Amfiteatre

7,565 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
7,565
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5,192
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Amfiteatre

 1. 1. Lamfiteatre.
 2. 2. Les parts de lamfiteatre.● Era un edifici ovalat, de varis pisos.● Al centre hi havia larena, on hi tenien lloc les lluites.● Les grades (o cavea) es formen sobre un entramat darcs de mig punt. Nhi havia de reservades a grans personalitats, com els senadors o lemperador.● Es puja i baixa a través dels vomitorium, que són els accessos als diferents pisos de les graderies.● Sota larena, hi havia el fossae, on hi havia les gàbies de les bèsties i els habitatges dels gladiadors.
 3. 3. Les parts de lamfiteatre. Vomitorium Cavea Arena Fossae
 4. 4. Els gladiadors. Els gladiadors eren:● Homes lliures que volien ser-ho.● Esclaus castigats pels seus amos.● Presos condemnats a mort.● Presoners de guerra.● També hi havia dones gladiadores● Vivien a les escoles de gladiadors, on seguien una estricta dieta i eren entrenats.● Els gladiadors alliberats per la seva fama eren els libertus.
 5. 5. Tipus de gladiadors.● Retiari: armat amb una xarxa amb ploms i un trident. Portava protecció a les cames i als braços.
 6. 6. Tipus de gladiadors● Traci: lleugerament armat amb una espasa llarga i curvada i un elm resistent.
 7. 7. Tipus de gladiadors● Samnita: armat amb un gran escut i una espasa llarga. També porta un elm.
 8. 8. Tipus de gladiadors● Mirmilló: porta espasa curta, escut petit i elm. També duu protectors a les cames i al braç esquerre.
 9. 9. Les lluites a lamfiteatre.● Uenationes: eren espectacles amb animals. Hi havia lluites de feres, caceres, exhibicions danimals exòtics...
 10. 10. Les lluites a lamfiteatre.● Naumachiae: eren representacions de combats navals històriqes que es feien de manera excepcional.● Per a fer-les sinundava daigua larena.
 11. 11. Les lluites a lamfiteatre.● Execucions: els criminals considerats enemics de lestat eren lliurats sense armes a lluitar amb feres o altres gladiadors.

×