Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Presentatie Mobiele Marketing Windesheim college 6

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 29 Ad

More Related Content

Viewers also liked (20)

Similar to Presentatie Mobiele Marketing Windesheim college 6 (20)

Advertisement

More from Gewoon Groen (20)

Advertisement

Presentatie Mobiele Marketing Windesheim college 6

 1. 1. College 6 Mobiele Marketing Olaf Molenaar Hogeschool Windesheim
 2. 2. Opdracht vorige week Maak een Contentmarketing kalender voor een verzekeraar voor de maanden: januari,februari, maart en april
 3. 3. Wat is mobiele marketing? Modeketen H&M richt zijn pijlen helemaal op de mobiele shopper. Komende weken gaan er in acht landen vernieuwde, voor mobiel geoptimaliseerde webshops live. Mobiel krijgt voorrang, de lancering van de Amerikaanse webwinkel wordt daarom verlaat. ‘De online markt groeit steeds sneller en de verkopen via telefoons en tablets in het bijzonder’, stelt H&M in zijn meest recente kwartaalbericht. Mobiele verkopen stijgen dermate snel dat H&M er zijn online strategie voor aanpast. Dat zeggen de Zweden niet hardop, maar de feiten spreken voor zich.
 4. 4. Waarom mobiele marketing? Mobiel wint het van PC
 5. 5. Gaan Apps banken redden? Als banken in de toekomst nog willen meespelen, moet ze zich op apps gaan richten en niet op applicaties. Dat stelt onderzoeksbureau Gartner. "De bankindustrie is het spoor bijster, zowel in de diensten die het klanten aanbiedt als de toekomstige winstgevendheid voor aandeelhouders", zegt onderzoeksdirecteur Kristin Moyer. "Banken moeten zowel hun leveringsmodel als architecturen transformeren om winstgevend en relevant in de financiële diensten- waardeketen te blijven."
 6. 6. Mobiele marketing strategie Een strategie?
 7. 7. Opdracht (10 minuten) Wat zijn de voordelen van een App? Wat zijn de nadelen van een App? Waar zou je voor kiezen? ● App? ● goede mobiele website?
 8. 8. Voordelen mobiele website Mobiele website Voordelen + Relatief goedkoop (en dus snel te ontwikkelen) + Levensduur is vergelijkbaar met die van websites + Specifiek voor mobiele internetters; derhalve een groter bereik dan Apps + Wordt ook gevonden in de zoekmachines
 9. 9. Nadelen mobiele website - Visuele weergave per device i.c.m. schermresolutie vergt meer creativiteit van zowel vormgeving als techniek. - Mobiele websites zijn in principe gemaakt voor kleinere beeldschermen. Smartphones anno 2011 kunnen echter prima uit de voeten met het vertonen van gewone websites. - Laadtijd: ondanks dat een mobiele website meestal minder grafische elementen bevat kan het laden lang duren
 10. 10. Voordelen App + Specifieke gebruikservaring wat ten goede komt aan de algehele branding + Specifieke programmeertaal met kenmerkende mogelijkheden per operating system + Snelheid; alleen (nieuwe) content dient opgehaald te worden. Alle grafische elementen zijn immers al bij het downloaden van de App geïnstalleerd. + Omzet: een App kan gedownload worden tegen betaling
 11. 11. Nadelen App - -Ontwikkelingskosten zijn hoog - Geschikt voor slechts 1 operating system (OS). Voor ieder OS (Apple, Android, Blackberry etc.) dient de App opnieuw ontwikkeld te worden. Hergebruik is vrijwel onmogelijk. - Minder controle over updates: er dient goedkeuring plaats te vinden alvorens aanpassingen of nieuwere versies beschikbaar zijn - Indexatie door zoekmachines is niet mogelijk
 12. 12. App ABN/AMRO App
 13. 13. Mobiele website Aegon mobiele website
 14. 14. Strategie mobiele marketing App of mobiele website als je maar wel wat doet Lange tijd werd het hebben van een mobiele strategie beschouwd als 'nice-to-have'. Die tijd ligt inmiddels achter ons. Een mobiele strategie wordt in hoog tempo noodzaak.
 15. 15. Feiten? Wie heeft hier geen smartphone of tablet?
 16. 16. Feiten Maar kijk eens naar de cijfers in de VS. Daar is de verwachting dat de verkoop van smartphones die van normale mobieltjes dit jaar zal overtreffen.
 17. 17. Feiten Dat betekent dat meer mensen dan ooit tevoren het web mobiel zullen benaderen en dat ook steeds meer mensen gebruik zullen maken van mobiele apps. Ze zullen steeds vaker naar deze kanalen kijken als ze informatie willen over uw business.
 18. 18. Feiten Denk aan het volgende: het aantal mobiele werknemers bedraagt al een miljard en zal volgens Gartner in 2013 verder zijn gegroeid tot 1,2 miljard, oftewel eenderde van alle arbeidskrachten wereldwijd.
 19. 19. Daarom dus Modeketen H&M richt zijn pijlen helemaal op de mobiele shopper. Komende weken gaan er in acht landen vernieuwde, voor mobiel geoptimaliseerde webshops live. Mobiel krijgt voorrang, de lancering van de Amerikaanse webwinkel wordt daarom verlaat. ‘De online markt groeit steeds sneller en de verkopen via telefoons en tablets in het bijzonder’, stelt H&M in zijn meest recente kwartaalbericht. Mobiele verkopen stijgen dermate snel dat H&M er zijn online strategie voor aanpast. Dat zeggen de Zweden niet hardop, maar de feiten spreken voor zich.
 20. 20. 8 tips voor mobiele marketing 8 praktische tips
 21. 21. Tip 1 Creëer een volledige betrokkenheid Zorg ervoor dat uw mobiele strategie meer is dan een eenmalige deal – dus niet enkel het toepassen van een QR-code op één van uw producten. Mobile marketing is geen trend, het is een tool.
 22. 22. Tip 2 Behandel mobiel niet als een aparte functie De consument heeft zijn smartphone altijd bij zich. Het is het enige deel van het marketingproces dat de hele tijd bij de consument is en dus tijdens alle fases kan worden ingezet.
 23. 23. Tip 3 Verwacht niet met mobiel uw merk te kunnen onderscheiden Sommige aspecten van mobiel worden gemakkelijk opgevat als ‘the hot new thing’. Maar in het tijdperk van internet en social media is wat vandaag nieuw is, binnen enkele uren alweer oud.
 24. 24. Tip 4 Focus op het publiek, niet op de tool Deze regel is vrij eenvoudig: identificeer de doelgroep eerst, en bepaal dan de tools en methodes om hen te bereiken.
 25. 25. Tip 5 Beoordeel de rol van uw merk realistisch Stel uzelf de vraag: heeft mijn merk eigenlijk een mobile marketing component nodig, zoals een app? Het antwoord zal niet altijd ja zijn. Het belangrijkste is dat u de mogelijke rol van mobiel voor uw algemene marketingstrategie in ogenschouw neemt. Terwijl apps een interessant instrument voor fabrikanten en retailers kunnen zijn, zal de gemiddelde shopper niet op een app van elk merk of elke winkel zitten te wachten.
 26. 26. Tip 6 Hou het simpel Het afdwingen bij klanten om een app te downloaden of een foto te uploaden strookt niet met hetgeen wat een mobiele ervaring zou moeten zijn: snel en gemakkelijk.
 27. 27. Tip 7 Wees zeer flexibel Eerst was de BlackBerry populair, nu de iPhone. Eerder deze maand werd weer gesteld dat telefoons met het Android besturingssysteem koploper zijn. Later dit jaar komen weer nieuwe versies van de iPhone, de iPad en op Android-gebaseerde apparaten. Kortom, er is altijd een kans dat er nieuw apparaat wordt gelanceerd en er daardoor een nieuw marketingkanaal wordt aangeboord. Hoe beter uw bedrijf op deze nieuwe tools kan anticiperen, des te beter kunt u ze ook exploiteren.
 28. 28. Tip 8 Promoot je inspanningen Een lancering van een QR-campagne of een nieuwe app vereist promotie – iets wat vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om mobile marketing. Mobiele tools zijn altijd gebaat bij een oude vertrouwde tv-reclame of printadvertentie. Het vertonen van uw app ‘in actie’ via bijvoorbeeld een spot van een halve minuut helpt om snel en efficiënt een beeld te geven van de tool.
 29. 29. Fijne Kerstvakantie Donderdag 10 januari laatste college ● Geen hoorcollege ● Maar ik ben wel aanwezig voor vragen ● 25 januari voor 12 uur marketing en PR plan ● in PDF formaat ● olaf.molenaar@gmail.com

×