SlideShare is now on Android. 15 million presentations at your fingertips.  Get the app

×
  • Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
 

Brochure antonie van leeuwenhoeklaan 61

by on May 04, 2012

  • 302 views

‘GOUDEN’ BERGEN BIJ SOEST…...

‘GOUDEN’ BERGEN BIJ SOEST…

Soesterberg is een plaatsje in het noordoosten van de provincie Utrecht dat tot voor kort vooral bekend was van de vliegbasis die er lag. Gevlogen wordt er niet meer maar bévlogen is men in dit knusse dorp nog altijd.

Die bevlogenheid gold ook de naamgever van de Antonie van Leeuwenhoeklaan. Als zoon van een mandenmaker werd hij in 1632 gedoopt tot Thonis Philipszoon. Omdat zijn ouderlijk huis in Delft echter op de hoek naast de Leeuwenpoort stond, noemde hij zichzelf Antonie van Leeuwenhoek. Geboeid en gedreven als hij was, pionierde hij op het gebied van de celbiologie en de microbiologie. Antonie van Leeuwenhoek is echter vooral bekend door zijn zelf gefabriceerde microscoop.

Het kost geen moeite om de woning op nummer 61 van de Antonie van Leeuwenhoeklaan onder een vergrootglas te leggen. Het ligt werkelijk prachtig in een rustige, groene omgeving met een speelweide direct achter het huis. Behalve deze fantastische plek voor kinderen, zijn ook de bossen op loopafstand; een heerlijk zuurstofrijke omgeving dus!

Deze zogenaamde ‘doorzonwoning’ is recent opgeknapt en altijd netjes bewoond. Wanneer je de zonnige living betreedt zie je dat de basis ervan wordt gevormd door een laminaten vloer. De muren zijn gespachteld; één wand sluit wat kleur betreft goed aan bij de terrarode kleur van de kastdeuren in de open keuken. De keuken is geplaatst in een hoekopstelling en al naar gelang je wens kun je er in heerlijke afzondering een verrassingsrecept uitproberen dan wel, onderwijl kletsend met je bezoek, een glaasje inschenken. De zonnige achtertuin op het zuiden bereik je via de keukendeur dus ook als je buiten geniet van een stralend zonnetje ben je zó bij de koelkast voor een verfrissing.

Via een vaste trap kom je op de eerste verdieping met drie prima slaapkamers en een eenvoudige maar praktische badkamer met vaste wastafel en een douche. Op de tweede verdieping kun je alle spullen die je niet het hele jaar door nodig hebt kwijt. Denk daarbij aan de kerst- en skispullen, maar ook bijvoorbeeld aan je winterkleding in de zomer. Via een vlizotrap bereik je deze vliering, waar zich ook de cv-ruimte bevindt met een Remeha installatie uit 2007. Het dak tenslotte is goed geïsoleerd net zoals de ramen, die voorzien zijn van isolatieglas.

In de omgeving van deze fijne tussenwoning is voldoende goede parkeergelegenheid. Wanneer je met de auto op pad gaat, bereik je binnen enkele minuten de verschillende verbindingswegen, waaronder de A28. Soesterberg ligt enorm centraal, dus heel Nederland is binnen handbereik.

Hoe kleine dingen groots kunnen zijn!

Indeling
Begane grond:
Entree / hal, doorzon woonkamer (23 m²) met laminaat vloer en gespachtelde muren, open keuken in een hoekopstelling met onder en boven kasten en inbouw apparatuur, deur naar achtertuin op het zuiden (35 m²).

Eerste verdieping:
Overloop, 3 slaapkamers (resp. 13 m², 10 m² en 5 m²), wasruimte en nette badkamer met douche en vaste wastafel.

Tweede verdieping:

Statistics

Views

Total Views
302
Views on SlideShare
302
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via SlideShare as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
Post Comment
Edit your comment

Brochure antonie van leeuwenhoeklaan 61 Brochure antonie van leeuwenhoeklaan 61 Document Transcript