Facebook Syksy 2009

446 views

Published on

Kurssimateriaalia Entressen kirjaston syksyn 2009 Facebook-koulutuksiin.

Published in: Education, Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Facebook Syksy 2009

 1. 1. Facebook
 2. 2. facebook.com
 3. 3. Mitä Facebook on?
 4. 4. Facebook on kommunikointia jakamista yhteyttä ja informaatiovarasto
 5. 5. Facebook on toimintaa ystävien kanssa.
 6. 6. Bestikselle kerron kaikki salaiset asiani. Tuntemattoman vastaantulijan tervehdykseen vastaan kohteliaasti. Se, mikä toimii ruudun tällä puolella, sen pitäisi toimia myös verkossa. Jos Facebookissa on satoja ystäviä, kaikki eivät voi olla yhtä läheisiä.
 7. 7. Yksityisyys Julkisuus
 8. 8. Facebook on ystävyyssuhteita, kommunikointia, kokemusten jakamista. Jos en halua avata yksityisyyttäni kenellekään, minun ei kannata mennä Facebookiin.
 9. 9. Yksityisyyden hallinta
 10. 10. Mitä asioita haluan jakaa? Kenen kanssa haluan jakaa asioita?
 11. 11. Vain olemalla tekemättä typeriä asioita, voi varmistaa sen, ettei tieto tai kuva typerästä asiasta päädy Facebookiin tai muualle verkkoon.
 12. 12. Real-Time Search
 13. 13. Mitä maailmassa tapahtuu juuri nyt? Twitter-syötteet ovat julkisia. Niiden avulla voi seurata reaaliaikaista keskustelua. Facebookilla on yli 250 miljoonaa käyttäjää. Jos nämä tekisivät tilapäivityksistään ja muusta toiminnastaan avointa kaikille, se mahdollistaisi aivan uuden maiseman tähän hetkeen. Me pelkäämme samaan aikaan yksityisyyden häviämistä ja näemme avoimen verkkoelämän tuomat hienot mahdollisuudet.
 14. 14. Kuka omistaa Facebookiin laittamani sisällöt?
 15. 15. http://www.facebook.com/terms.php?ref=pf
 16. 16. Facebook, Inc. http://www.facebook.com/press.php
 17. 17. Paljonko minun pitää tietää Facebookin takana olevasta yrityksestä? Paljonko haluan yleensä tietää käyttämieni palveluiden ja tuotteiden taustoista? Voinko suositella Facebookia toisille, jos en tiedä "totuutta" Facebookista? Kyllä voin. Tällä hetkellä ei ole käynnissä mitään sellaista keskustelua, joka syyttäisi Facebookia, sen takana olevaa yritystä tai sen avainhenkilöitä vakavista rikokoksista. Minulla ei ole mitään syytä vältellä Facebookia.
 18. 18. http://en.wikipedia.org/wiki/Facebook
 19. 19. Facebook-linkkejä http://en.wikipedia.org/wiki/Facebook http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Facebook http://www.facebook.com/press.php http://mashable.com/category/facebook/ http://mashable.com/category/facebook-lists/ http://www.facebook.com/terms.php?ref=pf http://www.facebook.com/help.php?ref=pf

×