SlideShare a Scribd company logo
BOARD EXAM QUESTIONS
FOR CRIMINOLOGIST
CRIMINALISTICS
1. In gunshot wounds, when there is evident
burning of tissues and blackening of the skin, it
maybe ascertained that it is at near contact fire
meaning that the distance of the body to the
gun is approximately,
a. 6 inches
b. 12 inches
c. 18 inches
d. 24 inches
Ans. A
2. When there is a choice between several
deltas and one of which is a bifurcation,
the one to be selected should be the
________.
a. Arch
b. Core
c. Bifurcation
d. Eyelet
Ans.C
3. Can all physicians allowed to conduct
Autopsy?
a. Yes
b. no
c. never
d. False
Ans. B
4. The test used in textile fibers.
a. photography
b. lie detection
c. burning and solubility test
d. comparison microscope
Ans. C
5. Branch of Metallurgy that involves the
microstructures of metals and alloys.
a. Metallography
b. alloygraphy
c. macro etching
d. micro etching
Ans. A
6. Three (3) types of poisons.
a. Organic, Inorganic, Biological
b. Hypnotic, Sedatives, Laxatives
c. Emetics, Biological, Inorganic
d. Organic, Sedatives, Biological
Ans. A
7. Antidote for Arsenic Poisoning.
a. Thiamine
b. Pyridoxine
c. Succimer
d. Fabahistine
Ans. C
8. “ Did you ever steal anything?” is what
kind of questions.
a. Relevant
b. Irrelevant
c. Control
d. General question
Ans. C
10. Two (2) persons who tried to destroy
there fingerprints
a. John Dillenger and Robert James Pitt
b. Tom Dillenger and Brad Pitt
c. John Denver and Robert James Pitt
d. John Denver and Brad Pitt
Ans. A
11. How many fingerprint classification are used
internationally?
a. 2
b. 3
c. 4
d. 5
Ans. B
12. The Three (3) fingerprint classifications are;
Arch, Loops, and ________.
a. Tented Arch
b. Accidental Whorl
c. Whorls
d. Ulnar Loop
Ans. C
9. Breaking down of complex proteins into
simpler components associated with foul
smelling gasses and accompanied by
chance in color of the body.
a. Putrefaction
b. Maceration
c. Mummification
d. Marbolization
Ans. A
13. In criminal investigation, when we say “bullet”,
does it includes pellets?
a. Yes
b. No
c. Never
d. Maybe
Ans. A
14. Muzzle velocity of Military firearms.
a. 1,850 fps
b. 1,925 fps
c. 2,500 fps
d. 3,500 – 4,000 fps
Ans. C
15. It refers to the actual curve path of
projectile from the moment it leaves the
gun barrel until it hits the target. (2x
question)
a. Trajectory
b. Velocity
c. Stability
d. Ricochet
Ans. A
16. If smokeless powder was made from gelatinize
nitrocellulose mixed with ether and alcohol,
does Black powder contains charcoal and
sulfur?
a. Yes
b. No
c. Never
d. Maybe
Ans. A
17. These are guns designed to fire only
one shot for every loading. (2x question)
a. Single-shot firearm
b. Bolt action type
c. Repeating firearms
d. Slide action type
Ans. A
18. In gunshot wounds, which is always
greater in appearance?
a. Entrance
b. Exit
c. Contact
d. Close
Ans. B
19. In photography, when we say tripod,
how many stands are there?
a. 2
b. 3
c. 4
d. 5
Ans. B
20. Can rigor mortis determine the time of death?
a. Yes
b. No
c. Never
d. Maybe
Ans. A
21. In robbery case. Which is the focus of close up
photography?
a. valuable materials
b. forcible entry
c. disarray furniture’s
d. broken glass
Ans. B
22. In post-mortem lividity, the blood
cannot be transferred even if the body
has been moved to another position
when the blood is defused in the
____________.
a. tissues
b. plasma
c. Outer skin
d. Veins
Ans. A
23. Most common form of asphyxia.
a. Strangulation
b. hanging
c. lynching
d. Garroting
Ans. A
24. A condition in which the supply of oxygen to
the blood has been reduced below working
levels. (5x question)
a. Asphyxia
b. homicide
c.syncope
d. Coma
Ans. A
25. Involuntary divergence of the pen line from
the natural direction in the formation of
letters.
a. Tremor
b. Hiatus
c. Shading
d. loose writing
Ans. B
26. First police surgeon or forensic pathologist who
performed the autopsy of Julius Caesar.
a. Paul Zacchias
b. Antistius
c. Landsteiner
d. Hipocrates
Ans. B
27. How many percent of alcohol is needed to be
considered that a person is intoxicated?
a.0.05%
b. 0.15%
c. 0.15%
d. 1.05%
Ans. A
28. Used to see stains on clothes that are invisible
to a normal light.
a. X-ray
b. Infrared light
c. UV light
d. visible lights
Ans. B
29. A little bit better than idiots.
a. Imbecile
b. Moron
c. Moral defficiency
d. feebleminded
ans. A
30. What is the purpose of getting the plain
impression of the subject?
a. For classification purposes
b. For verification purposes
c. To check the order of the rolled
impression
d. For comparison purposes
Ans. C
31. The poisonous gas that smells like a rotten
egg.
a. Hydrogen sulfide
b. Sulfur dioxide
c. Hydrogen dioxide
d. Hydrochloride
Ans. A
32. A violent volatile poison producing an almond
odor in vomit’s of the victim.
a. Plasma
b. Cyanide
c. Sulfur
d. Lead
Ans. B
33. Another term for Ultra-violet light.
a. White light
b. Red light
c. Black light
d. Roentgen
Ans. C
34. It is an adjustable mechanism that
regulates the amount of light reaching the
film by varying the length of time, and it is
consider as the door of the camera.
a. Lens
b. focusing Ring
c. Shutter
d. Aperture
Ans. C
35. Sequence of sensitivity of the Three (3)
emulsion layers of color film.
a. Blue-Green-Red
b. Red- Green-Blue
c. Green-Red-Blue
d. Blue-Red-Green
Ans. B
36. An instrument used to measure the bore
diameter of a shotgun.
a. Taper gauge
b. Helixometer
c. Microscope
d. Onoscope
Ans. A
37. Covers the surface of the dermis with blunt
peg-like formation.
a. Epidermis
b. Sweat pores
c. Dermal papillae
d. Sweat gland
Ans. C
38. An instrument used to detect alcohol in human
body.
a. Alcotest
b. Drunkometer
c. Breath analyzers
d. Intoximeter
Ans. C
39. The morphological constituents of human hair.
a. Medulla, Cortex, Cuticle
b. Root, Shaft, Tip
c. Anagen, Catagen, Telogen
d. Refracting index, Birefringence, Density
Ans. B
40. The depression between the ridges which
maybe compared with the low areas in a tire
tread.
a. Core
b. Delta
c. Furrows
d. Sweat pores
Ans. C
41. It is the access to another computer network
sites to steal data or sensitive information.
a. Hacking
b. Cyber spies
c. Morphing
d. Password sniffers
Ans. A
42. It is a sensitized material that has the primary
function of recording the image that is focused
upon it by the lens of the camera.(2x question)
a. Photographic paper
b. Film
c. Filter
d. Camera
Ans. B
43. A component of a polygraph machine which is
used to record the perspiration and breathing of
a subject with the aid of a convoluted rubber
tube.
a. Plethysmograph
b. Pneumograph
c. Galvanograph
d. Kymograph
Ans. B
44. The most typical camera used for police
photography.
a. Polaroid still camera
b. Single lens reflex camera
c. Digital camera
d. View camera
Ans. B
45. They are considered as the focal points
in fingerprint identification.
a. Appendage and Upthrust
b. Core and Delta
c. Recurving ridge and Coverging ridge
d. Pattern area and Typelines
Ans. B
46. Black powder as discovered by Chinese
Alchemist is consists of a mixture of:
a. Gelatinized nitrocellulose with ether and alcohol
b. Sulfur, Gelatinized nitrocellulose with ether
c. Salt, sulfur and alcohol
d. Sulfur, Charcoal and saltpeter
Ans. D
47. How many days after infliction does a
“black-eye” can be observed to be turning
Purple?
a.1-4 days
b.4-5 days
c. 6-7 days
d. 8-9 days
Ans. A
48. A principle in fingerprint which states
that the ridge patterns on the digits never
change during the life of an individual.
a. Principle of Permanency
b. Principle of Individuality
c. Principle of Infallibility
d. Principle of Lividity
Ans. A
49. “Is your mother’s name Magdalena?” is what
kind of question?
a. Relevant
b. Irrelevant
c. Control
d. General question
Ans. B
50. All fingers are rolled AWAY from the subject’s
body except?
a. Both Index fingers
b. Both Little fingers
c. Both Middle fingers
d. Both Thumbs
Ans. D
51. Branch of ballistics which involves the
study of projectile’s behavior from the
time it leaves the gun until it ends its
flight.
a. Interior Ballistics
b. Terminal Ballistics
c. Exterior Ballistics
d. Transitional Ballistics
Ans. C
52. Regarded as a special form of pen lift disguise
in which a perceptible group appears in the
writing.
a. Diacritic
b. Hiatus
c. Hesitation
d. Tremor
Ans. C
53. These are firearms that propel projectiles with
diameter of more than one (1) inch.
a. Artillery
b. Musket
c. Assault rifle
d. Cannon
Ans. A
54. There are always two deltas in what fingerprint
pattern?
a. Ach
b. Loop
c. Whorls
d. Accidental whorl
Ans. C
55. The two types of glass fractures are?
a. Radial and Ulnar fractures
b. Radial and Concentric fractures
c Concentric and emetic fractures
d. Plain and one-way fractures
Ans. B
56. A fingerprint characteristics which is free
from any obstruction.
a. Sufficient recurve/ Recurving ridge
b. Insufficient recurve
c. Insipient ridge
d. diverging ridge
Ans. A
57. In terminal ballistics, it is the depth of
bullet penetrating the target.
a. Terminal Accuracy
b. Terminal Velocity
c. Terminal Energy
d. Terminal Penetration
Ans. D
58. Firearms are like people that have general and
specific characteristics. What firearm
characteristics refers to those that can be
determined only after a gun is already
manufactured?
a. Caliber and Model
b. Class Characteristics
c. Rifling Characteristics
d. Individual Characteristics
Ans. D
59. A typewriter defect that can be corrected by
cleaning the machine or replacing the ribbon.
a. Transitory defect
b. Typeface defect
c. Alignment defect
d. Permanent defect
Ans. A
60. It is the ridge count of the first loop pattern
appearing on the fingerprint card except the two
little fingers.
a. Primary classification
b. Secondary classification
c. Final Classification
d. Key classification
Ans. D
61. It refers to the last stage of toxological
examination.
a. Quantification
b. Microscopic examonation
c. Biological
d. None of the following
Ans. A
62. Individual characteristics of firearms can
be determined even before a gun is
manufactured. This statement is-
a. True
b. False
c. Doubtful
d. Maybe
Ans. B
63. These are marks found at the extracting
groove of the spent shell caused by its
withdrawal from the chamber.
a. Ejector marks
b. Shearing marks
c. Extractor marks
d. Firing pin marks
64. Human hair has medullary index of less than
________, and animal hair has a medullary
index of greater than _________.
a. 0.1, 0.2
b. 0.2, 0.3
c. 0.3, 0.5
d. 0.5, 0.7
Ans. D
65. This will serve as authority of polygraph
examiner to examine the subject as evidence
that subject voluntary submits to undergo the
test.
a. Willingness of the subject to undergo Pre-test
in interview
b. Willingness of the subject to take the test to
prove his innocence
c. Willingness of the subject to give his personal
data during the pre-test interview
d. None of the foregoing
Ans. B
66. When a shot is fired on an automatic pistol by
a criminal.
a. The empty shells remain within the chamber
b. The shell is rarely found at the crime scene
c. The shell in most cases will be found at the
scene of firing
d. The shell is usually disposed by the perpetrator
Ans. C
67. When bullet travels through the body it
produces a shock wave which damages
the tissue around its path, this is known
as –
a. Contact
b. Close discharge
c. Distance charge
d. Tissue quake
Ans. D
68. In tented arches, the ridges _________
a. Make a complete circuit
b. Makes an obstruction
c. Run from one side to another with rise at
the center
d. Make a backward turn
Ans. C
69. In taking fingerprints, __________ are
rolled towards the body of the subject.
a. All fingers
b. Both thumbs
c. Little fingers
d. All fingers except thumb
Ans. B
70. If the same digits of both hands are
missing, the impressions are held to be
__________.
a. Dependent on the classification of the
print of the other finger
b. Dependent on the ridge tracing
c. Loops
d. Plain whorl, Meeting
Ans. D
71. In the investigation of a rape case, use of ultra
violent light is a useful method because-
a. Only to establish whether certain stains, after
they have been located by some other
method.
b. To locate stains, but not to establish whether
they are semen stains
c. Both to locate stains and to establish whether
they are semen stains
d. Neither for finding nor for determining their
nature
Ans. B
72. If a subject has more than ten (10)
fingers, the extra finger is printed on
the_______ of the fingerprint chart with
notation to the effect that same is an extra
finger.
a. Face
b. Other side
c. Face, upper corner
d. Face, lower corner
Ans. B
73. Discharge shells are initialed at –
a. Inside or outside of the case near open
end
b. On any part of the shell
c. Where firing pin strikes
d. At the base
Ans. A
74. The retouching of a defective portion of
a written stroke is known in questions
document examination as –
a. Feathering
b. Shading
c. Retracing
d. Patching
Ans. D
75. In case of minor injury affecting only the layer
of the friction skin, the injury will not
permanently deface the ridge formation
provided that the ______ is not affected.
a. Dermis
b. Epidermis
c. Bone of the finger
d. Ulna bone
Ans. B
76. A drop of blood which falls from the moving
object or person is elongated and the splashes
are found to be concentrated around one end
of the stain. As a general rule, the splashes
and the extension of the drop of blood
indicates –
a. Fresh blood
b. Dried stain
c. Direction of movement
d. Dead person
Ans. C
77. The identity of two impressions is
established primarily through _______.
a. Dimensions of pattern
b. Similarity of traces
c. Unexplained similarity of patterns
d. Ridge characteristics and the relative
position of these ridge characteristics
Ans. D
78. When inking fingers for the purpose of
taking rolled impressions, the fingers
must be inked from ______ to base of
the joint.
a. Base
b. Tip
c. Second joint
d. Third joint
Ans. B
79. Is a kind of fingerprint pattern in which one or
more ridges enter on either side of the
impression by a recurve, pass out or terminate
on the same side as the ridges enter.
a. Loop
b. Ulnar loop
c. Radial loop
d. Tented arch
Ans. A
80. A characteristic of post-mortem
symptom of carbon monoxide poisoning
is a –
a. Vary texture and appearance of the skin
b. Contorted position of the body
c. Pinkish lividity of all part of the body
d. Marked protuberance of the eyeballs
Ans. C
81. The English person who coined the term
“Photography” in English language.
a. William Abney
b. William Talbot
c. Louis Daguerre
d. John F. Herschel
Ans. D
82. In taking mug shots of a suspect who is
standing, the camera should be
positioned –
a. At neck level
b. At chest level
c. At hips level
d. Slightly above the head level
Ans. B
83. This condition mimics rigor mortis when
the dead body is exposed to very low
temperature.
a. Cold stiffening
b. Heat stiffening
c. Cadaveric spasm
d. Instantaneous rigor
Ans. A
84. Evidence which change quickly such as skid
marks, the wounds and bruises will heal and
disappear before the case comes to trial. Such
evidence can be preserved by –
a. Pickling method and introduced in court as
evidence
b. Photographed introduced in court as evidence
c. Casting and mould and introduced in court as
evidence
d. All of the foregoing
Ans. B
85. The type of special kind of death is done
by making convict face a firing squad
and is put to death by a volley of fire.
a. Musketry
b. Euthanasia
c. Judicial death
d. Hanging
Ans. A
86. To be able to make a positive identification of
a person, document examiner must be able to
observe the –
a. Characteristics of his handwriting
b. Writing position of the writer
c. Manner on how the writer moves the pain
d. Distinguishing individual features of his
handwriting
Ans. D
87. Writing characterized by too much
freedom of movement and lack of
regulation which is usually tall letters.
a. Loss writing
b. Restrained writing
c. Genuine writing
d. Regulated writing
Ans. A
88. Upon beginning the test, how many
seconds should the examiner wait before
asking the first question?
a. 10-15
b. 15-20
c. 5-10
d. 20-25
Ans. B
89. A form of sexual perversion where a
male individual derives pleasure from
wearing the female apparels.
a. Homosexuality
b. Transexualism
c. Tranvestism
d. Intersexuality
And. C
90. Portrait parle is correctly defined by which of
the following?
a. The verbal, accurate, and picturesque
description of the person identified
b. It is the file of pictures of missing or wanted
persons
c. The use of anthropometrical measurement of
human body as the basis for identification
d. It is the used of several evidences to eliminate
or include in choice for identification
Ans. A
91. One of the following is considered the “cardinal
rule in chart interpretation”.
a. Chart makings is the keynote to accurate chart
interpretation
b. Specific response must form a deviation from
norm
c. Any change from normal response requires an
explanation
d. Chart probing shall be done after each chart
Ans. C
92. Maybe defined as the scientific
examination of firearms, shell, bullets
allegedly used in the commission of a
crime.
a. Forensic ballistics
b. Interior ballistics
c. Exterior ballistics
d. None of the foregoing
Ans. A
93. DNA is a chemical substance found in all
cells and individuals has a unique DNA
and only ________ share the same DNA
pattern.
a. Mother and child
b. Father and child
c. Mother and father
d. Identical twins
Ans. D
94. The restoration of tampered serial
numbers can be done by the use of –
a. Benzidine solution
b. Saline solution
c. Etching solution
d. Sulfuric acid
Ans. C
95. In ridge tracing, 3 or more ridges above
the right delta is considered whorl type
of pattern with –
a. Inner tracing
b. Outer tracing
c. Meeting Tracing
d. IMO tracing
Ans. B
96. Period of time wherein human bones will
not exhibit changes.
a. 10 years
b. 20 years
c. 30 years
d. 40 years
Ans. B
97. The tumbling of the bullet in its flight
and hitting the target sideways as a
result of not spinning on its axis.
a. Gyroscopic action
b. Key hole shot
c. Spinning
d. Recoil
Ans. B
98. A wound produced by blunt
object/instrument such as log and stone.
a. Punctured
b. Incised
c. Lacerated
d. Stab wound
Ans. C
99. A physical injury which is found at the
site and also the opposite site of
application of force.
a. Extensive injury
b. Coup injury
c. Contre coup injury
d. Coup and contre coup injury
Ans. D
100. The light from the pinhole camera will
form –
a. A halo effect
b. A photographic emulsion
c. An inverted image
d. An emergency ray
Ans. C
101. The simplest of all fingerprint patterns
is the –
a. Plain arch
b. Loop
c. Whorl
d. Plain whorl
Ans. A
102. It was found out by the authorities in
Dactyloscopy that 65% of fingerprint
patterns are classified as –
a. Whorl
b. Loops
c. Arches
d. Combination of loop and whorl
Ans. B
103. The rifling of a firearm is located inside
the barrel. It consist of –
a. Raised portion
b. Depressed portion
c. Lands portion
d. Lands and grooves
Ans. D
104. The fingerprint of a person appears on
fetus between _________ after
conception.
a. 100-200 days
b. 100-120 days
c. 100-220 days
d. 100- 150 days
Ans. B
105. Contemporary handwriting standards means
that the age of the standard should be within –
a. 5 years prior to the date of the questioned
document
b. 10 years prior to the date of the questioned
document
c. 8 years prior to the date of the questioned
document
d. 12 years prior to the date of the questioned
document
Ans. A
106. The identification of handwriting is
based on the proposition that –
a. People are all alike
b. People are with different handwriting
c. People are all different
d. All of the foregoing
Ans.B
107. A type of burn produced as a result of
the body come in contact with a moving
object.
a. Radiation burn
b. Electrical burn
c. Friction burn
d. Thermal burn
Ans. C
108. The marks left on a bullet by a gun
barrel are different from those left by
any other gun barrel. This fact is most
useful in identifying the –
a. Direction from which a shot was fired
b. Person who fired a particular gun
c. Bullet which caused a fatal wound
d. Gun from which the bullet was fire
Ans. D
109. In cases of suicide, what would be the
noticeable muscular change?
a. Cold stiffening
b. Heat stiffening
c. Instantaneous rigor
d. Putrefaction
Ans. C
110. Designed to fired at night which emits
a bright flame at its base.
a. Tracer bullet
b. Zip gun
c. Dum-dum
d. Blank ammunition
Ans. A

More Related Content

What's hot

Compilation of previous board examination questions
Compilation of previous board examination questionsCompilation of previous board examination questions
Compilation of previous board examination questions
Rhem Rick Corpuz
 
Fingerprint Classification- slide 1
Fingerprint Classification- slide 1Fingerprint Classification- slide 1
Fingerprint Classification- slide 1
Jury Rocamora
 
Diagnostic examination in_correctional_admin
Diagnostic examination in_correctional_adminDiagnostic examination in_correctional_admin
Diagnostic examination in_correctional_admin
Khaidzh Hadjirul
 
How to Write Like a Cop
How to Write Like a CopHow to Write Like a Cop
How to Write Like a Cop
Jean Reynolds
 
Interview and interrogation_powerpoint
Interview and interrogation_powerpointInterview and interrogation_powerpoint
Interview and interrogation_powerpoint
Dakota Boswell
 
Introduction to Criminology and Psychology of Crimes
Introduction to Criminology and Psychology of CrimesIntroduction to Criminology and Psychology of Crimes
Introduction to Criminology and Psychology of Crimes
Noemi Domingo-Cafirma
 
CDI Exam
CDI ExamCDI Exam
CDI Exam
AlexOlivar6
 
Security Measures: Effectiveness of the Installation of CCTV Cameras in Relat...
Security Measures: Effectiveness of the Installation of CCTV Cameras in Relat...Security Measures: Effectiveness of the Installation of CCTV Cameras in Relat...
Security Measures: Effectiveness of the Installation of CCTV Cameras in Relat...
Associate Professor in VSB Coimbatore
 
Criminal procedure simplified
Criminal procedure simplifiedCriminal procedure simplified
Criminal procedure simplified
Cheldy S, Elumba-Pableo
 
Improving Police/Community Relations
Improving Police/Community RelationsImproving Police/Community Relations
Improving Police/Community Relations
National Crime Prevention Council
 
Probation (PRESIDENTIAL DECREE NO. 968).pptx
Probation (PRESIDENTIAL DECREE NO. 968).pptxProbation (PRESIDENTIAL DECREE NO. 968).pptx
Probation (PRESIDENTIAL DECREE NO. 968).pptx
RuweeObogne
 
First-Responders-in-CSI_01.19.ppt
First-Responders-in-CSI_01.19.pptFirst-Responders-in-CSI_01.19.ppt
First-Responders-in-CSI_01.19.ppt
Alleli Faith Leyritana
 
Comparative police system2015
Comparative police system2015Comparative police system2015
Comparative police system2015
monde24836
 
Justifyingcircumstance
JustifyingcircumstanceJustifyingcircumstance
Justifyingcircumstance
Cheldy S, Elumba-Pableo
 
Whorl Patterns
Whorl PatternsWhorl Patterns
Whorl Patterns
Jury Rocamora
 
Introduction to criminology lecture 1 module 1
Introduction to criminology lecture 1 module 1Introduction to criminology lecture 1 module 1
Introduction to criminology lecture 1 module 1
JEN PAN
 
Routine activity theory
Routine activity theoryRoutine activity theory
Routine activity theory
NihaarikaSaini
 
Police photography
Police photographyPolice photography
Police photography
Criminal Justice Education
 
Walker, Chapter 3
Walker, Chapter 3Walker, Chapter 3
Walker, Chapter 3
William Harmening
 
Criminology Licensure Examination Reviewer (How to effectively Hurdle the Cri...
Criminology Licensure Examination Reviewer (How to effectively Hurdle the Cri...Criminology Licensure Examination Reviewer (How to effectively Hurdle the Cri...
Criminology Licensure Examination Reviewer (How to effectively Hurdle the Cri...
Charlemagne James Ramos
 

What's hot (20)

Compilation of previous board examination questions
Compilation of previous board examination questionsCompilation of previous board examination questions
Compilation of previous board examination questions
 
Fingerprint Classification- slide 1
Fingerprint Classification- slide 1Fingerprint Classification- slide 1
Fingerprint Classification- slide 1
 
Diagnostic examination in_correctional_admin
Diagnostic examination in_correctional_adminDiagnostic examination in_correctional_admin
Diagnostic examination in_correctional_admin
 
How to Write Like a Cop
How to Write Like a CopHow to Write Like a Cop
How to Write Like a Cop
 
Interview and interrogation_powerpoint
Interview and interrogation_powerpointInterview and interrogation_powerpoint
Interview and interrogation_powerpoint
 
Introduction to Criminology and Psychology of Crimes
Introduction to Criminology and Psychology of CrimesIntroduction to Criminology and Psychology of Crimes
Introduction to Criminology and Psychology of Crimes
 
CDI Exam
CDI ExamCDI Exam
CDI Exam
 
Security Measures: Effectiveness of the Installation of CCTV Cameras in Relat...
Security Measures: Effectiveness of the Installation of CCTV Cameras in Relat...Security Measures: Effectiveness of the Installation of CCTV Cameras in Relat...
Security Measures: Effectiveness of the Installation of CCTV Cameras in Relat...
 
Criminal procedure simplified
Criminal procedure simplifiedCriminal procedure simplified
Criminal procedure simplified
 
Improving Police/Community Relations
Improving Police/Community RelationsImproving Police/Community Relations
Improving Police/Community Relations
 
Probation (PRESIDENTIAL DECREE NO. 968).pptx
Probation (PRESIDENTIAL DECREE NO. 968).pptxProbation (PRESIDENTIAL DECREE NO. 968).pptx
Probation (PRESIDENTIAL DECREE NO. 968).pptx
 
First-Responders-in-CSI_01.19.ppt
First-Responders-in-CSI_01.19.pptFirst-Responders-in-CSI_01.19.ppt
First-Responders-in-CSI_01.19.ppt
 
Comparative police system2015
Comparative police system2015Comparative police system2015
Comparative police system2015
 
Justifyingcircumstance
JustifyingcircumstanceJustifyingcircumstance
Justifyingcircumstance
 
Whorl Patterns
Whorl PatternsWhorl Patterns
Whorl Patterns
 
Introduction to criminology lecture 1 module 1
Introduction to criminology lecture 1 module 1Introduction to criminology lecture 1 module 1
Introduction to criminology lecture 1 module 1
 
Routine activity theory
Routine activity theoryRoutine activity theory
Routine activity theory
 
Police photography
Police photographyPolice photography
Police photography
 
Walker, Chapter 3
Walker, Chapter 3Walker, Chapter 3
Walker, Chapter 3
 
Criminology Licensure Examination Reviewer (How to effectively Hurdle the Cri...
Criminology Licensure Examination Reviewer (How to effectively Hurdle the Cri...Criminology Licensure Examination Reviewer (How to effectively Hurdle the Cri...
Criminology Licensure Examination Reviewer (How to effectively Hurdle the Cri...
 

Similar to 5.MOCKBOARD_IN_CRIMINALISTICS.ppt

B gas painting-multiple-choice-1
B gas painting-multiple-choice-1B gas painting-multiple-choice-1
B gas painting-multiple-choice-1
Abdul Sayeed Mohammed
 
General Science Quiz questions
General Science Quiz questionsGeneral Science Quiz questions
General Science Quiz questions
nvrajendrakumar
 
DPMT-III_Engineering_Metrology.pdf
DPMT-III_Engineering_Metrology.pdfDPMT-III_Engineering_Metrology.pdf
DPMT-III_Engineering_Metrology.pdf
SandeepKUMAR524811
 
√Classified Study File 2- Final Coaching
√Classified Study File 2- Final Coaching√Classified Study File 2- Final Coaching
√Classified Study File 2- Final Coaching
JONASSIBAL
 
Ingles vi
Ingles viIngles vi
Ingles vi
maf188
 
rrb ntpc previous papers
rrb ntpc previous papersrrb ntpc previous papers
rrb ntpc previous papers
marketer1234
 
Civil technical quiz
Civil technical quizCivil technical quiz
Civil technical quiz
premsai05
 
PGCET MCA 2015 Question Paper
PGCET MCA 2015 Question PaperPGCET MCA 2015 Question Paper
PGCET MCA 2015 Question Paper
Eneutron
 
02 question paper x
02 question paper x02 question paper x
02 question paper x
rohitmakwana
 
Grade 7 mid first semester
Grade 7 mid first semesterGrade 7 mid first semester
Grade 7 mid first semester
syaifulzubir
 
rrb ntpc previous papers
rrb ntpc previous papersrrb ntpc previous papers
rrb ntpc previous papers
marketer1234
 
Ingles vi 1
Ingles vi 1Ingles vi 1
Ingles vi 1
Erick Macias Daniel
 
Rrb tc mumbai
Rrb tc mumbaiRrb tc mumbai
Rrb tc mumbai
Prashanth mech
 
NIFT sample question paper UG general ability test
NIFT sample question paper UG general ability testNIFT sample question paper UG general ability test
NIFT sample question paper UG general ability test
Academy of Fashion & Design
 
Nift sample question paper ug general ability test
Nift sample question  paper ug general ability testNift sample question  paper ug general ability test
Nift sample question paper ug general ability test
Academy of Fashion & Design
 
Class 10 Cbse Science Sample Paper Term 2 Model 1
Class 10 Cbse Science Sample Paper Term 2 Model 1Class 10 Cbse Science Sample Paper Term 2 Model 1
Class 10 Cbse Science Sample Paper Term 2 Model 1
Sunaina Rawat
 

Similar to 5.MOCKBOARD_IN_CRIMINALISTICS.ppt (16)

B gas painting-multiple-choice-1
B gas painting-multiple-choice-1B gas painting-multiple-choice-1
B gas painting-multiple-choice-1
 
General Science Quiz questions
General Science Quiz questionsGeneral Science Quiz questions
General Science Quiz questions
 
DPMT-III_Engineering_Metrology.pdf
DPMT-III_Engineering_Metrology.pdfDPMT-III_Engineering_Metrology.pdf
DPMT-III_Engineering_Metrology.pdf
 
√Classified Study File 2- Final Coaching
√Classified Study File 2- Final Coaching√Classified Study File 2- Final Coaching
√Classified Study File 2- Final Coaching
 
Ingles vi
Ingles viIngles vi
Ingles vi
 
rrb ntpc previous papers
rrb ntpc previous papersrrb ntpc previous papers
rrb ntpc previous papers
 
Civil technical quiz
Civil technical quizCivil technical quiz
Civil technical quiz
 
PGCET MCA 2015 Question Paper
PGCET MCA 2015 Question PaperPGCET MCA 2015 Question Paper
PGCET MCA 2015 Question Paper
 
02 question paper x
02 question paper x02 question paper x
02 question paper x
 
Grade 7 mid first semester
Grade 7 mid first semesterGrade 7 mid first semester
Grade 7 mid first semester
 
rrb ntpc previous papers
rrb ntpc previous papersrrb ntpc previous papers
rrb ntpc previous papers
 
Ingles vi 1
Ingles vi 1Ingles vi 1
Ingles vi 1
 
Rrb tc mumbai
Rrb tc mumbaiRrb tc mumbai
Rrb tc mumbai
 
NIFT sample question paper UG general ability test
NIFT sample question paper UG general ability testNIFT sample question paper UG general ability test
NIFT sample question paper UG general ability test
 
Nift sample question paper ug general ability test
Nift sample question  paper ug general ability testNift sample question  paper ug general ability test
Nift sample question paper ug general ability test
 
Class 10 Cbse Science Sample Paper Term 2 Model 1
Class 10 Cbse Science Sample Paper Term 2 Model 1Class 10 Cbse Science Sample Paper Term 2 Model 1
Class 10 Cbse Science Sample Paper Term 2 Model 1
 

More from ArhakirAlpapara

Criminology review FORENSIC SCIENCE.pptx
Criminology review FORENSIC SCIENCE.pptxCriminology review FORENSIC SCIENCE.pptx
Criminology review FORENSIC SCIENCE.pptx
ArhakirAlpapara
 
CRIMINOLOGY REVIEW CRIMINAL PROCEDURE RULE 111 ROC.pptx
CRIMINOLOGY REVIEW CRIMINAL PROCEDURE RULE 111 ROC.pptxCRIMINOLOGY REVIEW CRIMINAL PROCEDURE RULE 111 ROC.pptx
CRIMINOLOGY REVIEW CRIMINAL PROCEDURE RULE 111 ROC.pptx
ArhakirAlpapara
 
TRAFFIC_MANAGEMENT___ACCIDENT_INVESTIGATION.pptx
TRAFFIC_MANAGEMENT___ACCIDENT_INVESTIGATION.pptxTRAFFIC_MANAGEMENT___ACCIDENT_INVESTIGATION.pptx
TRAFFIC_MANAGEMENT___ACCIDENT_INVESTIGATION.pptx
ArhakirAlpapara
 
CRIMINOLOGY REVIEW FINAL-DRILLS-FOR-CDI.pptx
CRIMINOLOGY REVIEW FINAL-DRILLS-FOR-CDI.pptxCRIMINOLOGY REVIEW FINAL-DRILLS-FOR-CDI.pptx
CRIMINOLOGY REVIEW FINAL-DRILLS-FOR-CDI.pptx
ArhakirAlpapara
 
CRIMINOLOGY REVIEW 2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt
CRIMINOLOGY REVIEW 2019_CRIMINAL_LAW_1.pptCRIMINOLOGY REVIEW 2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt
CRIMINOLOGY REVIEW 2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt
ArhakirAlpapara
 
Character-Formation-2.pptx
Character-Formation-2.pptxCharacter-Formation-2.pptx
Character-Formation-2.pptx
ArhakirAlpapara
 
1. Med.hum.II-Human rights.ppt
1. Med.hum.II-Human rights.ppt1. Med.hum.II-Human rights.ppt
1. Med.hum.II-Human rights.ppt
ArhakirAlpapara
 
4-Human-Rights-powerpoint.pptx
4-Human-Rights-powerpoint.pptx4-Human-Rights-powerpoint.pptx
4-Human-Rights-powerpoint.pptx
ArhakirAlpapara
 
lawenforcementadministrationii-140112075537-phpapp02.pptx
lawenforcementadministrationii-140112075537-phpapp02.pptxlawenforcementadministrationii-140112075537-phpapp02.pptx
lawenforcementadministrationii-140112075537-phpapp02.pptx
ArhakirAlpapara
 
Q_&_A_TRAFFIC_MANAGEMENT.pptx
Q_&_A_TRAFFIC_MANAGEMENT.pptxQ_&_A_TRAFFIC_MANAGEMENT.pptx
Q_&_A_TRAFFIC_MANAGEMENT.pptx
ArhakirAlpapara
 
FIREARMS LAW.ppt
FIREARMS LAW.pptFIREARMS LAW.ppt
FIREARMS LAW.ppt
ArhakirAlpapara
 
BALLISTICS-BY-BRILLO.pptx
BALLISTICS-BY-BRILLO.pptxBALLISTICS-BY-BRILLO.pptx
BALLISTICS-BY-BRILLO.pptx
ArhakirAlpapara
 
Evidence.ppt
Evidence.pptEvidence.ppt
Evidence.ppt
ArhakirAlpapara
 
RPC-Book-2_JRM.ppt
RPC-Book-2_JRM.pptRPC-Book-2_JRM.ppt
RPC-Book-2_JRM.ppt
ArhakirAlpapara
 
poluce.ppt
poluce.pptpoluce.ppt
poluce.ppt
ArhakirAlpapara
 
probation_review-new.ppt
probation_review-new.pptprobation_review-new.ppt
probation_review-new.ppt
ArhakirAlpapara
 
NON-INSTITUTIONAL_CORRECTION_-2.pptx
NON-INSTITUTIONAL_CORRECTION_-2.pptxNON-INSTITUTIONAL_CORRECTION_-2.pptx
NON-INSTITUTIONAL_CORRECTION_-2.pptx
ArhakirAlpapara
 
Evidence.ppt
Evidence.pptEvidence.ppt
Evidence.ppt
ArhakirAlpapara
 
4-Human-Rights-powerpoint.pptx
4-Human-Rights-powerpoint.pptx4-Human-Rights-powerpoint.pptx
4-Human-Rights-powerpoint.pptx
ArhakirAlpapara
 
2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt
2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt
2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt
ArhakirAlpapara
 

More from ArhakirAlpapara (20)

Criminology review FORENSIC SCIENCE.pptx
Criminology review FORENSIC SCIENCE.pptxCriminology review FORENSIC SCIENCE.pptx
Criminology review FORENSIC SCIENCE.pptx
 
CRIMINOLOGY REVIEW CRIMINAL PROCEDURE RULE 111 ROC.pptx
CRIMINOLOGY REVIEW CRIMINAL PROCEDURE RULE 111 ROC.pptxCRIMINOLOGY REVIEW CRIMINAL PROCEDURE RULE 111 ROC.pptx
CRIMINOLOGY REVIEW CRIMINAL PROCEDURE RULE 111 ROC.pptx
 
TRAFFIC_MANAGEMENT___ACCIDENT_INVESTIGATION.pptx
TRAFFIC_MANAGEMENT___ACCIDENT_INVESTIGATION.pptxTRAFFIC_MANAGEMENT___ACCIDENT_INVESTIGATION.pptx
TRAFFIC_MANAGEMENT___ACCIDENT_INVESTIGATION.pptx
 
CRIMINOLOGY REVIEW FINAL-DRILLS-FOR-CDI.pptx
CRIMINOLOGY REVIEW FINAL-DRILLS-FOR-CDI.pptxCRIMINOLOGY REVIEW FINAL-DRILLS-FOR-CDI.pptx
CRIMINOLOGY REVIEW FINAL-DRILLS-FOR-CDI.pptx
 
CRIMINOLOGY REVIEW 2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt
CRIMINOLOGY REVIEW 2019_CRIMINAL_LAW_1.pptCRIMINOLOGY REVIEW 2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt
CRIMINOLOGY REVIEW 2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt
 
Character-Formation-2.pptx
Character-Formation-2.pptxCharacter-Formation-2.pptx
Character-Formation-2.pptx
 
1. Med.hum.II-Human rights.ppt
1. Med.hum.II-Human rights.ppt1. Med.hum.II-Human rights.ppt
1. Med.hum.II-Human rights.ppt
 
4-Human-Rights-powerpoint.pptx
4-Human-Rights-powerpoint.pptx4-Human-Rights-powerpoint.pptx
4-Human-Rights-powerpoint.pptx
 
lawenforcementadministrationii-140112075537-phpapp02.pptx
lawenforcementadministrationii-140112075537-phpapp02.pptxlawenforcementadministrationii-140112075537-phpapp02.pptx
lawenforcementadministrationii-140112075537-phpapp02.pptx
 
Q_&_A_TRAFFIC_MANAGEMENT.pptx
Q_&_A_TRAFFIC_MANAGEMENT.pptxQ_&_A_TRAFFIC_MANAGEMENT.pptx
Q_&_A_TRAFFIC_MANAGEMENT.pptx
 
FIREARMS LAW.ppt
FIREARMS LAW.pptFIREARMS LAW.ppt
FIREARMS LAW.ppt
 
BALLISTICS-BY-BRILLO.pptx
BALLISTICS-BY-BRILLO.pptxBALLISTICS-BY-BRILLO.pptx
BALLISTICS-BY-BRILLO.pptx
 
Evidence.ppt
Evidence.pptEvidence.ppt
Evidence.ppt
 
RPC-Book-2_JRM.ppt
RPC-Book-2_JRM.pptRPC-Book-2_JRM.ppt
RPC-Book-2_JRM.ppt
 
poluce.ppt
poluce.pptpoluce.ppt
poluce.ppt
 
probation_review-new.ppt
probation_review-new.pptprobation_review-new.ppt
probation_review-new.ppt
 
NON-INSTITUTIONAL_CORRECTION_-2.pptx
NON-INSTITUTIONAL_CORRECTION_-2.pptxNON-INSTITUTIONAL_CORRECTION_-2.pptx
NON-INSTITUTIONAL_CORRECTION_-2.pptx
 
Evidence.ppt
Evidence.pptEvidence.ppt
Evidence.ppt
 
4-Human-Rights-powerpoint.pptx
4-Human-Rights-powerpoint.pptx4-Human-Rights-powerpoint.pptx
4-Human-Rights-powerpoint.pptx
 
2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt
2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt
2019_CRIMINAL_LAW_1.ppt
 

Recently uploaded

Andreas Schleicher presents PISA 2022 Volume III - Creative Thinking - 18 Jun...
Andreas Schleicher presents PISA 2022 Volume III - Creative Thinking - 18 Jun...Andreas Schleicher presents PISA 2022 Volume III - Creative Thinking - 18 Jun...
Andreas Schleicher presents PISA 2022 Volume III - Creative Thinking - 18 Jun...
EduSkills OECD
 
RESULTS OF THE EVALUATION QUESTIONNAIRE.pptx
RESULTS OF THE EVALUATION QUESTIONNAIRE.pptxRESULTS OF THE EVALUATION QUESTIONNAIRE.pptx
RESULTS OF THE EVALUATION QUESTIONNAIRE.pptx
zuzanka
 
Electric Fetus - Record Store Scavenger Hunt
Electric Fetus - Record Store Scavenger HuntElectric Fetus - Record Store Scavenger Hunt
Electric Fetus - Record Store Scavenger Hunt
RamseyBerglund
 
CHUYÊN ĐỀ ÔN TẬP VÀ PHÁT TRIỂN CÂU HỎI TRONG ĐỀ MINH HỌA THI TỐT NGHIỆP THPT ...
CHUYÊN ĐỀ ÔN TẬP VÀ PHÁT TRIỂN CÂU HỎI TRONG ĐỀ MINH HỌA THI TỐT NGHIỆP THPT ...CHUYÊN ĐỀ ÔN TẬP VÀ PHÁT TRIỂN CÂU HỎI TRONG ĐỀ MINH HỌA THI TỐT NGHIỆP THPT ...
CHUYÊN ĐỀ ÔN TẬP VÀ PHÁT TRIỂN CÂU HỎI TRONG ĐỀ MINH HỌA THI TỐT NGHIỆP THPT ...
Nguyen Thanh Tu Collection
 
MDP on air pollution of class 8 year 2024-2025
MDP on air pollution of class 8 year 2024-2025MDP on air pollution of class 8 year 2024-2025
MDP on air pollution of class 8 year 2024-2025
khuleseema60
 
HYPERTENSION - SLIDE SHARE PRESENTATION.
HYPERTENSION - SLIDE SHARE PRESENTATION.HYPERTENSION - SLIDE SHARE PRESENTATION.
HYPERTENSION - SLIDE SHARE PRESENTATION.
deepaannamalai16
 
CapTechTalks Webinar Slides June 2024 Donovan Wright.pptx
CapTechTalks Webinar Slides June 2024 Donovan Wright.pptxCapTechTalks Webinar Slides June 2024 Donovan Wright.pptx
CapTechTalks Webinar Slides June 2024 Donovan Wright.pptx
CapitolTechU
 
Simple-Present-Tense xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Simple-Present-Tense xxxxxxxxxxxxxxxxxxxSimple-Present-Tense xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Simple-Present-Tense xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
RandolphRadicy
 
Observational Learning
Observational Learning Observational Learning
Observational Learning
sanamushtaq922
 
How to Manage Reception Report in Odoo 17
How to Manage Reception Report in Odoo 17How to Manage Reception Report in Odoo 17
How to Manage Reception Report in Odoo 17
Celine George
 
Data Structure using C by Dr. K Adisesha .ppsx
Data Structure using C by Dr. K Adisesha .ppsxData Structure using C by Dr. K Adisesha .ppsx
Data Structure using C by Dr. K Adisesha .ppsx
Prof. Dr. K. Adisesha
 
NIPER 2024 MEMORY BASED QUESTIONS.ANSWERS TO NIPER 2024 QUESTIONS.NIPER JEE 2...
NIPER 2024 MEMORY BASED QUESTIONS.ANSWERS TO NIPER 2024 QUESTIONS.NIPER JEE 2...NIPER 2024 MEMORY BASED QUESTIONS.ANSWERS TO NIPER 2024 QUESTIONS.NIPER JEE 2...
NIPER 2024 MEMORY BASED QUESTIONS.ANSWERS TO NIPER 2024 QUESTIONS.NIPER JEE 2...
Payaamvohra1
 
How to Setup Default Value for a Field in Odoo 17
How to Setup Default Value for a Field in Odoo 17How to Setup Default Value for a Field in Odoo 17
How to Setup Default Value for a Field in Odoo 17
Celine George
 
Philippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) Curriculum
Philippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) CurriculumPhilippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) Curriculum
Philippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) Curriculum
MJDuyan
 
A Free 200-Page eBook ~ Brain and Mind Exercise.pptx
A Free 200-Page eBook ~ Brain and Mind Exercise.pptxA Free 200-Page eBook ~ Brain and Mind Exercise.pptx
A Free 200-Page eBook ~ Brain and Mind Exercise.pptx
OH TEIK BIN
 
How to Download & Install Module From the Odoo App Store in Odoo 17
How to Download & Install Module From the Odoo App Store in Odoo 17How to Download & Install Module From the Odoo App Store in Odoo 17
How to Download & Install Module From the Odoo App Store in Odoo 17
Celine George
 
THE SACRIFICE HOW PRO-PALESTINE PROTESTS STUDENTS ARE SACRIFICING TO CHANGE T...
THE SACRIFICE HOW PRO-PALESTINE PROTESTS STUDENTS ARE SACRIFICING TO CHANGE T...THE SACRIFICE HOW PRO-PALESTINE PROTESTS STUDENTS ARE SACRIFICING TO CHANGE T...
THE SACRIFICE HOW PRO-PALESTINE PROTESTS STUDENTS ARE SACRIFICING TO CHANGE T...
indexPub
 
Geography as a Discipline Chapter 1 __ Class 11 Geography NCERT _ Class Notes...
Geography as a Discipline Chapter 1 __ Class 11 Geography NCERT _ Class Notes...Geography as a Discipline Chapter 1 __ Class 11 Geography NCERT _ Class Notes...
Geography as a Discipline Chapter 1 __ Class 11 Geography NCERT _ Class Notes...
ImMuslim
 
Gender and Mental Health - Counselling and Family Therapy Applications and In...
Gender and Mental Health - Counselling and Family Therapy Applications and In...Gender and Mental Health - Counselling and Family Therapy Applications and In...
Gender and Mental Health - Counselling and Family Therapy Applications and In...
PsychoTech Services
 
Elevate Your Nonprofit's Online Presence_ A Guide to Effective SEO Strategies...
Elevate Your Nonprofit's Online Presence_ A Guide to Effective SEO Strategies...Elevate Your Nonprofit's Online Presence_ A Guide to Effective SEO Strategies...
Elevate Your Nonprofit's Online Presence_ A Guide to Effective SEO Strategies...
TechSoup
 

Recently uploaded (20)

Andreas Schleicher presents PISA 2022 Volume III - Creative Thinking - 18 Jun...
Andreas Schleicher presents PISA 2022 Volume III - Creative Thinking - 18 Jun...Andreas Schleicher presents PISA 2022 Volume III - Creative Thinking - 18 Jun...
Andreas Schleicher presents PISA 2022 Volume III - Creative Thinking - 18 Jun...
 
RESULTS OF THE EVALUATION QUESTIONNAIRE.pptx
RESULTS OF THE EVALUATION QUESTIONNAIRE.pptxRESULTS OF THE EVALUATION QUESTIONNAIRE.pptx
RESULTS OF THE EVALUATION QUESTIONNAIRE.pptx
 
Electric Fetus - Record Store Scavenger Hunt
Electric Fetus - Record Store Scavenger HuntElectric Fetus - Record Store Scavenger Hunt
Electric Fetus - Record Store Scavenger Hunt
 
CHUYÊN ĐỀ ÔN TẬP VÀ PHÁT TRIỂN CÂU HỎI TRONG ĐỀ MINH HỌA THI TỐT NGHIỆP THPT ...
CHUYÊN ĐỀ ÔN TẬP VÀ PHÁT TRIỂN CÂU HỎI TRONG ĐỀ MINH HỌA THI TỐT NGHIỆP THPT ...CHUYÊN ĐỀ ÔN TẬP VÀ PHÁT TRIỂN CÂU HỎI TRONG ĐỀ MINH HỌA THI TỐT NGHIỆP THPT ...
CHUYÊN ĐỀ ÔN TẬP VÀ PHÁT TRIỂN CÂU HỎI TRONG ĐỀ MINH HỌA THI TỐT NGHIỆP THPT ...
 
MDP on air pollution of class 8 year 2024-2025
MDP on air pollution of class 8 year 2024-2025MDP on air pollution of class 8 year 2024-2025
MDP on air pollution of class 8 year 2024-2025
 
HYPERTENSION - SLIDE SHARE PRESENTATION.
HYPERTENSION - SLIDE SHARE PRESENTATION.HYPERTENSION - SLIDE SHARE PRESENTATION.
HYPERTENSION - SLIDE SHARE PRESENTATION.
 
CapTechTalks Webinar Slides June 2024 Donovan Wright.pptx
CapTechTalks Webinar Slides June 2024 Donovan Wright.pptxCapTechTalks Webinar Slides June 2024 Donovan Wright.pptx
CapTechTalks Webinar Slides June 2024 Donovan Wright.pptx
 
Simple-Present-Tense xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Simple-Present-Tense xxxxxxxxxxxxxxxxxxxSimple-Present-Tense xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Simple-Present-Tense xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
 
Observational Learning
Observational Learning Observational Learning
Observational Learning
 
How to Manage Reception Report in Odoo 17
How to Manage Reception Report in Odoo 17How to Manage Reception Report in Odoo 17
How to Manage Reception Report in Odoo 17
 
Data Structure using C by Dr. K Adisesha .ppsx
Data Structure using C by Dr. K Adisesha .ppsxData Structure using C by Dr. K Adisesha .ppsx
Data Structure using C by Dr. K Adisesha .ppsx
 
NIPER 2024 MEMORY BASED QUESTIONS.ANSWERS TO NIPER 2024 QUESTIONS.NIPER JEE 2...
NIPER 2024 MEMORY BASED QUESTIONS.ANSWERS TO NIPER 2024 QUESTIONS.NIPER JEE 2...NIPER 2024 MEMORY BASED QUESTIONS.ANSWERS TO NIPER 2024 QUESTIONS.NIPER JEE 2...
NIPER 2024 MEMORY BASED QUESTIONS.ANSWERS TO NIPER 2024 QUESTIONS.NIPER JEE 2...
 
How to Setup Default Value for a Field in Odoo 17
How to Setup Default Value for a Field in Odoo 17How to Setup Default Value for a Field in Odoo 17
How to Setup Default Value for a Field in Odoo 17
 
Philippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) Curriculum
Philippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) CurriculumPhilippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) Curriculum
Philippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) Curriculum
 
A Free 200-Page eBook ~ Brain and Mind Exercise.pptx
A Free 200-Page eBook ~ Brain and Mind Exercise.pptxA Free 200-Page eBook ~ Brain and Mind Exercise.pptx
A Free 200-Page eBook ~ Brain and Mind Exercise.pptx
 
How to Download & Install Module From the Odoo App Store in Odoo 17
How to Download & Install Module From the Odoo App Store in Odoo 17How to Download & Install Module From the Odoo App Store in Odoo 17
How to Download & Install Module From the Odoo App Store in Odoo 17
 
THE SACRIFICE HOW PRO-PALESTINE PROTESTS STUDENTS ARE SACRIFICING TO CHANGE T...
THE SACRIFICE HOW PRO-PALESTINE PROTESTS STUDENTS ARE SACRIFICING TO CHANGE T...THE SACRIFICE HOW PRO-PALESTINE PROTESTS STUDENTS ARE SACRIFICING TO CHANGE T...
THE SACRIFICE HOW PRO-PALESTINE PROTESTS STUDENTS ARE SACRIFICING TO CHANGE T...
 
Geography as a Discipline Chapter 1 __ Class 11 Geography NCERT _ Class Notes...
Geography as a Discipline Chapter 1 __ Class 11 Geography NCERT _ Class Notes...Geography as a Discipline Chapter 1 __ Class 11 Geography NCERT _ Class Notes...
Geography as a Discipline Chapter 1 __ Class 11 Geography NCERT _ Class Notes...
 
Gender and Mental Health - Counselling and Family Therapy Applications and In...
Gender and Mental Health - Counselling and Family Therapy Applications and In...Gender and Mental Health - Counselling and Family Therapy Applications and In...
Gender and Mental Health - Counselling and Family Therapy Applications and In...
 
Elevate Your Nonprofit's Online Presence_ A Guide to Effective SEO Strategies...
Elevate Your Nonprofit's Online Presence_ A Guide to Effective SEO Strategies...Elevate Your Nonprofit's Online Presence_ A Guide to Effective SEO Strategies...
Elevate Your Nonprofit's Online Presence_ A Guide to Effective SEO Strategies...
 

5.MOCKBOARD_IN_CRIMINALISTICS.ppt

  • 1. BOARD EXAM QUESTIONS FOR CRIMINOLOGIST CRIMINALISTICS
  • 2. 1. In gunshot wounds, when there is evident burning of tissues and blackening of the skin, it maybe ascertained that it is at near contact fire meaning that the distance of the body to the gun is approximately, a. 6 inches b. 12 inches c. 18 inches d. 24 inches Ans. A
  • 3. 2. When there is a choice between several deltas and one of which is a bifurcation, the one to be selected should be the ________. a. Arch b. Core c. Bifurcation d. Eyelet Ans.C
  • 4. 3. Can all physicians allowed to conduct Autopsy? a. Yes b. no c. never d. False Ans. B
  • 5. 4. The test used in textile fibers. a. photography b. lie detection c. burning and solubility test d. comparison microscope Ans. C
  • 6. 5. Branch of Metallurgy that involves the microstructures of metals and alloys. a. Metallography b. alloygraphy c. macro etching d. micro etching Ans. A
  • 7. 6. Three (3) types of poisons. a. Organic, Inorganic, Biological b. Hypnotic, Sedatives, Laxatives c. Emetics, Biological, Inorganic d. Organic, Sedatives, Biological Ans. A
  • 8. 7. Antidote for Arsenic Poisoning. a. Thiamine b. Pyridoxine c. Succimer d. Fabahistine Ans. C
  • 9. 8. “ Did you ever steal anything?” is what kind of questions. a. Relevant b. Irrelevant c. Control d. General question Ans. C
  • 10. 10. Two (2) persons who tried to destroy there fingerprints a. John Dillenger and Robert James Pitt b. Tom Dillenger and Brad Pitt c. John Denver and Robert James Pitt d. John Denver and Brad Pitt Ans. A
  • 11. 11. How many fingerprint classification are used internationally? a. 2 b. 3 c. 4 d. 5 Ans. B
  • 12. 12. The Three (3) fingerprint classifications are; Arch, Loops, and ________. a. Tented Arch b. Accidental Whorl c. Whorls d. Ulnar Loop Ans. C
  • 13. 9. Breaking down of complex proteins into simpler components associated with foul smelling gasses and accompanied by chance in color of the body. a. Putrefaction b. Maceration c. Mummification d. Marbolization Ans. A
  • 14. 13. In criminal investigation, when we say “bullet”, does it includes pellets? a. Yes b. No c. Never d. Maybe Ans. A
  • 15. 14. Muzzle velocity of Military firearms. a. 1,850 fps b. 1,925 fps c. 2,500 fps d. 3,500 – 4,000 fps Ans. C
  • 16. 15. It refers to the actual curve path of projectile from the moment it leaves the gun barrel until it hits the target. (2x question) a. Trajectory b. Velocity c. Stability d. Ricochet Ans. A
  • 17. 16. If smokeless powder was made from gelatinize nitrocellulose mixed with ether and alcohol, does Black powder contains charcoal and sulfur? a. Yes b. No c. Never d. Maybe Ans. A
  • 18. 17. These are guns designed to fire only one shot for every loading. (2x question) a. Single-shot firearm b. Bolt action type c. Repeating firearms d. Slide action type Ans. A
  • 19. 18. In gunshot wounds, which is always greater in appearance? a. Entrance b. Exit c. Contact d. Close Ans. B
  • 20. 19. In photography, when we say tripod, how many stands are there? a. 2 b. 3 c. 4 d. 5 Ans. B
  • 21. 20. Can rigor mortis determine the time of death? a. Yes b. No c. Never d. Maybe Ans. A
  • 22. 21. In robbery case. Which is the focus of close up photography? a. valuable materials b. forcible entry c. disarray furniture’s d. broken glass Ans. B
  • 23. 22. In post-mortem lividity, the blood cannot be transferred even if the body has been moved to another position when the blood is defused in the ____________. a. tissues b. plasma c. Outer skin d. Veins Ans. A
  • 24. 23. Most common form of asphyxia. a. Strangulation b. hanging c. lynching d. Garroting Ans. A
  • 25. 24. A condition in which the supply of oxygen to the blood has been reduced below working levels. (5x question) a. Asphyxia b. homicide c.syncope d. Coma Ans. A
  • 26. 25. Involuntary divergence of the pen line from the natural direction in the formation of letters. a. Tremor b. Hiatus c. Shading d. loose writing Ans. B
  • 27. 26. First police surgeon or forensic pathologist who performed the autopsy of Julius Caesar. a. Paul Zacchias b. Antistius c. Landsteiner d. Hipocrates Ans. B
  • 28. 27. How many percent of alcohol is needed to be considered that a person is intoxicated? a.0.05% b. 0.15% c. 0.15% d. 1.05% Ans. A
  • 29. 28. Used to see stains on clothes that are invisible to a normal light. a. X-ray b. Infrared light c. UV light d. visible lights Ans. B
  • 30. 29. A little bit better than idiots. a. Imbecile b. Moron c. Moral defficiency d. feebleminded ans. A
  • 31. 30. What is the purpose of getting the plain impression of the subject? a. For classification purposes b. For verification purposes c. To check the order of the rolled impression d. For comparison purposes Ans. C
  • 32. 31. The poisonous gas that smells like a rotten egg. a. Hydrogen sulfide b. Sulfur dioxide c. Hydrogen dioxide d. Hydrochloride Ans. A
  • 33. 32. A violent volatile poison producing an almond odor in vomit’s of the victim. a. Plasma b. Cyanide c. Sulfur d. Lead Ans. B
  • 34. 33. Another term for Ultra-violet light. a. White light b. Red light c. Black light d. Roentgen Ans. C
  • 35. 34. It is an adjustable mechanism that regulates the amount of light reaching the film by varying the length of time, and it is consider as the door of the camera. a. Lens b. focusing Ring c. Shutter d. Aperture Ans. C
  • 36. 35. Sequence of sensitivity of the Three (3) emulsion layers of color film. a. Blue-Green-Red b. Red- Green-Blue c. Green-Red-Blue d. Blue-Red-Green Ans. B
  • 37. 36. An instrument used to measure the bore diameter of a shotgun. a. Taper gauge b. Helixometer c. Microscope d. Onoscope Ans. A
  • 38. 37. Covers the surface of the dermis with blunt peg-like formation. a. Epidermis b. Sweat pores c. Dermal papillae d. Sweat gland Ans. C
  • 39. 38. An instrument used to detect alcohol in human body. a. Alcotest b. Drunkometer c. Breath analyzers d. Intoximeter Ans. C
  • 40. 39. The morphological constituents of human hair. a. Medulla, Cortex, Cuticle b. Root, Shaft, Tip c. Anagen, Catagen, Telogen d. Refracting index, Birefringence, Density Ans. B
  • 41. 40. The depression between the ridges which maybe compared with the low areas in a tire tread. a. Core b. Delta c. Furrows d. Sweat pores Ans. C
  • 42. 41. It is the access to another computer network sites to steal data or sensitive information. a. Hacking b. Cyber spies c. Morphing d. Password sniffers Ans. A
  • 43. 42. It is a sensitized material that has the primary function of recording the image that is focused upon it by the lens of the camera.(2x question) a. Photographic paper b. Film c. Filter d. Camera Ans. B
  • 44. 43. A component of a polygraph machine which is used to record the perspiration and breathing of a subject with the aid of a convoluted rubber tube. a. Plethysmograph b. Pneumograph c. Galvanograph d. Kymograph Ans. B
  • 45. 44. The most typical camera used for police photography. a. Polaroid still camera b. Single lens reflex camera c. Digital camera d. View camera Ans. B
  • 46. 45. They are considered as the focal points in fingerprint identification. a. Appendage and Upthrust b. Core and Delta c. Recurving ridge and Coverging ridge d. Pattern area and Typelines Ans. B
  • 47. 46. Black powder as discovered by Chinese Alchemist is consists of a mixture of: a. Gelatinized nitrocellulose with ether and alcohol b. Sulfur, Gelatinized nitrocellulose with ether c. Salt, sulfur and alcohol d. Sulfur, Charcoal and saltpeter Ans. D
  • 48. 47. How many days after infliction does a “black-eye” can be observed to be turning Purple? a.1-4 days b.4-5 days c. 6-7 days d. 8-9 days Ans. A
  • 49. 48. A principle in fingerprint which states that the ridge patterns on the digits never change during the life of an individual. a. Principle of Permanency b. Principle of Individuality c. Principle of Infallibility d. Principle of Lividity Ans. A
  • 50. 49. “Is your mother’s name Magdalena?” is what kind of question? a. Relevant b. Irrelevant c. Control d. General question Ans. B
  • 51. 50. All fingers are rolled AWAY from the subject’s body except? a. Both Index fingers b. Both Little fingers c. Both Middle fingers d. Both Thumbs Ans. D
  • 52. 51. Branch of ballistics which involves the study of projectile’s behavior from the time it leaves the gun until it ends its flight. a. Interior Ballistics b. Terminal Ballistics c. Exterior Ballistics d. Transitional Ballistics Ans. C
  • 53. 52. Regarded as a special form of pen lift disguise in which a perceptible group appears in the writing. a. Diacritic b. Hiatus c. Hesitation d. Tremor Ans. C
  • 54. 53. These are firearms that propel projectiles with diameter of more than one (1) inch. a. Artillery b. Musket c. Assault rifle d. Cannon Ans. A
  • 55. 54. There are always two deltas in what fingerprint pattern? a. Ach b. Loop c. Whorls d. Accidental whorl Ans. C
  • 56. 55. The two types of glass fractures are? a. Radial and Ulnar fractures b. Radial and Concentric fractures c Concentric and emetic fractures d. Plain and one-way fractures Ans. B
  • 57. 56. A fingerprint characteristics which is free from any obstruction. a. Sufficient recurve/ Recurving ridge b. Insufficient recurve c. Insipient ridge d. diverging ridge Ans. A
  • 58. 57. In terminal ballistics, it is the depth of bullet penetrating the target. a. Terminal Accuracy b. Terminal Velocity c. Terminal Energy d. Terminal Penetration Ans. D
  • 59. 58. Firearms are like people that have general and specific characteristics. What firearm characteristics refers to those that can be determined only after a gun is already manufactured? a. Caliber and Model b. Class Characteristics c. Rifling Characteristics d. Individual Characteristics Ans. D
  • 60. 59. A typewriter defect that can be corrected by cleaning the machine or replacing the ribbon. a. Transitory defect b. Typeface defect c. Alignment defect d. Permanent defect Ans. A
  • 61. 60. It is the ridge count of the first loop pattern appearing on the fingerprint card except the two little fingers. a. Primary classification b. Secondary classification c. Final Classification d. Key classification Ans. D
  • 62. 61. It refers to the last stage of toxological examination. a. Quantification b. Microscopic examonation c. Biological d. None of the following Ans. A
  • 63. 62. Individual characteristics of firearms can be determined even before a gun is manufactured. This statement is- a. True b. False c. Doubtful d. Maybe Ans. B
  • 64. 63. These are marks found at the extracting groove of the spent shell caused by its withdrawal from the chamber. a. Ejector marks b. Shearing marks c. Extractor marks d. Firing pin marks
  • 65. 64. Human hair has medullary index of less than ________, and animal hair has a medullary index of greater than _________. a. 0.1, 0.2 b. 0.2, 0.3 c. 0.3, 0.5 d. 0.5, 0.7 Ans. D
  • 66. 65. This will serve as authority of polygraph examiner to examine the subject as evidence that subject voluntary submits to undergo the test. a. Willingness of the subject to undergo Pre-test in interview b. Willingness of the subject to take the test to prove his innocence c. Willingness of the subject to give his personal data during the pre-test interview d. None of the foregoing Ans. B
  • 67. 66. When a shot is fired on an automatic pistol by a criminal. a. The empty shells remain within the chamber b. The shell is rarely found at the crime scene c. The shell in most cases will be found at the scene of firing d. The shell is usually disposed by the perpetrator Ans. C
  • 68. 67. When bullet travels through the body it produces a shock wave which damages the tissue around its path, this is known as – a. Contact b. Close discharge c. Distance charge d. Tissue quake Ans. D
  • 69. 68. In tented arches, the ridges _________ a. Make a complete circuit b. Makes an obstruction c. Run from one side to another with rise at the center d. Make a backward turn Ans. C
  • 70. 69. In taking fingerprints, __________ are rolled towards the body of the subject. a. All fingers b. Both thumbs c. Little fingers d. All fingers except thumb Ans. B
  • 71. 70. If the same digits of both hands are missing, the impressions are held to be __________. a. Dependent on the classification of the print of the other finger b. Dependent on the ridge tracing c. Loops d. Plain whorl, Meeting Ans. D
  • 72. 71. In the investigation of a rape case, use of ultra violent light is a useful method because- a. Only to establish whether certain stains, after they have been located by some other method. b. To locate stains, but not to establish whether they are semen stains c. Both to locate stains and to establish whether they are semen stains d. Neither for finding nor for determining their nature Ans. B
  • 73. 72. If a subject has more than ten (10) fingers, the extra finger is printed on the_______ of the fingerprint chart with notation to the effect that same is an extra finger. a. Face b. Other side c. Face, upper corner d. Face, lower corner Ans. B
  • 74. 73. Discharge shells are initialed at – a. Inside or outside of the case near open end b. On any part of the shell c. Where firing pin strikes d. At the base Ans. A
  • 75. 74. The retouching of a defective portion of a written stroke is known in questions document examination as – a. Feathering b. Shading c. Retracing d. Patching Ans. D
  • 76. 75. In case of minor injury affecting only the layer of the friction skin, the injury will not permanently deface the ridge formation provided that the ______ is not affected. a. Dermis b. Epidermis c. Bone of the finger d. Ulna bone Ans. B
  • 77. 76. A drop of blood which falls from the moving object or person is elongated and the splashes are found to be concentrated around one end of the stain. As a general rule, the splashes and the extension of the drop of blood indicates – a. Fresh blood b. Dried stain c. Direction of movement d. Dead person Ans. C
  • 78. 77. The identity of two impressions is established primarily through _______. a. Dimensions of pattern b. Similarity of traces c. Unexplained similarity of patterns d. Ridge characteristics and the relative position of these ridge characteristics Ans. D
  • 79. 78. When inking fingers for the purpose of taking rolled impressions, the fingers must be inked from ______ to base of the joint. a. Base b. Tip c. Second joint d. Third joint Ans. B
  • 80. 79. Is a kind of fingerprint pattern in which one or more ridges enter on either side of the impression by a recurve, pass out or terminate on the same side as the ridges enter. a. Loop b. Ulnar loop c. Radial loop d. Tented arch Ans. A
  • 81. 80. A characteristic of post-mortem symptom of carbon monoxide poisoning is a – a. Vary texture and appearance of the skin b. Contorted position of the body c. Pinkish lividity of all part of the body d. Marked protuberance of the eyeballs Ans. C
  • 82. 81. The English person who coined the term “Photography” in English language. a. William Abney b. William Talbot c. Louis Daguerre d. John F. Herschel Ans. D
  • 83. 82. In taking mug shots of a suspect who is standing, the camera should be positioned – a. At neck level b. At chest level c. At hips level d. Slightly above the head level Ans. B
  • 84. 83. This condition mimics rigor mortis when the dead body is exposed to very low temperature. a. Cold stiffening b. Heat stiffening c. Cadaveric spasm d. Instantaneous rigor Ans. A
  • 85. 84. Evidence which change quickly such as skid marks, the wounds and bruises will heal and disappear before the case comes to trial. Such evidence can be preserved by – a. Pickling method and introduced in court as evidence b. Photographed introduced in court as evidence c. Casting and mould and introduced in court as evidence d. All of the foregoing Ans. B
  • 86. 85. The type of special kind of death is done by making convict face a firing squad and is put to death by a volley of fire. a. Musketry b. Euthanasia c. Judicial death d. Hanging Ans. A
  • 87. 86. To be able to make a positive identification of a person, document examiner must be able to observe the – a. Characteristics of his handwriting b. Writing position of the writer c. Manner on how the writer moves the pain d. Distinguishing individual features of his handwriting Ans. D
  • 88. 87. Writing characterized by too much freedom of movement and lack of regulation which is usually tall letters. a. Loss writing b. Restrained writing c. Genuine writing d. Regulated writing Ans. A
  • 89. 88. Upon beginning the test, how many seconds should the examiner wait before asking the first question? a. 10-15 b. 15-20 c. 5-10 d. 20-25 Ans. B
  • 90. 89. A form of sexual perversion where a male individual derives pleasure from wearing the female apparels. a. Homosexuality b. Transexualism c. Tranvestism d. Intersexuality And. C
  • 91. 90. Portrait parle is correctly defined by which of the following? a. The verbal, accurate, and picturesque description of the person identified b. It is the file of pictures of missing or wanted persons c. The use of anthropometrical measurement of human body as the basis for identification d. It is the used of several evidences to eliminate or include in choice for identification Ans. A
  • 92. 91. One of the following is considered the “cardinal rule in chart interpretation”. a. Chart makings is the keynote to accurate chart interpretation b. Specific response must form a deviation from norm c. Any change from normal response requires an explanation d. Chart probing shall be done after each chart Ans. C
  • 93. 92. Maybe defined as the scientific examination of firearms, shell, bullets allegedly used in the commission of a crime. a. Forensic ballistics b. Interior ballistics c. Exterior ballistics d. None of the foregoing Ans. A
  • 94. 93. DNA is a chemical substance found in all cells and individuals has a unique DNA and only ________ share the same DNA pattern. a. Mother and child b. Father and child c. Mother and father d. Identical twins Ans. D
  • 95. 94. The restoration of tampered serial numbers can be done by the use of – a. Benzidine solution b. Saline solution c. Etching solution d. Sulfuric acid Ans. C
  • 96. 95. In ridge tracing, 3 or more ridges above the right delta is considered whorl type of pattern with – a. Inner tracing b. Outer tracing c. Meeting Tracing d. IMO tracing Ans. B
  • 97. 96. Period of time wherein human bones will not exhibit changes. a. 10 years b. 20 years c. 30 years d. 40 years Ans. B
  • 98. 97. The tumbling of the bullet in its flight and hitting the target sideways as a result of not spinning on its axis. a. Gyroscopic action b. Key hole shot c. Spinning d. Recoil Ans. B
  • 99. 98. A wound produced by blunt object/instrument such as log and stone. a. Punctured b. Incised c. Lacerated d. Stab wound Ans. C
  • 100. 99. A physical injury which is found at the site and also the opposite site of application of force. a. Extensive injury b. Coup injury c. Contre coup injury d. Coup and contre coup injury Ans. D
  • 101. 100. The light from the pinhole camera will form – a. A halo effect b. A photographic emulsion c. An inverted image d. An emergency ray Ans. C
  • 102. 101. The simplest of all fingerprint patterns is the – a. Plain arch b. Loop c. Whorl d. Plain whorl Ans. A
  • 103. 102. It was found out by the authorities in Dactyloscopy that 65% of fingerprint patterns are classified as – a. Whorl b. Loops c. Arches d. Combination of loop and whorl Ans. B
  • 104. 103. The rifling of a firearm is located inside the barrel. It consist of – a. Raised portion b. Depressed portion c. Lands portion d. Lands and grooves Ans. D
  • 105. 104. The fingerprint of a person appears on fetus between _________ after conception. a. 100-200 days b. 100-120 days c. 100-220 days d. 100- 150 days Ans. B
  • 106. 105. Contemporary handwriting standards means that the age of the standard should be within – a. 5 years prior to the date of the questioned document b. 10 years prior to the date of the questioned document c. 8 years prior to the date of the questioned document d. 12 years prior to the date of the questioned document Ans. A
  • 107. 106. The identification of handwriting is based on the proposition that – a. People are all alike b. People are with different handwriting c. People are all different d. All of the foregoing Ans.B
  • 108. 107. A type of burn produced as a result of the body come in contact with a moving object. a. Radiation burn b. Electrical burn c. Friction burn d. Thermal burn Ans. C
  • 109. 108. The marks left on a bullet by a gun barrel are different from those left by any other gun barrel. This fact is most useful in identifying the – a. Direction from which a shot was fired b. Person who fired a particular gun c. Bullet which caused a fatal wound d. Gun from which the bullet was fire Ans. D
  • 110. 109. In cases of suicide, what would be the noticeable muscular change? a. Cold stiffening b. Heat stiffening c. Instantaneous rigor d. Putrefaction Ans. C
  • 111. 110. Designed to fired at night which emits a bright flame at its base. a. Tracer bullet b. Zip gun c. Dum-dum d. Blank ammunition Ans. A