Panorama actual dels nous mitjans

311 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
311
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Panorama actual dels nous mitjans

 1. 1.  El que aquí mirarem serà una sèrie de projectes, idees o objectes que van canviar tot el sistema que entenem ara mateix per els nous mitjans de comunicació, centrant-nos en l’ordinador com a base de la nova comunicació global.
 2. 2.  Norbert Wiener  Douglas Engelbart  Ivan Sutherland  Alan Kay  Adele Goldberg  Bill Atkinson  Nicholas Negroponte  Vannevar Bush  Ted Nelson (1)  Tim Berners-Lee
 3. 3.  Va ser professor de matemàtiques en el MIT, i està considerat el fundador de la Cibernètica sobre els anys 40. “Hemos modificado tan radicalmente nuestro entorno que ahora debemos modificarnos a nosotros mismos para poder existir dentro de él.” N. Wiener
 4. 4.  Va ser l’inventor del ratolí, i presentat davant la societat al 1968.  També va treballar amb una versió que va ser prèvia a Internet, la xarxa militar Arpanet.  Pioner de l’interacció humana amb l’ordinador, incloent l’hipertext i els ordinadors en xarxa.
 5. 5.  Creador del programa Sketchpad, que va fer possible la creació d’imatges gràfiques directament en una pantalla utilitzant, per exemple, un llapis òptic.  Aquest programa va assentar la base per al que acabaria sent la interfície gràfica d’usuari.
 6. 6.  Pare de la programació orientada a objectes, va ser el creador del Dynabook, que tot i ser pensat per a que ho utilitzessin els nens a les escoles, va ser el que va definir la base dels actuals ordinadors portàtils i les Tablet PC.  Va formar part també de la creació del Smalltalk i de el programa Sketchpad
 7. 7.  Juntament amb l’Alan Kay va realitzar el desenvolupament en la informàtica del llenguatge Smalltalk-80, programació orientada als objectes del llenguatge.  En alguna ocasió Apple va utilitzar les seves idees juntament amb les del laboratori Xerox Alto per a dissenyar els escriptoris dels seus ordinadors Mac.
 8. 8.  Va treballar varis anys per a Apple, cosa que va fer que ampliés els seus coneixements en el.laboració de software.  Creador del MacPaint i el QuickDraw, que en el seu moment va ser essencial per a l’èxit de Macintosh amb la interfície gràfica d’usuari.  També va dissenyar i idear HyperCard, el sistema d’hipermèdia més popular
 9. 9.  Fundador i director del MIT Media Lab  Principal impulsor del projecte OLPC, on el seu objectiu és disminuir l’escletxa digital en països menys desenvolupats fent arribar la tecnologia al nens, amb sistemes d’un cost (3) aproximat als 100$ i amb un sistema de càrrega tipus Dynamo, degut a que en la majoria d’indrets on arriba aquest projecte no tenen electricitat.
 10. 10.  Creador del primer ordinador analògic cap a 1930, anomenat l’analitzador diferencial  Primer indagador de la actual calculadora, i també d’una màquina de dictat que escrivia el que un li deia.  Inventor del Memex, un dispositiu en que s’emmagatzemaven tot tipus de texts, llibres... Que podia ser mecanitzat de forma que es pogués consultar a grans velocitats - --- principal visionari de l' hipertext i de la WWW !!!
 11. 11.  Visionari també de la WWW, el seu projecte Xanadú es basava en concebre un document mundial que cobrís tot el que hi havia escrit fins aleshores en forma d’ hipertext, que va anomenar transcopyright per la seva possibilitat d’accedir d’una informació a una altre per mitjà dels links.
 12. 12.  Creador del llenguagte HTML, de les etiquetes d’ hipertext HTTP i del sistema de trobada a la web, la URL.  L’any 1989 va unir la HTML i la HTTP i va crear la World Wide Web, i va ser posat en línia al 1991.
 13. 13.  Si podem extreure la informació més important de cada visió i creació, crec que el més important és:  La creació de la WWW  Les moderníssimes interfícies gràfiques d’usuari gràcies al software que ho ha fet possible  La creació del ratolí, que és una eina essencial per al funcionament dels ordinadors.
 14. 14. Informació: Tota la informació ha estat consultada entre els dies 13 i 18 de novembre. http://es.wikipedia.org/wiki/Dynabook http://es.wikipedia.org/wiki/Smalltalk http://www.bookrags.com/biography/adele-goldberg-wcs/ http://en.wikipedia.org/wiki/Nicholas_Negroponte http://www.w3.org/People/Berners-Lee/ http://es.wikipedia.org/wiki/Tim_Berners-Lee http://www.inter-cultura.com/blog/archivo/2009/04/14/ted-nelson-origen-termino-hipertexto http://es.wikipedia.org/wiki/Ted_Nelson http://www.alzado.org/articulo.php?id_art=6 http://es.wikipedia.org/wiki/Vannevar_Bush http://web.media.mit.edu/~nicholas/ http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Atkinson http://en.wikipedia.org/wiki/Adele_Goldberg_(computer_scientist) http://es.wikipedia.org/wiki/Alan_Kay http://web.mit.edu/invent/iow/sutherland.html http://es.wikipedia.org/wiki/Ivan_Sutherland http://www.laflecha.net/perfiles/tecnologia/douglas_engelbart/ http://es.wikipedia.org/wiki/Douglas_Engelbart http://www.google.es/search?q=norbert+wiener&hl=es&rlz=1T4ACAW_esES352ES352&prmd=ibo&tbs=tl:1&tbo=u&ei=26nbTNujKMHW4ga_xvSaC Q&sa=X&oi=timeline_result&ct=title&resnum=17&ved=0CHYQ5wIwEA http://www.infoamerica.org/teoria/wiener1.htm Imatges: (1) Consultada el 16/11/2010 Feta per jaudrius http://www.flickr.com/photos/jaudrius/4101223440/meta/ (2) Consultada el 18/11/2010 foto de Marcin Wichary http://www.flickr.com/photos/8399025@N07/2282609035/ (3) Consultada el 16/11/2010. Foto feta per: one laptop per Child http://www.flickr.com/photos/olpc/2596899541/meta/

×