Progecte de informatica de 4r eso Ies Gorgs

          DIFINICIÓ D'INFORMATICA
Definicións d'informatica:
La Inf...
· www.yahoo.cat (cercador d'infomació en el web)
Conjunt de coneixements referits a l'ordinador.
· www.enciclopedia.ca...
Sistemas operatius:

El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un
terminal (ja sigui u...
Xarxa té aquests significats
En general el terme xarxa es refereix a qualsevol grup o sistema interconnectat

Comunicació:...
• 1886: Herman Hollerith (1860-1929) inventa la "Màquina Censadora o Tab"
 utilitzada per emmagatzemar la informació de l...
1945: Crac Murray Hopper descobreix el primer "bug" en un ordinador mentre
 treballava en un prototip del Mark II.


 19...
• 1959: Xerox presenta la 1a copiadora.


 1959: Texas Instruments anuncia el descobriment del circuit integrat.


 1960...
• 1971: Intel crea el processador "4004", un processador de 4 bits, a 108 Khz,
 que feia 60.000 operacions i integrava 2....
Konrad Zuse
Konrad Zuse, va néixer el 22 de juny de 1910 a Berlin-Wilmersdorf, Alemanya. El seu
pare, Emil, era un adminis...
Bill Gates
William Henry Gates III, KBE (nascut el 28 d'octubre de 1955), conegut com Bill
Gates, és un empresari americà ...
Steven Paul
Steven Paul Jobs (n. 24 febrer 1955 a San Francisco, Califòrnia, Estats. Units.) És un
famós empresari i infor...
La informatica
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

La informatica

430 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
430
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La informatica

 1. 1. Progecte de informatica de 4r eso Ies Gorgs DIFINICIÓ D'INFORMATICA Definicións d'informatica: La Informàtica és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals. En el que avui dia coneixem com a informàtica hi influeixen moltes de les tècniques i de les màquines que l'home ha desenvolupat durant la història per donar suport i potènciar les seves capacitats de memòria, de pensament i de comunicació. La informàtica s'utilitza en múltiples tasques, per exemple en l'elaboració de documents, en el control de processos i robots industrials, en telecomunicacions i vigilància, en el desenvolupament de jocs, etc. El mot Informàtica prové del de informatique, paraula francesa, creada per l'enginyer Philippe Dreyfus als anys cinquanta, i que deriva de la fusió de information i automatique. http://ca.wikipedia.org/wiki/Informàtica La informática (acrónimo de información automática) se puede definir como una mezcla de ciencia y tecnología que estudia y posibilita el tratamiento automático y racional de la információn por medio de computadoras (del inglés, "computer"), también llamados ordenadores (del francés, "ordinateur") o equipos informáticos. http://www.carlospes.com/minidiccionario/informatica.php www.google.cat (cercador d'informació en la web) Ciència que estudia el tratament automàtic de la informació en ordinadors, dispositius electrònics i sistemes informàtics.
 2. 2. · www.yahoo.cat (cercador d'infomació en el web) Conjunt de coneixements referits a l'ordinador. · www.enciclopedia.cat (Diccionari d'Enciclopèdia Catalana) Conjunt de ciències, tècniques o activitats relacionades amb el tractament automatitzat de dades. Mot d'nformatica: El mot Informàtica prové del de informatique, paraula francesa, creada per l'enginyer Philippe Dreyfus als anys cinquanta, i que deriva de la fusió de information i automatique. Àrees de coneixement de la informatica: Encara que les tecnologies emprades en les computadores digitals han canviat molt des que van aparèixer els primers models en els anys 40, la majoria encara utilitza l'Arquitectura de von Neumann, publicada a principis dels anys 1940 per John von Neumann, que altres autors atribueixen a John Presper Eckert i John William Mauchly. L'arquitectura de Von Neumann descriu un ordinador amb 4 seccions principals: la unitat aritmètic lògica (ALU per les seves sigles de l'anglès: Arithmetic Logic Unit), la unitat de control, la memòria central, i els dispositius d'entrada i sortida (E / S ). Aquestes parts estan interconnectades per canals de conductors anomenats busos.
 3. 3. Sistemas operatius: El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal (ja sigui un ordinador personal, un telèfon mòbil, etc.). El sistema operatiu actua com a amfitrió dels diversos programes d'aplicació que normalment corren sobre una màquina. Una de les principals funcions és gestionar els detalls de l'operació del maquinari, de manera que els diversos programes no se n'hagin d'ocupar, alleugerint i fent més fàcil així el procés de programació d'aquestes aplicacions. La gran majoria d'ordinadors, des de telèfons mòbil, ordinadors personals, videoconsoles fins a supercomputadors, usen algun tipus de sistema operatiu. Algoritmia: En matemáticas, ciencias de la computación y disciplinas relacionadas, un algoritmo (del latín, dixit algorithmus y éste a su vez del matemático persa Al Juarismi ) es un conjunto preescrito de instrucciones o reglas bien definidas, ordenadas y finitas que permite realizar una actividad mediante pasos sucesivos que no generen dudas a quien lo ejecute.Dados un estado inicial y una entrada, siguiendo los pasos sucesivos se llega a un estado final y se obtiene una solución. Los algoritmos son el objeto de estudio de la algoritmia.
 4. 4. Xarxa té aquests significats En general el terme xarxa es refereix a qualsevol grup o sistema interconnectat Comunicació: • Xarxa informàtica, sistema de comunicacions electròniques formada per ordinadors. • Xarxa d'Àrea Local • Xarxa sense fil • Internet, "La Xarxa" o "Xarxa de xarxes", conjunt d'ordinadors interconnectats. • Xarxa radiofònica que distribueix la programació de múltiples canals interconnectats. • Xarxa televisiva que distribueix continguts televisius a través de multiples canals interconnectats en una xarxa. • Xarxa de telecomunicacions, una xarxa de comunicacions electròniques. Cronologia de la informàtica: • 1833: Charles Babbage (1792-1871) presenta la "màquina analítica", capaç de realitzar totes les operacions matemàtiques i de Pograma mitjançant targetes de cartró perforat. 1854: George Boole (1785- 1873) va desenvolupar la "Teoria de l'àlgebra de Boole" que peermitió el desenvolupament de l'àlgebra binària. Es considera el pilar de l'electrònica de commutació i de l'electrònica digital actual.
 5. 5. • 1886: Herman Hollerith (1860-1929) inventa la "Màquina Censadora o Tab" utilitzada per emmagatzemar la informació de les persones censades. • Sistema basat en targetes perforades. 1935: IBM desenvolupa el "IBM 601" i la "màquina d'escriure electrònica". 1936: Alan M. Turing crea la "Màquina de Turing" capaç de resoldre tot tipus de problemes amb solució algorísmica. 1938: William Hewlett i David Packard funden Hewlett Packard. • 1940: Howard H. Aiken (1900-1973) va desenvolupar la idea de Babbage en col.laboració amb tècnics d'IBM. El resultat dels seus investigacions va donar lloc al "ASCC" (Automatic Sequence Controlled Calculator) coneguda com "Harvard Mark 1". Era capaç de sumar dos nombres en menys de 1 seg. i de multiplicar en 2 seg. 1938: Konrad Zuse (1910 -) inventa la "V1", posteriorment coneguda com "Z1". Es tractava d'una calculadora programable en sistema binari. 1940: Konrad Zuse (1910 -) desenvolupa la "V2", després va passar a anomenar "Z2". 1941: Konrad Zuse inventa la "V3", posteriorment coneguda com "Z3". Va ser la primera calculadora programable per fer operacions. 1942: John Vicent Atanasoff i Clifford Berry desenvolupen la màquina "ABC" (Atanasoff Berry Computer) la primera màquina de calcular digital, totalment electrònica. Tenia una velocitat de rellotge de 60 Hz
 6. 6. 1945: Crac Murray Hopper descobreix el primer "bug" en un ordinador mentre treballava en un prototip del Mark II. 1946: John W. Mauchly i John Presper Eckert desenvolupen el "ENIAC" (Electronic numeric Integrator And Calculator). Una màquina construïda a base de vàlvules de buit, substituint els relés, aconseguint major rapidesa en resolució de problemes. Tenia una velocitat de rellotge de 100 Hz 1951: John W. Mauchly crea el "Univac-1". Primer ordinador posat a la venda. La nit de les eleccions dels EUA (4 novembre 1952), la CBS News va utilitzar el Univac-1 per fer una prodicción sobre qui seria el guanyador de les eleccions presidencials: Eisenhower o Stevenson. 1952: John Von Neumann, amb el "EDVAC" (Electronic Discreta Variable Automatic Computer) concep una màquina predecessora dels ordinadors moderns. L'EDVAC utilitzava ariméctica binària i permetia treballar amb un programa emmagatzemat. 1954: IBM desenvolupa el "IBM 650", primer ordinador produït per vendre en grans quantitats. • 1954: A Earl Masterson es dissenya la impressora "Uniprint" capaç d'imprimir 600 línies per minut. 1956: IBM presenta el "305 Ramac". S'inicia l'era del disc magnètic com a mitjà d'emmagatzematge. 1957: John Backus, i els seus companys d'IBM, creen el lenguje de programació "Fortran" (Formula Translator). 1957: Kenneth Olsen funda Digital Equipment Corporation. 1958: Gràcies al desenvolupament de telèfon mòdem, Bell Labs aconsegueix que les línies de telèfon transmetin informació binària.
 7. 7. • 1959: Xerox presenta la 1a copiadora. 1959: Texas Instruments anuncia el descobriment del circuit integrat. 1960: DEC anuncia el "PDP-1", un ordinador comercial amb pantalla integrada. 1960: Un equip format per fabricants d'ordinadors i el Pentàgon desenvolupa el llenguatge de programació "Cobol" (Common Business Oriented Language). 1961: IBM llança la "Sèrie 1400". Segons la revista "Datamation" quan comença a introduir aquesta sèrie d'IBM abasta el 81,2% del mercat d'ordinadors. 1963: S'introdueix "ASCII" (American Standard Code for Information Interchange), un codi que permet l'intercanvi d'informació entre màquines de diferents fabricants. 1964: Dough Engelbart inventa el ratolí. 1964: IBM crea el "Sistema 360", format per sis ordinadors i 40 perifèrics que podien treballar en conjunt. 1964: Thomas Kurtz i John Kemeny desenvoluparan el llenguatge de programació "Basic". 1968: Robert Noyce i Gordon Moore funden Intel Corporation. 1969: Kenneth Thompson i Dennis Ritchie, de AT & T Bell Laboratories, creen el sistema operatiu "Unix". 1969: S'introdueix l'standart "RS-232-C" per a intercanvi d'informació entre ordinadors i perifèrics.
 8. 8. • 1971: Intel crea el processador "4004", un processador de 4 bits, a 108 Khz, que feia 60.000 operacions i integrava 2.300 transistors. 1972: Es fan populars les calculadores portàtils. 1973: Gary Kildall presenta un sistema operatiu simple per a ordinadors personals, basat en el llenguatge PL / M, conegut amb el nom 2 CP / M " 1974: Intel presenta el processador "8080", un processador de 8 bits, a 2 Mhz, que integrava 6.000 transistors. 1974: Brian Kernighan i Dennis Ritchie creen el llenguatge de programació "C". • 1975: Bill Gates i Paul Allen concedeixen lincencia del seu programa "Basic" per al PC Altair. Es tracta d'un dels primers programes dissenyat per a PC que ha tingut més repercussió. • 1976: Steve Wozniak i Steve Jobs van crear l'ordinador "Apple I". • 1977: Apple Computer presenta "Apple II". • 1978: Intel crea el processador "8086" de 16 bits. 1981: IBM presenta "IBM PC" (Personal Computer). Es van vendre més de 45.000 unitats en els primers 4 mesos. 1981: Microsoft presenta "MS-DOS" (Microsoft Disk Operating System) un programa bàsic per al nou IBM PC.
 9. 9. Konrad Zuse Konrad Zuse, va néixer el 22 de juny de 1910 a Berlin-Wilmersdorf, Alemanya. El seu pare, Emil, era un administrador de l'oficina de correus. La seva mare, Maria Crohn, era neboda del seu pare. Va créixer a Braunsberg, Prússia Oriental, on va estudiar humanitats. Després d'acabar els seus estudis bàsics, al 1927 va ingressar a l'Escola Tècnica (Technisches Hochschule) de Berlin-Charlottenburg on va estudiar enginyeria civil. Van ser aquests estudis d'enginyeria que van dur a Zuse a desenvolupar dispositius mecànics per al càlcul el 1934. Zuse va notar que els treballs de càlcul estadístic en la seva professió consumien innombrables hores, que bé podrien emprar-se en el desenvolupament de noves idees o en l'aplicació de nous conceptes.
 10. 10. Bill Gates William Henry Gates III, KBE (nascut el 28 d'octubre de 1955), conegut com Bill Gates, és un empresari americà de la branca de la informàtica. Juntament amb altres, va programar l'Altair BASIC original per a l'Altair 880, una microcomputadora primitiva. Va fundar Microsoft juntament amb Paul Allen, empresa de la qual Steve Ballmer n'és president i Arquitecte de programari en Cap. Segons la revista Forbes, Gates és una de les persones més riques del món. El juny de 2006 hom li calculava una fortuna de 46.000 milions de dòlars, és a dir, uns 36.800 milions d'euros (més de 6 bilions de les antigues pessetes), i s'havia mantingut durant una dècada al capdavant de la llista de les persones més riques del món. L'any 2008 la mateixa revista el feia baixar a la tercera posició del rànquing.
 11. 11. Steven Paul Steven Paul Jobs (n. 24 febrer 1955 a San Francisco, Califòrnia, Estats. Units.) És un famós empresari i informàtic nord-americà, president d'Apple Inc i màxim accionista individual de The Walt Disney Company. És una de les més importants figures de la indústria de la computació i l'entreteniment digital. Al costat del cofundador d'Apple, Steve Wozniak, Jobs va ajudar a la popularització de l'ordinador personal a finals dels anys 70. Va ser un dels primers a entreveure el potencial dels sistemes de Interfície Gràfica d'Usuari (GUI). Després de tenir problemes amb la cúpula directiva de l'empresa que ell mateix va fundar, Jobs va ser acomiadat d'Apple Computer el 1985, tornant a la companyia el 1997, on és director executiu des de llavors. Steven Gary Steven Gary Wozniak (San Jose, 11 d'agost del 1950) és un enginyer informàtic esdevingut filantrop. Els seus invents i màquines són reconeguts per haver contribuït enormement a la revolució de l'ordinador personal als anys setanta. Wozniak va fundar Apple Computer conjuntament amb Steve Jobs i Ronald Wayne el 1976 i va crear els ordinadors Apple I i l'Apple II a mitjans dels setanta. L'Apple II va ser l'ordinador més venut dels setanta i principis dels vuitanta, i és normalment referit com el primer ordinador personal. Wozniak té diversos malnoms, com ara "(The) Woz" o "Wizard of Woz". El primer és també el nom de la companyia que ha fundat. Wozniak és conegut també pel seu caràcter introvertit, i ell mateix troba molest el seu nivell de popularitat.

×