Fonaments i evolució de la multimèdia

394 views

Published on

Published in: Technology, Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
394
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Fonaments i evolució de la multimèdia

 1. 1. FONAMENTS I EVOLUCIÓ DE LA MULTIMÈDIA Pràctica d’avaluació continuada 3 (PAC3) Origen i vigència de la Multimèdia
 2. 2. FONAMENTS I EVOLUCIÓ DE LA MULTIMÈDIA PRÀCTICA D’AVALUACIÓ CONTINUADA 3  Norbert Wiener (Columbia 1894 – Estocolm 1964) Pare de la cibernètica i un dels pares de la informàtica i la computació. La seva principal aportació fou la formulació del concepte de feedback aplicat a les interfícies i a la cibernètica.
 3. 3. FONAMENTS I EVOLUCIÓ DE LA MULTIMÈDIA PRÀCTICA D’AVALUACIÓ CONTINUADA 3  Douglas Engelbert (Oregón 1925 - ) Inventor estatunidenc, conegut per inventar el ratolí. Fou el primer en realitzar, l’any 1968 una videoconferència. Va ser també pioner en la interacció humana amb les computadores Conegut també per avenços en el camp de l’hipertext i les computadores en xarxa.
 4. 4. FONAMENTS I EVOLUCIÓ DE LA MULTIMÈDIA PRÀCTICA D’AVALUACIÓ CONTINUADA 3  Ivan Sutherland (Nebraska 1938 - ) Informàtic estatunidenc, considerat el pare de les interfícies gràfiques d’usuari amb l’Sketchpad. Ha introduït diversos conceptes tals com el modelat tridimensional, simulacions visuals, disseny automatitzat (CAD) o realitat virtual. Fou el primer en desenvolupar una interfícies gràfica d’usuari (GUI).
 5. 5. FONAMENTS I EVOLUCIÓ DE LA MULTIMÈDIA PRÀCTICA D’AVALUACIÓ CONTINUADA 3  Alan Kay (Springfield 1940 - ) Informàtic estatunidenc, conegut pels seus treballs en programació orientada a objectes i en interfícies gràfiques d’usuari. Va crear el Dynabook, la base dels actuals ordinadors portàtils i tabletPC. És considerat com l’arquitecte dels sistemes moderns de finestres de les interfícies gràfiques d’usuari. Va treballar amb Ivan Sutherland en l’Sketchpad.
 6. 6. FONAMENTS I EVOLUCIÓ DE LA MULTIMÈDIA PRÀCTICA D’AVALUACIÓ CONTINUADA 3  Adele Goldberg (EUA 1945 - ) Cientifica estatunidenca Va crear, juntament amb Alan Kay, Dan Ingalls el llenguatge de programació SmallTalk. Smalltalk va ser creat per a apuntalar el “nou món” de la informàtica, basat en la simbiosis homa-màquina.
 7. 7. FONAMENTS I EVOLUCIÓ DE LA MULTIMÈDIA PRÀCTICA D’AVALUACIÓ CONTINUADA 3  Bill Atkinson (EUA 1951 - ) Enginyer informàtic estatunidenc especialitzat en aplicacions gràfiques. Va treballar en el desenvolupament de l’aplicació gràfica “MacPaint” d’Apple, entre d’altres. Fou el creador de l’eina QuickDraw d’Apple, aplicació fundamental en l’èxit de l’interfície gràfica dels Macintosh d’Apple.
 8. 8. FONAMENTS I EVOLUCIÓ DE LA MULTIMÈDIA PRÀCTICA D’AVALUACIÓ CONTINUADA 3  Vannevar Bush (Massachusetts 1890 - 1974) Enginyer estatunidenc conegut pel seu treball en la computació analògica. Va crear la màquina “memex”, on emmagatzemava de forma individual els seus llibres, apunts, comunicacions. Memex tenia una forma d’accés a la informació emmagatzemada, que posteriorment fou la font d’inspiració per a la creació dels enllaços d’hypertext en HTML.
 9. 9. FONAMENTS I EVOLUCIÓ DE LA MULTIMÈDIA PRÀCTICA D’AVALUACIÓ CONTINUADA 3  Ted Nelson (New Yok 1937 -) Sociòleg, filòsof i pioner de la tecnologia de la informació. Conegut per encunyar els termes “hypertext” i “hypermedia” Ha fundat i continua treballant en el projecte Xanadú, el primer projecte d’hypertext.
 10. 10. FONAMENTS I EVOLUCIÓ DE LA MULTIMÈDIA PRÀCTICA D’AVALUACIÓ CONTINUADA 3  Tim Berners-Lee (Londres 1955 -) Enginyer britànic, reconegut com l’inventor de la World Wide Web (WWW). Director del World Wide Web Consortium (W3C). El 25 de Desembre de 1990, juntament amb Rober Cailliau van fet la primera comunicació HTTP entre un client web i un servidor via internet.

×