SlideShare a Scribd company logo
TO GET ALL CHAPTERS EMAIL ME AT>>>>> donc8246@gmail.com
TO GET THE FULL DOCUMENT EMAIL ME AT>>>>>
donc8246@gmail.com
TEST BANK For Information Technology
Project Management 9th Edition
Kathy Schwalbe,Verified Chapters
Page 2 of 416
TO GET THE FULL DOCUMENT EMAIL ME
AT>>>>> donc8246@gmail.com
True / False
1. Until the 1980s, project management primarily focused on providing schedule and resource data to top
management in the military, computer, and construction industries.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Until the 1980s, project management primarily focused on providing
schedule and resource data to top management in the military, computer, and
construction industries. Today’s project management involves much more, and
people in every industry and every country manage projects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.2
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.1 - LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: Introduction
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
2. A difference between operations and projects is that operations end when their objectives have been
reached, whereas projects do not.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Projects are different from operations in that they end when their
objectives have been reached or the project has been terminated.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.4
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
3. Every project should have a well-defined objective.
a. True
2
Page 3 of 416
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project has a unique purpose. Every project should have a well-defined
objective.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.6
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
4. Projects should be developed in increments.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project is developed using progressive elaboration. Projects are often
defined broadly when they begin, and as time passes, the specific details of the
project become clearer. Therefore, projects should be developed in increments.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.6
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
5. Resources in a project should be used effectively because they are limited.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project requires resources, often from various areas. Resources,
however, are limited and must be used effectively to meet project and other
corporate goals.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p. 7
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
3
Page 3 of 416
6. A project manager’s primary role is to provide the funding for a project.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: A project sponsor usually provides the direction and funding for a project.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
7. One of the main reasons why project management is challenging is because of the factor of uncertainty.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project involves uncertainty. Every project is unique and thus it is
sometimes difficult to define its objectives clearly, estimate how long it will take to
complete, or determine how much it will cost. This uncertainty is one of the main
reasons project management is so challenging.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
8. Questions about how a team will track schedule performance is related to a project’s scope.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Project scope deals with questions such as, “What work will be done as
part of the project?”, “What unique product, service, or result does the customer or
sponsor expect from the project?”, or “How will the scope be verified?”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
4
TOPICS: What is a Project?
Page 4 of 416
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
9. In order to be realistic, a project manager should always set discrete goals instead of a range of
objectives.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Projects involve uncertainty and limited resources. Thus they rarely finish
according to their original scope, time, and cost goals. Instead of discrete target goals, it
is often more realistic to set a range of goals.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.8
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
10. Managing the triple constraint primarily involves making trade-offs between resources and quality.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Managing the triple constraint involves making trade-offs between
scope, time, and cost goals for a project. Experienced project managers
know that one must decide which aspect of the triple constraint is most
important.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.9
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
11. The only responsibility of a project manager is to meet the specific scope, time, and cost goals of a
project.
a. True
b. False
ANSWER: False
5
14. The importance of stakeholders’ needs and expectations is limited to the beginning of a project.
Page 5 of 416
RATIONALE: Feedback: Project managers must strive not only to meet specific scope, time, cost,
and quality goals of projects but also facilitate the entire process to meet the needs
and expectations of people involved in project activities or affected by them.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.9
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
12. A project’s stakeholders includes its customers, users, and suppliers.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Stakeholders are the people involved in or affected by project activities,
and include the project sponsor, project team, support staff, customers, users,
suppliers, and even opponents of a project.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.10
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
13. Opponents of a project do not belong to the category of stakeholders.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Stakeholders are the people involved in or affected by project activities,
and include the project sponsor, project team, support staff, customers, users,
suppliers, and even opponents of a project.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.10
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
6
Page 6 of 416
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Stakeholders’ needs and expectations are important in the beginning and
throughout the life of a project. Successful project managers develop good
relationships with project stakeholders to understand and meet their needs and
expectations.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.11
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
15. Project procurement management primarily involves identifying stakeholder needs while managing
their engagement throughout the life of the project.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that
project managers must develop. Project procurement management involves acquiring
or procuring goods and services for a project from outside the performing
organization.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.12
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
16. The primary role of project stakeholder management is to ensure that the project will satisfy the stated
needs for which it was undertaken.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key
competencies that project managers must develop. Project stakeholder
management includes identifying and analyzing stakeholder needs while
managing and controlling their engagement throughout the life of the project.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
7
Page 7 of 416
REFERENCES: p.12
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
17. Project human resource management is concerned with making effective use of the people involved
with a project.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that
project managers must develop. Project human resource management is concerned
with making effective use of the people involved with the project.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.12
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
18. Stakeholder analyses, work requests, and project charters are tools used in integration management.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Project selection methods, project management methodologies,
stakeholder analyses, work requests, and project charters are some of the tools used in
integration management.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.13
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
19. Earned value management is a tool primarily used in human resource management.
a. True
b. False
ANSWER: False
Page 8 of 416
8
RATIONALE: Feedback: Project budgets, net present value, return on investment, payback
analysis, and earned value management are tools used in cost management.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.13
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
20. Responsibility assignment matrices and project organizational charts are examples of tools used in
procurement management.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Motivation techniques, empathic listening, responsibility assignment
matrices, project organizational charts, and team building exercises are tools used in
human resource management.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.13
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
21. Maturity models, statistical methods, and test plans are examples of tools used in quality management.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Quality metrics, maturity models, statistical methods, and test plans are
some of the tools used in quality management.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.13
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
22. According to a 2013 CHAOS study, user involvement is the most important factor that contributes to
the success of IT projects.
9
Page 9 of 416
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Executive support is the most important factor, followed by user
involvement.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.16
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
23. Project managers work with the project sponsors to define success for particular projects.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Project managers work with the project sponsors, the project
team, and other stakeholders to meet project goals. They also work with
sponsors to define success for particular projects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.17
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
24. Good project managers assume that their definition of success is the same as the sponsors.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Good project managers do not assume that their definition of
success is the same as the sponsors. They take the time to understand their
sponsors’ expectations and then track project performance based on
important success criteria.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.17
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
10
Page 10 of 416
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
25. Program managers are change agents.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Program managers are responsible for more than the delivery of
project results. They are change agents responsible for the success of
products and processes developed by these projects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.18
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: Program and Project Portfolio Management
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
26. Effective program managers recognize that managing a project is much more complex than managing a
program.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Effective program managers recognize that managing a program is
much more complex than managing a single project.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.18
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: Program and Project Portfolio Management
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
27. Individual projects always address strategic goals whereas portfolio management addresses tactical
goals.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Tactical goals are generally more specific and short-term than
strategic goals, which emphasize long-term goals for an organization.
11
Page 11 of 416
Individual projects often address tactical goals, whereas portfolio
management addresses strategic goals.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.19
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: Program and Project Portfolio Management
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
28. It is mandatory for project managers working on large information technology projects to be experts in
the field of information technology.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Project managers for large IT projects do not have to be experts in
the field of IT, but they must have working knowledge of various technologies
and understand how the project would enhance the business.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.25
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Role of the Project Manager
KEYWORDS: Bloom's : Comprehension
29. To be a successful manager, the only skills an IT project manager needs to possess is excellent
technical skills.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: IT project managers must be willing to develop more than their
technical skills to be productive team members and successful project
managers. Everyone, no matter how technical they are, should develop
business and soft skills.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.25
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Role of the Project Manager
12
Page 12 of 416
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
30. The introduction of new software makes basic tools, such as Gantt charts and network diagrams,
inexpensive and easy to create.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: As computer hardware became smaller and more affordable and
software companies developed graphical, easy-to-use interfaces, project
management software became less expensive and more widely used. New
software makes basic tools such as Gantt charts and network diagrams
inexpensive, easy to create, and available for anyone to update.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.29
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
31. The enterprise project management software, which aids project and portfolio management, is a low-
end tool.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: A category of project management software is high-end tools,
sometimes referred to as enterprise project management software. These
tools provide robust capabilities to handle very large projects and dispersed
workgroups.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.36
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
Multiple Choice
32. Which of the following is a difference between projects and operations?
a. Projects are undertaken to sustain an organization’s business whereas operations are not.
13
Page 13 of 416
b. Operations are undertaken to create unique products, services, or results whereas projects are
not.
c. Projects are temporary endeavors whereas an organization’s operations are ongoing in nature.
d. Operations have well-defined objectives whereas projects do not need to have a unique
purpose.
ANSWER: c
RATIONALE: Feedback: A project is “a temporary endeavor undertaken to create a unique product,
service, or result.” Operations, on the other hand, is work done in organizations to
sustain the business.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.4
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
33. Which of the following is true of projects?
a. They have an indefinite beginning and end.
b. They have a unique purpose.
c. They are developed using regressive elaboration.
d. They are permanent in nature.
ANSWER: b
RATIONALE: Feedback: One of the attributes of projects is that they has have a unique purpose.
Every project should have a well-defined objective.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.6
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
34. The role of a is to provide direction and funding for a project.
a. project sponsor b. project manager
c. support staff member d. project team
ANSWER: a
RATIONALE: Feedback: Most projects have many interested parties or stakeholders, but someone
must take the primary role of sponsorship. The project sponsor usually provides the
direction and funding for the project.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
14
Page 14 of 416
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
35. Galaxy, a construction company, buys a particular brand of tiles manufactured by Tiles and Floors, an
eco-friendly tile manufacturing company. However, Tiles and Floors has declared bankruptcy and closed
down. At present, Galaxy is facing a crisis because there are no other manufacturers in the market that
supplies eco-friendly tiles. Which of the following constraints is Galaxy currently facing?
a. Resources b. Time
c. Scope d. Cost
ANSWER: a
RATIONALE: Feedback: Every project is constrained in different ways. For some projects,
resources are the main concern.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Challenging
REFERENCES: p.9
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Reflective Thinking
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Application
36. Steve, an engineer in a construction company, is at present working on a home construction project.
The home is being built for the Robinson family, the owners of the home. Steve is working with his
project team and support staff to ensure the project is completed on time. In such a scenario, the project
sponsor is .
a. Steve b. the support staff
c. the project team d. the Robinson family
ANSWER: d
RATIONALE: Feedback: Stakeholders are the people involved in or affected by project activities,
and include the project sponsor, project team, support staff, customers, among
others. In a home construction project, the project sponsors would be the potential
new homeowners.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Challenging
REFERENCES: p. 10
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Reflective Thinking
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Application
Page 15 of 416
15
37. Project management involves defining and managing all the work required to complete the
project successfully.
a. human resource b. scope
c. time d. cost
ANSWER: b
RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key
competencies that project managers must develop. Project scope management
involves defining and managing all the work required to complete the project
successfully.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.12
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
38. Project management ensures that the project will satisfy the stated or implied needs for which it
was undertaken.
a. cost b. time
c. risk d. quality
ANSWER: d
RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that
project managers must develop. Project quality management ensures that the project
will satisfy the stated or implied needs for which it was undertaken.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.12
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
39. Which of the following project management knowledge areas primarily involve generating,
collecting, disseminating, and storing project information?
a. Project cost management b. Project procurement management
c. Project time management d. Project communications management
ANSWER: d
RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that
project managers must develop. Project communications management involves
generating, collecting, disseminating, and storing project information.
POINTS: 1
Page 16 of 416
16
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.12
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
40. Project procurement management mainly involves:
a. making effective use of the people involved with the project.
b. buying goods and services for a project from outside the performing organization.
c. generating, collecting, disseminating, and storing project information.
d. identifying and analyzing stakeholder
needs while managing and controlling their engagement.
ANSWER: b
RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that
project managers must develop. Project procurement management involves acquiring
or procuring goods and services for a project from outside the performing
organization.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficult: Moderate
REFERENCES: p.12
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
41. Which of the following project management knowledge areas is an overarching function that affects
and is affected by the different knowledge areas?
a. Project cost management b. Project stakeholder management
c. Project integration management d. Project communications management
ANSWER: c
RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that
project managers must develop. Project integration management is an overarching
function that affects and is affected by all of the other knowledge areas.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.12
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
Page 17 of 416
17
42. An important tool for project scope management is .
a. fast tracking b. crashing
c. a Gantt chart d. a work breakdown structure
ANSWER: d
RATIONALE: Feedback: Scope management uses scope statements, work breakdown structures,
statements of work, requirements analyses, scope management plans, scope
verification techniques, and scope change controls.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.13
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
43. Which of the following tools are most likely to be used in project time management?
a. Payback analysis b. Impact matrices
c. Gantt charts d. Fishbone diagrams
ANSWER: c
RATIONALE: Feedback: Time management uses Gantt charts, project network diagrams, critical
path analysis, crashing, fast tracking, and schedule performance measurements.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.13
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
44. Fast tracking is an example of a tool used in management.
a. time b. quality
c. communication d. isk
ANSWER: a
RATIONALE: Feedback: Time management tools include Gantt charts, project network diagrams,
critical path analysis, crashing, fast tracking, and schedule performance
measurements.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.13
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
18
Bloom's: Knowledge
KEYWORDS:
Page 18 of 416
45. In which of the following areas of management is payback analysis most likely to be used?
a. Human resource b. Communication
c. Cost d. Quality
ANSWER: c
RATIONALE: Feedback: Tools used in cost management include payback analysis, earned value
management, project portfolio management, and cost estimates among others.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.13
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
46. A is a tool used in quality management.
a. probability matrice b. checklist
c. request for proposal d. critical path analysis
ANSWER: b
RATIONALE: Feedback: Quality management uses include quality metrics, checklists, quality
control charts, Pareto diagrams, and fishbone diagrams among others.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.13
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
47. Team building exercises and motivation techniques are tools used in management.
a. procurement b. scope
c. human resource d. cost
ANSWER: c
RATIONALE: Feedback: Motivation techniques, empathic listening, resource histograms, and team
building exercises are tools used in human resource management.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.13
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
Page 1 of 416
19
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
48. Which of the following tools can best help in efficient communication management?
a. Kick-off meetings b.Impact matrices
c. Requests for quotes d. Fast tracking
ANSWER: a
RATIONALE: Feedback: Kick-off meetings are an important tool in project communication
management. Other tools in project communication management are
communications management plans, conflict management, communications
media selection, and progress reports.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.14
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
49. A is a tool used in risk management.
a. work breakdown structure b. project organizational chart
c. critical path analysis d. probability matrice
ANSWER: d
RATIONALE: Feedback: Risk management plans, risk registers, probability/impact
matrices, and risk rankings are different tools used in risk management.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.14
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
50. Which of the following statements is true of project management?
a. It is a simple discipline with a limited scope.
b. It has specific tools which work universally across all kinds of projects.
c. It does not guarantee successes for all projects.
d. Its framework consists solely of project management knowledge areas.
ANSWER: c
RATIONALE: Feedback: Despite its advantages, project management is a very broad, often
complex discipline. What works for one project may not work for another.
29
Page 20 of 416
Thus it is essential for project managers to continue to develop their
knowledge and skills in managing projects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:Moderate
REFERENCES: p.14-15
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
51. Which of the following is true of program managers?
a. They report to project managers who represent the next level in the hierarchy.
b. They recognize that managing a program is simpler than managing a project.
c. They provide leadership and direction for project managers heading the projects within a
program.
d. They are responsible solely for the delivery of project results.
ANSWER: c
RATIONALE: Feedback: A program manager provides leadership and direction for the
project managers heading the projects within a program. Program managers
also coordinate the efforts of project teams, functional groups, suppliers, and
operations staff supporting the projects to ensure that products and processes
are implemented to maximize benefits.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.18
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Program and Project Portfolio Management
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
52. Which of the following is a difference between project management and portfolio
management?
a. Project management involves making wise investment decisions whereas portfolio
management does not.
b. Portfolio management is an easy task whereas project management is a more difficult task.
c. Portfolio management asks questions like, “Are we carrying out projects efficiently?” whereas
project management asks questions such as “Are we investing in the right areas?”
d. Project management addresses specific, short-term goals whereas portfolio management
focuses on long-term goals.
ANSWER: d
21
Page 21 of 416
RATIONALE: Feedback: Individual projects often address tactical goals, whereas portfolio
management addresses strategic goals. Tactical goals are generally more
specific and short-term than strategic goals.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.19
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Program and Project Portfolio Management
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
53. A difference between strategic and tactical goals is that:
a. strategic goals are more specific than tactical goals.
b. tactical goals encompass broader dimensions than strategic goals.
c. tactical goals are more important for a project than strategic goals.
d. strategic goals are long-term in nature whereas tactical goals are short-term.
ANSWER: d
RATIONALE: Feedback: Tactical goals are generally more specific and short-term than
strategic goals, which emphasize long-term goals for an organization.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.19
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Program and Project Portfolio Management
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
54. Which of the following questions reflect the strategic goals of project portfolio management?
a. Are we carrying out projects well?
b. Are projects on time and on budget?
c. Are we investing in the right areas?
d. Do stakeholders know what they should be doing?
ANSWER: c
RATIONALE: Feedback: The strategic goals of project portfolio management raise
questions such as “Are we working on the right projects?”, “Are we
investing in the right areas?”, and “Do we have the right resources to be
competitive?”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.19
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4
22
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
Page 22 of 416
TOPICS: Program and Project Portfolio Management
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
55. Martha works as a project manager at a bank. Due to certain changes in external factors, Martha needs to
make a few alterations in the tactical goals of her project. In such a scenario, which of the following will best
help Martha cope with the change?
a. Negotiation b. Project environment knowledge
c. Motivation d. Soft skills
ANSWER: b
RATIONALE: Feedback: The project environment differs from organization to organization
and project to project, but some skills will help in almost all project
environments. These skills include understanding change and understanding
how organizations work within their social, political, and physical
environments. Project managers must be comfortable leading and handling
change, because most projects introduce changes in organizations and involve
changes within the projects themselves.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Challenging
REFERENCES: p.24
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Reflective Thinking
TOPICS: The Role of the Project Manager
KEYWORDS: Bloom's: Application
56. Joe is a project manager in an IT company and has over the years, gained substantial knowledge in his
area of work. However, while managing his team, he often loses his temper. In addition, he fails to be an
active listener when his team members approach him with work related challenges. In which of the following
areas does Joe need to develop his skills in?
a. Application area knowledge b. Project environment knowledge
c. Standards and regulations d. Human relations skills
ANSWER: d
RATIONALE: Feedback: Achieving high performance on projects requires soft skills,
otherwise called human relations skills. Project managers need good soft
skills to understand, navigate, and meet stakeholders’ needs and
expectations. They need to be able to listen actively to what others are
saying, help develop new approaches for solving problems, and then
persuade others to work toward achieving project goals.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Challenging
REFERENCES: p.24
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Reflective Thinking
Page 23 of 416
23
TOPICS: The Role of the Project Manager
KEYWORDS: Bloom's: Application
57. Which of the following best defines the role of leaders?
a. They focus on short-term objectives.
b. They work on achieving primarily tactical goals.
c. They work solely toward day-to-day details of meeting specific tasks.
d. They inspire people to reach goals.
ANSWER: d
RATIONALE: Feedback: Generally, a leader focuses on long-term goals and big-picture
objectives while inspiring people to reach those goals.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p. 26
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: The Role of the Project Manager
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
58. A Gantt chart is a standard format for displaying project schedule information by listing project
activities and their corresponding start and finish dates in a format.
a. calendar b. line graph
c. bar graph d. pie chart
ANSWER: a
RATIONALE: Feedback: A Gantt chart was developed by Henry Gantt for scheduling work
in factories. A Gantt chart is a standard format for displaying project schedule
information by listing project activities and their corresponding start and finish
dates in calendar form.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p. 28
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
59. A critical path:
a. is the shortest path through a network diagram.
b. represents schedule information in calendar form.
c. determines the earliest completion date of a project.
d. is a quality management tool to ensure a project meets the minimum quality standards.
Page 24 of 416
24
ANSWER: c
RATIONALE: Feedback: The critical path is the longest path through a network diagram
that determines the earliest completion of a project. It shows which tasks
affect the target completion date of a project, and it can change as work
proceeds and more information becomes available.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p. 29
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
60. A is an organizational group responsible for coordinating the project management function
throughout an organization.
a. Project Management Office b.Project Management Professional
c. Project Management Center d.Portfolio Group
ANSWER: a
RATIONALE: Feedback: In the 1990s, many companies began creating Project
Management Offices to help them handle the increasing number and
complexity of projects. A Project Management Office (PMO) is an
organizational group responsible for coordinating the project management
function throughout an organization.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p. 30
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
61. Which of the following provides certification as a Project Management Professional?
a. PMS b. PMC
c. PMI d. PMP
ANSWER: c
RATIONALE: Feedback: PMI or the Project Management Institute provides certification as a
Project Management Professional (PMP). A Project Management Professional
(PMP) is someone who has documented sufficient project experience and
education, agreed to follow the PMI code of professional conduct, and
demonstrated knowledge of project management by passing a comprehensive
examination.
POINTS: 1
Page 25 of 416
25
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.33
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
62. Which of the following refers to a set of principles that guides decision making based on personal
values of what is considered right and wrong?
a. Ethics b. Civics
c. Laws d. Politics
ANSWER: a
RATIONALE: Feedback: Ethics is a set of principles that guides decision making based on
personal values of what is considered right and wrong. Making ethical
decisions is an important part of project managers’ personal and professional
lives because it generates trust and respect with other people.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.34
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
63. Which of the following is true of low-end tools of the project management software?
a. They are designed for especially large projects with multiple users.
b. Their main advantage is that they have unlimited functionality.
c. They provide basic project management features.
d. They are referred to as an enterprise project management software.
ANSWER: c
RATIONALE: Feedback: In a project management software, low-end tools provide basic
project management features and are often recommended for small projects
and single users.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.36
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
Page 26 of 416
26
64. Which of the following types of tools is usually recommended for small projects and single users?
a. Low-end b. Midrange
c. High-end d. Upper range
ANSWER: a
RATIONALE: Feedback: Low-end tools provide basic project management features and
generally cost less than $200 per user. They are often recommended for
small projects and single users.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.36
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
65. Enterprise project management softwares are also known as tools of project management
software.
a. baseline b. midrange
c. low-end d. high-end
ANSWER: d
RATIONALE: Feedback: Project management software tools can be divided into three
general categories based on functionality and price. One of these tools are
high-end tools which are sometimes referred to as enterprise project
management software.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.36
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
66. Which of the following is a difference between low-end and midrange tools of the project
management software?
a. Low-end tools are designed to handle primarily multiple users whereas midrange tools are
created to handle single users.
b. Low-end tools provide robust capabilities to handle dispersed workgroups whereas midrange
tools do not.
c. Midrange tools provide basic project management features whereas low-end tools offer
enterprise and portfolio management functions.
d. Midrange tools are designed to handle larger projects than low-end tools.
ANSWER: d
27
RATIONALE: Feedback: In a project management software, midrange tools is a step up
from low-end tools. They are designed to handle larger projects, multiple
users, and multiple projects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.36
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
Completion
67. Until the 1980s, project management primarily focused on providing and resource data to top
management in the military, computer, and construction industries.
ANSWER: schedule
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.2
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.1 - LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: Introduction
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
68. A(n) is a temporary endeavor undertaken to create a unique product, service, or result.
ANSWER: project
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.4
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
69. refers to work done in organizations to sustain the business.
ANSWER: Operations
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.4
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
Page 27 of 416
28
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
70. include people, hardware, software, or other assets.
ANSWER: Resources
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.6
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
71. A project’s sponsor is also known as a(n) .
ANSWER: primary customer
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
72. In project management, the three limitations of scope, time, and cost are referred to as the .
ANSWER: triple constraint
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
73. The question, “What unique product does the customer expect from the project?” is an example of
a(n)constraint.
ANSWER: scope
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.7
Page 28 of 416
29
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
74. The question, “What is the project’s schedule?” is an example of a(n) constraint.
ANSWER: time
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Product?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
75. “What is the project’s budget?” This is an example of a project’s constraint.
ANSWER: cost
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Product?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
76. The of project management includes quality, scope, time, and cost constraints.
ANSWER: quadruple constraint
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.9
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
77. is “the application of knowledge, skills, tools, and techniques to project activities to meet
project requirements.”
ANSWER: Project management
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
Page 29 of 416
30
REFERENCES: p.9
Page 30 of 416
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
78. Project management describe the key competencies that project managers must develop.
ANSWER: knowledge areas
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.11
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
79. Project management includes estimating how long it will take to complete work, develop an
acceptable project schedule, and ensure timely completion of a project.
ANSWER: time
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.12
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
80. Project management consists of preparing and managing the budget for a project.
ANSWER: cost
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.12
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
81. A(n) is “a group of related projects managed in a coordinated way to obtain benefits and
control not available from managing them individually.”
ANSWER: program
Page 31 of 416
31
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.17
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: Program and Portfolio Management
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
82. refers to the process in which organizations group and manage projects and programs as a
cluster of investments that contribute to the entire enterprise’s success.
ANSWER: Project portfolio management
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.18
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: Program and Portfolio Management
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
83. software integrates information from multiple projects to show the status of active, approved,
and future projects across an entire organization.
ANSWER: Portfolio project management
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.21-22
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: Program and Portfolio Management
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
84. Soft skills are also known as skills.
ANSWER: human relations
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.24
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: The Role of the Project Manager
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
Page 32 of 416
32
85. The critical path is the path through a network diagram that determines the earliest completion
of a project.
ANSWER: longest
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.29
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
86. The is an international professional society for project managers founded in 1969.
ANSWER: Project Management Institute
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.32
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
87. Passing the CPA exam is a standard for accountants. Similarly, passing the PMP exam is becoming a
standard for .
ANSWER: project managers
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.33
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
88. Ethics is a set of principles that guides decision making based on of what is considered right
and wrong.
ANSWER: personal values
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.34
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: The Project Management Profession
Page 33 of 416
33
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
89. tools, a step up from low-end tools, are designed to handle larger projects, multiple users, and
multiple projects.
ANSWER: Midrange
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.36
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
90. High-end tools in project management software have enterprise and functions that summarize
and combine individual project information to provide an enterprise view of all projects.
ANSWER: portfolio management
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.36
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
91. High-end tools are generally licensed on a(n) basis.
ANSWER: per-user
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.36
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
Essay
92. Describe the triple constraint. What are the three components and what is the relationship between
them?
ANSWER: Every project is constrained in different ways by its scope, time, and cost
goals. These limitations are sometimes referred to in project management as
the triple constraint. To create a successful project, a project manager must
34
Page 34 of 416
consider scope, time, and cost and balance these three often-competing goals.
He or she must consider the following:
Scope: This goal involves questions such as, “What work will be done as part
of the project? What unique product, service, or result does the customer or
sponsor expect from the project? How will the scope be verified?”
Time: This goal encompasses questions such as, “How long should it take to
complete the project? What is the project’s schedule? How will the team track
actual schedule performance? Who can approve changes to the schedule?”
Cost: This goals deals with questions such as, “What should it cost to
complete the project? What is the project’s budget? How will costs be
tracked? Who can authorize changes to the budget?”
Managing the triple constraint involves making trade-offs between scope, time,
and cost goals for a project. Experienced project managers know that they
must decide which aspect of the triple constraint is most important. If time is
most important, one must change the initial scope and/or cost goals to meet
the schedule. If scope goals are most important, one may need to adjust time
and/or cost goals.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p. 7-9
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is a Project?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
93. List and describe each of the ten project management knowledge areas.
ANSWER: Project management knowledge areas describe the key competencies that
project managers
must develop. These are as follows:
(1) Project scope management involves defining and managing all the work
required to complete the project successfully.
(2) Project time management includes estimating how long it will take to
complete the work, developing an acceptable project schedule, and ensuring
timely completion of the project.
(3) Project cost management consists of preparing and managing the budget
for the project.
(4) Project quality management ensures that the project will satisfy the stated or
implied needs for which it was undertaken.
Page 35 of 416
35
(5) Project human resource management is concerned with making effective
use of the people involved with the project.
(6) Project communications management involves generating, collecting,
disseminating, and storing project information.
(7) Project risk management includes identifying, analyzing, and responding to
risks related to the project.
(8) Project procurement management involves acquiring or procuring goods
and services for a project from outside the performing organization.
(9) Project stakeholder management includes identifying and analyzing
stakeholder needs while managing and controlling their engagement
throughout the life of the project.
(10) Project integration management is an overarching function that affects
and is affected by all of the other knowledge areas.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.11-12
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: What is Project Management?
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
94. What are some of the qualities of a good project manager? Explain.
ANSWER: Project managers often take on the role of both leader and manager. Good
project managers know that people make or break projects, so they must set a
good example to lead their team to success. They are aware of the greater needs
of their stakeholders and organizations, so they are visionary in guiding their
current projects and in suggesting future ones. Companies that excel in project
management grow project “leaders,” emphasizing development of business and
communication skills. Yet good project managers must also focus on getting
the job done by paying attention to the details and daily operations of each
task. The best project managers have leadership and management
characteristics; they are visionary yet focused on the bottom line. Above all
else, good project managers focus on achieving positive results.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.26-27
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
36
Page 36 of 416
TOPICS: The Role of the Project Manager
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
95. Discuss the PMP certification. What are the advantages of obtaining PMP certification?
ANSWER: The Project Management Institute (PMI) provides certification as a Project
Management Professional (PMP)—someone who has documented sufficient
project experience and education, agreed to follow the PMI code of
professional conduct, and demonstrated knowledge of the field of project
management by passing a comprehensive examination.
Organizations that support PMP certification see the value of investing in
programs to improve their employees’ knowledge in project management.
Many employers today require specific certifications to ensure their workers
have current skills, and job seekers find that they often have an advantage
when they earn and maintain marketable certifications.
Passing the PMP exam is becoming a standard for project managers. Project
management certification is also enabling professionals in the field to share a
common base of knowledge. Sharing a common base of knowledge is
important because it helps advance the theory and practice of project
management. PMI also offers additional certifications, including agile
techniques, scheduling, risk,
and program management.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.33
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
96. Discuss the PMI Code of Ethics and Professional Conduct.
ANSWER: PMI approved a new Code of Ethics and Professional Conduct that took
effect in January 2007. This code applies not only to PMPs, but to all PMI
members and individuals who hold a PMI certification, apply for a PMI
certification, or serve PMI in a volunteer capacity. It is vital for project
management practitioners to conduct their work in an ethical manner. Even if
one is not affiliated with PMI, these guidelines can help one conduct their
work in an ethical manner, which helps the profession earn the confidence of
the public, employers, employees, and all project stakeholders. The PMI Code
of Ethics and Professional Conduct includes short chapters addressing vision
and applicability, responsibility, respect, fairness, and honestly.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.34
Page 37 of 416
37
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: The Project Management Profession
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
True / False
1. Project managers should lead projects in isolation in order to truly serve the needs of the organization.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Even though projects are temporary and intended to provide a
unique product or service, you cannot run projects in isolation. If project
managers lead projects in isolation, it is unlikely that they will ever truly
serve the needs of the organization.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.45
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: A Systems View of Project Management
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
2. Using a systems approach is critical to successful project management.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p. 45
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: A Systems View of Project Management
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
3. Systems analysis addresses the business, technological, and organizational issues associated with
creating, maintaining, and modifying a system.
a. True
b. False
Page 38 of 416
38
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Systems management addresses the business, technological, and
organizational issues associated with creating, maintaining,and modifying a
system.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p. 45
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: A Systems View of Project Management
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
4. Project managers and their teams must keep in mind the effects of any project on the interests and
needs of the entire system or organization instead of focusing on the immediate concerns of the project.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Although it is easier to focus on the immediate and sometimes
narrow concerns of a particular project, project managers and other staff must
keep in mind the effects of any project on the interests and needs of the entire
system or organization.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.46
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: A Systems View of Project Management
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
5. When you separate business and organizational issues from project management planning, you do a
better job of ensuring project success.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: When you integrate business and organizational issues into project
management planning and look at projects as a series of interrelated phases,
you do a better job of ensuring project success.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.47
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
39
TOPICS: A Systems View of Project Management
Page 39 of 416
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
6. According to the symbolic frame, the most important aspect of any event in an organization is not what
actually happened, but what it means.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: The symbolic frame focuses on symbols and meanings. In this frame, the
most important aspect of any event in an organization is not what actually happened,
but what it means.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.48
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Understanding Organizations
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
7. Most colleges and universities have very strong functional organizations.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.49
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Understanding Organizations
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
8. An organization that uses a project organizational structure earns their revenue primarily from
performing projects for other groups under contract.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project organizational structure is hierarchical, but instead of functional
managers or vice presidents reporting to the CEO, program managers report to the
CEO. Their staffs have a variety of skills needed to complete the projects within their
programs. An organization that uses this structure earns its revenue primarily from
performing projects for other groups under contract.
POINTS: 1
Page 40 of 416
40
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.50
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Understanding Organizations
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
9. Project managers in matrix organizations have staff from various functional areas working on their
projects.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Project managers in matrix organizations have staff from various
functional areas working on their projects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p. 50
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Understanding Organizations
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
10. The project organizational structure is the most efficient choice for most IT projects.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: The project organizational structure is often inefficient for the
company as a whole. Assigning full-time staff to a project often creates
under-utilization and misallocation of staff resources.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p. 51
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Understanding Organizations
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
11. Most people believe that the underlying causes of many companies’ problems can be traced to its
organizational structure.
a. True
b. False
Page 41 of 416
41
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Organizational culture is very powerful, and many people believe the
underlying causes of many companies’ problems are not in the organizational
structure or staff; they are in the culture.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.51
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Understanding Organizations
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
12. The same organization can have different subcultures.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: It is also important to note that the same organization can have different
subcultures. The IT department may have a different organizational culture than the
finance department, for example.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.51
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Understanding Organizations
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
13. An organizational culture with strong unit integration makes the project manager's job more difficult
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Most project managers strive for strong unit integration to deliver a
successful product, service, or result. An organizational culture with strong unit
integration makes the project manager's job easier.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p.51
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Technology
TOPICS: Understanding Organizations
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
Page 42 of 416
42
14. Project work is most successful in an organizational culture where activities are organized around
individuals.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Project work is most successful in organizations in which work
activities are organized around groups or teams, rather than individuals. An
organizational culture that emphasizes group work is best for managing
projects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.52
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Understanding Organizations
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
15. Internal stakeholders include groups affected by the project such as government officials or concerned
citizens.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: External project stakeholders include the project’s customers (if
they are external to the organization), competitors, suppliers, and other
external groups potentially involved in the project or affected by it, such as
government officials or concerned citizens.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.52
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.11 - LO: 2-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Focusing on Stakeholder Needs
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
16. Project managers must take adequate time to identify, understand, and manage relationships with all
project stakeholders.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Because the purpose of project management is to meet project
requirements and satisfy stakeholders, it is critical that project managers take
Page 43 of 416
43
adequate time to identify, understand, and manage relationships with all
project stakeholders.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.52
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.11 - LO: 2-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Focusing on Stakeholder Needs
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
17. The best way to sustain a project is to withhold the required money, human resources, and visibility for
the project.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: The best way to kill a project is to withhold the required money,
human resources, and visibility.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.54
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.11 - LO: 2-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Focusing on Stakeholder Needs
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
18. Project managers must have cooperation from people in other parts of the organization.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Project managers must have cooperation from people in other parts
of the organization. If certain functional managers are not responding to
project managers’ requests for necessary information, top management must
step in to encourage the functional managers to cooperate.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.54
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.11 - LO: 2-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Focusing on Stakeholder Needs
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
Page 44 of 416
44
19. Standards and guidelines to follow when performing project management must be devised by top
management.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: The content of a project management plan and instructions for
providing status information might seem like common sense to senior
managers, but many new IT project managers have never created plans or
created a nontechnical status report. Top management must support the
development of these standards and guidelines, and encourage or even
enforce their use.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.56
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.11 - LO: 2-3
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Focusing on Stakeholder Needs
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
20. It is much more expensive to make major changes to a project during the earlier phases.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: In early phases of a project life cycle, resource needs are usually lowest and
the level of uncertainty is highest. It is much more expensive to make major changes
to a project during latter phases.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p. 57
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.12 - LO: 2-4
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Project Phases and the Project Life Cycle
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
21. The last phase of the traditional project life cycle is the implementation phase.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: The last phase of the traditional project life cycle is the close-out phase.In it,
all of the work is completed, and customers should accept the entire project.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
Page 45 of 416
45
REFERENCES: p.59
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.12 - LO: 2-4
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Project Phases and the Project Life Cycle
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
22. The Adaptive Software Development (ASD) life cycle model assumes that software development
follows an adaptive approach because the requirements cannot be clearly expressed early in the life cycle.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: The adaptive software development (ASD) life cycle model assumes that
software development follows an adaptive approach because the requirements cannot
be clearly expressed early in the life cycle.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.61
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.12 - LO: 2-4
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Project Phases and the Project Life Cycle
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
23. An organization usually commits more money as a project continues, therefore a management review
should occur after each phase to evaluate progress, potential success, and continued compatibility with
organizational goals.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Because the organization usually commits more money as a project
continues, a management review should occur after each phase to evaluate progress,
potential success, and continued compatibility with organizational goals.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.62
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.12 - LO: 2-4
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Project Phases and the Project Life Cycle
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
24. The nature of hardware development projects is more diverse than software-oriented projects.
a. True
b. False
Page 46 of 416
46
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: The nature of software development projects is even more diverse than
hardware-oriented projects. A software development project might include creating a
simple, stand-alone Microsoft Excel or Access application, or a sophisticated, global e-
commerce system that uses state-of-the-art programming languages and runs on
multiple platforms.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.64
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.13 - LO: 2-5
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: The Context of Information Technology Projects
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
25. The team members of a virtual team are all of the same nationality.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: A virtual team is a group of people who work together despite time and
space boundaries using communication technologies. Team members might all work
for the same company in the same country, or they might include employees as well as
independent consultants, suppliers, or even volunteers providing their expertise from
around the globe.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.67
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.14 - LO: 2-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Recent Trends Affecting Information Technology Project Management
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
26. Leadership style has no impact on the success of virtual teams.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: The project manager’s leadership style affects all teams, especially virtual
ones.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.68
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.14 - LO: 2-6
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
47
Page 47 of 416
TOPICS: Recent Trends Affecting Information Technology Project Management
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
Multiple Choice
27. Projects must operate in a broad organizational environment, and project managers need to consider
projects within the greater organizational context. describes this holistic view of carrying out
projects within the context of the organization.
a. Linear analysis b. Systems thinking
c. Reductionism d. The silo approach
ANSWER: b
RATIONALE: Feedback: To handle complex situations effectively, project managers need to take a
holistic view of a project and understand how it relates to the larger organization.
Systems thinking describes this holistic view of carrying out projects within the context
of the organization.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.45
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: A Systems View of Project Management
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
28. refers to a problem-solving approach that requires defining the scope of a system, dividing it
into its components, and then identifying and evaluating its problems, opportunities, constraints, and
needs.
a. Linear programming b. Independent component analysis
c. Principal component analysis d. Systems analysis
ANSWER: d
RATIONALE: Feedback: Systems analysis is a problem-solving approach that requires defining the
scope of the system, dividing it into components, and then identifying and evaluating its
problems, opportunities, constraints, and needs.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.45
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: A Systems View of Project Management
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
29. The perspective of an organization focuses on different groups’ roles and responsibilities in
order to meet the goals and policies set by top management.
Page 48 of 416
48
a. structural frame b. human resources frame
c. political frame d. symbolic frame
ANSWER: a
RATIONALE: Feedback: The structural frame deals with how the organization is structured
(usually depicted in an organizational chart) and focuses on different groups’ roles
and responsibilities to meet the goals and policies set by top management. This
frame is very rational and focuses on coordination and control.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.47
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Understanding Organizations
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
30. The frame of an organization focuses on providing harmony between the needs of the
organization and the needs of people.
a. structural b. human resources
c. political d. symbolic
ANSWER: b
RATIONALE: Feedback: The human resources (HR) frame focuses on producing harmony between
the needs of the organization and the needs of people. It recognizes that mismatches
can occur between the needs of the organization and those of individuals and groups,
and works to resolve any potential problems.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.47
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Understanding Organizations
KEYWORDS: Bloom's: Application
31. The symbolic perspective of an organization:
a. focuses on different groups’ roles and
responsibilities to meet the goals and policies set by top management.
b. views the organization as coalitions composed of varied individuals and interest groups.
c. focuses on providing harmony between the needs of the organization and the needs of people.
d. focuses on the meanings of the culture, language, traditions, and image of the organization.
ANSWER: d
RATIONALE: Feedback: The symbolic frame focuses on symbols and meanings. In this
frame, the most important aspect of any event in an organization is not what
actually happened, but what it means.
Page 49 of 416
49
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.48
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Understanding Organizations
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
32. The perspective on organizations assumes that organizations are coalitions composed of varied
individuals and interest groups.
a. political frame b. symbolic frame
c. structural frame d. human resources frame
ANSWER: a
RATIONALE: Feedback: The political frame addresses organizational and personal politics. Politics in
organizations take the form of competition among groups or individuals for power and
leadership. The political frame assumes that organizations are coalitions composed of
varied individuals and interest groups.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.48
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Understanding Organizations
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
33. Grey’s Infotech sells customized hardware and software solutions for businesses. The salespeople for
Grey’s have a strict dress code when meeting clients. They are required to wear dark business suits, in order
to convey the company’s dedication to quality. The meaning conveyed to the clients’ through the
salespeople’s clothing is part of the frame of the organization.
a. political b. symbolic
c. structural d. human resources
ANSWER: b
RATIONALE: Feedback: The symbolic frame focuses on symbols and meanings. In this frame, the
most important aspect of any event in an organization is not what actually happened,
but what it means. The symbolic frame also relates to the company’s culture. How do
people dress? How many hours do they work? How do they run meetings?
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
REFERENCES: p.48
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
TOPICS: Understanding Organizations

More Related Content

Similar to TEST BANK For, Information Technology Project Management 9th Edition Kathy Schwalbe.pdf

12 Step Program and 12 Reasons why PRojects Fail
12 Step Program and 12 Reasons why PRojects Fail12 Step Program and 12 Reasons why PRojects Fail
12 Step Program and 12 Reasons why PRojects Fail
ellefsonj
 
01 pmp introduct to project management exam
01 pmp introduct to project management exam01 pmp introduct to project management exam
01 pmp introduct to project management exam
Jamil Faraj , PMP
 
Scope Of Work in Engineering economy
Scope Of Work in Engineering economyScope Of Work in Engineering economy
Scope Of Work in Engineering economy
Nzar Braim
 
System Analysis & Design (CHAPTER TWO) (1).ppt
System Analysis & Design (CHAPTER TWO) (1).pptSystem Analysis & Design (CHAPTER TWO) (1).ppt
System Analysis & Design (CHAPTER TWO) (1).ppt
AynetuTerefe2
 
Interview questions-answers-for-planning-engineers-r.00
Interview questions-answers-for-planning-engineers-r.00Interview questions-answers-for-planning-engineers-r.00
Interview questions-answers-for-planning-engineers-r.00
Praveen Krishna
 
PM LESSON 1- PROJECT MNT IN CONTEMPORARY ORGS intro Concepts History 2023 stu...
PM LESSON 1- PROJECT MNT IN CONTEMPORARY ORGS intro Concepts History 2023 stu...PM LESSON 1- PROJECT MNT IN CONTEMPORARY ORGS intro Concepts History 2023 stu...
PM LESSON 1- PROJECT MNT IN CONTEMPORARY ORGS intro Concepts History 2023 stu...
StanleyRonoh1
 
Stage IProject InitiationProject PlanningProject Execution.docx
Stage IProject InitiationProject PlanningProject Execution.docxStage IProject InitiationProject PlanningProject Execution.docx
Stage IProject InitiationProject PlanningProject Execution.docx
susanschei
 
Pmp1
Pmp1Pmp1
Exam1
Exam1Exam1
PMP Certification Training Course Part-64
PMP Certification Training Course Part-64PMP Certification Training Course Part-64
PMP Certification Training Course Part-64
Skillogic Solutions
 
Project failure reason 1
Project failure reason 1Project failure reason 1
Project failure reason 1
Arash Moto
 
The role of the sponsor in successful public sector projects
The role of the sponsor in successful public sector projectsThe role of the sponsor in successful public sector projects
The role of the sponsor in successful public sector projects
Joost Van Den Berg MITM
 
Documenting the on the project is one of the most important activities.pdf
Documenting the on the project is one of the most important activities.pdfDocumenting the on the project is one of the most important activities.pdf
Documenting the on the project is one of the most important activities.pdf
10cube
 
Stages of Project Development
Stages of Project DevelopmentStages of Project Development
Stages of Project Development
Jo Balucanag - Bitonio
 
WRITTEN INTERVIEW QUESTIONSPhD candidates should provide an aut.docx
WRITTEN INTERVIEW QUESTIONSPhD candidates should provide an aut.docxWRITTEN INTERVIEW QUESTIONSPhD candidates should provide an aut.docx
WRITTEN INTERVIEW QUESTIONSPhD candidates should provide an aut.docx
odiliagilby
 
Planning And Managing The Project
Planning And Managing The ProjectPlanning And Managing The Project
Planning And Managing The Project
Laguna State Polytechnic University
 
Women in Innovation - Project Planning "How to Package My Project
Women in Innovation - Project Planning "How to Package My ProjectWomen in Innovation - Project Planning "How to Package My Project
Women in Innovation - Project Planning "How to Package My Project
KTN
 
Project Management Tools and Techniques
Project Management Tools and TechniquesProject Management Tools and Techniques
Project Management Tools and Techniques
MaRS Discovery District
 
CHAPTER 1 - Project Management.pdf
CHAPTER 1 - Project Management.pdfCHAPTER 1 - Project Management.pdf
CHAPTER 1 - Project Management.pdf
MartinsAras
 
9 Common Challenges in the Software Development Process
9 Common Challenges in the Software Development Process9 Common Challenges in the Software Development Process
9 Common Challenges in the Software Development Process
Sattrix Software Solutions
 

Similar to TEST BANK For, Information Technology Project Management 9th Edition Kathy Schwalbe.pdf (20)

12 Step Program and 12 Reasons why PRojects Fail
12 Step Program and 12 Reasons why PRojects Fail12 Step Program and 12 Reasons why PRojects Fail
12 Step Program and 12 Reasons why PRojects Fail
 
01 pmp introduct to project management exam
01 pmp introduct to project management exam01 pmp introduct to project management exam
01 pmp introduct to project management exam
 
Scope Of Work in Engineering economy
Scope Of Work in Engineering economyScope Of Work in Engineering economy
Scope Of Work in Engineering economy
 
System Analysis & Design (CHAPTER TWO) (1).ppt
System Analysis & Design (CHAPTER TWO) (1).pptSystem Analysis & Design (CHAPTER TWO) (1).ppt
System Analysis & Design (CHAPTER TWO) (1).ppt
 
Interview questions-answers-for-planning-engineers-r.00
Interview questions-answers-for-planning-engineers-r.00Interview questions-answers-for-planning-engineers-r.00
Interview questions-answers-for-planning-engineers-r.00
 
PM LESSON 1- PROJECT MNT IN CONTEMPORARY ORGS intro Concepts History 2023 stu...
PM LESSON 1- PROJECT MNT IN CONTEMPORARY ORGS intro Concepts History 2023 stu...PM LESSON 1- PROJECT MNT IN CONTEMPORARY ORGS intro Concepts History 2023 stu...
PM LESSON 1- PROJECT MNT IN CONTEMPORARY ORGS intro Concepts History 2023 stu...
 
Stage IProject InitiationProject PlanningProject Execution.docx
Stage IProject InitiationProject PlanningProject Execution.docxStage IProject InitiationProject PlanningProject Execution.docx
Stage IProject InitiationProject PlanningProject Execution.docx
 
Pmp1
Pmp1Pmp1
Pmp1
 
Exam1
Exam1Exam1
Exam1
 
PMP Certification Training Course Part-64
PMP Certification Training Course Part-64PMP Certification Training Course Part-64
PMP Certification Training Course Part-64
 
Project failure reason 1
Project failure reason 1Project failure reason 1
Project failure reason 1
 
The role of the sponsor in successful public sector projects
The role of the sponsor in successful public sector projectsThe role of the sponsor in successful public sector projects
The role of the sponsor in successful public sector projects
 
Documenting the on the project is one of the most important activities.pdf
Documenting the on the project is one of the most important activities.pdfDocumenting the on the project is one of the most important activities.pdf
Documenting the on the project is one of the most important activities.pdf
 
Stages of Project Development
Stages of Project DevelopmentStages of Project Development
Stages of Project Development
 
WRITTEN INTERVIEW QUESTIONSPhD candidates should provide an aut.docx
WRITTEN INTERVIEW QUESTIONSPhD candidates should provide an aut.docxWRITTEN INTERVIEW QUESTIONSPhD candidates should provide an aut.docx
WRITTEN INTERVIEW QUESTIONSPhD candidates should provide an aut.docx
 
Planning And Managing The Project
Planning And Managing The ProjectPlanning And Managing The Project
Planning And Managing The Project
 
Women in Innovation - Project Planning "How to Package My Project
Women in Innovation - Project Planning "How to Package My ProjectWomen in Innovation - Project Planning "How to Package My Project
Women in Innovation - Project Planning "How to Package My Project
 
Project Management Tools and Techniques
Project Management Tools and TechniquesProject Management Tools and Techniques
Project Management Tools and Techniques
 
CHAPTER 1 - Project Management.pdf
CHAPTER 1 - Project Management.pdfCHAPTER 1 - Project Management.pdf
CHAPTER 1 - Project Management.pdf
 
9 Common Challenges in the Software Development Process
9 Common Challenges in the Software Development Process9 Common Challenges in the Software Development Process
9 Common Challenges in the Software Development Process
 

More from Donc Test

Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...
Donc Test
 
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...
Donc Test
 
Test bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e Bartol
Test bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e BartolTest bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e Bartol
Test bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e Bartol
Donc Test
 
TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...
TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...
TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...
Donc Test
 
TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...
TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...
TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...
Donc Test
 
Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...
Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...
Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...
Donc Test
 
Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...
Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...
Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...
Donc Test
 
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...
Donc Test
 
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...
Donc Test
 
TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...
TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...
TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...
Donc Test
 
TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...
TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...
TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...
Donc Test
 
TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...
TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...
TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...
Donc Test
 
TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...
TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...
TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...
Donc Test
 
TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...
TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...
TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...
Donc Test
 
Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...
Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...
Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...
Donc Test
 
Test Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdf
Test Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdfTest Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdf
Test Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdf
Donc Test
 
Test Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdf
Test Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdfTest Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdf
Test Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdf
Donc Test
 
TEST BANK Essentials of dental radiography 9th edition by Evelyn Thomson, Orl...
TEST BANK Essentials of dental radiography 9th edition by Evelyn Thomson, Orl...TEST BANK Essentials of dental radiography 9th edition by Evelyn Thomson, Orl...
TEST BANK Essentials of dental radiography 9th edition by Evelyn Thomson, Orl...
Donc Test
 
Test bank clinical nursing skills a concept based approach 4e pearson educati...
Test bank clinical nursing skills a concept based approach 4e pearson educati...Test bank clinical nursing skills a concept based approach 4e pearson educati...
Test bank clinical nursing skills a concept based approach 4e pearson educati...
Donc Test
 
TEST BANK For Wong's Nursing Care of Infants and Children, 11th Edition by Ma...
TEST BANK For Wong's Nursing Care of Infants and Children, 11th Edition by Ma...TEST BANK For Wong's Nursing Care of Infants and Children, 11th Edition by Ma...
TEST BANK For Wong's Nursing Care of Infants and Children, 11th Edition by Ma...
Donc Test
 

More from Donc Test (20)

Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...
 
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...
 
Test bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e Bartol
Test bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e BartolTest bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e Bartol
Test bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e Bartol
 
TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...
TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...
TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...
 
TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...
TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...
TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...
 
Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...
Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...
Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...
 
Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...
Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...
Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...
 
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...
 
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...
 
TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...
TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...
TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...
 
TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...
TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...
TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...
 
TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...
TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...
TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...
 
TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...
TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...
TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...
 
TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...
TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...
TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...
 
Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...
Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...
Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...
 
Test Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdf
Test Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdfTest Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdf
Test Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdf
 
Test Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdf
Test Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdfTest Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdf
Test Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdf
 
TEST BANK Essentials of dental radiography 9th edition by Evelyn Thomson, Orl...
TEST BANK Essentials of dental radiography 9th edition by Evelyn Thomson, Orl...TEST BANK Essentials of dental radiography 9th edition by Evelyn Thomson, Orl...
TEST BANK Essentials of dental radiography 9th edition by Evelyn Thomson, Orl...
 
Test bank clinical nursing skills a concept based approach 4e pearson educati...
Test bank clinical nursing skills a concept based approach 4e pearson educati...Test bank clinical nursing skills a concept based approach 4e pearson educati...
Test bank clinical nursing skills a concept based approach 4e pearson educati...
 
TEST BANK For Wong's Nursing Care of Infants and Children, 11th Edition by Ma...
TEST BANK For Wong's Nursing Care of Infants and Children, 11th Edition by Ma...TEST BANK For Wong's Nursing Care of Infants and Children, 11th Edition by Ma...
TEST BANK For Wong's Nursing Care of Infants and Children, 11th Edition by Ma...
 

Recently uploaded

20240607 QFM018 Elixir Reading List May 2024
20240607 QFM018 Elixir Reading List May 202420240607 QFM018 Elixir Reading List May 2024
20240607 QFM018 Elixir Reading List May 2024
Matthew Sinclair
 
Uni Systems Copilot event_05062024_C.Vlachos.pdf
Uni Systems Copilot event_05062024_C.Vlachos.pdfUni Systems Copilot event_05062024_C.Vlachos.pdf
Uni Systems Copilot event_05062024_C.Vlachos.pdf
Uni Systems S.M.S.A.
 
GenAI Pilot Implementation in the organizations
GenAI Pilot Implementation in the organizationsGenAI Pilot Implementation in the organizations
GenAI Pilot Implementation in the organizations
kumardaparthi1024
 
Mariano G Tinti - Decoding SpaceX
Mariano G Tinti - Decoding SpaceXMariano G Tinti - Decoding SpaceX
Mariano G Tinti - Decoding SpaceX
Mariano Tinti
 
Video Streaming: Then, Now, and in the Future
Video Streaming: Then, Now, and in the FutureVideo Streaming: Then, Now, and in the Future
Video Streaming: Then, Now, and in the Future
Alpen-Adria-Universität
 
Serial Arm Control in Real Time Presentation
Serial Arm Control in Real Time PresentationSerial Arm Control in Real Time Presentation
Serial Arm Control in Real Time Presentation
tolgahangng
 
Climate Impact of Software Testing at Nordic Testing Days
Climate Impact of Software Testing at Nordic Testing DaysClimate Impact of Software Testing at Nordic Testing Days
Climate Impact of Software Testing at Nordic Testing Days
Kari Kakkonen
 
AI-Powered Food Delivery Transforming App Development in Saudi Arabia.pdf
AI-Powered Food Delivery Transforming App Development in Saudi Arabia.pdfAI-Powered Food Delivery Transforming App Development in Saudi Arabia.pdf
AI-Powered Food Delivery Transforming App Development in Saudi Arabia.pdf
Techgropse Pvt.Ltd.
 
みなさんこんにちはこれ何文字まで入るの?40文字以下不可とか本当に意味わからないけどこれ限界文字数書いてないからマジでやばい文字数いけるんじゃないの?えこ...
みなさんこんにちはこれ何文字まで入るの?40文字以下不可とか本当に意味わからないけどこれ限界文字数書いてないからマジでやばい文字数いけるんじゃないの?えこ...みなさんこんにちはこれ何文字まで入るの?40文字以下不可とか本当に意味わからないけどこれ限界文字数書いてないからマジでやばい文字数いけるんじゃないの?えこ...
みなさんこんにちはこれ何文字まで入るの?40文字以下不可とか本当に意味わからないけどこれ限界文字数書いてないからマジでやばい文字数いけるんじゃないの?えこ...
名前 です男
 
GraphRAG for Life Science to increase LLM accuracy
GraphRAG for Life Science to increase LLM accuracyGraphRAG for Life Science to increase LLM accuracy
GraphRAG for Life Science to increase LLM accuracy
Tomaz Bratanic
 
Removing Uninteresting Bytes in Software Fuzzing
Removing Uninteresting Bytes in Software FuzzingRemoving Uninteresting Bytes in Software Fuzzing
Removing Uninteresting Bytes in Software Fuzzing
Aftab Hussain
 
National Security Agency - NSA mobile device best practices
National Security Agency - NSA mobile device best practicesNational Security Agency - NSA mobile device best practices
National Security Agency - NSA mobile device best practices
Quotidiano Piemontese
 
Microsoft - Power Platform_G.Aspiotis.pdf
Microsoft - Power Platform_G.Aspiotis.pdfMicrosoft - Power Platform_G.Aspiotis.pdf
Microsoft - Power Platform_G.Aspiotis.pdf
Uni Systems S.M.S.A.
 
Presentation of the OECD Artificial Intelligence Review of Germany
Presentation of the OECD Artificial Intelligence Review of GermanyPresentation of the OECD Artificial Intelligence Review of Germany
Presentation of the OECD Artificial Intelligence Review of Germany
innovationoecd
 
Ocean lotus Threat actors project by John Sitima 2024 (1).pptx
Ocean lotus Threat actors project by John Sitima 2024 (1).pptxOcean lotus Threat actors project by John Sitima 2024 (1).pptx
Ocean lotus Threat actors project by John Sitima 2024 (1).pptx
SitimaJohn
 
Building Production Ready Search Pipelines with Spark and Milvus
Building Production Ready Search Pipelines with Spark and MilvusBuilding Production Ready Search Pipelines with Spark and Milvus
Building Production Ready Search Pipelines with Spark and Milvus
Zilliz
 
20240609 QFM020 Irresponsible AI Reading List May 2024
20240609 QFM020 Irresponsible AI Reading List May 202420240609 QFM020 Irresponsible AI Reading List May 2024
20240609 QFM020 Irresponsible AI Reading List May 2024
Matthew Sinclair
 
How to Get CNIC Information System with Paksim Ga.pptx
How to Get CNIC Information System with Paksim Ga.pptxHow to Get CNIC Information System with Paksim Ga.pptx
How to Get CNIC Information System with Paksim Ga.pptx
danishmna97
 
Cosa hanno in comune un mattoncino Lego e la backdoor XZ?
Cosa hanno in comune un mattoncino Lego e la backdoor XZ?Cosa hanno in comune un mattoncino Lego e la backdoor XZ?
Cosa hanno in comune un mattoncino Lego e la backdoor XZ?
Speck&Tech
 
UI5 Controls simplified - UI5con2024 presentation
UI5 Controls simplified - UI5con2024 presentationUI5 Controls simplified - UI5con2024 presentation
UI5 Controls simplified - UI5con2024 presentation
Wouter Lemaire
 

Recently uploaded (20)

20240607 QFM018 Elixir Reading List May 2024
20240607 QFM018 Elixir Reading List May 202420240607 QFM018 Elixir Reading List May 2024
20240607 QFM018 Elixir Reading List May 2024
 
Uni Systems Copilot event_05062024_C.Vlachos.pdf
Uni Systems Copilot event_05062024_C.Vlachos.pdfUni Systems Copilot event_05062024_C.Vlachos.pdf
Uni Systems Copilot event_05062024_C.Vlachos.pdf
 
GenAI Pilot Implementation in the organizations
GenAI Pilot Implementation in the organizationsGenAI Pilot Implementation in the organizations
GenAI Pilot Implementation in the organizations
 
Mariano G Tinti - Decoding SpaceX
Mariano G Tinti - Decoding SpaceXMariano G Tinti - Decoding SpaceX
Mariano G Tinti - Decoding SpaceX
 
Video Streaming: Then, Now, and in the Future
Video Streaming: Then, Now, and in the FutureVideo Streaming: Then, Now, and in the Future
Video Streaming: Then, Now, and in the Future
 
Serial Arm Control in Real Time Presentation
Serial Arm Control in Real Time PresentationSerial Arm Control in Real Time Presentation
Serial Arm Control in Real Time Presentation
 
Climate Impact of Software Testing at Nordic Testing Days
Climate Impact of Software Testing at Nordic Testing DaysClimate Impact of Software Testing at Nordic Testing Days
Climate Impact of Software Testing at Nordic Testing Days
 
AI-Powered Food Delivery Transforming App Development in Saudi Arabia.pdf
AI-Powered Food Delivery Transforming App Development in Saudi Arabia.pdfAI-Powered Food Delivery Transforming App Development in Saudi Arabia.pdf
AI-Powered Food Delivery Transforming App Development in Saudi Arabia.pdf
 
みなさんこんにちはこれ何文字まで入るの?40文字以下不可とか本当に意味わからないけどこれ限界文字数書いてないからマジでやばい文字数いけるんじゃないの?えこ...
みなさんこんにちはこれ何文字まで入るの?40文字以下不可とか本当に意味わからないけどこれ限界文字数書いてないからマジでやばい文字数いけるんじゃないの?えこ...みなさんこんにちはこれ何文字まで入るの?40文字以下不可とか本当に意味わからないけどこれ限界文字数書いてないからマジでやばい文字数いけるんじゃないの?えこ...
みなさんこんにちはこれ何文字まで入るの?40文字以下不可とか本当に意味わからないけどこれ限界文字数書いてないからマジでやばい文字数いけるんじゃないの?えこ...
 
GraphRAG for Life Science to increase LLM accuracy
GraphRAG for Life Science to increase LLM accuracyGraphRAG for Life Science to increase LLM accuracy
GraphRAG for Life Science to increase LLM accuracy
 
Removing Uninteresting Bytes in Software Fuzzing
Removing Uninteresting Bytes in Software FuzzingRemoving Uninteresting Bytes in Software Fuzzing
Removing Uninteresting Bytes in Software Fuzzing
 
National Security Agency - NSA mobile device best practices
National Security Agency - NSA mobile device best practicesNational Security Agency - NSA mobile device best practices
National Security Agency - NSA mobile device best practices
 
Microsoft - Power Platform_G.Aspiotis.pdf
Microsoft - Power Platform_G.Aspiotis.pdfMicrosoft - Power Platform_G.Aspiotis.pdf
Microsoft - Power Platform_G.Aspiotis.pdf
 
Presentation of the OECD Artificial Intelligence Review of Germany
Presentation of the OECD Artificial Intelligence Review of GermanyPresentation of the OECD Artificial Intelligence Review of Germany
Presentation of the OECD Artificial Intelligence Review of Germany
 
Ocean lotus Threat actors project by John Sitima 2024 (1).pptx
Ocean lotus Threat actors project by John Sitima 2024 (1).pptxOcean lotus Threat actors project by John Sitima 2024 (1).pptx
Ocean lotus Threat actors project by John Sitima 2024 (1).pptx
 
Building Production Ready Search Pipelines with Spark and Milvus
Building Production Ready Search Pipelines with Spark and MilvusBuilding Production Ready Search Pipelines with Spark and Milvus
Building Production Ready Search Pipelines with Spark and Milvus
 
20240609 QFM020 Irresponsible AI Reading List May 2024
20240609 QFM020 Irresponsible AI Reading List May 202420240609 QFM020 Irresponsible AI Reading List May 2024
20240609 QFM020 Irresponsible AI Reading List May 2024
 
How to Get CNIC Information System with Paksim Ga.pptx
How to Get CNIC Information System with Paksim Ga.pptxHow to Get CNIC Information System with Paksim Ga.pptx
How to Get CNIC Information System with Paksim Ga.pptx
 
Cosa hanno in comune un mattoncino Lego e la backdoor XZ?
Cosa hanno in comune un mattoncino Lego e la backdoor XZ?Cosa hanno in comune un mattoncino Lego e la backdoor XZ?
Cosa hanno in comune un mattoncino Lego e la backdoor XZ?
 
UI5 Controls simplified - UI5con2024 presentation
UI5 Controls simplified - UI5con2024 presentationUI5 Controls simplified - UI5con2024 presentation
UI5 Controls simplified - UI5con2024 presentation
 

TEST BANK For, Information Technology Project Management 9th Edition Kathy Schwalbe.pdf

  • 1. TO GET ALL CHAPTERS EMAIL ME AT>>>>> donc8246@gmail.com TO GET THE FULL DOCUMENT EMAIL ME AT>>>>> donc8246@gmail.com TEST BANK For Information Technology Project Management 9th Edition Kathy Schwalbe,Verified Chapters
  • 2. Page 2 of 416 TO GET THE FULL DOCUMENT EMAIL ME AT>>>>> donc8246@gmail.com True / False 1. Until the 1980s, project management primarily focused on providing schedule and resource data to top management in the military, computer, and construction industries. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: Until the 1980s, project management primarily focused on providing schedule and resource data to top management in the military, computer, and construction industries. Today’s project management involves much more, and people in every industry and every country manage projects. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.2 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.1 - LO: 1-1 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: Introduction KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 2. A difference between operations and projects is that operations end when their objectives have been reached, whereas projects do not. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Projects are different from operations in that they end when their objectives have been reached or the project has been terminated. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.4 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 3. Every project should have a well-defined objective. a. True
  • 3. 2 Page 3 of 416 b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: A project has a unique purpose. Every project should have a well-defined objective. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.6 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 4. Projects should be developed in increments. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: A project is developed using progressive elaboration. Projects are often defined broadly when they begin, and as time passes, the specific details of the project become clearer. Therefore, projects should be developed in increments. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.6 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 5. Resources in a project should be used effectively because they are limited. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: A project requires resources, often from various areas. Resources, however, are limited and must be used effectively to meet project and other corporate goals. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p. 7 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
  • 4. 3 Page 3 of 416 6. A project manager’s primary role is to provide the funding for a project. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: A project sponsor usually provides the direction and funding for a project. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.7 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 7. One of the main reasons why project management is challenging is because of the factor of uncertainty. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: A project involves uncertainty. Every project is unique and thus it is sometimes difficult to define its objectives clearly, estimate how long it will take to complete, or determine how much it will cost. This uncertainty is one of the main reasons project management is so challenging. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.7 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 8. Questions about how a team will track schedule performance is related to a project’s scope. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Project scope deals with questions such as, “What work will be done as part of the project?”, “What unique product, service, or result does the customer or sponsor expect from the project?”, or “How will the scope be verified?” POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.7 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
  • 5. 4 TOPICS: What is a Project? Page 4 of 416 KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 9. In order to be realistic, a project manager should always set discrete goals instead of a range of objectives. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Projects involve uncertainty and limited resources. Thus they rarely finish according to their original scope, time, and cost goals. Instead of discrete target goals, it is often more realistic to set a range of goals. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.8 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 10. Managing the triple constraint primarily involves making trade-offs between resources and quality. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Managing the triple constraint involves making trade-offs between scope, time, and cost goals for a project. Experienced project managers know that one must decide which aspect of the triple constraint is most important. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.9 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 11. The only responsibility of a project manager is to meet the specific scope, time, and cost goals of a project. a. True b. False ANSWER: False
  • 6. 5 14. The importance of stakeholders’ needs and expectations is limited to the beginning of a project. Page 5 of 416 RATIONALE: Feedback: Project managers must strive not only to meet specific scope, time, cost, and quality goals of projects but also facilitate the entire process to meet the needs and expectations of people involved in project activities or affected by them. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.9 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 12. A project’s stakeholders includes its customers, users, and suppliers. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: Stakeholders are the people involved in or affected by project activities, and include the project sponsor, project team, support staff, customers, users, suppliers, and even opponents of a project. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.10 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 13. Opponents of a project do not belong to the category of stakeholders. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Stakeholders are the people involved in or affected by project activities, and include the project sponsor, project team, support staff, customers, users, suppliers, and even opponents of a project. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.10 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension
  • 7. 6 Page 6 of 416 a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Stakeholders’ needs and expectations are important in the beginning and throughout the life of a project. Successful project managers develop good relationships with project stakeholders to understand and meet their needs and expectations. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.11 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 15. Project procurement management primarily involves identifying stakeholder needs while managing their engagement throughout the life of the project. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that project managers must develop. Project procurement management involves acquiring or procuring goods and services for a project from outside the performing organization. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.12 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 16. The primary role of project stakeholder management is to ensure that the project will satisfy the stated needs for which it was undertaken. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that project managers must develop. Project stakeholder management includes identifying and analyzing stakeholder needs while managing and controlling their engagement throughout the life of the project. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
  • 8. 7 Page 7 of 416 REFERENCES: p.12 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 17. Project human resource management is concerned with making effective use of the people involved with a project. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that project managers must develop. Project human resource management is concerned with making effective use of the people involved with the project. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.12 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 18. Stakeholder analyses, work requests, and project charters are tools used in integration management. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: Project selection methods, project management methodologies, stakeholder analyses, work requests, and project charters are some of the tools used in integration management. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.13 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 19. Earned value management is a tool primarily used in human resource management. a. True b. False ANSWER: False
  • 9. Page 8 of 416 8 RATIONALE: Feedback: Project budgets, net present value, return on investment, payback analysis, and earned value management are tools used in cost management. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.13 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 20. Responsibility assignment matrices and project organizational charts are examples of tools used in procurement management. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Motivation techniques, empathic listening, responsibility assignment matrices, project organizational charts, and team building exercises are tools used in human resource management. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.13 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 21. Maturity models, statistical methods, and test plans are examples of tools used in quality management. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: Quality metrics, maturity models, statistical methods, and test plans are some of the tools used in quality management. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.13 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 22. According to a 2013 CHAOS study, user involvement is the most important factor that contributes to the success of IT projects.
  • 10. 9 Page 9 of 416 a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Executive support is the most important factor, followed by user involvement. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.16 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 23. Project managers work with the project sponsors to define success for particular projects. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: Project managers work with the project sponsors, the project team, and other stakeholders to meet project goals. They also work with sponsors to define success for particular projects. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.17 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 24. Good project managers assume that their definition of success is the same as the sponsors. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Good project managers do not assume that their definition of success is the same as the sponsors. They take the time to understand their sponsors’ expectations and then track project performance based on important success criteria. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.17 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
  • 11. 10 Page 10 of 416 TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 25. Program managers are change agents. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: Program managers are responsible for more than the delivery of project results. They are change agents responsible for the success of products and processes developed by these projects. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.18 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: Program and Project Portfolio Management KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 26. Effective program managers recognize that managing a project is much more complex than managing a program. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Effective program managers recognize that managing a program is much more complex than managing a single project. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.18 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: Program and Project Portfolio Management KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 27. Individual projects always address strategic goals whereas portfolio management addresses tactical goals. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Tactical goals are generally more specific and short-term than strategic goals, which emphasize long-term goals for an organization.
  • 12. 11 Page 11 of 416 Individual projects often address tactical goals, whereas portfolio management addresses strategic goals. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.19 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: Program and Project Portfolio Management KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 28. It is mandatory for project managers working on large information technology projects to be experts in the field of information technology. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Project managers for large IT projects do not have to be experts in the field of IT, but they must have working knowledge of various technologies and understand how the project would enhance the business. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.25 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Role of the Project Manager KEYWORDS: Bloom's : Comprehension 29. To be a successful manager, the only skills an IT project manager needs to possess is excellent technical skills. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: IT project managers must be willing to develop more than their technical skills to be productive team members and successful project managers. Everyone, no matter how technical they are, should develop business and soft skills. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.25 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Role of the Project Manager
  • 13. 12 Page 12 of 416 KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 30. The introduction of new software makes basic tools, such as Gantt charts and network diagrams, inexpensive and easy to create. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: As computer hardware became smaller and more affordable and software companies developed graphical, easy-to-use interfaces, project management software became less expensive and more widely used. New software makes basic tools such as Gantt charts and network diagrams inexpensive, easy to create, and available for anyone to update. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.29 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 31. The enterprise project management software, which aids project and portfolio management, is a low- end tool. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: A category of project management software is high-end tools, sometimes referred to as enterprise project management software. These tools provide robust capabilities to handle very large projects and dispersed workgroups. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.36 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Knowledge Multiple Choice 32. Which of the following is a difference between projects and operations? a. Projects are undertaken to sustain an organization’s business whereas operations are not.
  • 14. 13 Page 13 of 416 b. Operations are undertaken to create unique products, services, or results whereas projects are not. c. Projects are temporary endeavors whereas an organization’s operations are ongoing in nature. d. Operations have well-defined objectives whereas projects do not need to have a unique purpose. ANSWER: c RATIONALE: Feedback: A project is “a temporary endeavor undertaken to create a unique product, service, or result.” Operations, on the other hand, is work done in organizations to sustain the business. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.4 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 33. Which of the following is true of projects? a. They have an indefinite beginning and end. b. They have a unique purpose. c. They are developed using regressive elaboration. d. They are permanent in nature. ANSWER: b RATIONALE: Feedback: One of the attributes of projects is that they has have a unique purpose. Every project should have a well-defined objective. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.6 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 34. The role of a is to provide direction and funding for a project. a. project sponsor b. project manager c. support staff member d. project team ANSWER: a RATIONALE: Feedback: Most projects have many interested parties or stakeholders, but someone must take the primary role of sponsorship. The project sponsor usually provides the direction and funding for the project. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy
  • 15. 14 Page 14 of 416 REFERENCES: p.7 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 35. Galaxy, a construction company, buys a particular brand of tiles manufactured by Tiles and Floors, an eco-friendly tile manufacturing company. However, Tiles and Floors has declared bankruptcy and closed down. At present, Galaxy is facing a crisis because there are no other manufacturers in the market that supplies eco-friendly tiles. Which of the following constraints is Galaxy currently facing? a. Resources b. Time c. Scope d. Cost ANSWER: a RATIONALE: Feedback: Every project is constrained in different ways. For some projects, resources are the main concern. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Challenging REFERENCES: p.9 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Reflective Thinking TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Application 36. Steve, an engineer in a construction company, is at present working on a home construction project. The home is being built for the Robinson family, the owners of the home. Steve is working with his project team and support staff to ensure the project is completed on time. In such a scenario, the project sponsor is . a. Steve b. the support staff c. the project team d. the Robinson family ANSWER: d RATIONALE: Feedback: Stakeholders are the people involved in or affected by project activities, and include the project sponsor, project team, support staff, customers, among others. In a home construction project, the project sponsors would be the potential new homeowners. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Challenging REFERENCES: p. 10 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Reflective Thinking TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Application
  • 16. Page 15 of 416 15 37. Project management involves defining and managing all the work required to complete the project successfully. a. human resource b. scope c. time d. cost ANSWER: b RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that project managers must develop. Project scope management involves defining and managing all the work required to complete the project successfully. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.12 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 38. Project management ensures that the project will satisfy the stated or implied needs for which it was undertaken. a. cost b. time c. risk d. quality ANSWER: d RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that project managers must develop. Project quality management ensures that the project will satisfy the stated or implied needs for which it was undertaken. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.12 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 39. Which of the following project management knowledge areas primarily involve generating, collecting, disseminating, and storing project information? a. Project cost management b. Project procurement management c. Project time management d. Project communications management ANSWER: d RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that project managers must develop. Project communications management involves generating, collecting, disseminating, and storing project information. POINTS: 1
  • 17. Page 16 of 416 16 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.12 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 40. Project procurement management mainly involves: a. making effective use of the people involved with the project. b. buying goods and services for a project from outside the performing organization. c. generating, collecting, disseminating, and storing project information. d. identifying and analyzing stakeholder needs while managing and controlling their engagement. ANSWER: b RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that project managers must develop. Project procurement management involves acquiring or procuring goods and services for a project from outside the performing organization. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficult: Moderate REFERENCES: p.12 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 41. Which of the following project management knowledge areas is an overarching function that affects and is affected by the different knowledge areas? a. Project cost management b. Project stakeholder management c. Project integration management d. Project communications management ANSWER: c RATIONALE: Feedback: Project management knowledge areas describe the key competencies that project managers must develop. Project integration management is an overarching function that affects and is affected by all of the other knowledge areas. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.12 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
  • 18. Page 17 of 416 17 42. An important tool for project scope management is . a. fast tracking b. crashing c. a Gantt chart d. a work breakdown structure ANSWER: d RATIONALE: Feedback: Scope management uses scope statements, work breakdown structures, statements of work, requirements analyses, scope management plans, scope verification techniques, and scope change controls. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.13 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 43. Which of the following tools are most likely to be used in project time management? a. Payback analysis b. Impact matrices c. Gantt charts d. Fishbone diagrams ANSWER: c RATIONALE: Feedback: Time management uses Gantt charts, project network diagrams, critical path analysis, crashing, fast tracking, and schedule performance measurements. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.13 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 44. Fast tracking is an example of a tool used in management. a. time b. quality c. communication d. isk ANSWER: a RATIONALE: Feedback: Time management tools include Gantt charts, project network diagrams, critical path analysis, crashing, fast tracking, and schedule performance measurements. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.13 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management?
  • 19. 18 Bloom's: Knowledge KEYWORDS: Page 18 of 416 45. In which of the following areas of management is payback analysis most likely to be used? a. Human resource b. Communication c. Cost d. Quality ANSWER: c RATIONALE: Feedback: Tools used in cost management include payback analysis, earned value management, project portfolio management, and cost estimates among others. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.13 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 46. A is a tool used in quality management. a. probability matrice b. checklist c. request for proposal d. critical path analysis ANSWER: b RATIONALE: Feedback: Quality management uses include quality metrics, checklists, quality control charts, Pareto diagrams, and fishbone diagrams among others. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.13 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 47. Team building exercises and motivation techniques are tools used in management. a. procurement b. scope c. human resource d. cost ANSWER: c RATIONALE: Feedback: Motivation techniques, empathic listening, resource histograms, and team building exercises are tools used in human resource management. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.13 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
  • 20. Page 1 of 416 19 TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 48. Which of the following tools can best help in efficient communication management? a. Kick-off meetings b.Impact matrices c. Requests for quotes d. Fast tracking ANSWER: a RATIONALE: Feedback: Kick-off meetings are an important tool in project communication management. Other tools in project communication management are communications management plans, conflict management, communications media selection, and progress reports. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.14 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 49. A is a tool used in risk management. a. work breakdown structure b. project organizational chart c. critical path analysis d. probability matrice ANSWER: d RATIONALE: Feedback: Risk management plans, risk registers, probability/impact matrices, and risk rankings are different tools used in risk management. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.14 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 50. Which of the following statements is true of project management? a. It is a simple discipline with a limited scope. b. It has specific tools which work universally across all kinds of projects. c. It does not guarantee successes for all projects. d. Its framework consists solely of project management knowledge areas. ANSWER: c RATIONALE: Feedback: Despite its advantages, project management is a very broad, often complex discipline. What works for one project may not work for another.
  • 21. 29 Page 20 of 416 Thus it is essential for project managers to continue to develop their knowledge and skills in managing projects. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty:Moderate REFERENCES: p.14-15 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 51. Which of the following is true of program managers? a. They report to project managers who represent the next level in the hierarchy. b. They recognize that managing a program is simpler than managing a project. c. They provide leadership and direction for project managers heading the projects within a program. d. They are responsible solely for the delivery of project results. ANSWER: c RATIONALE: Feedback: A program manager provides leadership and direction for the project managers heading the projects within a program. Program managers also coordinate the efforts of project teams, functional groups, suppliers, and operations staff supporting the projects to ensure that products and processes are implemented to maximize benefits. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.18 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Program and Project Portfolio Management KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 52. Which of the following is a difference between project management and portfolio management? a. Project management involves making wise investment decisions whereas portfolio management does not. b. Portfolio management is an easy task whereas project management is a more difficult task. c. Portfolio management asks questions like, “Are we carrying out projects efficiently?” whereas project management asks questions such as “Are we investing in the right areas?” d. Project management addresses specific, short-term goals whereas portfolio management focuses on long-term goals. ANSWER: d
  • 22. 21 Page 21 of 416 RATIONALE: Feedback: Individual projects often address tactical goals, whereas portfolio management addresses strategic goals. Tactical goals are generally more specific and short-term than strategic goals. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.19 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Program and Project Portfolio Management KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 53. A difference between strategic and tactical goals is that: a. strategic goals are more specific than tactical goals. b. tactical goals encompass broader dimensions than strategic goals. c. tactical goals are more important for a project than strategic goals. d. strategic goals are long-term in nature whereas tactical goals are short-term. ANSWER: d RATIONALE: Feedback: Tactical goals are generally more specific and short-term than strategic goals, which emphasize long-term goals for an organization. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.19 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Program and Project Portfolio Management KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 54. Which of the following questions reflect the strategic goals of project portfolio management? a. Are we carrying out projects well? b. Are projects on time and on budget? c. Are we investing in the right areas? d. Do stakeholders know what they should be doing? ANSWER: c RATIONALE: Feedback: The strategic goals of project portfolio management raise questions such as “Are we working on the right projects?”, “Are we investing in the right areas?”, and “Do we have the right resources to be competitive?” POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.19 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4
  • 23. 22 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic Page 22 of 416 TOPICS: Program and Project Portfolio Management KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 55. Martha works as a project manager at a bank. Due to certain changes in external factors, Martha needs to make a few alterations in the tactical goals of her project. In such a scenario, which of the following will best help Martha cope with the change? a. Negotiation b. Project environment knowledge c. Motivation d. Soft skills ANSWER: b RATIONALE: Feedback: The project environment differs from organization to organization and project to project, but some skills will help in almost all project environments. These skills include understanding change and understanding how organizations work within their social, political, and physical environments. Project managers must be comfortable leading and handling change, because most projects introduce changes in organizations and involve changes within the projects themselves. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Challenging REFERENCES: p.24 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Reflective Thinking TOPICS: The Role of the Project Manager KEYWORDS: Bloom's: Application 56. Joe is a project manager in an IT company and has over the years, gained substantial knowledge in his area of work. However, while managing his team, he often loses his temper. In addition, he fails to be an active listener when his team members approach him with work related challenges. In which of the following areas does Joe need to develop his skills in? a. Application area knowledge b. Project environment knowledge c. Standards and regulations d. Human relations skills ANSWER: d RATIONALE: Feedback: Achieving high performance on projects requires soft skills, otherwise called human relations skills. Project managers need good soft skills to understand, navigate, and meet stakeholders’ needs and expectations. They need to be able to listen actively to what others are saying, help develop new approaches for solving problems, and then persuade others to work toward achieving project goals. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Challenging REFERENCES: p.24 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Reflective Thinking
  • 24. Page 23 of 416 23 TOPICS: The Role of the Project Manager KEYWORDS: Bloom's: Application 57. Which of the following best defines the role of leaders? a. They focus on short-term objectives. b. They work on achieving primarily tactical goals. c. They work solely toward day-to-day details of meeting specific tasks. d. They inspire people to reach goals. ANSWER: d RATIONALE: Feedback: Generally, a leader focuses on long-term goals and big-picture objectives while inspiring people to reach those goals. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p. 26 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: The Role of the Project Manager KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 58. A Gantt chart is a standard format for displaying project schedule information by listing project activities and their corresponding start and finish dates in a format. a. calendar b. line graph c. bar graph d. pie chart ANSWER: a RATIONALE: Feedback: A Gantt chart was developed by Henry Gantt for scheduling work in factories. A Gantt chart is a standard format for displaying project schedule information by listing project activities and their corresponding start and finish dates in calendar form. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p. 28 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 59. A critical path: a. is the shortest path through a network diagram. b. represents schedule information in calendar form. c. determines the earliest completion date of a project. d. is a quality management tool to ensure a project meets the minimum quality standards.
  • 25. Page 24 of 416 24 ANSWER: c RATIONALE: Feedback: The critical path is the longest path through a network diagram that determines the earliest completion of a project. It shows which tasks affect the target completion date of a project, and it can change as work proceeds and more information becomes available. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p. 29 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 60. A is an organizational group responsible for coordinating the project management function throughout an organization. a. Project Management Office b.Project Management Professional c. Project Management Center d.Portfolio Group ANSWER: a RATIONALE: Feedback: In the 1990s, many companies began creating Project Management Offices to help them handle the increasing number and complexity of projects. A Project Management Office (PMO) is an organizational group responsible for coordinating the project management function throughout an organization. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p. 30 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 61. Which of the following provides certification as a Project Management Professional? a. PMS b. PMC c. PMI d. PMP ANSWER: c RATIONALE: Feedback: PMI or the Project Management Institute provides certification as a Project Management Professional (PMP). A Project Management Professional (PMP) is someone who has documented sufficient project experience and education, agreed to follow the PMI code of professional conduct, and demonstrated knowledge of project management by passing a comprehensive examination. POINTS: 1
  • 26. Page 25 of 416 25 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.33 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 62. Which of the following refers to a set of principles that guides decision making based on personal values of what is considered right and wrong? a. Ethics b. Civics c. Laws d. Politics ANSWER: a RATIONALE: Feedback: Ethics is a set of principles that guides decision making based on personal values of what is considered right and wrong. Making ethical decisions is an important part of project managers’ personal and professional lives because it generates trust and respect with other people. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.34 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 63. Which of the following is true of low-end tools of the project management software? a. They are designed for especially large projects with multiple users. b. Their main advantage is that they have unlimited functionality. c. They provide basic project management features. d. They are referred to as an enterprise project management software. ANSWER: c RATIONALE: Feedback: In a project management software, low-end tools provide basic project management features and are often recommended for small projects and single users. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.36 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
  • 27. Page 26 of 416 26 64. Which of the following types of tools is usually recommended for small projects and single users? a. Low-end b. Midrange c. High-end d. Upper range ANSWER: a RATIONALE: Feedback: Low-end tools provide basic project management features and generally cost less than $200 per user. They are often recommended for small projects and single users. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.36 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 65. Enterprise project management softwares are also known as tools of project management software. a. baseline b. midrange c. low-end d. high-end ANSWER: d RATIONALE: Feedback: Project management software tools can be divided into three general categories based on functionality and price. One of these tools are high-end tools which are sometimes referred to as enterprise project management software. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.36 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 66. Which of the following is a difference between low-end and midrange tools of the project management software? a. Low-end tools are designed to handle primarily multiple users whereas midrange tools are created to handle single users. b. Low-end tools provide robust capabilities to handle dispersed workgroups whereas midrange tools do not. c. Midrange tools provide basic project management features whereas low-end tools offer enterprise and portfolio management functions. d. Midrange tools are designed to handle larger projects than low-end tools. ANSWER: d
  • 28. 27 RATIONALE: Feedback: In a project management software, midrange tools is a step up from low-end tools. They are designed to handle larger projects, multiple users, and multiple projects. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.36 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Comprehension Completion 67. Until the 1980s, project management primarily focused on providing and resource data to top management in the military, computer, and construction industries. ANSWER: schedule POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.2 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.1 - LO: 1-1 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: Introduction KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 68. A(n) is a temporary endeavor undertaken to create a unique product, service, or result. ANSWER: project POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.4 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 69. refers to work done in organizations to sustain the business. ANSWER: Operations POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.4 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 Page 27 of 416
  • 29. 28 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 70. include people, hardware, software, or other assets. ANSWER: Resources POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.6 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 71. A project’s sponsor is also known as a(n) . ANSWER: primary customer POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.7 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 72. In project management, the three limitations of scope, time, and cost are referred to as the . ANSWER: triple constraint POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.7 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 73. The question, “What unique product does the customer expect from the project?” is an example of a(n)constraint. ANSWER: scope POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.7 Page 28 of 416
  • 30. 29 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 74. The question, “What is the project’s schedule?” is an example of a(n) constraint. ANSWER: time POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.7 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Product? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 75. “What is the project’s budget?” This is an example of a project’s constraint. ANSWER: cost POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.7 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Product? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 76. The of project management includes quality, scope, time, and cost constraints. ANSWER: quadruple constraint POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.9 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 77. is “the application of knowledge, skills, tools, and techniques to project activities to meet project requirements.” ANSWER: Project management POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy Page 29 of 416
  • 31. 30 REFERENCES: p.9 Page 30 of 416 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 78. Project management describe the key competencies that project managers must develop. ANSWER: knowledge areas POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.11 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 79. Project management includes estimating how long it will take to complete work, develop an acceptable project schedule, and ensure timely completion of a project. ANSWER: time POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.12 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 80. Project management consists of preparing and managing the budget for a project. ANSWER: cost POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.12 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 81. A(n) is “a group of related projects managed in a coordinated way to obtain benefits and control not available from managing them individually.” ANSWER: program
  • 32. Page 31 of 416 31 POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.17 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: Program and Portfolio Management KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 82. refers to the process in which organizations group and manage projects and programs as a cluster of investments that contribute to the entire enterprise’s success. ANSWER: Project portfolio management POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.18 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: Program and Portfolio Management KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 83. software integrates information from multiple projects to show the status of active, approved, and future projects across an entire organization. ANSWER: Portfolio project management POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.21-22 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.4 - LO: 1-4 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: Program and Portfolio Management KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 84. Soft skills are also known as skills. ANSWER: human relations POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.24 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: The Role of the Project Manager KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
  • 33. Page 32 of 416 32 85. The critical path is the path through a network diagram that determines the earliest completion of a project. ANSWER: longest POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.29 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 86. The is an international professional society for project managers founded in 1969. ANSWER: Project Management Institute POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.32 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 87. Passing the CPA exam is a standard for accountants. Similarly, passing the PMP exam is becoming a standard for . ANSWER: project managers POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.33 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 88. Ethics is a set of principles that guides decision making based on of what is considered right and wrong. ANSWER: personal values POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.34 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: The Project Management Profession
  • 34. Page 33 of 416 33 KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 89. tools, a step up from low-end tools, are designed to handle larger projects, multiple users, and multiple projects. ANSWER: Midrange POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.36 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 90. High-end tools in project management software have enterprise and functions that summarize and combine individual project information to provide an enterprise view of all projects. ANSWER: portfolio management POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.36 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 91. High-end tools are generally licensed on a(n) basis. ANSWER: per-user POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.36 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Knowledge Essay 92. Describe the triple constraint. What are the three components and what is the relationship between them? ANSWER: Every project is constrained in different ways by its scope, time, and cost goals. These limitations are sometimes referred to in project management as the triple constraint. To create a successful project, a project manager must
  • 35. 34 Page 34 of 416 consider scope, time, and cost and balance these three often-competing goals. He or she must consider the following: Scope: This goal involves questions such as, “What work will be done as part of the project? What unique product, service, or result does the customer or sponsor expect from the project? How will the scope be verified?” Time: This goal encompasses questions such as, “How long should it take to complete the project? What is the project’s schedule? How will the team track actual schedule performance? Who can approve changes to the schedule?” Cost: This goals deals with questions such as, “What should it cost to complete the project? What is the project’s budget? How will costs be tracked? Who can authorize changes to the budget?” Managing the triple constraint involves making trade-offs between scope, time, and cost goals for a project. Experienced project managers know that they must decide which aspect of the triple constraint is most important. If time is most important, one must change the initial scope and/or cost goals to meet the schedule. If scope goals are most important, one may need to adjust time and/or cost goals. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p. 7-9 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is a Project? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 93. List and describe each of the ten project management knowledge areas. ANSWER: Project management knowledge areas describe the key competencies that project managers must develop. These are as follows: (1) Project scope management involves defining and managing all the work required to complete the project successfully. (2) Project time management includes estimating how long it will take to complete the work, developing an acceptable project schedule, and ensuring timely completion of the project. (3) Project cost management consists of preparing and managing the budget for the project. (4) Project quality management ensures that the project will satisfy the stated or implied needs for which it was undertaken.
  • 36. Page 35 of 416 35 (5) Project human resource management is concerned with making effective use of the people involved with the project. (6) Project communications management involves generating, collecting, disseminating, and storing project information. (7) Project risk management includes identifying, analyzing, and responding to risks related to the project. (8) Project procurement management involves acquiring or procuring goods and services for a project from outside the performing organization. (9) Project stakeholder management includes identifying and analyzing stakeholder needs while managing and controlling their engagement throughout the life of the project. (10) Project integration management is an overarching function that affects and is affected by all of the other knowledge areas. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.11-12 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.3 - LO: 1-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: What is Project Management? KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 94. What are some of the qualities of a good project manager? Explain. ANSWER: Project managers often take on the role of both leader and manager. Good project managers know that people make or break projects, so they must set a good example to lead their team to success. They are aware of the greater needs of their stakeholders and organizations, so they are visionary in guiding their current projects and in suggesting future ones. Companies that excel in project management grow project “leaders,” emphasizing development of business and communication skills. Yet good project managers must also focus on getting the job done by paying attention to the details and daily operations of each task. The best project managers have leadership and management characteristics; they are visionary yet focused on the bottom line. Above all else, good project managers focus on achieving positive results. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.26-27 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.5 - LO:1-5 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
  • 37. 36 Page 36 of 416 TOPICS: The Role of the Project Manager KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 95. Discuss the PMP certification. What are the advantages of obtaining PMP certification? ANSWER: The Project Management Institute (PMI) provides certification as a Project Management Professional (PMP)—someone who has documented sufficient project experience and education, agreed to follow the PMI code of professional conduct, and demonstrated knowledge of the field of project management by passing a comprehensive examination. Organizations that support PMP certification see the value of investing in programs to improve their employees’ knowledge in project management. Many employers today require specific certifications to ensure their workers have current skills, and job seekers find that they often have an advantage when they earn and maintain marketable certifications. Passing the PMP exam is becoming a standard for project managers. Project management certification is also enabling professionals in the field to share a common base of knowledge. Sharing a common base of knowledge is important because it helps advance the theory and practice of project management. PMI also offers additional certifications, including agile techniques, scheduling, risk, and program management. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.33 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 96. Discuss the PMI Code of Ethics and Professional Conduct. ANSWER: PMI approved a new Code of Ethics and Professional Conduct that took effect in January 2007. This code applies not only to PMPs, but to all PMI members and individuals who hold a PMI certification, apply for a PMI certification, or serve PMI in a volunteer capacity. It is vital for project management practitioners to conduct their work in an ethical manner. Even if one is not affiliated with PMI, these guidelines can help one conduct their work in an ethical manner, which helps the profession earn the confidence of the public, employers, employees, and all project stakeholders. The PMI Code of Ethics and Professional Conduct includes short chapters addressing vision and applicability, responsibility, respect, fairness, and honestly. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.34
  • 38. Page 37 of 416 37 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.6 - LO: 1-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology TOPICS: The Project Management Profession KEYWORDS: Bloom's: Comprehension True / False 1. Project managers should lead projects in isolation in order to truly serve the needs of the organization. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Even though projects are temporary and intended to provide a unique product or service, you cannot run projects in isolation. If project managers lead projects in isolation, it is unlikely that they will ever truly serve the needs of the organization. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.45 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: A Systems View of Project Management KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 2. Using a systems approach is critical to successful project management. a. True b. False ANSWER: True POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p. 45 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: A Systems View of Project Management KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 3. Systems analysis addresses the business, technological, and organizational issues associated with creating, maintaining, and modifying a system. a. True b. False
  • 39. Page 38 of 416 38 ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Systems management addresses the business, technological, and organizational issues associated with creating, maintaining,and modifying a system. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p. 45 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: A Systems View of Project Management KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 4. Project managers and their teams must keep in mind the effects of any project on the interests and needs of the entire system or organization instead of focusing on the immediate concerns of the project. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: Although it is easier to focus on the immediate and sometimes narrow concerns of a particular project, project managers and other staff must keep in mind the effects of any project on the interests and needs of the entire system or organization. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.46 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: A Systems View of Project Management KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 5. When you separate business and organizational issues from project management planning, you do a better job of ensuring project success. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: When you integrate business and organizational issues into project management planning and look at projects as a series of interrelated phases, you do a better job of ensuring project success. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.47 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
  • 40. 39 TOPICS: A Systems View of Project Management Page 39 of 416 KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 6. According to the symbolic frame, the most important aspect of any event in an organization is not what actually happened, but what it means. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: The symbolic frame focuses on symbols and meanings. In this frame, the most important aspect of any event in an organization is not what actually happened, but what it means. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.48 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Understanding Organizations KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 7. Most colleges and universities have very strong functional organizations. a. True b. False ANSWER: True POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.49 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Understanding Organizations KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 8. An organization that uses a project organizational structure earns their revenue primarily from performing projects for other groups under contract. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: A project organizational structure is hierarchical, but instead of functional managers or vice presidents reporting to the CEO, program managers report to the CEO. Their staffs have a variety of skills needed to complete the projects within their programs. An organization that uses this structure earns its revenue primarily from performing projects for other groups under contract. POINTS: 1
  • 41. Page 40 of 416 40 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.50 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Understanding Organizations KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 9. Project managers in matrix organizations have staff from various functional areas working on their projects. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: Project managers in matrix organizations have staff from various functional areas working on their projects. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p. 50 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Understanding Organizations KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 10. The project organizational structure is the most efficient choice for most IT projects. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: The project organizational structure is often inefficient for the company as a whole. Assigning full-time staff to a project often creates under-utilization and misallocation of staff resources. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p. 51 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Understanding Organizations KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 11. Most people believe that the underlying causes of many companies’ problems can be traced to its organizational structure. a. True b. False
  • 42. Page 41 of 416 41 ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Organizational culture is very powerful, and many people believe the underlying causes of many companies’ problems are not in the organizational structure or staff; they are in the culture. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.51 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Understanding Organizations KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 12. The same organization can have different subcultures. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: It is also important to note that the same organization can have different subcultures. The IT department may have a different organizational culture than the finance department, for example. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.51 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Understanding Organizations KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 13. An organizational culture with strong unit integration makes the project manager's job more difficult a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Most project managers strive for strong unit integration to deliver a successful product, service, or result. An organizational culture with strong unit integration makes the project manager's job easier. POINTS: 1 DIFFICULTY: Easy REFERENCES: p.51 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Technology TOPICS: Understanding Organizations KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
  • 43. Page 42 of 416 42 14. Project work is most successful in an organizational culture where activities are organized around individuals. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: Project work is most successful in organizations in which work activities are organized around groups or teams, rather than individuals. An organizational culture that emphasizes group work is best for managing projects. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.52 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Understanding Organizations KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 15. Internal stakeholders include groups affected by the project such as government officials or concerned citizens. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: External project stakeholders include the project’s customers (if they are external to the organization), competitors, suppliers, and other external groups potentially involved in the project or affected by it, such as government officials or concerned citizens. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.52 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.11 - LO: 2-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Focusing on Stakeholder Needs KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 16. Project managers must take adequate time to identify, understand, and manage relationships with all project stakeholders. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: Because the purpose of project management is to meet project requirements and satisfy stakeholders, it is critical that project managers take
  • 44. Page 43 of 416 43 adequate time to identify, understand, and manage relationships with all project stakeholders. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.52 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.11 - LO: 2-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Focusing on Stakeholder Needs KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 17. The best way to sustain a project is to withhold the required money, human resources, and visibility for the project. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: The best way to kill a project is to withhold the required money, human resources, and visibility. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.54 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.11 - LO: 2-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Focusing on Stakeholder Needs KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 18. Project managers must have cooperation from people in other parts of the organization. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: Project managers must have cooperation from people in other parts of the organization. If certain functional managers are not responding to project managers’ requests for necessary information, top management must step in to encourage the functional managers to cooperate. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.54 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.11 - LO: 2-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Focusing on Stakeholder Needs KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
  • 45. Page 44 of 416 44 19. Standards and guidelines to follow when performing project management must be devised by top management. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: The content of a project management plan and instructions for providing status information might seem like common sense to senior managers, but many new IT project managers have never created plans or created a nontechnical status report. Top management must support the development of these standards and guidelines, and encourage or even enforce their use. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.56 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.11 - LO: 2-3 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Focusing on Stakeholder Needs KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 20. It is much more expensive to make major changes to a project during the earlier phases. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: In early phases of a project life cycle, resource needs are usually lowest and the level of uncertainty is highest. It is much more expensive to make major changes to a project during latter phases. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p. 57 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.12 - LO: 2-4 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Project Phases and the Project Life Cycle KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 21. The last phase of the traditional project life cycle is the implementation phase. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: The last phase of the traditional project life cycle is the close-out phase.In it, all of the work is completed, and customers should accept the entire project. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate
  • 46. Page 45 of 416 45 REFERENCES: p.59 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.12 - LO: 2-4 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Project Phases and the Project Life Cycle KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 22. The Adaptive Software Development (ASD) life cycle model assumes that software development follows an adaptive approach because the requirements cannot be clearly expressed early in the life cycle. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: The adaptive software development (ASD) life cycle model assumes that software development follows an adaptive approach because the requirements cannot be clearly expressed early in the life cycle. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.61 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.12 - LO: 2-4 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Project Phases and the Project Life Cycle KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 23. An organization usually commits more money as a project continues, therefore a management review should occur after each phase to evaluate progress, potential success, and continued compatibility with organizational goals. a. True b. False ANSWER: True RATIONALE: Feedback: Because the organization usually commits more money as a project continues, a management review should occur after each phase to evaluate progress, potential success, and continued compatibility with organizational goals. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.62 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.12 - LO: 2-4 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Project Phases and the Project Life Cycle KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 24. The nature of hardware development projects is more diverse than software-oriented projects. a. True b. False
  • 47. Page 46 of 416 46 ANSWER: False RATIONALE: Feedback: The nature of software development projects is even more diverse than hardware-oriented projects. A software development project might include creating a simple, stand-alone Microsoft Excel or Access application, or a sophisticated, global e- commerce system that uses state-of-the-art programming languages and runs on multiple platforms. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.64 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.13 - LO: 2-5 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: The Context of Information Technology Projects KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 25. The team members of a virtual team are all of the same nationality. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: A virtual team is a group of people who work together despite time and space boundaries using communication technologies. Team members might all work for the same company in the same country, or they might include employees as well as independent consultants, suppliers, or even volunteers providing their expertise from around the globe. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.67 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.14 - LO: 2-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Recent Trends Affecting Information Technology Project Management KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 26. Leadership style has no impact on the success of virtual teams. a. True b. False ANSWER: False RATIONALE: Feedback: The project manager’s leadership style affects all teams, especially virtual ones. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.68 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.14 - LO: 2-6 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
  • 48. 47 Page 47 of 416 TOPICS: Recent Trends Affecting Information Technology Project Management KEYWORDS: Bloom's: Knowledge Multiple Choice 27. Projects must operate in a broad organizational environment, and project managers need to consider projects within the greater organizational context. describes this holistic view of carrying out projects within the context of the organization. a. Linear analysis b. Systems thinking c. Reductionism d. The silo approach ANSWER: b RATIONALE: Feedback: To handle complex situations effectively, project managers need to take a holistic view of a project and understand how it relates to the larger organization. Systems thinking describes this holistic view of carrying out projects within the context of the organization. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.45 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: A Systems View of Project Management KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 28. refers to a problem-solving approach that requires defining the scope of a system, dividing it into its components, and then identifying and evaluating its problems, opportunities, constraints, and needs. a. Linear programming b. Independent component analysis c. Principal component analysis d. Systems analysis ANSWER: d RATIONALE: Feedback: Systems analysis is a problem-solving approach that requires defining the scope of the system, dividing it into components, and then identifying and evaluating its problems, opportunities, constraints, and needs. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.45 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.9 - LO: 2-1 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: A Systems View of Project Management KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 29. The perspective of an organization focuses on different groups’ roles and responsibilities in order to meet the goals and policies set by top management.
  • 49. Page 48 of 416 48 a. structural frame b. human resources frame c. political frame d. symbolic frame ANSWER: a RATIONALE: Feedback: The structural frame deals with how the organization is structured (usually depicted in an organizational chart) and focuses on different groups’ roles and responsibilities to meet the goals and policies set by top management. This frame is very rational and focuses on coordination and control. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.47 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Understanding Organizations KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 30. The frame of an organization focuses on providing harmony between the needs of the organization and the needs of people. a. structural b. human resources c. political d. symbolic ANSWER: b RATIONALE: Feedback: The human resources (HR) frame focuses on producing harmony between the needs of the organization and the needs of people. It recognizes that mismatches can occur between the needs of the organization and those of individuals and groups, and works to resolve any potential problems. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.47 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Understanding Organizations KEYWORDS: Bloom's: Application 31. The symbolic perspective of an organization: a. focuses on different groups’ roles and responsibilities to meet the goals and policies set by top management. b. views the organization as coalitions composed of varied individuals and interest groups. c. focuses on providing harmony between the needs of the organization and the needs of people. d. focuses on the meanings of the culture, language, traditions, and image of the organization. ANSWER: d RATIONALE: Feedback: The symbolic frame focuses on symbols and meanings. In this frame, the most important aspect of any event in an organization is not what actually happened, but what it means.
  • 50. Page 49 of 416 49 POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.48 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Understanding Organizations KEYWORDS: Bloom's: Comprehension 32. The perspective on organizations assumes that organizations are coalitions composed of varied individuals and interest groups. a. political frame b. symbolic frame c. structural frame d. human resources frame ANSWER: a RATIONALE: Feedback: The political frame addresses organizational and personal politics. Politics in organizations take the form of competition among groups or individuals for power and leadership. The political frame assumes that organizations are coalitions composed of varied individuals and interest groups. POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Easy REFERENCES: p.48 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Understanding Organizations KEYWORDS: Bloom's: Knowledge 33. Grey’s Infotech sells customized hardware and software solutions for businesses. The salespeople for Grey’s have a strict dress code when meeting clients. They are required to wear dark business suits, in order to convey the company’s dedication to quality. The meaning conveyed to the clients’ through the salespeople’s clothing is part of the frame of the organization. a. political b. symbolic c. structural d. human resources ANSWER: b RATIONALE: Feedback: The symbolic frame focuses on symbols and meanings. In this frame, the most important aspect of any event in an organization is not what actually happened, but what it means. The symbolic frame also relates to the company’s culture. How do people dress? How many hours do they work? How do they run meetings? POINTS: 1 DIFFICULTY: Difficulty: Moderate REFERENCES: p.48 LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.10 - LO: 2-2 NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic TOPICS: Understanding Organizations