Pac3 g carbo

324 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
324
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pac3 g carbo

 1. 1. Fonaments i evolució de la multimèdia. PAC 3. Grau Multimèdia UOC, 1r sem. Curs 2010/11 Georgina Carbó
 2. 2. Norbert Wiener (1894 - 1964) “Hem modificat tant radicalment el nostre entorn que ara ens hem de modificar a nosaltres mateixos per poder existir dintre d’ell” Pare de la cibernètica , la defineix com la ciència del control i la comunicació. Feed-back o retroalimentació, un dels principis principals de la seva teoria : la inteligència (animal o artificial) procesa i capta una informació i, segons aquest mecanisme, dóna una resposta.
 3. 3. Douglas Carl Engelbart (1925) “Si la facilitat d’ús fos l’únic requisit, tots ens mouríem en tricicles." Inventor del ratolí. En la presentació oficial del seu enginy va presentar també l’hipertext i el públic va poder veure la primera vídeoconferència. Per Engelbart, l’ordinador havia de deixar de ser una màquina de calcular i convertir-se en una eina de comunicació.
 4. 4. Ivan Sutherland (1938) “Si puc pintar les solucions possibles, tinc més fàcil trobar la correcta." Creador dels gràfics per ordinador. Creador del Sketchpad. Introdueix conceptes com el disseny 3D i la realitat virtual. Utilització d’icones.
 5. 5. Alan Kay (1940) “La millor manera de predir el futur és inventar-lo.” Va desenvolupar la programació orientada a objectes, desenvolupant amb A. Goldberg Smalltalk. Creador dels sistemes moderns de interfícies gràfiques d’usuari. Aportacions a la creació dels ordinadors portàtils i el moderns tablets pc.
 6. 6. Adele Goldberg (1945) Juntament amb A. Kay va desenvolupar el llenguatge de programació orientat a objectes, Smalltalk. “No preguntis si pots fer quelcom, pregunta com fer- ho”
 7. 7. Bill Atkinson Creador de MacPaint, el primer programa de dibuix informàtic. Inventor d’HyperCard, un dels primers sistemes hipermedia i precursor de Power Point. Desenvolupa API, una interfície de comunicació accessible a les diferents aplicacions de software.
 8. 8. Nicholas Negroponte (1943) “D’on venen les bones idees? De la diferència” Cofundador i director del MIT Media Lab, centre d’investigació i desenvolupament de les noves teconologies. Impulsor de la fundació One Laptop Per Child, subministra els seus ordinadors als governs de països en vies de desenvolpament
 9. 9. Vannevar Bush (1890-1974) “Apareixeran formes completament noves d’enciclopèdies, amb una red d’enllaços que les recorrin, preparades per ser inserides al memex i allà amplificades.” Cap del projectede l’analitzador diferencial, una calculadora analògica, construida l’any 1931. Desenvolupa la idea del Memex, un sistema d’emmagatzematge i consulta d’informació, inspiració dels ordinadors moderns i l’hipertext.
 10. 10. Ted Nelson (1937) “Qualsevol idiota pot fer servir un ordinador. De fet, molts ho fan."Encunya el concepte d’hipertext. Fundador del projecte Xanadu, mitjançant el qual proposa creuar i connectar tota la informació existent mitjançant enllaços i transclusions. Servirà d’inspiració per la WWW, l’Hypercard i Lotus Notes entre d’altres.
 11. 11. Tim Berners-Lee (1955) “M’agradaria que la xarxa creixés amb ordre i neteja. És el més complicat, però el més interessant. És el llegat que deixem al futur; és el nostre coneixement i Història.” Creador del llenguatge HTML, del protocol HTTP i del sistema de localització d’objectes en la web URL. De la seva idea d’unir els dos primers, HTML i HTTP, va sorgir la World Wide Web.
 12. 12. Fonts de les imatges.

×