Successfully reported this slideshow.

Poesia per Sant Jordi 2011

3

Share

Upcoming SlideShare
Personatgesmitologics
Personatgesmitologics
Loading in …3
×
1 of 18
1 of 18

Poesia per Sant Jordi 2011

3

Share

Download to read offline

Poemes infantils i juvenils per gaudir del Dia del Llibre i el Dia de Sant Jordi. Editat al blog "Poesia Infantil i Juvenil"
Feliç Sant Jordi 2011 i bona lectura

Poemes infantils i juvenils per gaudir del Dia del Llibre i el Dia de Sant Jordi. Editat al blog "Poesia Infantil i Juvenil"
Feliç Sant Jordi 2011 i bona lectura

More Related Content

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Poesia per Sant Jordi 2011

 1. 1. Poemes de Sant Jordi, el drac i la princesa Dia del Llibre Dia de Sant Jordi 23 d’abril de 2011 Muntatge: Sàlvia Blog Poesia Infantil i Juvenil http://bibliopoemes.blogspot.com
 2. 2. Sant Jordi, el drac i la princesa (Sàlvia del Berri) Cavalca el cavaller, valent, buscant al drac, audaç, per rescatar la princesa, bella. S'estableix la lluita, cruenta, i neix la rosa roja. La història canvia... Reescrivim la història, nova. Hi ha una princesa, valenta, que s'enamora del cavaller, bell, company d'un vell drac, desdentat. Tots tres són lectors llavors... Se'n van de passeig el vint-i-tres d'abril quan la rosa floreix i de llibres hi ha mil.
 3. 3. Sant Jordi (Lola Casas) Parades de llibres i roses, escriptors que van signant, carrers, avingudes i places on la gent va passejant. Comprem lectura i olor per alegrar l'esperit. La rosa l'he regalat i el llibre... me l'he llegit?
 4. 4. El cavaller (Jaume Roig) Lo cavaller Jordi guerrer cuida avançar per defensar del rei la filla on era el drac tal premi n'hac: molt poc après ell ne fou pres e fort batut; dins en Barut fou escorxat per mig serrat.
 5. 5. Abril enamorat (Pere Quart) Passeig de Gràcia amunt amb el llibre i la rosa, avança somrient, abril endins, la Núria, la Núria, primavera meva! Potser plou i fa sol i el cavaller invisible cavalca un núvol d'or muntanya endalt. Sant Jordi, Sant Jordi, primavera nostra! Passeig de Gràcia amunt, la Núria! Cavalca un núvol d'or, Sant Jordi!
 6. 6. Sant Jordi i la princesa (M. Roser Algué) Una princeseta plora a la vora d’una cova, perquè l’ha espantat un drac malcarat. Pel cel ve volant amb un cavall blanc Jordi, un cavaller, que lluita molt bé. El drac, que és de pega, deixa la princesa, que havia espantat amb la boca encesa. En Jordi cull una rosa... La princesa ja no plora.
 7. 7. Poema de Sant Jordi (Isabel Barriel) Vas buscant arreu poemes que t'expliquin novetats per reviure la festa lletrada arreu més celebrada. * I sols trobes els més clàssics, només aquells tan consagrats que ens reciten la llegenda i es passegen pels altars. * Disfressem la princesa amb modelets, fem ballar el drac a ritme de vals! que Sant Jordi ens duu alegria, llibres a dojo i roses per olorar... * Jocs Florals amb aromes a les lletres, i sol i pluja i hores de cultura als carrers, les lectures col·lectives, i a les biblioteques la vida excelsa dels humans. * Els autors, reis per un dia signen llibres aquí i allà, els editors omplen ses arques i els llibreters fan paquetets. * I si no trobes més poemes fes servir aquest d'aquí: t'ofereix alegria per a un dia que és seu de festa des del matí, acoloreix tots els indrets i musica el pas d'un munt de gent.
 8. 8. Una rosa (Maria Antònia Salvà) Sant Jordi, santa diada del passat i l'avenir, Fe i Pàtria nostrada del meu cor fas sobreeixir. Oh la bella matinada! Quina joia de collir una rosa perlejada, una rosa a mig obrir!
 9. 9. La princesa drac (Montse Ginesta) Un matí gris i emboirat amb un cop de llibre al cap el bruixot ha encantat la més bella princeseta i l'havia convertida en drac. Només aquell que li faci un petó sense cap fàstic la podrà desencantar i obtindrà la recompensa de poder-la maridar. Cavaller, si vols fortuna, vés al cau de la dorment on l'alenada de la draga enmig del sofre i guspires escampa un baf pestilent. Domina la repugnància i besa-la amb el cor ardent, ella és dolça, inofensiva, la pena la té esllanguida i anhela aquest moment. Cal que sàpigues, però, que mil i un pretendents morts de nàusea i aversió han fracassat en l'intent!
 10. 11. Sant Jordi arriba com un cavaller, amb la seva llança travessa el carrer. Ja veu la princesa que el drac vol menjar, si no es dóna pressa ella morirà. Li clava la llança, cau escalabrat; la pobra princesa, visca s'ha salvat! La rosa creixia, Sant Jordi l'ha agafat i a la princesa ja li ha regalat.
 11. 12. Cançó (Clementina Arderiu) Tintada de verd, primavera! La rosa ja és en presència; la rosa ja és, meravella!, esquinça la son i batega; nomes cal un nom per bandera.
 12. 13. Abril (Miquel Martí i Pol) Per l'abril,  si cada gota en val mil,  cada rosa en val deu mil  i cada llibre cent mil.   Amb pluja, roses i llibres  celebrem la festa gran,  que ningú no en quedi fora,  ni els d'ara ni els qui vindran;  els d'ara, per fer patxoca  al costat de l'alt patró,  els qui vindran, per si toca  d'afegir-hi més saó,  perquè sant Jordi se senti  sempre ben acompanyat  i ens ajudi, als uns i als altres,  a poder guanyar el combat  que fa tants segles que dura  i encara no s'ha acabat.   Per això, quan l'abril pinta  tots els marges de color  i fa les nits molt més tèbies  i el cel més encisador,  convé que tots, nois i noies,  cantem ben fort la cançó:   Per l'abril,  si cada gota en val mil,  cada rosa en val deu mil  i cada llibre cent mil.
 13. 14. La llegenda (Isabel Barriel) La princesa amb sa cort contemplava les muralles, i en caure el dia reclamà balls i rondalles, doncs la jove, pobreta, s'avorria. Li portaren mags, arribaren titellaires però la millor diversió era contemplar els firaires. Cridaven mercaderies mentre reien i bevien, i oferien manuscrits a un poble analfabet que no escrivia ni llegia. La princesa sobirana instaurà, en veure el panorama, una diada aquella anyada dedicada als llibres i sa volada. Inventà inflamada la llegenda encara ara explicada d'un cavaller valent que rescatava a una gran dama de les urpes enverinades propietat d'un drac ardent. El poble tenia curiositat i aprenia, les lletres aprenia... I és aquesta l'autèntica i veraç història d'aquesta festa bibliogran.
 14. 15. El llibre (Joana Raspall) Cada llibre té un secret disfressat de blanc i negre; tot allò que et diu a tu un altre no ho pot entendre; sent el tacte dels teus dits i creu que l'acaricies i que el batec del teu pols vol dir que, llegint, l'estimes. Tot allò que te donarà, que no ocupa lloc, ni pesa, t'abrigarà contra el fred d'ignorància i de tristesa. Amb els llibres per amics no et faltarà companyia. Cada pàgina pot ser un estel que et fa de guia.
 15. 16. Abril lector (Maria Dolors Pellicer) Dins l'entorn de la cultura, és l'abril, mes dedicat al plaer de la lectura, amb dos dies destacats: dia dos, dia del llibre per als joves i els infants; vint-i-tres, dia del llibre per tothom, en general. Recordem les aventures que hem viscut des del sofà, o allà on fóra que estiguérem, amb un llibre entre les mans, Hem patit amb l'aneguet, hem fet molts viatges llargs, hem passat moments de guerres i altres, de serena pau. Les rondalles d'en Valor, un tresor que ens va deixar, em fan viure les històries que contava la gent gran.
 16. 17. Podeu trobar més poemes... - sobre Sant Jordi, la princesa i el drac - sobre els llibres i la lectura - sobre el Dia del Llibre I, a més... - dites populars i refranys de Sant Jordi - dites populars i refranys sobre el llibre - Cites sobre el llibre - endevinalles sobre el llibre - llibres infantils de Sant Jordi - llibres infantils sobre llibres Amb il·lustracions de dracs , princeses , el cavaller Sant Jordi , els llibres i la lectura i el Dia del Llibre .
 17. 18. Feliç Dia de Sant Jordi 2011

×