XÈNIA PASCUAL TONGHMUN

HISTÒRIA
3ºESO
ÍNDEX
• INTRODUCCIÓ……………………………….. Pàg 3
• BIOGRAFIA…………………………………….. Pàg 4
• PENSAMENT……………………………………. Pàg 9
• OBRES……………………...
INTRODUCCIÓ
Nicolau Maquiavel, el nom amb que és conegut com el florentí Niccoló di
Bernardo dei Machiavelli, va néixer en...
BIOGRAFIA
Va néixer a San Cascino in Val di Pesa a Florencia,
al 1469 i morí al 1527.

ERA
Escriptor
Estadista
Diplomàtic
...
JUVENTUt-PRIMER PErÍODE
FLORÈNCIA
Una ciutat que en aquella época (sXV)
era la gran potencia italiana representada
per dos...
Segon període-Servei civil
Canceller i secretari de la Segona
Cancelleria al 1498.

Al 1500 va ser enviat a França
per con...
ALEMANYA
El 1507 el van destinar
a Alemanya com
a diplomàtic per
parlamentar amb
l'emperador Maximilià I.

Maximilià, sorp...
TERCER PERÍODE-EXILI i últims anys
ÚLTIMS ANYS
EXILI
Al 1521, és acusat per ser falsament
La tornada dels Mèdici
involucra...
PENSAMENT
El manteniment i la protecció de la convivència, el
governant ho porta a terme mitjançant:
La virtut

La prudènc...
Obres principals
•'Discurs sobre la cort de Pisa', 1499
•'De la manera di trattare i popoli della Valdichiana
ribellati ',...
frases
Val més fer i arrepentir-se que no fer res i arrepentir-se.

Pocs veuen el que som, però tots veuen el que aparente...
CONCLUSIÓ
Les idees de Maquiavel van produïr un profund impacte en els líders polítics en tot
l’Occident modern, ajudat pe...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Maquiavel

414 views

Published on

Treball de Xènia Pascual de 3r d'ESO del Roig Tesàlia

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
414
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Maquiavel

 1. 1. XÈNIA PASCUAL TONGHMUN HISTÒRIA 3ºESO
 2. 2. ÍNDEX • INTRODUCCIÓ……………………………….. Pàg 3 • BIOGRAFIA…………………………………….. Pàg 4 • PENSAMENT……………………………………. Pàg 9 • OBRES………………………………………………….. Pàg 10 • FRASES………………………………………………. Pàg 11 • CONCLUSIÓ…………………………………….. Pàg 12
 3. 3. INTRODUCCIÓ Nicolau Maquiavel, el nom amb que és conegut com el florentí Niccoló di Bernardo dei Machiavelli, va néixer en un petit poble a prop de Florència a l’any 1469. Va pertànyer en una branca d’una familia noble empobrida, influent de Florència. La seva vida es divideix en tres períodes: la juventud, el servei civil i l’exili. Cada un d’ells representa en si mateix la història de Florència. Va morir oblidat al 1527. Però va deixar un gran llegat que va tenir més èxit en anys posteriors que en l’época en que li va tocar, ja que encara que ell mai va voler predir el futur, ho va fer estudiant el present. Va defensar la col·lectivitat a la individualitat i sempre va dir la veritat cruenta i única sobre la política i dels seus governants.
 4. 4. BIOGRAFIA Va néixer a San Cascino in Val di Pesa a Florencia, al 1469 i morí al 1527. ERA Escriptor Estadista Diplomàtic Filòsof polític Historiador Va estudiar jurisprudencia. Al 1498 va ser anomenat secretari de la segona cancelleria dela Afers Exteriors i de la Guerra de la ciutat. Com a diplomàtic de la República de Florència va conèixer a molts governants i va estudiar practiques polítiques. Va aprender tàctiques polítiques sent secretari d’en Cèsar Borgia, general dels Exèrcits Papals.
 5. 5. JUVENTUt-PRIMER PErÍODE FLORÈNCIA Una ciutat que en aquella época (sXV) era la gran potencia italiana representada per dos corrents oposades. GIROLAMO SAVORANOLA Té un immens poder sobre les fortunes florentines. LORENZO MEDICI El seu gran poder va impresionar a Maquiavel. Va dedicar El Príncep al seu net. El va mencionar en El Príncep com a un malguanyat profeta desarmat.
 6. 6. Segon període-Servei civil Canceller i secretari de la Segona Cancelleria al 1498. Al 1500 va ser enviat a França per convencer a LluísXII a continuar la guerra contra Pisa. Comet els cinc errors capitals del poder. A la mort de Alexandre VI, el 1503, Maquiavel va ser enviat a observar l'elecció del successor. S'adona de les maniobres de César Borgia per forçar l'elecció de Giuliano delle Rovere (Papa Juli II). Va ser amb Juli II amb què Maquiavel va complir el seu encàrrec el 1506.
 7. 7. ALEMANYA El 1507 el van destinar a Alemanya com a diplomàtic per parlamentar amb l'emperador Maximilià I. Maximilià, sorprès per la intel·ligència i eloqüència de Maquiavel, va quedar convençut a no envair territoris italians. Els altres anys de Maquiavel en el servei públic van transcórrer al voltant dels esdeveniments sorgits a partir de la Lliga de Cambrai.
 8. 8. TERCER PERÍODE-EXILI i últims anys ÚLTIMS ANYS EXILI Al 1521, és acusat per ser falsament La tornada dels Mèdici involucrat en una conspiració de cop d'estat contra els Mèdici. De nouacomiadat per decret eldesprés Va ser és torturat i capturat, 1512. aconsegueix torturat per pertànyer a Capturat i l'alliberament. una conspiració contra els tirans Mèdici. Treballa en l'acadèmia humanista de Bernardo Rucellai. Alliberat LI pontífex una obra El nou papa Climent VII, pel encarregaLleóX sobre la “Història de es va retirar a San Casciano in Val di Maquiavel Florència”. Pesa i acaba traballant com a talador d’arbres. Va morir al 1527.a dedicar-se a la literatura. Comença
 9. 9. PENSAMENT El manteniment i la protecció de la convivència, el governant ho porta a terme mitjançant: La virtut La prudència política És partidari de la república, partint del supòsit que tota comunitat té dos esperits contraposats El poble Els grans Estan en constant conflicte. La força Per a Maquiavel el millor règim és una república ben organitzada, la que aconsegueixi donar participació als dos partits de la comunitat per contenir el conflicte polític dins de l'esfera pública.
 10. 10. Obres principals •'Discurs sobre la cort de Pisa', 1499 •'De la manera di trattare i popoli della Valdichiana ribellati ', 1502 •'Discorso sopra la provisione del danaro ', 1502 •'Retrat de la cort d'Alemanya', 1508-1512 •'Decennale secondo', 1509 •'Retrat de la cort de França', 1510 •'Discursos sobre la primera dècada de Tito Livi', 3 volums, 1512-1517 •El Príncep, 1513 •Andria', comèdia, 1517 •'Della lingua' (diàleg), 1514 •Clizia', comèdia en prosa, 1525 •'Asino d'oro' (poema), 1517 •De l'Art de la Guerra, 1519-1520 •'Discorso sopra il riformare el stato di Firenze 1520 •'Sumari de la cort de la ciutat de Lucca', 1520 •'Vita di Castruccio Castracani da Lucca ', 1520 •' Història de Florència ' 8 llibres, 1520-1525
 11. 11. frases Val més fer i arrepentir-se que no fer res i arrepentir-se. Pocs veuen el que som, però tots veuen el que aparentem. Els homes ofenen abans al que estimen que al que temen. No hi ha grans dificultats quan abunda la bona voluntad. En general, els homes jutgen més pels ulls que per l ’intel·ligència, doncs tots poden veureperò pocs comprenen el que veuen. La naturalesa dels homes superbs i vils és mostrar-se insolents en la prosperitat i abjectes i humils en l'adversitat. És un mal exemple no observar una llei, sobretot per part de qui l'ha fet. Els homes obliden més fàcilment la mort del seu pare que la pèrdua del seu patrimoni Castigar a un o dos transgressors perquè serveixi d'exemple és més benèvol de ser massa compassiu.
 12. 12. CONCLUSIÓ Les idees de Maquiavel van produïr un profund impacte en els líders polítics en tot l’Occident modern, ajudat per la nova tecnología de la impremta. La seva obra principal va ser “El Príncep”. La influencia de Maquiavel és notable en moltes figures, com Francis Bacon, John Nilton, Adam Smith, etc. I a altres grans filòsofs com Montaigne, Descartes, Hobbes i Montesquieu. Els estudiosos han argumentat que Maquiavel va tenir una gran influencia directa i indirecta sobre el pensament polític dels fundadors dels Estats Units d’Amèrica.

×