Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Facebook yrityssivun luonti

7,824 views

Published on

Pikaopas yrityssivun luontiin. Opas esittelee vaiheittain yrityssivun luomisen alkaen valmistelutehtävistä, jotka kannattaa tehdä ennen työkalun käyttöä. Esitys on luotu auttamaan pieniä yrityksiä sähköisessä markkinoinnissaan.

Published in: Social Media
 • Login to see the comments

Facebook yrityssivun luonti

 1. 1. Facebook yrityssivun luonti Esa Järvenoja, joulukuu 2013
 2. 2. Kainuun matkailun sähköisen markkinoinnin kehittäminen
 3. 3. Mitä yrityssivulla tavoitellaan? MIETI:  Miksi sivu on olemassa?  Kenelle se on tarkoitettu?  Mitä on tarkoitus kertoa tai mistä keskustella?  Kohderyhmä voi olla tarkka ja sanoma kirkas, mutta kuinka oma kohderyhmä löytää yrityksen Facebookissa?
 4. 4. Sisältökartta Sosiaalisen median palvelu ei puhuttele käyttäjiä ilman kiinnostavaa sisältöä. Kiinnostava sisältö vaikuttaa yrityksen näkyvyyteen verkossa ja parantaa verkkomarkkinoinnin tehoa. Facebook-sivujen päivittämistä voi helpottaa suunnittelulla. Yksinkertainen tapa on luoda kuvan mukainen sisältökartta, jossa voidaan etukäteen miettiä eri tyyppistä sisältöä erilaisista aiheista ajankohtineen.
 5. 5. Sisällön 80/20 sääntö  Sosiaalinen media on vuorovaikutteista viestintää – ei pelkästään myyntiä  Käytä 80% ajasta oman informatiivisen sisällön ja kävijöiden sisällön jakamiseen  Käytä 20% myynnillisiin ponnistuksiin
 6. 6. Valmistelu      Taustakuva (851x315 pixeliä) Profiilikuva (160x160 pixeliä) – tiimikuva, yrittäjän kuva yms. Mieti sivun nimi – yrityksen tai brändin nimi Kerää kuvia kuva-albumiin – julkaisujen aloittamiseen Mieti tilapäivityksiä (kuvat 404x404 pixeliä) - valmiiksi julkaistavaksi
 7. 7. Valitse sivusi tyyppi 1. Mene www.facebook.com sivulle 2. Sivun alareunassa on linkki: ’Luo sivu’ 3. Valitse näytölle aukeavista vaihtoehdoista sivun tyyppi Valitse:  Paikallinen yritys, jos asiakkaat tulevat toimipaikkaasi, esimerkiksi kahvila, ravintola, hotelli  Yritys tai organisaatio, jos yrityksesi fyysinen paikka ei ole oleellinen tuotteen tai palvelun tarjoamiseksi asiakkaille, tai yritykselläsi on useita toimipaikkoja  Brändi, jos haluat mainostaa tuotettasi tai palveluasi
 8. 8. Yrityksen perustiedot Täytä yrityksen tiedot avautuvaan ikkunaan (tässä tapauksessa ’Paikallinen yritys’). Valitse yritystäsi parhaiten kuvaava toimiala alasvetovalikosta (sininen nuoli). Kirjoita yrityksesi nimi. Nimeä tai toimialaa ei voi enää myöhemmin muuttaa, joten mieti ne ensin. Täydennä loput yhteystiedot ja ruksaa ’facebooksivujen käyttöehdot’ hyväksytyksi. Jatka klikkaamalla ’Aloitus’-painiketta.
 9. 9. Yrityksen perustiedot Seuraavaksi facebook pyytää sinua lisäämään yritystäsi kuvaavia luokkia, kuvauksen yrityksestäsi ja verkkosivun osoitteen. Oikealla luokiksi on lisätty facebookin ehdottamalta listalta ’Ruoka & Ravintola’ ja ’Kahvila’. Kirjoita lyhyt kuvaus yrityksen palveluista ja lopuksi yrityksen verkkosivun osoite ’www.maakatti.fi’. Klikkaa vielä hiirellä ’Kyllä’vaihtoehdot kysymyksiin ja ’Tallenna tiedot’.
 10. 10. Profiilikuva Seuraavaksi pääset muokkaamaan sivun ulkoasua. Ensimmäiseksi ladataan tietokoneelta profiilikuva, joka on mietitty tietysti jo etukäteen ja siten saatavilla. Profiilikuvan asettamisen jälkeen sivusto on facebookin mielestä teknisesti valmis mainostettavaksi. Mainostamiseen voi palata myöhemmin, joten klikkaa tässä vaiheessa ’Ohita’.
 11. 11. Ensimmäinen versio Facebook ehdottaa jakamaan sivun kavereillesi, tykkäämään sivusta ja kutsumaan seuraajia sähköpostiyhteystietojesi avulla. Nyt tyydytään vain itse tykkäämään sivusta eli klikkaa ’Tykkää’. Sivusto näkyy kävijöille tällaisena. Sivuston ylläpitäjälle on tarjolla enemmän toimintoja. Klikkaamalla ruudun oikeasta yläkulmasta ’Hallintapaneelia’ avautuu laajempi näkymä. Hallintapaneelissa ovat sivun markkinointi- ja kävijätietojen hallinta. Lisäksi hallintapaneelista pääset muokkaamaan yrityksen tietoja tarkemmin.
 12. 12. Hallintapaneeli Nuolen osoittamassa palkista löytyy ohjeita sivun aloitukseen (esimerkiksi klikkaa ’Ohje’ ja valitse listasta ’Aloitus’) Hallintapaneelin yläpalkista löytyy ’Muokkaa sivua’ toiminto. Jos sivusi ei ole valmis vielä julkaistavaksi, voit toistaiseksi piilottaa sivun ’Päivitä julkiset tiedot’ kohdassa.
 13. 13. Näkyvyys ja oikeudet Ruksaa ’Peru sivun julkaisu’, niin sivu ei näy vielä facebookissa muille kävijöille. Näytön vasemmassa reunassa olevasta palkista voit valita, mitä tietoja haluat muokata. Voit sallia tai estää muita julkaisemasta kuvia ja videoita. Muista klikata ’Tallenna muutokset’.
 14. 14. Ylläpitäjien lisääminen Voit lisätä sivulle muita ylläpitäjiä vasemman palkin ’Ylläpitäjien roolit’ kohdasta. Tässä määritellään toinen rooli ’Sisällön luoja’ sivulle. Klikkaa ’Näytä sivu’ oikeasta yläkulmasta ja näet , miltä sivusi näyttää nyt.
 15. 15. Hallinnoijan näkymä sivusta Huomaa punainen teksti, joka kertoo, ettei sivusi näy vielä muille käyttäjille. Yrityksesi yksityiskohtaisia tietoja puuttuu yhä. Klikkaa ’Tietoja’ linkkiä nuolen osoittamassa paikassa, niin pääset muokkaamaan tietoja.
 16. 16. Täydennä vielä yrityksen tietoja Täydennä yrityksen perustamis- tai avauspäivä sekä liikkeesi aukioloajat. Lisäksi kerro lyhyt ja laajempi kuvaus yrityksesi toiminnasta. Lyhyt kuvaus on aina näkyvissä profiilikuvan alla. ’Tietoja’ osiossa näet kootusti myös yrityksesi perustiedot ja yhteystiedot. Klikkaa yläreunasta ’Kahvila Maakatti’painiketta nähdäksesi, miltä sivu näyttää. Sivustoltasi puuttuu vielä tärkein elementti eli kansikuva. Lataa etukäteen valmistelemasi kansikuva tietokoneelta sivulle.
 17. 17. Sivusi voisi näyttää tältä Lopuksi voit muokata sivun nimen haluamaksesi facebook-osoitteeksi menemällä verkkosivulle www.facebook.com/userna me. Facebook voi pyytää sinua varmistamaan käyttäjätilisi tekstiviestillä. Syötä matkapuhelinnumerosi pyydettyyn kenttään. Saat tekstiviestissä koodin, jonka syötät ohjelman pyytämään kenttään. Sivun nimen voit muokata kirjoittamalla haluamasi nimen kuvan mukaiseen kenttään. Tässä ’Kahvila Maakatti’ on lyhennetty nimeksi ’Maakatti’. ’Tarkista saatavuus’-nappulalla

×