Origen i vigència de la Multimèdia

271 views

Published on

Origen i vigència de la Multimèdia

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
271
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Origen i vigència de la Multimèdia

 1. 1. Origen i vigència de la Multimèdia • Norbert Wiener • Douglas Engelbart • Ivan Sutherland • Alan Kay • Adele Goldberg • Bill Atkinson • Nicholas Negroponte • Vannevar Bush • Ted Nelson • Tim Berners-Lee
 2. 2. Norbert Wiener ● Iniciador de la Cibernètica. Dues idees principals juguen un paper en la cibernètica: la retroalimentació negativa amb les seves propietats d'estabilització, i la transmissió d'informació, que ajuda a fer un conjunt de moltes parts d'un sistema complex, ja sigui viu o no.
 3. 3. Douglas Engelbart ● Engelbart, va començar a treballar a l'Institut de Desenvolupament de Stanford (Stanford Research Institute) concretament al Augmentation Research Center la principal via d'investigació era l'NLS On-line System, la primera implementació amb èxit de l'hipertext. ● Inventor del ratolí. ● A més de fer la primera demostració pública del ratolí, va incloure una connexió a la pantalla amb el seu centre d'investigació, és a dir, va ser la primera vídeo-conferència de la història.
 4. 4. Ivan Sutherland ● Ivan Sutherland és considerat per molts ser el creador dels gràfics de l'ordinador. ● Ha contribuït amb nombroses idees de la interacció de l'ordinador. ● Va introduir conceptes com ara el modelatge tridimensional de l'ordinador, simulacions visuals, disseny automatitzat (CAD) i realitat virtual. ● Va treballar amb Alan Kay a Xerox Parc, desenvolupant el llenguatge de programació orientat a objectes que ell havia creat: l'Smalltalk.
 5. 5. Alan Kay ● Considerat el primer a establir les bases de les característiques de la programació orientada a objectes tal com avui la coneixem. Va fer importants aportacions al disseny d'interfícies gràfiques d'usuari i també dels ordinadors portàtils. ● Kay va treballar per Xerox a les seves instal·lacions de Palo Alto, el conegut com Palo Alto Research Center (PARC). Un grup d'investigadors liderats per Kay desenvolupa el llenguatge de programació SmallTalk.
 6. 6. Adele Goldberg ● Al igual que en Shutherland, Adeleva va treballar amb Alan Kay a Xerox Parc, desenvolupant el llenguatge de programació orientat a objectes que ell havia creat: l'Smalltalk. ● Amb aquest projecte tots dos treballaven en una interfície gràfica orientada a l'educació dels nens, un sistema que els facilités la creació i la generació d'idees, però que va acabar essent la base de les interfícies actuals.
 7. 7. Bill Atkinson ● Va dissenyar gran part de la interfície d'usuari inicial Macintosh i va programar l'original QuickDraw, MacPaint i programari HyperCard, aplicacions orientades a la interfase gràfica del usuari. ● Altres contribucions en el camp del desenvolupament del softwre de disseny, van ser el llaç de selecció o les marching ants (formigues marxant), utilitzats actualment en la majoria de programes d'edició gràfica, com Adobe Photoshop.
 8. 8. Nicholas Negroponte ● Pioner en el desenvolupament dels moderns sistemes informàtics. ● La seva contribució més rellevant ha estat la creació del Media Laboratory del MIT, centre capdavanter en la recerca i desenvolupament de tot el relacionat amb les "noves tecnologies" per aplicar a les comunicacions del futur, tant en l'àrea de l'educació com l'entreteniment.
 9. 9. Vannevar Bush ● El 1927 va desenvolupar la seva primera màquina analògica per a resoldre senzilles equacions. ● El 1945, va publicar un article titulat "Com podem pensar", on descriu un màquina teòrica anomenada "memex", que es considera com la base teòrica de l'hipertext, el llenguatge de programació d'Internet.
 10. 10. Ted Nelson ● Nelson va fundar el projecte Xanadu el 1960. La idea de Xanadu va sorgir després d'una visita al Xerox PARC, i consistia en una especie de biblioteca en línia, que cobreixi tot l'escrit en el món, mitjançant una gran quantitat d'ordinadors interconnectats, que contingui tot el coneixement existent o, millor dit, informació en forma d'hipertext. Que després va donar lloc a la invenció de Berners-Lee de la WorldWideWeb (WWW).
 11. 11. Tim Berners-Lee ● Va crear la WWW (WorldWideWeb), un espai dins del qual, la gent podia interactuar, ple de pàgines enllaçades de text, imatges, animacions, sons i vídeos (es tractava d'un primer espai multimèdia). El projecte combinava les tècniques de la recuperació de les dades i de l'hipertext, per fer un sistema d'informació global fàcil, però de gran abast.

×