Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Welcome                       ONE n All…www.marchahead.co.in
NOTE    • Please do clap if you like the questions    • Switch of the mobiles or keep it in silent mode      during the pr...
A ROUND OF APPLAUSE FOR    •   For the organising team of ICE 2013    •   Special thanks to Mr.Vineeth Nambiar    •   To S...
Let’s get started….              THE PRELIMSwww.marchahead.co.in
P1 : The advertising firm, which calls itself The Ideas   Company, has this to say about its CEO: "Hes a man   who likes c...
P2 : Name the Author of this book for childrenwww.marchahead.co.in
P3 : It is a product that allows users to combine their   telephone system along with their CRM system. But the   maker of...
P4 : What’s so unique about this jeans?www.marchahead.co.in
P5 : Name the authorwww.marchahead.co.in
P6 : Following are the names of various “sailing ships”       The Grand Turk       The Friendship       John Wesley    ...
P7 : Identify the Brand.www.marchahead.co.in
P8 : It started in 2010, as a daily deal platform, butlater expanded into product retailing across variouscategories & cla...
P9 : What’s the significance of this poster?www.marchahead.co.in
P10 : Identify the logo?www.marchahead.co.in
P11 : Web banner for which Brand?www.marchahead.co.in
P12 : What are we referring to?     Grandezza     Belmondo     Fiorenza     Evoq     Meridian     Aristowww.marchahe...
P13 : What did they co-found?www.marchahead.co.in
P14 : It literally means – “guest families”. Theirancestors were often said to have arrived from whatis todays central Chi...
P15 : Identify himwww.marchahead.co.in
P16 : It’s earlier logo consisted of a mans face on themoon surrounded by 13 stars, and some claimed thatthe logo was a mo...
P17 : Name the brand (in common), which playedsignificant role in shaping up these two celebritiescareer.www.marchahead.co...
P18 : Indian expatriates in Middle east had been smugglingthis brand of oil with them for their daily use, when exportof t...
P19 : In the year 2011, the last company left in the   world that was still manufacturing typewriters had   decided to shu...
P20 : Identify him.www.marchahead.co.in
P21 : Namethe brandwww.marchahead.co.in
P22 : Print Ad for which brand.www.marchahead.co.in
P23 : It is known as ALO, VIZIR and ACE in some    countries.    What brand is it commonly known in India?www.marchahead.c...
P24 : What did they co-found?www.marchahead.co.in
P25 : Identify the brand advertised here.           P25 :Identify the advertiser?                           Prelims-AV-25w...
Let’s Evaluatewww.marchahead.co.in
P1 : The advertising firm, which calls itself The Ideas   Company, has this to say about its CEO: "Hes a man   who likes c...
P2 : Name the Author of this book for children                              Ans : Shiv Kherawww.marchahead.co.in
P3 : It is a product that allows users to combine their   telephone system along with their CRM system. But the   maker of...
P4 : What’s so unique about this jeans?                        Ans : 1st iPod compatible jeans –www.marchahead.co.in    Le...
P5 : Name the author                          Ans : Ram Charanwww.marchahead.co.in
P6 : Following are the names of various “sailing ships”       The Grand Turk       The Friendship       John Wesley    ...
P7 : Identify the Brand.www.marchahead.co.in       Ans : Eno
P8 : It started in 2010, as a daily deal platform, butlater expanded into product retailing across variouscategories & cla...
P9 : What’s the significance of this poster?                       Ans : 1st Bhojpuri film made (in 1963) on request      ...
P10 : Identify the logo?www.marchahead.co.in   Ans : Coal India
P11 : Web banner for which Brand?www.marchahead.co.in   Ans : HSBC Premier – Wealth Management services
P12 : What are we referring to?     Grandezza     Belmondo     Fiorenza     Evoq     Meridian     Aristowww.marchahe...
P13 : What did they co-found?                       Ans : Netscape Navigator – Jim Clark & Mark Andreessenwww.marchahead.c...
P14 : It literally means – “guest families”. Theirancestors were often said to have arrived from whatis todays central Chi...
P15 : Identify him                       Ans : V.S.S. Mani – founder of Justdial.comwww.marchahead.co.in
P16 : It’s earlier logo consisted of a mans face on themoon surrounded by 13 stars, and some claimed thatthe logo was a mo...
P17 : Name the brand (in common), which playedsignificant role in shaping up these two celebritiescareer.                 ...
P18 : Indian expatriates in Middle east had been smugglingthis brand of oil with them for their daily use, when exportof t...
P19 : In the year 2011, the last company left in the   world that was still manufacturing typewriters had   decided to shu...
P20 : Identify him or his company hefounded.             Ans : Murugavel Janakiraman – founder of Bharatmatrimony.comwww.m...
P21 : Namethe brandAns : Phillips flat screenwww.marchahead.co.in
P22 : Print Ad for which brand.www.marchahead.co.in      Ans : GoodKnight
P23 : It is known as ALO, VIZIR and ACE in some    countries.    What brand is it commonly known in India?                ...
P24 : What did they co-found?                       Ans : Yatra.com                       Dhruv Shringi, Manish Amin & Sab...
P25 : Identify the brand advertised here.           P25 :Identify the advertiser?                             Ans : Havell...
Time Outwww.marchahead.co.in
Final Finalewww.marchahead.co.in
Talk of the town    • +5 for correct answer    • No negatives    • Question passes , If answered correct , bonus      +2 p...
Pick your number?                       1      2      3                       4      5      6www.marchahead.co.in
Q1. He is also known for being the first     Finance Minister to break the 53 year       tradition of presenting the India...
www.marchahead.co.in
Yashwant Sinha has written a comprehensive account of his        years as Finance Minister titled "Confessions of a Swades...
Q2.The premium soaps like “Thrill”,              “VEP” Bathing        Bar, “Kairali” Bathing Bar,        “Coaltar” and “Wa...
www.marchahead.co.in
Kerala Soaps & Oils Limitedwww.marchahead.co.in
Q3.    1.Focus on the user and all else will follow.    2.It’s best to do one thing really, really well.    3.Fast is bett...
www.marchahead.co.in
Googlewww.marchahead.co.in
Q4.    In fact the existing name of this vehicle      is believed to be a corruption of the       term GP or General Purpo...
www.marchahead.co.in
(JEEP from GP)www.marchahead.co.in
Q5.         This company, named after the     founder’s daughter, began operations    in 1983 with sales of its first prod...
www.marchahead.co.in
Jyothy Laboratories. Its first product                   was Ujalawww.marchahead.co.in
Q6.     GAON BADHE TOH DESH BADHE is       the line used by this financial            institution? Identify.www.marchahead...
www.marchahead.co.in
NABARDwww.marchahead.co.in
Maximizer    • If you want to go for a double , you can stake      your claim by hitting buzzer in the first 10      secon...
1. In 2000, when the ATP perceived that younger     male tennis players were not pulling crowds to         tournaments it ...
www.marchahead.co.in
New Balls Pleasewww.marchahead.co.in
2.Identify the print advertisement?www.marchahead.co.in
www.marchahead.co.in
Fevicolwww.marchahead.co.in
3. A very famous ad featured the following       personalities – Albert Einstein, Bob Dylan,     Martin Luther King, Jr., ...
www.marchahead.co.in
APPLEwww.marchahead.co.in
4.What is he credited for ? No need of giving me    the name.www.marchahead.co.in
www.marchahead.co.in
New Rupiah Symbolwww.marchahead.co.in
5. What term used often in management is    derived from the Greek word denoting the    Leader of Sacred Rites?www.marchah...
www.marchahead.co.in
Hierarchywww.marchahead.co.in
• 6. In 1930, 2 tolas of what product were      auctioned for Rs. 525/- to      Seth Ranchhod Shodhan, a mill-owner of    ...
www.marchahead.co.in
The Salt of Dandi Marchwww.marchahead.co.in
• 7. In order to retain Mumbai      as it’s capital, Maharashtra paid a      compensation of Rs. 56 Crore & 300 villages t...
www.marchahead.co.in
Gujuratwww.marchahead.co.in
• 8. For the promotion of what movie      did it’s lead actors ring the Opening Bell at the      NYSE? (Indian movie in 20...
www.marchahead.co.in
JAB TAK HEIN JAANwww.marchahead.co.in
• 9. Thomas Friedman got the idea for the title      of his book ‘The World Is Flat’ from an      interview with whom?www....
www.marchahead.co.in
NANDAN NILEKENIwww.marchahead.co.in
• 10. In 2006, what was created by Biz Stone,      Evan Williams, Jack Dorsey, and others with      the working name “Stat...
www.marchahead.co.in
TWITTERwww.marchahead.co.in
• 11.Which only educational institute is having a      bronze statue of the COMMON MAN in its      premise inaugurated by ...
www.marchahead.co.in
Symbiosis Institute , PUNEwww.marchahead.co.in
• 12.connect the images and the video and        explain the connection.www.marchahead.co.in
www.marchahead.co.in
3 IDIOTS    • Remya Jose    • Jahangir Painter    • Mohammad.Isradwww.marchahead.co.in
BONUS QUESTIONS,ON THE         BUZZER,FASTEN YOUR SEAT BELT    • OPEN FOR ALL    • +3 FOR CORRECT ANSWER    • -1 FOR WRONG...
• BONUS-1. On February 29 in 1964 and 1968,      he became the only finance minister to      present the Union budget on h...
• BONUS-2.Identify the common man creator’s      another mascot which was widely loved by      every Indian.www.marchahead...
• BONUS-3.This an obituary dedication to which      common man who realised us that we can do      wonders.www.marchahead....
Connect the dots..    • Connect the images and explain the      connection.9 questions coming your way.    • Only identify...
1.Connect the images and explain the                 connection.www.marchahead.co.in
www.marchahead.co.in
Walchand Group    •   The Ravalgaon Sugar Farm Limited is a public limited company that manufactures        sugar and conf...
2.Connect the images and explain the                 connection.www.marchahead.co.in
www.marchahead.co.in
Honey Bunny    •   Amitabh Bhattacharya is the lyricist and singer    •   Amit Trivedi composed it    •   Aditya Vikram Bi...
3.Connect the images and explain.www.marchahead.co.in
www.marchahead.co.in
JAGJIT SINGH    • Tandurusti ki rakshya karta hein LIFEBUOY      jingle first ever sung by Jagjit Singh    • Incumbent PM ...
Q2 : Identify & connect these images.     4.Connect the images and explain.www.marchahead.co.in
www.marchahead.co.in
Q2 : Identify & connect these images.  Ans : Karbonn Mobile  Shashin Devsare is the ED of Karbonn Mobile, which sponsored ...
Q3 : Identify & connect these images.     4.Connect the images and explain.www.marchahead.co.in
www.marchahead.co.in
Q3 : Identify & connect these images.Ans : GatoradeIt was created following a request from Florida Gators football (logo i...
Q4 : Identify & connect these images.     5.Connect the images and explain.www.marchahead.co.in
www.marchahead.co.in
Q4 : Identify & connect these images.Ans : TwiningsThomas Twinings founded it in 1706, In the mid-twentieth century, it ma...
Q5 : Identify & connect these images.     6.Connect the images and explain.www.marchahead.co.in
www.marchahead.co.in
Q5 : Identify & connect these images.Ans : TupperwareTupperware was founded by Earl Silas Tupper in 1946. Brownie Wise, a ...
Q6 : Identify & connect these images.     7.Connect the images and explain the                 connection.www.marchahead.c...
www.marchahead.co.in
Q6 : Identify & connect these images.  Ans : Fantanas  KD Aubert, Adrienne Janic, Katerina Graham & Monica Flores – The Fa...
8.Connect the images and explain the                 connection.www.marchahead.co.in
www.marchahead.co.in
Crazy Coke Advertisement    jingle Haan mein crazy hoon runs through the film    created by McCann Erickson. Set to this j...
9.Connect the images and explain the                 connection.www.marchahead.co.in
Alayque Padamsee    • Chandrababu Naidu had him as his      communication adviser    • Lalitaji of Surf created by him,Kav...
A Step Ahead…    • 3 clues per question will come your way. If you      answer with first clue , you get +5points,if      ...
1. This is a womens organisation of the women, by the women and for the      women. It was started in 1959(15th March), wi...
www.marchahead.co.in
Shri Mahila Griha Udyogwww.marchahead.co.in
1. He is also an eminent lawyer. He represented the     bankrupt American energy gaint Enron, as a senior     lawyer in In...
www.marchahead.co.in
P CHIDAMBARAMwww.marchahead.co.in
1. "As long as there are interesting problems to solve, Ill stay       active."       is a very famous quote by this perso...
www.marchahead.co.in
AMAR GOPAL BOSEwww.marchahead.co.in
Final Throttle    • 6 AV questions to come    • Open for all    • Correct answer +5,-2 negatives if answered      wrong   ...
AV-1    • Name the brand advertised and the company      who owns it?www.marchahead.co.in
Medimix,Cholayilwww.marchahead.co.in
AV-2    • This is the signature tune for which FM station      ? Which media house owns it?www.marchahead.co.in
Radio Mango, Malayala Manoromawww.marchahead.co.in
AV-3    • This not so popular movie song is recently      used for a TVC of a well known brand . Name      it.www.marchahe...
Windows 8www.marchahead.co.in
AV-4    • This is an award winning TVC for which daily      dose of Mumbaikars ?www.marchahead.co.in
Mumbai Mirrorwww.marchahead.co.in
AV-5    • Identify the brand advertised here.www.marchahead.co.in
www.marchahead.co.in
Imperial Blue Music CDwww.marchahead.co.in
AV-6    Identify the brand?www.marchahead.co.in
www.marchahead.co.in
SAFFOLAwww.marchahead.co.in
Tie Breakerwww.marchahead.co.in
“X”’s father is a software engineer from Thalasseri and his        mother is an economist from Palakkad. He was one of the...
Sanjay Sharma,Pi    • Piscine Molitor "Pi" Patel character played by      himwww.marchahead.co.in
Q1 : Identify & connect these images.www.marchahead.co.in
Q1 : Identify & connect these images. Ans : TRIX - brand of breakfast cereal made by General Mills for the North American ...
www.marchahead.co.in
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Kerala.ice.final

1,176 views

Published on

  • Be the first to comment

Kerala.ice.final

  1. 1. Welcome ONE n All…www.marchahead.co.in
  2. 2. NOTE • Please do clap if you like the questions • Switch of the mobiles or keep it in silent mode during the prelims and finals • Audience take a note of this mobile number,8373900436,you can SMS your answer if you know it . No need of blurting it out • I know you are smart , smarter and smartest, Don’t prove it by searching answers in a Smartphone.www.marchahead.co.in
  3. 3. A ROUND OF APPLAUSE FOR • For the organising team of ICE 2013 • Special thanks to Mr.Vineeth Nambiar • To SUMON GANTAIT for research • The Pilot of Air India Manjeet Dhillon, the Air Hostess Sweta & team, Golden Travels volvo bus no.5169, the driver Abbasjee & team for the safe journeywww.marchahead.co.in
  4. 4. Let’s get started…. THE PRELIMSwww.marchahead.co.in
  5. 5. P1 : The advertising firm, which calls itself The Ideas Company, has this to say about its CEO: "Hes a man who likes controversy and loves inspiration. And hates the word "but." Which ad firm?www.marchahead.co.in
  6. 6. P2 : Name the Author of this book for childrenwww.marchahead.co.in
  7. 7. P3 : It is a product that allows users to combine their telephone system along with their CRM system. But the maker of the software, New Zealand-based Orbitcoms, gave it a name thats supposedly similar to an Apple product, and the later is threatening legal action against the former. What name did Orbitcoms give its product?www.marchahead.co.in
  8. 8. P4 : What’s so unique about this jeans?www.marchahead.co.in
  9. 9. P5 : Name the authorwww.marchahead.co.in
  10. 10. P6 : Following are the names of various “sailing ships”  The Grand Turk  The Friendship  John Wesley  Propontis  Maria Teresa  Sooloo  Star of the West What are we talking about?www.marchahead.co.in
  11. 11. P7 : Identify the Brand.www.marchahead.co.in
  12. 12. P8 : It started in 2010, as a daily deal platform, butlater expanded into product retailing across variouscategories & claims to have a subscriber base ofaround 18 million and has a presence across 50 citiesin India.  In June’10 – it acquired group buying site Grabbon.com  In Apr’12 – it acquired online sports goods retailer esportsbuy.comWhich company are we referring to?www.marchahead.co.in
  13. 13. P9 : What’s the significance of this poster?www.marchahead.co.in
  14. 14. P10 : Identify the logo?www.marchahead.co.in
  15. 15. P11 : Web banner for which Brand?www.marchahead.co.in
  16. 16. P12 : What are we referring to?  Grandezza  Belmondo  Fiorenza  Evoq  Meridian  Aristowww.marchahead.co.in
  17. 17. P13 : What did they co-found?www.marchahead.co.in
  18. 18. P14 : It literally means – “guest families”. Theirancestors were often said to have arrived from whatis todays central China centuries ago. In a series ofmigrations, they moved, settled in their presentlocations in southern part of China, and then oftenmigrated overseas to various countries throughoutthe world. Their worldwide population is about 80million, though the number of their languagespeakers is fewer.This Chinese community however, is well knownworldwide for it’s cuisines. Name them.www.marchahead.co.in
  19. 19. P15 : Identify himwww.marchahead.co.in
  20. 20. P16 : It’s earlier logo consisted of a mans face on themoon surrounded by 13 stars, and some claimed thatthe logo was a mockery of the heavenly symbolalluded to in the aforementioned verse, thusconstruing the logo to be satanic.Where the flowing beard meets the surrounding circle,three curls were said to be a mirror image of thenumber 666, or the reflected number of the beast. Atthe top and bottom, the hair curls in on itself, and wassaid to be the two horns like those of a ram.Which Company’s controversial logo?www.marchahead.co.in
  21. 21. P17 : Name the brand (in common), which playedsignificant role in shaping up these two celebritiescareer.www.marchahead.co.in
  22. 22. P18 : Indian expatriates in Middle east had been smugglingthis brand of oil with them for their daily use, when exportof the oil was restricted prior to the 1991 economicliberalization.The Company who owns this brand, decided to try and sellthe brand in that market after liberalization, but found thatArab customers did not like its scent, wanted a less stickyproduct & needed a product to counteract the high level ofchlorination in their water. The company then had toreformulate its product & subsequently its market share inthe Middle East grew from 2% in 2002 to more than 20% by2008.Name the Brand of oil.www.marchahead.co.in
  23. 23. P19 : In the year 2011, the last company left in the world that was still manufacturing typewriters had decided to shut down its production plant, with just few hundred machines left in stock. Although typewriters became obsolete years ago in the west, they were still common in India - until recently. Demand for the machines has sunk in the last 10-15 years as consumers switch to computers. Name the company.www.marchahead.co.in
  24. 24. P20 : Identify him.www.marchahead.co.in
  25. 25. P21 : Namethe brandwww.marchahead.co.in
  26. 26. P22 : Print Ad for which brand.www.marchahead.co.in
  27. 27. P23 : It is known as ALO, VIZIR and ACE in some countries. What brand is it commonly known in India?www.marchahead.co.in
  28. 28. P24 : What did they co-found?www.marchahead.co.in
  29. 29. P25 : Identify the brand advertised here. P25 :Identify the advertiser? Prelims-AV-25www.marchahead.co.in
  30. 30. Let’s Evaluatewww.marchahead.co.in
  31. 31. P1 : The advertising firm, which calls itself The Ideas Company, has this to say about its CEO: "Hes a man who likes controversy and loves inspiration. And hates the word "but." Which ad firm? Ans : Saatchi & Saatchiwww.marchahead.co.in
  32. 32. P2 : Name the Author of this book for children Ans : Shiv Kherawww.marchahead.co.in
  33. 33. P3 : It is a product that allows users to combine their telephone system along with their CRM system. But the maker of the software, New Zealand-based Orbitcoms, gave it a name thats supposedly similar to an Apple product, and the later is threatening legal action against the former. What name did Orbitcoms give its product? Ans : iPopwww.marchahead.co.in
  34. 34. P4 : What’s so unique about this jeans? Ans : 1st iPod compatible jeans –www.marchahead.co.in Levi’s Redwire DLX jeans
  35. 35. P5 : Name the author Ans : Ram Charanwww.marchahead.co.in
  36. 36. P6 : Following are the names of various “sailing ships”  The Grand Turk  The Friendship  John Wesley  Propontis  Maria Teresa  Sooloo  Star of the West What are we talking about? Ans : These were used as trademarkwww.marchahead.co.in logo for the brand Old Spice
  37. 37. P7 : Identify the Brand.www.marchahead.co.in Ans : Eno
  38. 38. P8 : It started in 2010, as a daily deal platform, butlater expanded into product retailing across variouscategories & claims to have a subscriber base ofaround 18 million and has a presence across 50 citiesin India.  In June’10 – it acquired group buying site Grabbon.com  In Apr’12 – it acquired online sports goods retailer esportsbuy.comWhich company are we referring to?www.marchahead.co.in Ans : Snapdeal.com
  39. 39. P9 : What’s the significance of this poster? Ans : 1st Bhojpuri film made (in 1963) on request from India’s 1st President Dr. Rajendra Prasadwww.marchahead.co.in
  40. 40. P10 : Identify the logo?www.marchahead.co.in Ans : Coal India
  41. 41. P11 : Web banner for which Brand?www.marchahead.co.in Ans : HSBC Premier – Wealth Management services
  42. 42. P12 : What are we referring to?  Grandezza  Belmondo  Fiorenza  Evoq  Meridian  Aristowww.marchahead.co.in Ans : Residential projects by The Lodha Group
  43. 43. P13 : What did they co-found? Ans : Netscape Navigator – Jim Clark & Mark Andreessenwww.marchahead.co.in
  44. 44. P14 : It literally means – “guest families”. Theirancestors were often said to have arrived from whatis todays central China centuries ago. In a series ofmigrations, they moved, settled in their presentlocations in southern part of China, and then oftenmigrated overseas to various countries throughoutthe world. Their worldwide population is about 80million, though the number of their languagespeakers is fewer.This Chinese community however, is well knownworldwide for it’s cuisines. Name them. Ans : Hakka communitywww.marchahead.co.in
  45. 45. P15 : Identify him Ans : V.S.S. Mani – founder of Justdial.comwww.marchahead.co.in
  46. 46. P16 : It’s earlier logo consisted of a mans face on themoon surrounded by 13 stars, and some claimed thatthe logo was a mockery of the heavenly symbolalluded to in the aforementioned verse, thusconstruing the logo to be satanic.Where the flowing beard meets the surrounding circle,three curls were said to be a mirror image of thenumber 666, or the reflected number of the beast. Atthe top and bottom, the hair curls in on itself, and wassaid to be the two horns like those of a ram. Which Company’s controversial logo? Ans : P&Gwww.marchahead.co.in
  47. 47. P17 : Name the brand (in common), which playedsignificant role in shaping up these two celebritiescareer. Ans : Uncle Chips – Boman Irani used to run a franchise of Uncle Chips, whereas Shantanu Moitra composed thewww.marchahead.co.in jingle “Bole mere lips, I love Uncle Chips”
  48. 48. P18 : Indian expatriates in Middle east had been smugglingthis brand of oil with them for their daily use, when exportof the oil was restricted prior to the 1991 economicliberalization.The Company who owns this brand, decided to try and sellthe brand in that market after liberalization, but found thatArab customers did not like its scent, wanted a less stickyproduct & needed a product to counteract the high level ofchlorination in their water. The company then had toreformulate its product & subsequently its market share inthe Middle East grew from 2% in 2002 to more than 20% by2008.Name the Brand of oil. Ans : Parachute Coconut hair oilwww.marchahead.co.in
  49. 49. P19 : In the year 2011, the last company left in the world that was still manufacturing typewriters had decided to shut down its production plant, with just few hundred machines left in stock. Although typewriters became obsolete years ago in the west, they were still common in India - until recently. Demand for the machines has sunk in the last 10-15 years as consumers switch to computers. Name the company. Ans : Godrej & Boycewww.marchahead.co.in
  50. 50. P20 : Identify him or his company hefounded. Ans : Murugavel Janakiraman – founder of Bharatmatrimony.comwww.marchahead.co.in
  51. 51. P21 : Namethe brandAns : Phillips flat screenwww.marchahead.co.in
  52. 52. P22 : Print Ad for which brand.www.marchahead.co.in Ans : GoodKnight
  53. 53. P23 : It is known as ALO, VIZIR and ACE in some countries. What brand is it commonly known in India? Ans : Tidewww.marchahead.co.in
  54. 54. P24 : What did they co-found? Ans : Yatra.com Dhruv Shringi, Manish Amin & Sabina Choprawww.marchahead.co.in
  55. 55. P25 : Identify the brand advertised here. P25 :Identify the advertiser? Ans : Havell Mixerwww.marchahead.co.in
  56. 56. Time Outwww.marchahead.co.in
  57. 57. Final Finalewww.marchahead.co.in
  58. 58. Talk of the town • +5 for correct answer • No negatives • Question passes , If answered correct , bonus +2 points • If unanswered by any teams , it passes to the audiencewww.marchahead.co.in
  59. 59. Pick your number? 1 2 3 4 5 6www.marchahead.co.in
  60. 60. Q1. He is also known for being the first Finance Minister to break the 53 year tradition of presenting the Indian budget at 5 pm local time, a practice held over from British Rule days that sought to present the Indian budget at a time convenient to the British Parliament (1130am GMT) rather than Indias Parliament . Identify him.www.marchahead.co.in HOME
  61. 61. www.marchahead.co.in
  62. 62. Yashwant Sinha has written a comprehensive account of his years as Finance Minister titled "Confessions of a Swadeshi Reformer“. Until the year 2000, the Union Budget was announced at 5 pm on the last working day of the month of February. This practice was inherited from the Colonial Era, when the British Parliament would pass the budget in the noon followed by India in the evening of the day. It was Mr.Yashwant Sinha, the then Finance Minister of India in the NDA government (led by BJP) of Atal Bihari Vajpayee, who changed the ritual by announcing the 2001 Union Budget at 11 am.www.marchahead.co.in
  63. 63. Q2.The premium soaps like “Thrill”, “VEP” Bathing Bar, “Kairali” Bathing Bar, “Coaltar” and “Washwell” detergent cake brands belong to whom?www.marchahead.co.in HOME
  64. 64. www.marchahead.co.in
  65. 65. Kerala Soaps & Oils Limitedwww.marchahead.co.in
  66. 66. Q3. 1.Focus on the user and all else will follow. 2.It’s best to do one thing really, really well. 3.Fast is better than slow. 4.Democracy on the web works. 5.You don’t need to be at your desk to need an answer. 6.You can make money without doing evil. 7.There’s always more information out there. 8.The need for information crosses all borders. 9.You can be serious without a suit. 10.Great just isn’t good enough. Whose belief is this ? Name the company.www.marchahead.co.in HOME
  67. 67. www.marchahead.co.in
  68. 68. Googlewww.marchahead.co.in
  69. 69. Q4. In fact the existing name of this vehicle is believed to be a corruption of the term GP or General Purpose which signified the nature of its use among soldiers and military. What am I talking about?www.marchahead.co.in HOME
  70. 70. www.marchahead.co.in
  71. 71. (JEEP from GP)www.marchahead.co.in
  72. 72. Q5. This company, named after the founder’s daughter, began operations in 1983 with sales of its first product of fabric whitener in Malappuram and Trissur districts of Kerala. Name the company?www.marchahead.co.in HOME
  73. 73. www.marchahead.co.in
  74. 74. Jyothy Laboratories. Its first product was Ujalawww.marchahead.co.in
  75. 75. Q6. GAON BADHE TOH DESH BADHE is the line used by this financial institution? Identify.www.marchahead.co.in HOME
  76. 76. www.marchahead.co.in
  77. 77. NABARDwww.marchahead.co.in
  78. 78. Maximizer • If you want to go for a double , you can stake your claim by hitting buzzer in the first 10 seconds , however if you come out with negative answer then equal negatives • Otherwise, normal scoring system of +3 for correct answer and no negativeswww.marchahead.co.in
  79. 79. 1. In 2000, when the ATP perceived that younger male tennis players were not pulling crowds to tournaments it launched this advertising campaign in July 2000, featuring players such as Marat Safin, Roger Federer and Gustavo Kuerten. The words used during matches used as the name of this campaign—only it was in the form of a double entendre. Which campaign?www.marchahead.co.in
  80. 80. www.marchahead.co.in
  81. 81. New Balls Pleasewww.marchahead.co.in
  82. 82. 2.Identify the print advertisement?www.marchahead.co.in
  83. 83. www.marchahead.co.in
  84. 84. Fevicolwww.marchahead.co.in
  85. 85. 3. A very famous ad featured the following personalities – Albert Einstein, Bob Dylan, Martin Luther King, Jr., Richard Branson, John Lennon, Buckminster Fuller, Thomas Edison, Muhammad Ali, Ted Turner, Maria Callas, Mahatma Gandhi, Amelia Earhart, Alfred Hitchcock, Martha Graham, Jim Henson, Frank Lloyd Wright and Pablo Picasso. Which ad?www.marchahead.co.in
  86. 86. www.marchahead.co.in
  87. 87. APPLEwww.marchahead.co.in
  88. 88. 4.What is he credited for ? No need of giving me the name.www.marchahead.co.in
  89. 89. www.marchahead.co.in
  90. 90. New Rupiah Symbolwww.marchahead.co.in
  91. 91. 5. What term used often in management is derived from the Greek word denoting the Leader of Sacred Rites?www.marchahead.co.in
  92. 92. www.marchahead.co.in
  93. 93. Hierarchywww.marchahead.co.in
  94. 94. • 6. In 1930, 2 tolas of what product were auctioned for Rs. 525/- to Seth Ranchhod Shodhan, a mill-owner of Ahmedabad?www.marchahead.co.in
  95. 95. www.marchahead.co.in
  96. 96. The Salt of Dandi Marchwww.marchahead.co.in
  97. 97. • 7. In order to retain Mumbai as it’s capital, Maharashtra paid a compensation of Rs. 56 Crore & 300 villages to which state?www.marchahead.co.in
  98. 98. www.marchahead.co.in
  99. 99. Gujuratwww.marchahead.co.in
  100. 100. • 8. For the promotion of what movie did it’s lead actors ring the Opening Bell at the NYSE? (Indian movie in 2012)www.marchahead.co.in
  101. 101. www.marchahead.co.in
  102. 102. JAB TAK HEIN JAANwww.marchahead.co.in
  103. 103. • 9. Thomas Friedman got the idea for the title of his book ‘The World Is Flat’ from an interview with whom?www.marchahead.co.in
  104. 104. www.marchahead.co.in
  105. 105. NANDAN NILEKENIwww.marchahead.co.in
  106. 106. • 10. In 2006, what was created by Biz Stone, Evan Williams, Jack Dorsey, and others with the working name “Status” for a while?www.marchahead.co.in
  107. 107. www.marchahead.co.in
  108. 108. TWITTERwww.marchahead.co.in
  109. 109. • 11.Which only educational institute is having a bronze statue of the COMMON MAN in its premise inaugurated by former president KR Narayanan years before? (credit to Ravi Handa for the Question)www.marchahead.co.in
  110. 110. www.marchahead.co.in
  111. 111. Symbiosis Institute , PUNEwww.marchahead.co.in
  112. 112. • 12.connect the images and the video and explain the connection.www.marchahead.co.in
  113. 113. www.marchahead.co.in
  114. 114. 3 IDIOTS • Remya Jose • Jahangir Painter • Mohammad.Isradwww.marchahead.co.in
  115. 115. BONUS QUESTIONS,ON THE BUZZER,FASTEN YOUR SEAT BELT • OPEN FOR ALL • +3 FOR CORRECT ANSWER • -1 FOR WRONG ANSWER AFTER HITTING THE BUZZERwww.marchahead.co.in
  116. 116. • BONUS-1. On February 29 in 1964 and 1968, he became the only finance minister to present the Union budget on his birthdaywww.marchahead.co.in
  117. 117. • BONUS-2.Identify the common man creator’s another mascot which was widely loved by every Indian.www.marchahead.co.in
  118. 118. • BONUS-3.This an obituary dedication to which common man who realised us that we can do wonders.www.marchahead.co.in
  119. 119. Connect the dots.. • Connect the images and explain the connection.9 questions coming your way. • Only identifying the images is not good enough. • Write down your answers in a sheet of paper . Do not blurt out the answer . I will be coming to your desk and check the answer. • +5 for correct answer. No negatives.www.marchahead.co.in
  120. 120. 1.Connect the images and explain the connection.www.marchahead.co.in
  121. 121. www.marchahead.co.in
  122. 122. Walchand Group • The Ravalgaon Sugar Farm Limited is a public limited company that manufactures sugar and confectionery. The Company was founded in 1933 as part of the Walchand Group but operates independently today. The Companys registered office and manufacturing facilities are situated in Ravalgaon, in the Nasik district of Maharashtra. • Premier Ltd. (formerly The Premier Automobiles Limited)is a manufacturer of vehicles based in Mumbai, India. The company is owned by the Walchand Group. Padmini Premier cars. • Seth Walchand earned his stripes in construction, taking on some of the most challenging projects at the time. Those early successes laid the foundations for the Hindustan Construction Company, which today includes amongst its many accomplishments the Bandra-Worli Sea Link in Mumbai and the model township of Lavasa near Pune, and the Indian Hume Pipe Limited. • He set up Hindusthan Aircraft Company in 1940 and a shipyard in 1946 in Vishakhapatnam. Both of these were deemed so strategically important that they were later nationalized and renamed Hindustan Aeronautics Limited and Hindustan Shipyard Limited, respectively.www.marchahead.co.in
  123. 123. 2.Connect the images and explain the connection.www.marchahead.co.in
  124. 124. www.marchahead.co.in
  125. 125. Honey Bunny • Amitabh Bhattacharya is the lyricist and singer • Amit Trivedi composed it • Aditya Vikram Birla • Idea Cellular belongs to Aditya Birla Groupwww.marchahead.co.in
  126. 126. 3.Connect the images and explain.www.marchahead.co.in
  127. 127. www.marchahead.co.in
  128. 128. JAGJIT SINGH • Tandurusti ki rakshya karta hein LIFEBUOY jingle first ever sung by Jagjit Singh • Incumbent PM Atal Bihari Vajpayee’s lyrics were sung by him in his album SAMVEDNA • Brand Ambassador of TOREX Cough Syrupwww.marchahead.co.in
  129. 129. Q2 : Identify & connect these images. 4.Connect the images and explain.www.marchahead.co.in
  130. 130. www.marchahead.co.in
  131. 131. Q2 : Identify & connect these images. Ans : Karbonn Mobile Shashin Devsare is the ED of Karbonn Mobile, which sponsored “Karbonn Kamal catches” in IPL’12. Karbonn Mobile is JV between Jaina Group & UTL Group (Logos in pic)www.marchahead.co.in
  132. 132. Q3 : Identify & connect these images. 4.Connect the images and explain.www.marchahead.co.in
  133. 133. www.marchahead.co.in
  134. 134. Q3 : Identify & connect these images.Ans : GatoradeIt was created following a request from Florida Gators football (logo in pic) head coach RayGraves (B&W pic) to aid athletes by acting as a hydrating replacement for body fluids lost duringphysical exertion in hot weather.It was invented by James Robert Cade (in pic) & now is owned by Pepsico Holdings.www.marchahead.co.in
  135. 135. Q4 : Identify & connect these images. 5.Connect the images and explain.www.marchahead.co.in
  136. 136. www.marchahead.co.in
  137. 137. Q4 : Identify & connect these images.Ans : TwiningsThomas Twinings founded it in 1706, In the mid-twentieth century, it made use of the advertisingcharacter Little Miss Barber (in pic).Twinings owns Nambarrie, a tea company based in Belfast for over 140 years, It is a foundingmember of the Ethical Tea Partnership (logo in pic), a not-for-profit membership organization of tea-packing companies that work to monitor and improve ethical conditions on tea estateswww.marchahead.co.in
  138. 138. Q5 : Identify & connect these images. 6.Connect the images and explain.www.marchahead.co.in
  139. 139. www.marchahead.co.in
  140. 140. Q5 : Identify & connect these images.Ans : TupperwareTupperware was founded by Earl Silas Tupper in 1946. Brownie Wise, a former salesrepresentative of Stanley Home Products, developed a direct marketing strategy through“Tupperware Party”www.marchahead.co.in
  141. 141. Q6 : Identify & connect these images. 7.Connect the images and explain the connection.www.marchahead.co.in
  142. 142. www.marchahead.co.in
  143. 143. Q6 : Identify & connect these images. Ans : Fantanas KD Aubert, Adrienne Janic, Katerina Graham & Monica Flores – The Fantanas between 2002-2006. The Fantanas were conceptualized by O&M to promote individual Fanta flavours in US.www.marchahead.co.in
  144. 144. 8.Connect the images and explain the connection.www.marchahead.co.in
  145. 145. www.marchahead.co.in
  146. 146. Crazy Coke Advertisement jingle Haan mein crazy hoon runs through the film created by McCann Erickson. Set to this jingle, people from various walks of life look to spread happiness engaging in random acts of kindness. The acts include one girl giving high-fives to strangers as they wait for public transport; Palak Muchhal using her gift of voice to sing and raise money for the treatment of sick children; and Abhishek Bhowmick making a daily commute to the far end of his city to feed homeless dogs.www.marchahead.co.in
  147. 147. 9.Connect the images and explain the connection.www.marchahead.co.in
  148. 148. Alayque Padamsee • Chandrababu Naidu had him as his communication adviser • Lalitaji of Surf created by him,Kavita Chaudhary as Lalitaji in the TVC • He played Md.Ali.Jinah in the legendary movie GANDHIwww.marchahead.co.in
  149. 149. A Step Ahead… • 3 clues per question will come your way. If you answer with first clue , you get +5points,if answered with 2 clues,+3 & if you answer with all 3 clues, you get +1.Same negative points at each stage. • To answer you can hit the buzzer and stake your claim. • 3 questions coming your waywww.marchahead.co.in
  150. 150. 1. This is a womens organisation of the women, by the women and for the women. It was started in 1959(15th March), with 7 lady members with a borrowed sum of Rs. 80/- at Girgaum in Mumbai. This is recognized by Khadi & Village Industries Commission (KVIC). 2. Received Award from Khadi & Village Industries Commission as Best Village Industries Institution for the period 1998 - 1999 to 2000 – 2001. Also, The Economic Times Award given to the Institution for Corporate Excellence "Business Woman Of the Year" on 6th September 2002.Only woman can become member of this organization. 3. It created some of the global and national brands namely Lijjat papad, Sasa detergent etc. (Photograph of a boy Babla - eating papad along with Bunny Rabbit with papad in hand is very popular.)www.marchahead.co.in
  151. 151. www.marchahead.co.in
  152. 152. Shri Mahila Griha Udyogwww.marchahead.co.in
  153. 153. 1. He is also an eminent lawyer. He represented the bankrupt American energy gaint Enron, as a senior lawyer in India, and is again set to revive its Dhabol power project. 2. Together with present Prime Minister Manmohan Singh and Deputy Chairman of India’s Planning Commission, Montek Singh Ahluwalia was a part of what the Indian financial press calls India’s economic ‘dream team’. 3. A Harvard graduate politician who is an MP from Sivaganga constitution of Tamilnadu.www.marchahead.co.in
  154. 154. www.marchahead.co.in
  155. 155. P CHIDAMBARAMwww.marchahead.co.in
  156. 156. 1. "As long as there are interesting problems to solve, Ill stay active." is a very famous quote by this person. 2. Born and raised in Philadelphia to parents who were natives of India.Began acoustics research in 1956 at MIT before founding his own Corp. in 1964 3. Founder, chairman, technical director, Bose Corp.; professor emeritus in electrical engineering, Massachusetts Institute of Technology.www.marchahead.co.in
  157. 157. www.marchahead.co.in
  158. 158. AMAR GOPAL BOSEwww.marchahead.co.in
  159. 159. Final Throttle • 6 AV questions to come • Open for all • Correct answer +5,-2 negatives if answered wrong • On the buzzer, stake claim by hitting buzzer.www.marchahead.co.in
  160. 160. AV-1 • Name the brand advertised and the company who owns it?www.marchahead.co.in
  161. 161. Medimix,Cholayilwww.marchahead.co.in
  162. 162. AV-2 • This is the signature tune for which FM station ? Which media house owns it?www.marchahead.co.in
  163. 163. Radio Mango, Malayala Manoromawww.marchahead.co.in
  164. 164. AV-3 • This not so popular movie song is recently used for a TVC of a well known brand . Name it.www.marchahead.co.in
  165. 165. Windows 8www.marchahead.co.in
  166. 166. AV-4 • This is an award winning TVC for which daily dose of Mumbaikars ?www.marchahead.co.in
  167. 167. Mumbai Mirrorwww.marchahead.co.in
  168. 168. AV-5 • Identify the brand advertised here.www.marchahead.co.in
  169. 169. www.marchahead.co.in
  170. 170. Imperial Blue Music CDwww.marchahead.co.in
  171. 171. AV-6 Identify the brand?www.marchahead.co.in
  172. 172. www.marchahead.co.in
  173. 173. SAFFOLAwww.marchahead.co.in
  174. 174. Tie Breakerwww.marchahead.co.in
  175. 175. “X”’s father is a software engineer from Thalasseri and his mother is an economist from Palakkad. He was one of the 3,000 actors to audition for the role of “Y”. He has completed schooling from Sardar Patel Vidyalaya where he is described as a popular kid who loved to play pranks. He is a passionate Manchester United fan. He had no former acting experience whatsoever, and auditioned only because he was there with his younger brother, who had asked him to come along, in return for a free meal. He was quoted as saying "Everyday Im doing something I never did before," pertaining to his experience in the movie. Identify X and the role Y?www.marchahead.co.in
  176. 176. Sanjay Sharma,Pi • Piscine Molitor "Pi" Patel character played by himwww.marchahead.co.in
  177. 177. Q1 : Identify & connect these images.www.marchahead.co.in
  178. 178. Q1 : Identify & connect these images. Ans : TRIX - brand of breakfast cereal made by General Mills for the North American and by Nestlé for the international markets. Joe Harris (Left) created the character TRIX & Russell Horton voiced the cartoon rabbitwww.marchahead.co.in
  179. 179. www.marchahead.co.in

×