riep Laura haar toe.
 41. 42. ‘ Daar gaat ie!’ riep ze nog. De kleurrijke opgroeigloed verscheen om haar kinderlijfje, ze nam een grote sprong. ‘ Kom op meissie!’ riep Arie nog.
 42. 43. En ze kwam terug als een prachtige tiener, met haar mooie lange zwarte haren. ‘Gefeliciteerd!’ riepen haar ouders in koor. ‘ Jeetje wat ben ik groot nu.’ lachte ze verlegen. ‘Ik heb de populariteitswens.’ zei ze trots.
 43. 44. Haar blauwe ogen vielen meteen op als je haar zag. Ze keken je aan, ze keken door je heen. Ze had echt prachtige ogen geërfd van haar moeder. De haar kleur, de huidskleur allebei van haar vader, evenals haar lippen en haar neus ook een beetje. Maar ze was een knappe meid.
 44. 45. Na een stukje taart was iedereen gesloopt, door de bakkerij, de verjaardag, het was allemaal best hectisch geweest. Gauw zocht iedereen zijn of haar bedje op en viel als een blok in slaap.
 45. 46. De volgende morgen vroeg stond Suze op. Ze maakte netjes haar bed op en trok een trainingspak aan. Ze wist al wat ze vandaag eerst ging doen, winkelen! Maar ze moest het wel gauw doen want vandaag was een gewone schooldag.
 46. 47. Na dat ze zich had opgefrist liep ze naar de telefoon en pakte een briefje van vijftig uit haar portemonnee. Snel toetste ze het nummer van het taxi bedrijf in. ‘Hallo met Suze van ‘t Plasje, ik wil graag een taxi. Naar H&M alstublieft.’ zei ze. ‘… ..’ ‘ Oké tot over vijf minuutjes.’ zei ze en hing op.
 47. 48. Terwijl ze wachtte op de taxi begon ze af te wassen. De vaat van gister. Ze moest echt een leuk nieuw setje kleding hebben, dit kon gewoon niet..
 48. 49. Al gauw was de taxi er. Snel krabbelde ze een briefje zodat haar ouders niet ongerust hoefde te zijn en legde die op tafel. Daarna stapte ze de taxi in.
 49. 50. Inmiddels was het licht geworden. In de H&M waren weinig mensen, gauw zocht ze wat leuke setjes uit. Alledaags, ondergoed, een leuke pyjama, een leuke bikini! Van alles. Snel liep ze naar het pashokje.
 50. 51. Al gauw kwam ze eruit in het eerste setje. Ze vond het echt een leuk setje, maar dat broekje, te sportief voor een meisje zoals zij. Wel jammer. Volgende setje.
 51. 52. Een leuke spijkerbroek en een fleurig topje. Deze is leuk, past bij me. Ja deze neem ik, dacht ze. * Haha die vrouw achter haar.
 52. 53. Snel pakte ze het briefje van vijftig uit haar zak en rekende af. Ze keek in de mooie ogen van de jongen die achter de kassa stond. Heel even, raakte hij haar vingers aan. Ze voelde een kriebel in haar buik. Hij was best schattig. Even waren ze stil. ‘Hier.’ zei de jongen en gaf haar het wisselgeld. ‘ Dankje.’ zei ze. ‘ Bonnetje erbij?’ ‘ Alsjeblieft.’ lachte ze.
 53. 54. Na het af rekenen liep ze op hem af, ze was geen echte populariteitsim als ze nu geen praatje met hem zou maken. Het werd een gezellig babbeltje, maar ze moest toch echt gaan, ze moest nog ontbijten en ze moest naar school. ‘Maar ik moet nu echt gaan.’ ‘ Oké..dag?’ ‘ Suze.’ lachte ze. ‘ Dag Suze.’ zei de jongen. ‘ Dag.’ zei ze en liep heupwieg- end de winkel uit.
 54. 55. Ze liep naar buiten naar de telefoonpaal. Ze zette haar tasje op de grond en griste wat muntjes uit haar zak. Die gooide ze in het apparaat en toetste het nummer van het taxibedrijf in. ‘U kunt me weer ophalen bij de H&M.’ vertelde ze. ‘… ..’ ‘ Tot zo.’ zei ze en ze besloot op het bankje te wachten.
 55. 56. Na een korte rit was Suze weer thuis. Ze pakte de sleutel uit haar zak en opende de voordeur. Ze was echt blij met haar nieuwe kleding. Ze glimlachte.
 56. 57. Gauw legde ze haar spulletjes in de gedeelde kast. En snel trok ze haar nieuwe setje aan. Ze durfde het bijna niet te zeggen, maar het stond haar echt goed.
 57. 58. Na het veranderen van mascara en lipgloss was ze helemaal tevreden. Vol zelfvertrouwen keek ze in de spiegel. Nu ze dat zo deed, ze kon eigenlijk best model worden ofzo. Dat leek haar eigenlijk wel wat. Mm, ze moest maar eens wat gaan zoeken.
 58. 59. Suze liep de trap af, nadat ze haar ouders had gewekt, en begon drie kommetjes yoghurt met vers fruit te maken. Vrolijk neuriede ze een liedje.
 59. 60. Het ontbijt was hartstikke gezellig. Suze besprak haar idee over het modellen gebeuren, Laura had het over Suze’s prachtige look en hoorde haar carpool al toeteren en Arie die had haast, hij had al lang in de bakkerij taarten moeten bakken. ‘Pap eet eens normaal.’ lachte Suze. ‘Het is jou winkel, jij bepaalt wanneer hij open gaat.’ ‘ Dat is waar, maar de klanten rekenen op me.’ ‘ Daar heeft je vader een punt.’ zei Laura.
 60. 61. Nadat Suze had afgeruimd vertrok zij naar school en Laura naar haar baan als Juridisch Secretaresse.
 61. 62. Arie vertrok naar de bakkerij en draaide zijn bordje weer op groen. A brand new day!
 62. 63. En terwijl de eerste klanten binnen druppelde, was Arie taarten aan het maken. ‘Goedemorgen!’ riep hij. ‘ Goedemorgen. Nieuwe bakkerij?’ ‘ Ja, gister geopend. Alles is hier dagvers.’ lachte Arie. ‘ Het ruikt absoluut verrukkelijk!’ complimenteerde de man. ‘ Bedankt voor het compliment.’
 63. 64. Al gauw kwamen er nog meer mensen binnen lopen. ‘Ik zoek iets lekkers voor tussen de middag.’ ‘ Mm, dan kunt u het beste pannenkoekjes met bosbessen kopen. Die zijn in de aanbieding en echt heerlijk.’ adviseerde Arie. ‘ Denkt u?’ ‘ Ik weet het zeker.’ glimlachte Arie.
 64. 65. Er kwamen nu ook tieners en andere leeftijdsoorten in Arie’s Bakkerij. Met alle plezier hielp hij zijn klanten en de kassa ging ook steeds beter.
 65. 66. Ook de aantekeningen voor de voorraad werden weer gemaakt. Arie zag de schoolbus de straat inrijden, Suus was thuis.
 66. 67. Suze was inderdaad thuis. Ze had ontdekt dat de jongen van vanochtend eigenlijk ook bij haar op school zat. Maar zich had ziek gemeld. Goof Graatsma. Dat was zijn naam. Best lachen, het klonk echt niet.
 67. 68. In de winkel was Arie nog steeds allerlei klanten aan het helpen, hij hoopte dat het werken met de kassa ooit heel gemakkelijk zou gaan. Want het ging wel beter, maar nog steeds erg stroef.
 68. 69. Suze was inmiddels lekker aan het muziek maken, tunes klonken door de boxen. Ze vond het hartstikke gaaf om dit te doen. Maar dat Model idee bleef door haar hoofd spoken. Ze moest strakjes maar aan haar huiswerk beginnen..
 69. 70. Arie hielp inmiddels zijn laatste klant. ‘Dankuwel, fijne dag verder en tot ziens.’ lachte hij. ‘ Dankjewel. U ook.’ sprak Wendy en verliet de winkel.
 70. 71. Nadat Arie de winkel had gesloten, kwam Laura binnen lopen. ‘Liefje, hoe was je dag?’ vroeg ze. ‘ Super. Weer lekker binnengelopen.’ zei hij. ‘ Mooizo. Je geniet echt he?’ vroeg ze. ‘ Absoluut.’ knikte hij. ‘ Ik ga binnen eten maken, totzo lieverd.’ ‘ Ik poetst nog wat en dan kom ik.’ zei Arie en kuste zijn vrouw. ‘ Tot zo.’
 71. 72. Suze was inmiddels haar huiswerk aan het maken. Wiskunde was echt abnormaal saai. Toen ze klaar was pleurde ze alles in haar schooltas en ging op het kleed op haar kamer liggen. Lekker met haar hoofd naar de tv en zette MTV op. Zo kon ze uren blijven liggen. ‘Airplanes’ was erop. Wat was dat een prachtig nummer!
 72. 73. Arie stond in zijn zaak. Gelukkig, dat was hij. Wat was hij blij met de keuze voor een eigen bakkerij. Hij was zo trots als een pauw, dit, dit was voor hem weggelegd.
 73. 74. Tot de volgende update! <‘3

×