Clausura grup Linkedin: Comunicació 3.0 i accessibilitat total

256 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
256
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Clausura grup Linkedin: Comunicació 3.0 i accessibilitat total

  1. 1. GRUP LINKEDIN: COMUNICACIÓ 3.O I ACCESSIBILITAT TOTAL.Clausura del grupEl grup de linkedin Comunicació 3.0 i accesibilitat total es va crear arran de lacelebració de les I Jornades de cultura i responsabilitat social: comunicació 3.0 iaccessibilitat total, el 30 de novembre i 1 de desembre de 2011. Les jornadesorganitzades pel Museu Marítim de Barcelona, varen comptar amb la col·laboració de laONCE, la Fundación ONCE i l’Institut Municipal de la Discapacitat de Barcelona i varenser patrocinades por la Fundación Vodafone España.En el marc de la Setmana Internacional per la Discapacitat, les jornades tenien com aobjectiu donar a conèixer els darrersavenços en eines TIC de museus iinstitucions culturals, adaptades apersones amb discapacitat, així compromoure’n l’ús en aquestesorganitzacions, per tal que tothom estiguien condicions d’igualtat en l’era digital i percontribuir a la creació de la veritablesocietat del coneixement.Conscients de la importància de las xarxes socials com a medi de difusió, dinamització iparticipació, dos mesos abans de la celebració de les jornades es va crear aquest grupobert de linkedin, de manera que molt aviat es començà a compartir informació i adebatre els temes relacionats. Ja concloses, a través del grup es penjaren les ponènciesi va continuar el debat, així com l’oportunitat de compartir projectes, experiències,aportació de nous continguts, ... . El grup s’ha convertit en un espai lliure d’intercanvid’informació, enllaços i arxius.
  2. 2. Segons un estudi publicat per Discapnet, Linkedin es la xarxa social més accessible per ales persones amb discapacitat, tal i com ens van explicar els seus responsables en elmarc de les jornades, per la qual cosa la creació del present grup s’ha convertit en unespai democràtic per compartir i debatre els continguts entre totes les persones sensediscriminació.El número de participants ha anat creixent des de la seva creació fins aquests moments,arribant a 221 persones. La procedència dels membres delgrup és molt diversa i heterogènia, que inclou des deprofessionals dedicats a serveis i tecnologies de la informació,la gestió cultural, professionals de museus o personesrelacionades amb Belles Arts, Internet o entreteniment. Aixídoncs, el grup ha unit a un gran nombre de professionals,interdisciplinari capaç d’aportar enfocaments i experiències diferents, molt enriquidores.Les aportacions, comentaris i debats s’han seguit amb molt d’interès. Podríem destacarpor exemple, la informació de la introducció de les primeres guies accessibles per a totsen els museus nacionals d’España, les GVAM, que precisament foren presentades pelsseus responsables durant un dels dies de les jornades; o sobre webs de museusinternacionals que faciliten recursos per tal de que persones amb discapacitat puguinaccedir als seus continguts; o bé com han de ser els textos en format digital per tal deque puguin ser accessibles a totes les persones, així com els requeriments per al’accessibilitat de les webs, com els més representatius. Per altra banda, el grup ha estatimportant per compartir informació i aclarir dubtes, com el debat desenvolupat a travésde la pregunta que un dels usuaris plantejava: “Fa temps que em ronda un dubte pel cap:en el moment d’incloure el segell AAA, AA i A en relació a l’accessibilitat d’un portal Web,és necessari demanar-lo formalment al Consorci W3C?” i en el que la tècnica decomunicació de l’empresa Comacces i persona invident usuària de lectors de pantalla, varespondre amb tot detall a la qüestió. Un altre exemple de debat amb èxit de participació,ha sorgit al voltant dels QR i les grans possibilitats d’usos d’aquests continguts per apersones amb discapacitat, tal i com va anticipar Mari Satur Torres, de la FundaciónVodafone España durant la seva intervenció en las jornades.
  3. 3. Transcorreguts set mesos, creiem que els objectius plantejats s’han complert. A través deles I Jornades de cultura i responsabilitat social: comunicació 3.0 i accessibilitattotal i del grupo linkedin s’ha analitzat com la Tecnologia de la Informació i de laComunicació (TIC) són un factor clau per a que cada dia milions de persones ambdiscapacitat puguin desenvolupar-se social i culturalment amb total normalitat, per aixòcal treballar per què les TIC esdevinguin un instrument amb els màxims nivellsd’accessibilitat. Ha quedat clar una aplicació inadequada de les tecnologies de lainformació i comunicació pot accentuar l’esquerda digital de les persones ambdiscapacitat. S’ha coincidit en afirmar que les institucions culturals tenim l’ocasió decontribuir a la creació de la veritable societat del coneixement, una oportunitat a la que noens podem negar. A més, a través del grup s’han donat a conèixer els paràmetres per aque la comunicació 3.0 a través de les webs, xarxes socials i altres eines digitals puguinarribar a totes las persones.I amb els objectius complerts ha arribat el moment de tancar el grup, agraint-vos lavostra implicació, participació i sobretot per voler compartir el coneixement. Ara tocatreballar per l’organització d’unes II Jornades de cultura i responsabilitat social, que secelebraran durant el 2013 i de les que molt aviat tindreu informació. Moltes gràcies per lavostra contribució i aportacions, per estar dins del grup. Espero retrobar-nos ben aviat!

×