Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
oratòria

PARLAR EN PÚBLIC

matèria trimestral

Oratòria

Departament de llengües
Parlar en públic

Com afrontar la situació

Els nervis

La por
Parlar en públic

ELS NERVIS

Com afrontar els NERVIS:
Primer de tot:
És natural que les situacions noves provoquin nervis...
Parlar en públic
Alguns trucs poden ser útils:

ELS NERVIS
2. Recordar que el públic no et jutja a
tu: en tot cas jutjarà ...
Parlar en públic

LA POR

Com afrontar la POR:

És natural que parlar en públic provoqui por (por de quedar-se en
blanc, d...
I el més important de tot per evitar els nervis i la por:
No pensis en la gent…

pensa (i prepara!) en el que dius

“ L’èx...
Prepara el que dius:
1. Què vols comunicar?
2. Qui t’escoltarà?
3. Massa informació no informa
4. Quin és el teu llenguatg...
1. Què vols comunicar?

Quin és l’ objectiu que vols assolir amb la xerrada?
Ets capaç d’explicar-lo bé en una frase?

Si ...
2. Qui t’escoltarà?
No és el mateix parlar per a una classe de nens i nenes de 3 anys
que per a una classe de gent de la t...
3. Massa informació no informa

Què recordem d’ una
xerrada segons els
científics?

 El 7% del que recordem prové del
con...
PER TANT:

•

Mira de no dir massa informació.

• Mira de repetir les paraules clau, aquelles que defineixen el tema, perq...
4. El llenguatge no verbal i la posada en escena

Bona postura

Evitar moviments nerviosos: sovint quan estem
nerviosos en...
4. El llenguatge no verbal i la posada en escena

Les mans: evitem les mans a la butxaca o agafades
al darrere.

Gestos: e...
4. El llenguatge no verbal i la posada en escena

Mirar al públic: és molt habitual no mirar el públic per evitar nervis,
...
4. El llenguatge no verbal i la posada en escena

Demostra seguretat:

has d’estar segur del que dius i
només hi ha una ma...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Parlar en públic

1,538 views

Published on

Parlar en públic
MT Oratòria
Escola Sadako

Published in: Education
 • Be the first to comment

Parlar en públic

 1. 1. oratòria PARLAR EN PÚBLIC matèria trimestral Oratòria Departament de llengües
 2. 2. Parlar en públic Com afrontar la situació Els nervis La por
 3. 3. Parlar en públic ELS NERVIS Com afrontar els NERVIS: Primer de tot: És natural que les situacions noves provoquin nervis. Un cert nivell de tensió nerviosa és necessari per a tirar endavant qualsevol activitat.
 4. 4. Parlar en públic Alguns trucs poden ser útils: ELS NERVIS 2. Recordar que el públic no et jutja a tu: en tot cas jutjarà el que dius. 1- Els exercicis de respiració ens permeten relaxar-nos, però cal fer-los també a casa quan assagem la xerrada. 3. Hi ha una cosa que ens posa especialment nerviosos: no haver preparat bé tota la presentació. Cadascú ha de trobar el seu sistema. I el més important: la tranquil·litat es troba practicant. Segur que la cinquena vegada que parlis en públic estàs menys nerviós que a la primera, i a la desena menys que a la cinquena
 5. 5. Parlar en públic LA POR Com afrontar la POR: És natural que parlar en públic provoqui por (por de quedar-se en blanc, de fer el ridícul...) 1- Acceptar-la. Aprendre a conviure amb ella. Has d’ assumir que tenir una mica de por és natural. 2- Concentra’t en el següent petit pas: no pensis en TOTA la xerrada, sinó que ves pensant en cada petit apartat, i quan l’hagis superat pensa en el següent. 3- Accepta-la com una oportunitat : “ No hi ha res a la vida que mereixi la pena que no faci una mica de por“
 6. 6. I el més important de tot per evitar els nervis i la por: No pensis en la gent… pensa (i prepara!) en el que dius “ L’èxit és un 99% de preparació i un 1 % d’ inspiració “ T. EDISON
 7. 7. Prepara el que dius: 1. Què vols comunicar? 2. Qui t’escoltarà? 3. Massa informació no informa 4. Quin és el teu llenguatge no verbal?
 8. 8. 1. Què vols comunicar? Quin és l’ objectiu que vols assolir amb la xerrada? Ets capaç d’explicar-lo bé en una frase? Si no tenim clar l’objectiu vol dir que la xerrada no està ben pensada. En aquest cas millor no fer-la. Així que... treballa-hi més!
 9. 9. 2. Qui t’escoltarà? No és el mateix parlar per a una classe de nens i nenes de 3 anys que per a una classe de gent de la teva edat que per a un claustre de professors, oi que no? El registre, el vocabulari, les imatges, el tema...estàs segur que són adequats per al públic que t’escoltarà? Si et queda algun dubte... Treballa-hi més!
 10. 10. 3. Massa informació no informa Què recordem d’ una xerrada segons els científics?  El 7% del que recordem prové del contingut.  El 38 % del to i entonació de la veu.  El 55% del llenguatge no verbal. L’ auditori recorda un 80 % dels primers 5 minuts i dels últims. Un 20 % de la resta de la informació.
 11. 11. PER TANT: • Mira de no dir massa informació. • Mira de repetir les paraules clau, aquelles que defineixen el tema, perquè per ajudar-nos a recordar i entendre va molt bé la repetició.
 12. 12. 4. El llenguatge no verbal i la posada en escena Bona postura Evitar moviments nerviosos: sovint quan estem nerviosos ens movem d’un costat a l’altre, o movem les cames o les mans, ens toquem els cabells... sense ni adonar-nos-en. Cal intentar evitar-ho.
 13. 13. 4. El llenguatge no verbal i la posada en escena Les mans: evitem les mans a la butxaca o agafades al darrere. Gestos: els gestos poden ajudar molt a fer-nos entendre. Però cal trobar l’equilibri entre pocs i massa.
 14. 14. 4. El llenguatge no verbal i la posada en escena Mirar al públic: és molt habitual no mirar el públic per evitar nervis, perquè fa vergonya... Però és important que recordem mirar-lo de tant en tant perquè la comunicació sigui d’anada i tornada: el públic ens mira i nosaltres el mirem.
 15. 15. 4. El llenguatge no verbal i la posada en escena Demostra seguretat: has d’estar segur del que dius i només hi ha una manera: haver preparat molt bé la xerrada. I estar segur del que dius és la millor manera de semblar segur.

×