Successfully reported this slideshow.

Poemes de bolets

3

Share

Upcoming SlideShare
Poemes i cançons de bolets.
Poemes i cançons de bolets.
Loading in …3
×
1 of 16
1 of 16

More Related Content

Related Books

Free with a 14 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 14 day trial from Scribd

See all

Poemes de bolets

 1. 1. Una cistella de bolets i... ...poesia Bolets i Poesia Muntatge: Sàlvia Blog: Poesia Infantil i Juvenil http://bibliopoemes.blogspot.com/
 2. 2. Collir bolets ( Josep Maria Poblet ) Berrugues del sòl boscà, emergents com una piga, són els bolets, fruita antiga que a la tardor sol brotar i que amb cura ens cal buscar. Més d’un se’n cansa i fa figa i els compra en una botiga per poder – ne, així, menjar. De petit, a trenc d’albada vaig tenir uns grans desenganys al bosc, tot buscant bolets, a més d’una esgarrinxada vaig trobar uns bolets estranys: quatre gripaus i dos serps... A la brasa o a la llauna, què bons els bolets!... paraula...
 3. 3. Un cistells ple de bolets ( Isabel Barriel ) Un cistell ple de bolets trobats aquest matí entre la molsa, l’olor humida sota els peus, herba mullada i terra flonja… Els pins ens fan ombra tot pujant per la solana, els prats encara blancs amb la gebrada i el desig a la mirada de veure fredolics per menjar-ne a la vesprada.
 4. 4. Amanita ( Isabel Barriel ) Amanita emmetzinada seu boscosa del follets vida extrema als bolets que acoloreixen la temporada .
 5. 5. Mirar i no tocar (Isabel Barriel) Amanita muscaria, llar de follets. Harmonia acolorida.
 6. 6. Cargols, bolets, castanyes, pomes i magranes ens fan pensar en el temps de tardor; els boscos canvien de color, les fulles cauen, també la pluja ens fa sentir una altra olor. (Glòria Casals)
 7. 7. Som boletaires (Jaume Arnella i París) Som boletaires som cistellaires, la nostra vida és el rovelló. Sentint la flaire no triguem gaire a tenir ple el cistell i el sarró. Fredolics, reigs, carreteres, mollarics i xampinyons, rossinyols, magencs, llanegues, cama-secs i moixernons. I al voltant dels pins s’albiren rovellons i pinatells. I al voltant de les alzines surenys i carlets novells. Som boletaires...
 8. 8. Bolet o rovelló, al sarró Any de bolets, any de castanyes Els bolets, menja’ls ben nets. Si a l’octubre plou, el rovelló es mou Al rovelló, cerca-li companyó Refranys Populars
 9. 9. Endevina, endevineta… Una cama i un barret que s’aguanta dret
 10. 10. Reig bord (Celdoni Fonoll) Si tastes eixa amanita Que té aureola de mite, Barrufaràs barrufets, Gnoms i elfs, nans i follets, I aniràs ben paperina, Foll d’una dolça metzina
 11. 11. En processó   Gran la fosca dintre el bosc, un seguici que no para, espardenya amb sabata, un cistell ben buit del tot. Exèrcit sense instrucció s’ endinsa en les tenebres, van xisclant, són unes feres, han sortit en processó. Aquí, n’ hi ha un de trencat! Allà, un amb mala traça! La cridòria que no para: Voldries dir-me on sóc? Cansats, vençuts, mig ofesos, tornen a casa baldats, mitja cistella han llençat, amb l’ altra mengen corpresos (de “ Poemes i pensaments ”)
 12. 12. Fredolics Sou bons amics de les nits fredes, dels prats gelats, de les arbredes i dels camps. Com les pedres, gris immòbil, com el ruc, pel de vellut, com lles vaques, de passeig quan salteu al meu cistell.
 13. 13. Cançó per caçar bolets (F. Bofill) Bolet, on ets? bolet on vas? si t'agafo, ja ho veuràs. Bolet, d’ on surts? bolets, d’ on véns? avui m'he esmolat les dents. Bolet, què dius? bolet, què fas? dins de l'olla acabaràs!.
 14. 14. Quina boletada! I quin goig que fa! Anar a muntanya, Bolets a cercar És plaer inefable, No el puc explicar! Semblen les joguines d’algun altre món, escampats per terra els bells barretons de formes diverses, de diferents tons.
 15. 15. Porta el barret ben rodó, la casa vermella té, el busquen per la tardor, amb cistella i un bastó Petit i rodanxó Per la terra es presenta; no té més que una cama i costelles més de trenta. Em faig i em fan; si em faig em mengen i si em fan em porten. Endevineu què és?
 16. 16. Bon profit poètic!

×