Successfully reported this slideshow.

Poemes per la Pau / Poemas por la Paz

2

Share

Upcoming SlideShare
POESIES PER LA PAU
POESIES PER LA PAU
Loading in …3
×
1 of 11
1 of 11

Poemes per la Pau / Poemas por la Paz

2

Share

Download to read offline

10 poemes per la pau i la no violència, en castellà i català / 10 poemas por la paz y la no violencia, en castellano y catalán.

10 poemes per la pau i la no violència, en castellà i català / 10 poemas por la paz y la no violencia, en castellano y catalán.

More Related Content

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Poemes per la Pau / Poemas por la Paz

 1. 1. 10 Poemas por la paz Muntatge: Sàlvia Blog: Poesia Infantil i Juvenil 10 Poemes per la Pau
 2. 2. Paz sin fin, paz verdadera. Paz que al alba se levante y a la noche no se muera (Rafael Alberti)
 3. 3. Si tots els noticiaris esdevinguessin cançons, si els exèrcits canviessin els míssils per violins, els tancs d'atac per trombons, i els fusells i les mines per fagots. Si les instruccions fossin partitures i el general amb batuta un director. Si els aeroplans bombardegessin poemaris i pinzells, pintures, fulls blancs i bombons. Si les batalles fossin gestes medievals i les guerres historietes del passat. Si la pau generés albades carregades de futurs i hores d'art. Si els condicionals esdevinguessin un dia veritats... (Isabel Barriel)
 4. 4. Versos serios Cuando la memoria se muere, nace el olvido. Cuando el árbol se muere, nace el papel. Cuando la paz se muere, nace la guerra. Todo esto nace porque el hombre lo hace. Cuando la noche se muere, nace el día. Cuando la tristeza se muere, nace la alegría. Cuando la luna se muere, nace el sol. Todo esto nace porque lo hace Dios. (Gloria Fuertes)
 5. 5. Si jo fos una goma Esborraria les guerres de tot el món   Si jo fos escalador Pujaria a la muntanya de la Pau Si jo fos bomber Apagaria el foc que hi ha Dins del cor de la gent Si jo fos una clau Obriria la porta de la pau   Si jo fos màgic Faria que no hi haguessin baralles Si jo fos president Ajudaria als països pobres   (Junaid Ashaq 6è) Si jo fos Si jo fos pagés Plantaria la pau a tot el món   Si jo fos soldat Intentaria que no hi hagin guerres Si jo fos una bomba atòmica Volaria la tristesa Si jo fos pescador Pescaria la pau   Si jo fod un llapis Dibuixaria un món amb pau
 6. 6. Paloma vuelta quimera las peores guerras del mundo te han hecho su mensajera (José Bergamín)
 7. 7. <ul><li>Sobre la pau </li></ul><ul><ul><li>De vegades la pau </li></ul></ul><ul><ul><li>no és mes que por: </li></ul></ul><ul><ul><li>por de tu, por de mi, </li></ul></ul><ul><ul><li>por dels homes que no volem la nit. </li></ul></ul><ul><ul><li>De vegades la pau </li></ul></ul><ul><ul><li>no és mes que por. </li></ul></ul><ul><ul><li>De vegades la pau </li></ul></ul><ul><ul><li>fa gust de mort. </li></ul></ul><ul><ul><li>Dels morts per sempre, </li></ul></ul><ul><ul><li>dels que són nomes silenci. </li></ul></ul><ul><ul><li>De vegades la pau fa gust de mort. </li></ul></ul><ul><ul><li>De vegades la pau </li></ul></ul><ul><ul><li>és com un desert </li></ul></ul><ul><ul><li>sense veus ni arbres, </li></ul></ul><ul><ul><li>com un buit immens on moren els homes. </li></ul></ul><ul><ul><li>De vegades la pau </li></ul></ul><ul><ul><li>és un desert. </li></ul></ul><ul><ul><li>De vegades la pau </li></ul></ul><ul><ul><li>tanca les boques </li></ul></ul><ul><ul><li>i lliga les mans, </li></ul></ul><ul><ul><li>només et deixa les cames per fugir. </li></ul></ul><ul><ul><li>De vegades la pau. </li></ul></ul><ul><ul><li>De vegades la pau </li></ul></ul><ul><ul><li>no és més que això: </li></ul></ul><ul><ul><li>una buida paraula </li></ul></ul><ul><ul><li>per a no dir res. </li></ul></ul><ul><ul><li>De vegades la pau. </li></ul></ul><ul><ul><li>De vegades la pau </li></ul></ul><ul><ul><li>fa molt més mal; </li></ul></ul><ul><ul><li>de vegades la pau </li></ul></ul><ul><ul><li>fa molt més mal. </li></ul></ul><ul><ul><li>De vegades la pau. </li></ul></ul><ul><ul><li>(Raimon) </li></ul></ul>
 8. 8. Dirá: paz, paz, paz, entre el tirite de cuchillos y melones de dinamita; dirá: amor, amor, amor, hasta que se pongan de plata los labios (Federico García Lorca)
 9. 9. … . Pau i amor, Comprensió i empatia, Assertivitat i diàleg, Tolerància i educació. Tenim les eines, ara cal que ens arremanguem i comencem a construir el món millor que ens espera. Depèn de tu. Depèn de mi. Depèn de tots. (Carolina Ibac i Verdaguer)
 10. 10. Que canten los niños Que canten los niños, que alcen la voz, que hagan al mundo escuchar. Que unan sus voces y lleguen al sol, en ellos está la verdad. Que canten los niños que viven en paz, y aquellos que sufren dolor. Que canten por esos que no cantarán porque han apagado su voz. Yo canto para que me dejen vivir. Yo canto para que sonría mamá. Yo canto porque sea el cielo azul. Y yo para que no me ensucien el mar. Yo canto para los que no tienen pan. Yo canto para que respeten la flor. Yo canto porque el mundo sea feliz. Yo canto para no escuchar el cañón. (J. Luis Perales)
 11. 11. No us atureu, un cop hàgiu forjat relles de les vostres espases. No us atureu! Seguiu forjant i feu-ne eines de música. Qui vulgui encara fer la guerra abans haurà de tornar a fer el camí de convertir-les en eines de camp. (Amikhai Jehuda, Traduït de l'hebreu per Arnau Pons)

×