Amfiteatre i circ

2,848 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Amfiteatre i circ

 1. 1. Els romans eren molt aficionats als jocs. Origen Religiós Més endavant PolíticEls jocs públicsanomenats Iudi publicieren molt diversos.
 2. 2. Era un edifici típicament romà on es celebravenmolts espectacles com les lluites de gladiadors. Els romans presenciaven aquests combats sanguinaris i els amfiteatres solien omplir- se molt.
 3. 3. Arena Càvea Soterrani
 4. 4. És el lloc on es feien els espectacles.Es diu així pel material que el cobria.
 5. 5. És el lloc on es situava el públic.Ima cavea Media cavea Summa cavea
 6. 6. És el lloc on esguardaven elsdecorats, també hihavia gàbies i totel materialnecessari.
 7. 7. Eren descoberts però si era necessari es cobria amb un tendal. El primerA Catalunya l’únic amfiteatre amfiteatre queque van construir va ser a es va construir aTarragona. l’any 29 aC.
 8. 8. Un espectacle que agradava molt eren les .Normalment els gladiadors eren presoners de la guerra.Pertanyien a categories diferents, segons les armes i el tipusdindumentària que portessin:• El samnista, el gal i el traci casc, cuirassa, escut, espasa i punyal.• El reciari trident, punyal i xarxa.• El mirmillo escut, espasa i casc gal.• L’essedarius muntat en un carro.• L’esques muntat a cavall.
 9. 9. Els gladiadors entrenaven en escoles especials on feien exercicismolt durs.Abans de la lluita es celebravaun gran banquet (cena libera).La lluita era per parelles inormalment moria undels combatents.El vencedor rebia la palma coma símbol de la victòria.Tot i que la vida dels gladiadors era dura,era cert que despertaven grans passionsentre el sector femení.
 10. 10. Les . Eren combats que intervenien animals.Tenien diferents modalitats:• Exhibicions de feres exòtiques.• Lluites de feres.• Enfrontament d’homes contraferes i homes llançats a les feres.Als amfiteatres, els romans organitzaven naumàquies: veritablesreproduccions d’històriques batalles navals. Solien inundarl’amfiteatre per a l’ocasió.I per últim les representacions de drames mitològics.
 11. 11. Al circ, tenien llocles curses decavalls, les qualsvan convertir-se enl’espectacle preferitdels romans.
 12. 12. Tribuna Cavea Arena Carceres Septem ova (comptador de Spina Ornamenta voltes)
 13. 13. L’espectacle principal eren les curses de carros tirats per cavalls.L’espectacle anava precedit d’una pompa que era presidida perun magistrat conduit en el seu carro.Els aurigues (conductors dels carros) portaven un fuet a la màdreta i les regnes lligades a la cintura i subjectades amb la màesquerra.Els accidents eren molt freqüents.Hi havia quatre equips que es distingien per quatre colors:vermell, blau, blanc i verd.Es guanyava molts diners ja que es feien moltes apostes.

×