Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Reclame Ppt

4,545 views

Published on

 • Login to see the comments

Reclame Ppt

 1. 1. Reclame
 2. 2. Geachte mevrouw Jansen, Vandaag lacht het geluk u toe! U behoort tot de laatste 5 kanshebbers op de hoofdprijs van €25.000. U wilt het misschien niet geloven, maar het is echt waar. Bovendien doen wij aan u een prachtig aanbod. Wanneer u vandaag een abonnement neemt op ons gloednieuwe blad ” Jackie”, ontvangt u een mooie verassing. Laat deze kans niet aan u voorbij gaan en reageer vandaag nog. Als je dit zelf in je brievenbus krijgt, wat doe je dan?
 3. 3. Doel van reclame • Mensen aanzetten tot het kopen van een product • Zorgen dat mensen de naam het product onthouden Hoe worden deze doelen bereikt? • Door reclame te maken op televisie, radio en in tijdschriften. • Door deze reclame te herhalen • Door deze reclame te overdrijven
 4. 4. Echte of ‘geen echte’ informatie • De echt informatie bevat informatie over: de prijs, de samenstelling, het gewicht En het gebruik van het product. • De ‘niet- echt informatie’ bevat informatie over: zorgt alleen dat de naam van het product bij blijft.
 5. 5. Geef aan voor de volgende reclames of ze echte of ‘geen echte’ informatie bevatten.
 6. 6. Soorten reclames <ul><li>Sponsering </li></ul><ul><li>Sluikreclame </li></ul><ul><li>Ideële reclame </li></ul><ul><li>Commerciële reclame </li></ul><ul><li>Misleidende reclame </li></ul>
 7. 7. Geef aan welke soort reclame je ziet.
 8. 8. Geef aan welke soort reclame je ziet.
 9. 9. Banken nog steeds niet klantgericht De klantgerichtheid van banken en verzekerars laat veel te wensen over. Nieuwe plannen voor de toekomst, zullen daardoor zeker mislukken. Dit blijkt uit een onderzoek van marketing consulting, naar de dienstverlening van financiële instellingen. <ul><li>Als je een product goed wilt verkopen,heb je een goede verkoopkunde </li></ul><ul><li>nodig. </li></ul><ul><li>Verkoopkunde wordt in de economie ook wel: marketing genoemd. </li></ul>Marketing bestaat uit 5 p’s : Product Promotie Prijs Plaats Personeel
 10. 10. De 5 p’s <ul><li>Product: Assortiment, kwaliteit, variatie. </li></ul><ul><li>Prijs: Psychologische prijzen: kortingen, uitverkoop, spaarzegels </li></ul><ul><li>Promotie: adverteren, reclame </li></ul><ul><li>Plaats: In welke winkel, waar in de winkel (bij de kassa, bij de ingang). </li></ul><ul><li>Personeel: Warenkennis, service, klantvriendelijkheid </li></ul>Marketingmix is het combineren en toepassen van de 5 marketinginstrumenten, De 5 p’s dus.
 11. 11. Haal uit de volgende reclames de 5 p’s
 12. 12. Als er bij de kassa bijvoorbeeld nog een rek met snoep staat en deze klant moet lang in de rij staan, dan kan hij vaak de verleiding niet weerstaan, en koopt toch wat. Dit noemen we impulsaankopen . Dit betekent dat een klant wat koopt zonder dat hij dat van te voren van plan was.
 13. 13. Denk je dat alle reclame op televisie mag verschijnen? <ul><li>NEE! </li></ul>Als je reclame wil maken moet je je houden aan de voorschriften van de ster ( stichting ether reclame) en de reclame code commissie . Deze kijken of de reclame niet beledigend is voor een bepaalde groep mensen en of de informatie wel waar is.
 14. 14. Einde <ul><li>Ga verder met de opdrachten. </li></ul>

×