SlideShare a Scribd company logo
1 of 25
Sistemi Financiar
Përmbajtja e Kapitullit  ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Cka eshte Sistemi financiar  ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Tregu financiar  ,[object Object],[object Object]
Subjektet me Tepric ë dhe Munges ë t ë mjeteve financiare ,[object Object],[object Object],[object Object]
Finacimi Direkt - Indirekt ,[object Object],[object Object]
Rrjedhja e Fondeve në Tregjet financiare  .
Diagrami I Rrjedhës së Fondeve Tregu Institucionet Ndërmjetesuese Sektorët me tepricë Sektorët me deficit
Rrjedhja e Fondeve nepermjet Tregut Tregjet financiare Institucionet Ndërmjetesuese Sektorët Suficitare Sektorët Deficitar
Rrjedhjae fondeve nepermjet Insticioneve Ndermjetsuse Tregjet Institucionet Ndermjetesuese Sektorët Suficitare Sektorët Deficitare
Rrjedhja e Fondeve nëpërmjet Ndërmjetsueve dhe Tregjeve  Tregjet Institucionet Ndermjetesuese Sektoret Suficitare Sektoret Deficitare
Rrjedhja e fondeve nëpërmjet Tregjeve dhe Ndërmjetësuesve  Tregjet Institucionet Ndermjetesuese Sektoret suficitare Sektoret deficitare
Funksionet e Tregut financiar ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Funksioni i Kursimit ,[object Object],[object Object]
Funksioni i pasurisë  ,[object Object],[object Object],[object Object]
Funksioni i likuiditetit ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Funksioni i kreditimit ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Funksioni i pagimit ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Funksioni i Rrezikut ,[object Object],[object Object]
Funksioni Politik ,[object Object],[object Object],[object Object]
Llojet e Tregut financiar brenda Sistemit financiar ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Tregu i parasë  ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Instrumentet e Tregut te parase ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Tregu i kapitalit ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Instrumentet e Tregut te kapitalit ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]

More Related Content

What's hot

Banka qendrore dhe politika monetare, si dhe paraja dhe sistemi bankar
Banka qendrore dhe politika monetare, si dhe paraja dhe sistemi bankarBanka qendrore dhe politika monetare, si dhe paraja dhe sistemi bankar
Banka qendrore dhe politika monetare, si dhe paraja dhe sistemi bankar
Menaxherat
 
Elasticiteti i kerkese dhe i ofertes elasticiteti
Elasticiteti i kerkese dhe i ofertes elasticitetiElasticiteti i kerkese dhe i ofertes elasticiteti
Elasticiteti i kerkese dhe i ofertes elasticiteti
Menaxherat
 
Politika monetare
Politika monetarePolitika monetare
Politika monetare
Menaxherat
 
Banka dhe punët bankare
Banka dhe punët bankareBanka dhe punët bankare
Banka dhe punët bankare
Shpejtim Rudi
 
Paraja dhe banka
Paraja dhe bankaParaja dhe banka
Paraja dhe banka
Menaxherat
 
Letrat me vlere
Letrat me vlere Letrat me vlere
Letrat me vlere
Menaxherat
 
Tregu, oferta dhe kerkesa
Tregu, oferta dhe kerkesaTregu, oferta dhe kerkesa
Tregu, oferta dhe kerkesa
Menaxherat
 

What's hot (20)

Risku
RiskuRisku
Risku
 
Paraja Kuptimi, Format, Dhe Funksionet
 Paraja  Kuptimi, Format, Dhe Funksionet Paraja  Kuptimi, Format, Dhe Funksionet
Paraja Kuptimi, Format, Dhe Funksionet
 
Institucionet financiare(leksion)
Institucionet financiare(leksion)Institucionet financiare(leksion)
Institucionet financiare(leksion)
 
Banka qendrore dhe politika monetare, si dhe paraja dhe sistemi bankar
Banka qendrore dhe politika monetare, si dhe paraja dhe sistemi bankarBanka qendrore dhe politika monetare, si dhe paraja dhe sistemi bankar
Banka qendrore dhe politika monetare, si dhe paraja dhe sistemi bankar
 
Buxhetimi i kapitalit
Buxhetimi i kapitalitBuxhetimi i kapitalit
Buxhetimi i kapitalit
 
Prezantimi i pasqyrave financiare.
Prezantimi i pasqyrave financiare.Prezantimi i pasqyrave financiare.
Prezantimi i pasqyrave financiare.
 
55490065 teze d-financiar
55490065 teze d-financiar55490065 teze d-financiar
55490065 teze d-financiar
 
Elasticiteti i kerkese dhe i ofertes elasticiteti
Elasticiteti i kerkese dhe i ofertes elasticitetiElasticiteti i kerkese dhe i ofertes elasticiteti
Elasticiteti i kerkese dhe i ofertes elasticiteti
 
Politika monetare
Politika monetarePolitika monetare
Politika monetare
 
Banka dhe punët bankare
Banka dhe punët bankareBanka dhe punët bankare
Banka dhe punët bankare
 
Bilanci
BilanciBilanci
Bilanci
 
Vlera në kohë e parasë
Vlera në kohë e parasëVlera në kohë e parasë
Vlera në kohë e parasë
 
Makro : politika fiskale
Makro : politika fiskaleMakro : politika fiskale
Makro : politika fiskale
 
MAKROEKONOMIA - Pyetje dhe përgjigje
MAKROEKONOMIA - Pyetje dhe përgjigjeMAKROEKONOMIA - Pyetje dhe përgjigje
MAKROEKONOMIA - Pyetje dhe përgjigje
 
Paraja dhe funksionet "money and its functions"
Paraja dhe funksionet "money and its functions" Paraja dhe funksionet "money and its functions"
Paraja dhe funksionet "money and its functions"
 
Analizat Financiare Per Marrje Te Vendimeve
Analizat Financiare Per Marrje Te VendimeveAnalizat Financiare Per Marrje Te Vendimeve
Analizat Financiare Per Marrje Te Vendimeve
 
Paraja dhe banka
Paraja dhe bankaParaja dhe banka
Paraja dhe banka
 
Letrat me vlere
Letrat me vlere Letrat me vlere
Letrat me vlere
 
Tregu, oferta dhe kerkesa
Tregu, oferta dhe kerkesaTregu, oferta dhe kerkesa
Tregu, oferta dhe kerkesa
 
Menaxhimi i riskut ne Sigurime
Menaxhimi i riskut ne SigurimeMenaxhimi i riskut ne Sigurime
Menaxhimi i riskut ne Sigurime
 

Similar to Sistemi financiar

01 financa hyrje ne financa
01 financa  hyrje ne financa01 financa  hyrje ne financa
01 financa hyrje ne financa
Shkumbin Gashi
 
MENAXHMETI-FINANCIAR (1)
MENAXHMETI-FINANCIAR (1)MENAXHMETI-FINANCIAR (1)
MENAXHMETI-FINANCIAR (1)
Ymer Ejupi
 
Menaxhment bankar II
Menaxhment bankar IIMenaxhment bankar II
Menaxhment bankar II
Muhamet Sopa
 
Kontabiliteti i instrumentave financiare afatgjate(Leksion)
Kontabiliteti i instrumentave financiare afatgjate(Leksion)Kontabiliteti i instrumentave financiare afatgjate(Leksion)
Kontabiliteti i instrumentave financiare afatgjate(Leksion)
Vilma Hoxha
 
Kontabilitet publik
Kontabilitet publikKontabilitet publik
Kontabilitet publik
Muhamet Sopa
 
Investimet E Huaja Direkte
Investimet E Huaja DirekteInvestimet E Huaja Direkte
Investimet E Huaja Direkte
Menaxherat
 
Sistemi i raportimit financiar
Sistemi i raportimit financiarSistemi i raportimit financiar
Sistemi i raportimit financiar
Menaxherat
 

Similar to Sistemi financiar (20)

Menaxhmenti Financiar - Hyrje Ne Financa
Menaxhmenti Financiar - Hyrje Ne FinancaMenaxhmenti Financiar - Hyrje Ne Financa
Menaxhmenti Financiar - Hyrje Ne Financa
 
Ligjerata fshab-kf-1
Ligjerata fshab-kf-1Ligjerata fshab-kf-1
Ligjerata fshab-kf-1
 
01 financa hyrje ne financa
01 financa  hyrje ne financa01 financa  hyrje ne financa
01 financa hyrje ne financa
 
kapitulli_3_tif (1).pdftregjet dhe institucionet financiare
kapitulli_3_tif (1).pdftregjet dhe institucionet financiarekapitulli_3_tif (1).pdftregjet dhe institucionet financiare
kapitulli_3_tif (1).pdftregjet dhe institucionet financiare
 
Pytjet ekonomi kollekiumi 2
Pytjet ekonomi kollekiumi 2Pytjet ekonomi kollekiumi 2
Pytjet ekonomi kollekiumi 2
 
Menaxhmenti Financiar ne Biznesin Nderkombetar
Menaxhmenti Financiar ne Biznesin NderkombetarMenaxhmenti Financiar ne Biznesin Nderkombetar
Menaxhmenti Financiar ne Biznesin Nderkombetar
 
Ekonomi Kollekiumi 2- Pytje Pergjigje
Ekonomi Kollekiumi 2- Pytje PergjigjeEkonomi Kollekiumi 2- Pytje Pergjigje
Ekonomi Kollekiumi 2- Pytje Pergjigje
 
MENAXHMETI-FINANCIAR (1)
MENAXHMETI-FINANCIAR (1)MENAXHMETI-FINANCIAR (1)
MENAXHMETI-FINANCIAR (1)
 
Tregu i kapitalit
Tregu i kapitalitTregu i kapitalit
Tregu i kapitalit
 
Menaxhment bankar II
Menaxhment bankar IIMenaxhment bankar II
Menaxhment bankar II
 
Kontabiliteti i instrumentave financiare afatgjate(Leksion)
Kontabiliteti i instrumentave financiare afatgjate(Leksion)Kontabiliteti i instrumentave financiare afatgjate(Leksion)
Kontabiliteti i instrumentave financiare afatgjate(Leksion)
 
Prezantim rovi
Prezantim roviPrezantim rovi
Prezantim rovi
 
Bazat e kontabilitetit 1 doc
Bazat e kontabilitetit 1 docBazat e kontabilitetit 1 doc
Bazat e kontabilitetit 1 doc
 
Kontabilitet publik
Kontabilitet publikKontabilitet publik
Kontabilitet publik
 
Banka dhe biznesi bankar
Banka dhe biznesi bankarBanka dhe biznesi bankar
Banka dhe biznesi bankar
 
Investimet E Huaja Direkte
Investimet E Huaja DirekteInvestimet E Huaja Direkte
Investimet E Huaja Direkte
 
Sistemi i raportimit financiar
Sistemi i raportimit financiarSistemi i raportimit financiar
Sistemi i raportimit financiar
 
Seminari
SeminariSeminari
Seminari
 
BILANCI KONTABEL- ANALIZA E AKTIVITETEVE INVESTUESE
BILANCI KONTABEL- ANALIZA E AKTIVITETEVE INVESTUESE BILANCI KONTABEL- ANALIZA E AKTIVITETEVE INVESTUESE
BILANCI KONTABEL- ANALIZA E AKTIVITETEVE INVESTUESE
 
Paraja Banka Dhe Krediti
Paraja Banka Dhe KreditiParaja Banka Dhe Krediti
Paraja Banka Dhe Krediti
 

More from Menaxherat

More from Menaxherat (20)

Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Statistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashiStatistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
 
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi
Statistike treguesit e korelacionit  ardiana gashiStatistike treguesit e korelacionit  ardiana gashi
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi
 
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluaraStatistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
 
Statistike indekset
Statistike indeksetStatistike indekset
Statistike indekset
 
Si te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtimSi te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtim
 
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
 
Sjellja organizative berim ramosaj
Sjellja organizative  berim ramosajSjellja organizative  berim ramosaj
Sjellja organizative berim ramosaj
 
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashi
Statistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashiStatistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashi
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashi
 
Seminar analiza e tregut te punes ne kosove
Seminar  analiza e tregut te punes ne kosoveSeminar  analiza e tregut te punes ne kosove
Seminar analiza e tregut te punes ne kosove
 
Promocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidiPromocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidi
 
Treguesit e pozicionit ushtrime
Treguesit e pozicionit ushtrimeTreguesit e pozicionit ushtrime
Treguesit e pozicionit ushtrime
 
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit ardian...
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit  ardian...Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit  ardian...
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit ardian...
 
Projektimi i procesit Vehbi Ramaj
Projektimi i procesit Vehbi RamajProjektimi i procesit Vehbi Ramaj
Projektimi i procesit Vehbi Ramaj
 
Politika e produktit nail reshidi
Politika e produktit  nail reshidiPolitika e produktit  nail reshidi
Politika e produktit nail reshidi
 
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqiPermbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
 
Politika e cmimit nail reshidi
Politika e cmimit nail reshidiPolitika e cmimit nail reshidi
Politika e cmimit nail reshidi
 
Mjedisi ligjor i bizneseve
Mjedisi ligjor i bizneseveMjedisi ligjor i bizneseve
Mjedisi ligjor i bizneseve
 
Menaxhment ymer havolli permbledhje
Menaxhment  ymer havolli permbledhjeMenaxhment  ymer havolli permbledhje
Menaxhment ymer havolli permbledhje
 
Menaxhimi i qmimeve
Menaxhimi i qmimeveMenaxhimi i qmimeve
Menaxhimi i qmimeve
 
Menaxhimi i resurseve humane pytje
Menaxhimi i resurseve humane pytjeMenaxhimi i resurseve humane pytje
Menaxhimi i resurseve humane pytje
 

Sistemi financiar

 • 2.
 • 3.
 • 4.
 • 5.
 • 6.
 • 7. Rrjedhja e Fondeve në Tregjet financiare .
 • 8. Diagrami I Rrjedhës së Fondeve Tregu Institucionet Ndërmjetesuese Sektorët me tepricë Sektorët me deficit
 • 9. Rrjedhja e Fondeve nepermjet Tregut Tregjet financiare Institucionet Ndërmjetesuese Sektorët Suficitare Sektorët Deficitar
 • 10. Rrjedhjae fondeve nepermjet Insticioneve Ndermjetsuse Tregjet Institucionet Ndermjetesuese Sektorët Suficitare Sektorët Deficitare
 • 11. Rrjedhja e Fondeve nëpërmjet Ndërmjetsueve dhe Tregjeve Tregjet Institucionet Ndermjetesuese Sektoret Suficitare Sektoret Deficitare
 • 12. Rrjedhja e fondeve nëpërmjet Tregjeve dhe Ndërmjetësuesve Tregjet Institucionet Ndermjetesuese Sektoret suficitare Sektoret deficitare
 • 13.
 • 14.
 • 15.
 • 16.
 • 17.
 • 18.
 • 19.
 • 20.
 • 21.
 • 22.
 • 23.
 • 24.
 • 25.