Història de les dones Nieves, Roger i Marc

409 views

Published on

Història de les Dones

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
409
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Història de les dones Nieves, Roger i Marc

 1. 1.  Introducció  Dones al llarg de la història  Situació actual de la dona  Masclisme  Feminisme - Sufragisme femení  Katherine Switzer  Rosalind Franklin  Elisabeth Jacquet de la Guerre  Conclusió  Webgrafia
 2. 2.  En aquest treball, us presentarem la situació de la dona al llarg de la història, des de la prehistòria fins l’actualitat i el paper que ha tingut.  Explicarem el masclisme i el seu origen, el feminisme i el sufragi femení, les seves característiques i com ha sigut a Catalunya.  Hem escollit tres dones que han sigut obviades en la història, però que han fet coses importants: Catherine Switzer, Rosalind Franklin i Elisabeth Jacquet de la Guerre.
 3. 3.  PALEOLÍTIC => homes i dones => mateix paper i mateixa feina.  MESOLÍTIC => fa 12.000 anys => es comença a recloure les dones a l’àmbit privat.  NEOLÍTIC => 6.000 a.C. => aparició agricultura => sorgeix concepte de propietat (transmissió de l’herència) => la dona era com un objecte a fi de donar fills.
 4. 4.  EDAT MITJANA:  Dones => nucli de la parella, dels treballs de la casa i de l’educació dels fills.  Herència => via masculina  A l’església => dona inferior a l’home.  Les dones es van unir en convents per inferioritat.  Va haver-hi dones importants com Joana d’Arc.
 5. 5.  Dones de la noblesa i la burgesia => aprenien a llegir i escriure => encarregades de l’educació dels fills.  Dones pageses => feien tot tipus de feines: netejar, cuidar animals, curar, teixir...  S. XVI i XVII => dones excluïdes d’alguns gremis.  Dones no privilegiades => seguir treballant => compaginar el treball agrícola amb el de casa
 6. 6.  EDAT CONTEMPORÀNIA:  Il·lustració, Revolució Francesa, Revolució Industrial => etapes en què la dona ha donat grans passos en la seva evolució => però falten molts canvis  S.XIX => incorporació al treball en fàbriques tèxtils
 7. 7.  En relació amb el passat les dones han d’alegrar-se dels objectius aconseguits, però encara queda un camí molt llarg per recórrer.  Primer s'hauran d'acceptar les discriminacions que pateixen al mercat de treball, la violència de gènere, l’accès a l'educació ... i després començar a lluitar contra elles.
 8. 8.  1917 => dones com Carme Karr i Àngela Cardona => defensar el sufragi femení des de la revista Feminal.  21 octubre de 1945 => les dones poden votar a la Catalunya Nord => per 1a vegada.
 9. 9.  Creiem que es discriminen les dones, perquè la història és masclista => els homes han tingut el poder i se senten superiors a les dones.  A causa de la influència de la societat i l’entorn on un viu, el masclisme ha perdurat fins l’actualitat transmetent-se de generació en generació.
 10. 10.  La societat ha evolucionat de certa manera, però hi ha països que encara no han fet.  Al principi de la història, els humans no eren masclistes, després va aparèixer aquest concepte i encara perdura fins avui en dia.  El paper de la dona en la política ha anat canviant i actualment és comú trobar dones ocupant càrrecs polítics.
 11. 11.  Viquipèdia  Google  glamboy69.lacoctelera.net  secundaria.uvic.cat  slideshare.net  Http://blocs.xtec.cat/  Altres pàgines d’Internet

×