ART RELIGIÓS

118 views
53 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
118
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

ART RELIGIÓS

 1. 1. • • • L’art visigòtic L’art mossàrab L’art romànic
 2. 2. ART VISIGÒTIC
 3. 3. L'Art visigòtic és un estil artístic enquadrat dins de l'art preromànic. Es va desenvolupar sota domini polític dels visigots, particularment durant el Regne de Toledo, principalment entre els segles V. L'art visigòtic el podem trobar en forma d'arquitectura, escultura i orfebreria, però no en forma de pintura. Es caracteritza per la construcció d’esglésies de planta en forma de creu, l’us de voltes de canó i d’aresta, l'ús de l’arc de ferradura, i l’escassetat d’obertures. Pel que fa l’ornamentació, són importants les corones votives(ofertes de Déu per raó d’un desig expressat). I els lampadaris(suport per a les llànties o espelmes)., que es penjaven del sostre de les esglésies.
 4. 4. A Catalunya , a la ciutat de Terrassa, hi ha un conjunt de tres esglésies: L’església de Santa Maria:
 5. 5. L’Església de Sant Miquel:
 6. 6. L’Església de Sant Pere:
 7. 7. ART MOSSÀRAB
 8. 8. L’Art mossàrab és el resultat de la relació entre comunitats cristianes i la cultura àrab. L'art mossàrab presenta una tipologia de nau única, de dimensions molt reduïdes, planta trapezoidal de l'absis i atrompetat cap a l'interior a totes les finestres. L’element arquitectònicmés característic és l’arc de ferradura que és més tancat que el visigòtic.
 9. 9. Església de Sant Miquel de Cuixà:
 10. 10. ART ROMÀNIC
 11. 11. L’Art romànic és l'art que es va desenvolupar per la major part d'Europa Occidental, incloent les Illes Britàniques. Es caracteritza per ser eminentment religiós.
 12. 12. ARQUITECTURA Destaquen les formes simples, la elegància en la decoració i la preocupació per la simetria i les proporcions segons l’espiritualitat pròpia de l’època: austeritat i recolliment.
 13. 13. Església de Sant Climent de Taull:
 14. 14. ESCULTURA A l’interior de les esglésies i monestirs les escultures eren de fusta i representaven, sobretot, marededéus, crucifixions i davallaments. En els exteriors es decoraven els pòrtics i els capitells de pedra amb motius bíblics o simbòlics.
 15. 15. Capitells del claustre de Sant Miquel de Cuixà:
 16. 16. PINTURA Els trets principals són la influència de l’art bizantí, l’ús de tècnica del fresc, el poc domini de la perspectiva, l’ús de colors plans, la presència d’imatges hieràtiques i l’absència de paisatges.
 17. 17. Pantocrator de l’absis de Sant Climent de Taull:
 18. 18. FI

×