Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Fitxa molar caps a una clavilla. doc

7 views

Published on

Programa Educatiu Grumet Èxit
Museu Marítim de Barcelona

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Fitxa molar caps a una clavilla. doc

  1. 1. Programa Grumet Èxit Quadern de l’alumnat Molar 1 un cap a una clavilla 2 1 Molar: cargolar el cap fent voltes que es van sobreposant per tal de poder-lo estibar de forma ordenada i deixar-lo llest per a la seva utilització posterior. L’extrem que sobra i del qual es penja es diu punta de cap o xicot (tot i que la gent de mar fa servir normalment el nom en castellà: chicote). 2 Clavilla: peça petita de fusta massissa cilíndrica que es clava en un forat i serveix per fer ferm un cap. Per a què serveix... • Molar els caps és útil i molt important ja que permet tenir-los preparats per fer-los servir en qualsevol moment. • Evita que s’emboliquin. • Fa l’efecte d’ordre a la coberta.
  2. 2. Programa Grumet Èxit Quadern de l’alumnat Molar un cap amb la punta de cap (chicote 3 ) i fer una ballestrinca 3 “Chicote”: terme castellà per denominar la punta o extrem d'un cap. Per a què serveix... • Poder penjar els caps ben enllestits als passamans del vaixell. Tenir endreçats els caps a la coberta del vaixell és molt important per tal de poder fer-los servir en qualsevol moment. Facilita les maniobres en cas que s’hagi d’actuar ràpidament. Co m 2 3 4 1 2 3

×